photo 5cnew

Όπως αναφέρει ενημερωτική επιστολή για τις πρωτοβουλίες του ΠΦΣ για την ενημέρωση και την υποστήριξη των φαρμακοποιών "στις άμεσες και βασικές προτεραιότητες  της σημερινής Διοίκησης του ΠΦΣ ήταν: η βελτίωση της καθημερινότητάς σας, η άμεση πληροφόρηση και ενημέρωσή σας για ό,τι συμβαίνει γύρω από τον επιστήμη μας και το επάγγελμά μας, καθώς και η ενίσχυση  του επιστημονικού προφίλ του Φαρμακοποιού, μέσω συνεχών επιμορφωτικών δράσεων του ΙΔΕΕΑΦ και τη δημιουργία συνεργασιών με ακαδημαϊκά ιδρύματα  για την εκπαιδευτική καθιέρωση υπηρεσιών προς το κοινό, όπως  και αυτή των εμβολιασμών.

Στα πλαίσια αυτά:

  • Helpdesk στον Π.Φ.Σ.

Υλοποιούμε τη δέσμευσή  μας σχετικά με  τη δημιουργία του τμήματος πληροφόρησης υπηρεσιών του ΠΦΣ. Λειτουργεί, μετά από μια περίοδο πιλοτικής λειτουργίας περίπου 2 μηνών, το helpdesk ΠΦΣ με στόχο την παροχή βοήθειας στην επίλυση των προβλημάτων τόσο στους  Συλλόγους όσο και στους  συναδέλφους φαρμακοποιούς που θα λειτουργεί στα γραφεία του, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, από τις 08:00 πμ έως 14:00μμ.

Το συγκεκριμένο τμήμα στελεχώνει η κ. Κοσιαρά Κατερίνα, πτυχιούχος Χημικός, με προϋπηρεσία ως βοηθός φαρμακείου, και η οποία το  τελευταίο δίμηνο έλαβε ειδική εκπαίδευση στον ΕΟΠΥΥ και σε Φαρμακευτικούς Συλλόγους, σε θέματα όπως συνταγογράφηση Φαρμάκων και Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, εκτέλεση και υποβολή συνταγών και γνωματεύσεων στο ΕΔΑΠΥ, κ.α.

Είναι μια  δράση του ΠΦΣ που αποσκοπεί στην βελτίωση της ανυπόφορης καθημερινότητάς μας μέσω της επίλυσης αποριών και προβλημάτων  που αντιμετωπίζουμε.

Τρόποι επικοινωνίας :

  • Τηλέφωνο:210-3410372
  • Email: ask@pfs.gr
  • Μέσω της εφαρμογής άμεσης απάντησης (chat) από το νέο site του ΠΦΣ (www.pfs.gr)
  • Νέα ιστοσελίδα του Π.Φ.Σ.

 Τέθηκε σε λειτουργία η νέα ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (www.pfs.gr ). Πρόκειται για μια σύγχρονη ιστοσελίδα με την οποία ο Σύλλογος αναβαθμίζεται και προσαρμόζεται στα νέα ψηφιακά δεδομένα της εποχής. Με ανανεωμένο σχεδιασμό η ιστοσελίδα στοχεύει στην άμεση παροχή πληροφοριών και ενημέρωσης σχετικά με όλα τα τρέχοντα θέματα της φαρμακευτικής κοινότητας.

Οι επισκέπτες μέσα από την πλοήγηση τους μπορούν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο χώρο του φαρμακείου , τα τελευταία νέα που αφορούν τον ΕΟΠΥΥ καθώς και τις δράσεις, παρεμβάσεις και ενέργειες του Π.Φ.Σ.Ξεχωριστή θέση στο site αποτελεί η ενότητα « Δια βίου εκπαίδευση» στην οποία αναρτώνται όλες οι ημερίδες, τα συνέδρια και οι εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε Διεθνές επίπεδο.

Σε κεντρικό σημείο προβάλλονται τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ καθώς και το έντυπο υλικό του Συλλόγου τα οποία στοχεύουν στην ενημέρωση φαρμακοποιών και πολιτών.

Καινοτομία αποτελεί η εφαρμογή « chat » η οποία ενισχύει τον δίαυλο επικοινωνίας του συλλόγου με τα μέλη του φαρμακευτικού χώρου.

Το ανανεωμένο site καλύπτει το σύνολο της πληροφόρησης τόσο για τον επαγγελματία φαρμακοποιό  όσο και για τον απλό πολίτη προσφέροντας μία ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική πλοήγηση.

  • Ηλεκτρονική εφαρμογή άμεσης πληροφόρησης (Application)

 Παράλληλα τέθηκε σε λειτουργία και η νέα δωρεάν εφαρμογή (application) του Π.Φ.Σ  για Android και iOs, η οποία είναι διαθέσιμη για εγκατάσταση στο playstore / app store.

  1. Ο χρήστης μπορεί να ενημερωθεί άμεσα για τα βασικά θέματα επικαιρότητος μέσω της αρχικής σελίδας ή να εστιάσει στην κατηγορία που τον ενδιαφέρει.
  2. Μέσω ηχητικής ειδοποίησης (notification) ενημερώνεται άμεσα για τα τελευταία νέα του κλάδου.

Όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας γίνεται διαθέσιμο σε smartphones και tablets  PFS news/AppΕίναι μια πρωτοποριακή εφαρμογή που ο ΠΦΣ δημιούργησε για όλους τους Φαρμακοποιούς.  

  • Επιμορφωτικές Ημερίδες του Π.Φ.Σ.

Έχουν ήδη ξεκινήσει ανά την Ελλάδα οι επιμορφωτικές ημερίδες ΠΦΣ – ΙΔΕΕΑΦ με αντικείμενα την Υποδειγματική Παρασκευή Γαληνικών Σκευασμάτων και Α΄ Βοηθειών.

Για τις επιμορφωτικές ημερίδες στην Ορθή Χρήση των Αναπνευστικών Συσκευών που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τις πανεπιστημιακές σχολές Αθηνών και Θεσσαλονίκης, σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα.

Σας κοινοποιούμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΠΦΣ για τα παραπάνω, έως 31.11.19,το οποίο υπάρχει αναρτημένο και στο νέο site του ΠΦΣ

  • Εκπαίδευση και Πιστοποίηση φαρμακοποιών για εμβολιασμούς

Έχουμε ξεκινήσει την υλοποίηση της διαδικασίας  οργάνωσης της εκπαίδευσης για την Πιστοποίηση των Φαρμακοποιών στους εμβολιασμούς σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπως προβλέπει η Yπουργική Απόφαση Γ5α/ΓΠοικ 49734/4.7.2019. Η εκπαίδευση θα γίνεται εξ αποστάσεως με μαθήματα σε  3D ANIMATION, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην χώρα μας. Ήδη το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και έχει ανατεθεί το  έργο της  εφαρμογής του στην πλατφόρμα του ΙΔΕΕΑΦ σε εξειδικευμένη εταιρεία  που περιλαμβάνει βίντεο, PowerPoint, ερωτηματολόγια και διαδραστική εκπαίδευση/εξέταση  σε περιβάλλον 3D animation για την πρακτική εκπαίδευση του φαρμακοποιού στον εμβολιασμό.

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Πιστεύουμε στην συνεχή εξέλιξη του Φαρμακείου και στην αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών για να διατηρηθεί η Επιστήμη μας στο βάθρο των υπηρεσιών Υγείας και το Φαρμακείο να επιβιώσει στο έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον.Με γνώμονα τον εκσυγχρονισμό  θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας αυτή στην οποία επιθυμούμε να σας κάνουμε κοινωνούς και αποδέκτες των δράσεων μας. Παράλληλα συνεχίζουμε  με μεγαλύτερη ένταση την  διεκδίκηση για τα θεσμικά μας θέματα τώρα που έληξαν τα μνημονιακά χρόνια.

Είμαστε αποφασισμένοι να  μετεξελίξουμε και να εκσυγχρονίσουμε το ελληνικό φαρμακείο.

Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας και συνεχίζουμε όλοι μαζί".

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS