farmakeia

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2811/Β/4.7.2019) η Υπουργική Απόφαση "Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων και διαδικασίας πιστοποίησης φαρμακοποιών για την διενέργεια στα φαρμακεία εποχιακού εμβολιασμού και χορήγησης αντιτετανικού ορού στους πολίτες". Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση:

1. Η Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης ορίζεται ως Αρχή πιστοποίησης των φαρμακοποιών προκειμένου να διενεργούν στα φαρμακεία εποχιακό εμβολιασμό και να χορηγούν αντιτετανικό ορό στους πολίτες.

2. Η Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης αναλαμβάνει τη διαμόρφωση του εκπαιδευτικού προγράμματος και του περιεχομένου της εκπαίδευσης, τη διαδικασία εκπαίδευσης, καθώς και τον τρόπο εξέτασης των φαρμακοποιών από κοινού με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

3. Η διαδικασία εκπαίδευσης καθώς και ο τρόπος εξέτασης των φαρμακοποιών που επιθυμούν να λάβουν τη σχετική πιστοποίηση θα λαμβάνει χώρα εξ αποστάσεως (e-learning) μέσω της ηλεκτρονικής πύλης της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Επαγγελματική Εκπαίδευση και Ανάπτυξη Φαρμακοποιών Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» (ΙΔΕΕΑΦ) του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Το ΙΔΕΕΑΦ θα αναρτά το εκπαιδευτικό υλικό και θα ενσωματώνει στη διαδικτυακή πλατφόρμα το ερωτηματολόγιο της εξέτασης.

4. Η πιστοποίηση της επιτυχούς παρακολούθησης της εκπαίδευσης πραγματοποιείται δια της εξετάσεως των φαρμακοποιών μέσω της ανωτέρω ηλεκτρονικής πύλης, με την επιτυχή συμπλήρωση του ερωτηματολογίου.

5. Οι επιτυχόντες στην εξέταση φαρμακοποιοί λαμβάνουν ηλεκτρονικώς βεβαίωση πιστοποίησης περί διενέργειας στα φαρμακεία εποχιακού εμβολιασμού και χορήγησης αντιτετανικού ορού στους πολίτες, από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, μέσω της Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία είναι αρμόδια για την επικύρωση των αποτελεσμάτων.

6. Η ανωτέρω βεβαίωση πιστοποίησης αναρτάται σε εμφανές σημείο εντός του φαρμακείου.


Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε ενημέρωση προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους (αρ. πρωτ. 2750/5.7.2019) "Οι επίμονες προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου είχαν σαν αποτέλεσμα μετά από συνεχή διάλογο  με τους αρμόδιους φορείς και την πολιτική  ηγεσία του Υπουργείου Υγείας  και παρά τα εμπόδια και τις έντονες αντιδράσεις, να εκδοθεί σε χρόνο ρεκόρ, η Υπουργική Απόφαση για την πιστοποίηση των φαρμακοποιών για τη διενέργεια εμβολιασμών στα φαρμακεία και την χορήγηση αντιτετανικού ορού. Με την Υ.Α.  Γ5α/ Γ.Π. οικ. 49734 (ΦΕΚ Β΄ 2811/4.7.2019) αναβαθμίζεται ο ρόλος του ΠΦΣ στον επιστημονικό τομέα και ενισχύεται και εκσυγχρονίζεται η  εκπαιδευτική και επιστημονική δράση του ΙΔΕΕΑΦ".

Και συνεχίζει: "Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή και οραματιζόμαστε τον Φαρμακοποιό ως λειτουργό της Υγείας και ένα νέο σύγχρονο Φαρμακείο. Διεκδίκηση, καινοτομία, εκσυγχρονισμός, επιμόρφωση και προοπτική, αποτελούν τις λέξεις κλειδιά για τη νέα εποχή. Κυρίαρχό μας μέλημα είναι να σταθούμε δίπλα στον Φαρμακοποιό  και κοντά στην καθημερινότητα του. Έχουμε στόχο να σβήσουμε τις πληγές των μνημονιακών χρόνων.Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί".  

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS