FSA logo web

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του ΦΣΑ, στις 9.10.2019, "Καταγγέλλουμε  την Διοίκηση του ΕΦΚΑ επειδή ανήρτησε ειδοποιήσεις οφειλών για τους φαρμακοποιούς - μέλη μας  με αμφισβητούμενα υπέρογκα ποσά, τα οποία είναι στη πλειοψηφία τους λανθασμένα λόγω μη σωστής ενημέρωσης του συστήματος με τις μέχρι σήμερα καταβληθείσες εισφορές, γεγονός που οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις μας προς την Διοίκηση για διευθέτηση του θέματος,  η μόνη απάντηση ήταν η άποψη «να ενταχθούν οι φαρμακοποιοί  στην ρύθμιση των 120 δόσεων και….. βλέπουμε». Η ενέργεια αυτή βέβαια δεν αποτελεί λύση, καθώς η ρύθμιση γίνεται επί συγκεκριμένου και αποδεκτού ποσού οφειλής και όχι επί  αμφισβητούμενου. Αρνούμεθα να χαρακτηριστεί έστω και ένας φαρμακοποιός – μέλος μας, ως οφειλέτης, ενώ έχει καταβάλει τις εισφορές του, όπως αρνούμεθα να οριστικοποιηθούν οι αμφισβητούμενες οφειλές μέσω ένταξης στην ρύθμιση των 120 δόσεων. 

Προς τούτο …

Αποστέλλουμε εξώδικο στον Διοίκηση του ΕΦΚΑ ώστε να κατέβουν άμεσα οι λανθασμένες αυτές αναρτήσεις οφειλών, και να προβεί άμεσα στη διόρθωση τους.

Ο μοναδικός υπεύθυνος αυτής της κατάστασης είναι ο Φορέας, και είναι απαράδεκτο να μετακυλύει με τέτοια ευκολία την ευθύνη στους φαρμακοποιούς, παρουσιάζοντας τους ανυπόστατα ως οφειλέτες ανύπαρκτων ή  υπέρογκων ποσών".

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian

Flash not installed.

300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS