Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

farmakopoios6

Παρατίθεται το Δελτίο Τύπου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, καθώς και κείμενο του προέδρου του ΦΣΘ σχετικά με την αιφνιδιαστική πράξη νομοθετικού περιεχομένου περί της αναδρομικής φορολόγησης των φαρμακείων - δια του τεχνάσματος του rebate - για συνταγές που εκτελέστηκαν από 1.1.2012 έως σήμερα.

Δελτίο Τύπου Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής


 Aθήνα, 19 Νοεμβρίου 2012: Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής καταγγέλλει την αιφνιδιαστική πράξη νομοθετικού περιεχομένου περί της αναδρομικής φορολόγησης των φαρμακείων - δια του τεχνάσματος του rebate - για συνταγές που εκτελέστηκαν από 1/1/2012 έως σήμερα.

Ο εμπαιγμός έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Οι φαρμακοποιοί εξαναγκάζονται να επιστρέψουν στο Κράτος μέρος της αξίας του τιμολογίου των φαρμάκων που χορήγησαν χωρίς να έχουν εισπράξει ακόμη το αντίτιμο αυτού, ειδικώς μάλιστα όταν τα φάρμακα που αφορούν ασθενείς με χρόνιες και βαριές ασθένειες (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, αιμοκαθαιρόμενοι κ.λπ.), τα χορηγούσαν ήδη χωρίς κανένα κέρδος.  

Με την απίστευτη αυτή  διάταξη, το Κράτος καθιστά τη διακίνηση των ειδικών αυτών φαρμάκων απαγορευτική μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων.

Η πρωτοφανής αυτή διάταξη που εναρμονίζεται με τις επιταγές της Τρόϊκα δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από τα φαρμακεία.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να ανακαλέσει την αντισυνταγματική αυτή διάταξη.      

     για τον Φ.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ       ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

 

Κ. Θεοδοσιάδης: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να γίνει καταγέλαστη»

Η κυβέρνηση προσπαθεί να γίνει καταγέλαστη και το καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία. Είναι ο μόνος τομέας στον οποίο διαπρέπει. Πριν από δέκα ημέρες απέσυρε στη Βουλή τη διάταξη περί αναδρομικότητας από 1/1/12 του rebate των φαρμακοποιών και θεσμοθέτησε rebate των βιομηχάνων για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους που διαθέτουν στον ΕΟΠΥΥ.

Σήμερα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου -ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ- ανέτρεψε την προ δεκαημέρου απόφασή της. Επανέφερε το αναδρομικό rebate των φαρμακοποιών και κατήργησε το rebate των βιομηχάνων.

Αναρωτιέμαι (ρητορική η ερώτηση) ποιός κυβερνά αυτό τον τόπο.

Αναρωτιέμαι εάν οι 153 βουλευτές που ψήφισαν την πρώτη διάταξη προ δεκαημέρου, θα ψηφίσουν και την καινούρια ακριβώς αντίθετη, όταν η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έρθει στη Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση ένα είναι βέβαιο. Ο τρόπος με τον οποίο νομοθετεί η κυβέρνηση εκθέτει και αυτούς που κυβερνούν και αυτούς που τους πίστεψαν.

Από την πλευρά μας είναι βέβαιο ότι η κατάπτυστη αυτή διάταξη θα καταπέσει στα δικαστήρια μόλις εκδοθεί η πρώτη διοικητική πράξη, διότι είναι παράνομη, αντισυνταγματική και ανήθικη.

Παρακαλείται ο κ. Σαμαράς να εντοπίσει το δράστη που συνέταξε και προώθησε με μαεστρία τη διάταξη αυτή που είναι προφανές ποιούς εξυπηρετεί.

Καλώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να πάρει σαφή, κατηγορηματική, δημόσια και απόλυτη θέση, διότι εκτός των άλλων εκτίθεται και η ίδια υπογράφοντας μιαν απόφαση με την οποία δηλώνει ότι δε συμφωνεί.

Εάν η κυβέρνηση και οι δυνάμεις κατοχής αποφάσισαν να καταστρέψουν το ελληνικό φαρμακείο και τον Έλληνα φαρμακοποιό, πρέπει να γνωρίζουν ότι σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες.

Με τα χρήματά μας παρέχουν φαρμακευτική περίθαλψη, υπερηφανεύονται γι’ αυτήν και συγχρόνως σαν να έχουν απαλλοτριώσει τις περιουσίες μας αποφασίζουν, ψηφίζουν και υπογράφουν ότι θα εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις του
ΕΟΠΥΥ όποτε θέλουν, εάν θέλουν, υπό τους όρους που θέλουν και με αναδρομικά χαράτσια όποτε θέλουν.

Θα καταλάβουν μια και καλή ότι ο Έλληνας φαρμακοποιός πάνω από τα οικονομικά του ζητήματα θέτει την αξιοπρέπειά του στην καθημερινή του συναλλαγή με την Πολιτεία, αξιοπρέπεια η οποία προσβλήθηκε βάναυσα από την
κυβέρνηση.

Κυριάκος Θεοδοσιάδης

Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου