photo 1cnew

Κατατέθηκε στη Βουλή, στις 9 Ιανουαρίου 2018, το νομοσχέδιο με τον τίτλο «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις». Σε αυτό εμπεριέχονται τα 50 από τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης και αναμένεται να ψηφιστεί τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.Σε ό,τι αφορά στις "Λοιπές Διατάξεις Φαρμακευτικής Νομοθεσίας", το πολυνομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα παρακάτω:

- Τα φαρμακεία λειτουργούν υποχρεωτικά κατ' ελάχιστον 40 ώρες εβδομαδιαίως. Με απόφαση του αρμόδιου κατά τόπον Περιφερειάρχη που εκδίδεται ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη του οικείου φαρμακευτικού συλλόγου, κατανέμονται, ανάλογα με τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού, οι ως άνω 40 ώρες εντός της εβδομάδας, οι οποίες δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν τα κάτωθι ανώτατα χρονικά όρια, τα οποία πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά: α) από Δευτέρα έως Παρασκευή εντός της εβδομάδας και β) από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ. εντός της ημέρας.

- Τα φαρμακεία δεν είναι υποχρεωτικό να λειτουργούν στις κάτωθι αργίες εκάστου έτους: την 25η Μαρτίου, τη Μεγάλη Παρασκευή, τη Δευτέρα του Πάσχα, την 15η Αυγούστου, την 25η και 26η Δεκεμβρίου, την 1η Ιανουαρίου, την 6η Ιανουαρίου, την Καθαρά Δευτέρα, την 1η Μαϊου, την 28η Οκτωβρίου και του Αγίου Πνεύματος, την ημέρα εορτής του Πολιούχου Αγίου της πόλης και την ημέρα Απελευθέρωσης της πόλης.

- Όλα τα φαρμακεία συμμετέχουν υποχρεωτικά στις διημερεύσεις και τις διανυκτερεύσεις. Η διημέρευση διαρκεί από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ. και η διανυκτέρευση από τις 20:00 μ.μ. έως τις 8:00 π.μ. κάθε ημέρας.

- Ο νόμιμος εκπρόσωπος φαρμακείου υποχρεωτικά δηλώνει ανά δίμηνο κάθε έτος και τουλάχιστον ένα μήνα πριν την έναρξη του διμήνου αυτού, τις ώρες και ημέρες σε εβδομαδιαίο προγραμματισμό, που επιλέγει να λειτουργήσει πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου, στους κατά τόπον αρμόδιους φαρμακευτικούς συλλόγους και στον κατά τόπον αρμόδιο περιφερειάρχη. Σε περίπτωση παράβασης των παραπάνω, επιβάλλεται πρόστιμο έως 3.000 ευρώ.

- Η καθ' οιονδήποτε τρόπο χρήση και εμπορική εκμετάλλευση α) της λέξεως "φαρμακείο" (αυτούσια ή των παραγώγων της) σε οποιαδήποτε γλώσσα και β) του σταυρού πρασίνου χρώματος, σε οποιαδήποτε μορφή, επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο στα νομίμως λειτουργούντα φαρμακεία. Οι παραβάτες τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο 15.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής 30.000 ευρώ.

- Κατάργηση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων.

Για να δείτε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών (τα άρθρα 257-259 αφορούν στις "Λοιπές Διατάξεις Φαρμακευτικής Νομοθεσίας"), πατήστε εδώ.

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS