isa

Όπως αναφέρει ενημέρωση από τον ΙΣΑ, "Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες, για τους κινδύνους που ενέχει το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που υποβαθμίζει δραματικά τη δημόσια υγεία. Προβλέπεται η υποχρεωτική εγγραφή όλου του πληθυσμού σε οικογενειακό γιατρό, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επαρκής αριθμός γιατρών, για την υγειονομική κάλυψη όλου του πληθυσμού. Παρεμποδίζεται η πρόσβαση των πολιτών στο υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της χώρα μας , με την καθιέρωση του συστήματος των υποχρεωτικών παραπομπών. Κανείς ασθενής δεν θα μπορεί να επισκεφθεί εξειδικευμένο γιατρό και δημόσιο νοοκομείο εάν δεν πάρει παραπεμπτικό από τον οικογενειακό γιατρό.

Είμαστε υπέρ του θεσμού του οικογενειακού γιατρού, ο οποίος ωστόσο θα παρακολουθεί τον ιατρικό φάκελο του ασθενή χωρίς να παρεμποδίζει την πρόσβασή του στο υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της χώρας που έχει γίνει ανάρπαστο από τα υγειονομικά συστήματα των άλλων χωρών.

Το νέο σύστημα προβλέπει φθηνές και υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας καθώς η αμοιβή για τον οικογενειακό γιατρό είναι λιγότερο από 1 ευρώ το μήνα ,για τον κάθε ασθενή που παρακολουθεί!

Ο ιατρικός κόσμος γύρισε την πλάτη στις απαξιωτικές αυτές αμοιβές και συνθήκες εργασίας που καταδεικνύουν την έλλειψη σεβασμού τόσο απέναντι στον επιστήμονα όσο και απέναντι στον πολίτη.

Ο έλληνας ασθενής δεν είναι πολίτης δεύτερης κατηγορίας.

Ο ΙΣΑ θα εξαντλήσει όλα τα μέσα για να προασπίσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη επιλογή γιατρού και την πρόσβαση όλων των πολιτών στο υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της χώρας".

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian

Flash not installed.

300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr