52

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) με την συνεργασία Ελλήνων καλλιτεχνών  ξεκινά ενημερωτική καμπάνια με διακριτικό τίτλο «LUPUS GR 2020» σκοπός της οποίας είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο. Η δημιουργία μιας τέτοιας καμπάνιας  της οποίας εμπνευστής και “Project Leader” είναι ο ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης Μιχάλης Κωνσταντινίδης, έχει βασικό στόχο να συμβάλλει στη διαδικασία αποστιγματισμού της νόσου καθώς το άκαμπτο πρόβλημα της προκατάληψης και του στίγματος απέναντι στην ψυχική και σωματική ασθένεια παραμένει αναλλοίωτο. Με τη συμπαράσταση καλλιτεχνών κι όχι μόνο, οι οποίοι δεν έλαβαν αμοιβή για την συμμετοχή τους, η καμπάνια «LUPUS GR 2020» αποτελείται από φωτογραφίες, καθεμία από τις οποίες έχει διαφορετικό μήνυμα για τον ΣΕΛ και 2 τηλεοπτικά spots.

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα έχει ως σκοπό να «τρέξει» την καμπάνια αυτή όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκόσμια σε συνεννόηση και  το Lupus Europe, την EULAR, το EURORDIS και το PAIN ALLIANCE EUROPE, στα οποία είναι μέλος.

Αξίζει να σημειωθεί σημειώνει η κα Αθανασία Παππά, Πρόεδρος της ΕΛΕΑΝΑ, ότι επί του παρόντος, δεν υπάρχει παγκόσμια καμπάνια Λύκου που να υποστηρίζεται από όλους τους οργανισμούς καθώς ορισμένοι απ’ αυτούς έχουν διαφορετικά χρώματα, φιλοσοφία, ακόμα και διαφορετικό μήνα ευαισθητοποίησης με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση σε ασθενείς και όχι μόνο. Ωστόσο η δύναμή της Τέχνης είναι τόσο ελκυστική που αν οι οργανώσεις για τον ΣΕΛ την ασπαστούν μπορούν να δημιουργήσουν θαύματα αναδεικνύοντας ένα παγκόσμιο πρόβλημα υγείας.

Συντελεστές καμπάνιας:

Επιμέλεια επιστημονικών κειμένων: ΣΠΥΡΟΣ Ν. ΝΙΚΑΣ (Εκπαιδευθείς στον U/S μυοσκελετικού στο Russells Hall Hospital, UK), Make-up artist: ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΓΕΝΤΗ - ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΜΠΑΤΟΥΔΑΚΗ, Hair styling: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΔΕΣΗΣ Επιμέλεια κίνησης: ΒΑΣΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ, Μουσική clip: ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΙΑΝΤΟΥ, Φωτογραφίες: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ, Art direction: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (DISTINCTIVE GR), ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΣΤΕΡΙΑΔΗΣ (Graphic Designer / Axion Design), ΣΤΑΥΡΟΣ & ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΚΩΣΤΑΣ (Cinephoto.gr), ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΣΙΡΟΣ (Holistic Treatments & Training / Holitouch), ΒΟΥΛΑ ΚΑΖΟΠΟΥΛΟΥ (Le goût de Vou)

Συμμετέχουν (αλφαβητικά): ΠΟΠΗ ΑΣΤΕΡΙΑΔΗ - ΜΥΡΤΩ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ - ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΖΙΡΩ - ΘΑΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ - ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΣΚΙΝΑΣ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ - ΛΗΔΑ ΜΑΤΣΑΓΓΟΥ - ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΗΣ - ΗΛΙΑΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ - ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΒΕΛΙΝΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΤΑΛΙΔΗΣ - ΗΛΙΑΣ ΠΙΚΗΣ - ΔΩΡΑ ΣΑΜΨΩΝΑ - ΠΕΓΚΥ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΡΑΝΙΑ ΣΧΙΖΑ - ΣΟΛΩΝ ΤΣΟΥΝΗΣ - ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ   

Σχετικά με τον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο

Η πρώτη διάγνωση της νόσου χρονολογείται απ’ τον Μεσαίωνα, ενώ πήρε το όνομα «Λύκος» λόγω του ότι οι δερματικές αλλοιώσεις που προκαλεί μοιάζουν με δάγκωμα του. Υπάρχουν δύο βασικές μορφές Λύκου, ο Δερματικός που περιορίζεται στην πρόκληση εξανθημάτων στο δέρμα και ο Συστηματικός Ερυθηματώδης που προσβάλλει δέρμα και αρθρώσεις, ενώ συχνά επηρεάζει και εσωτερικά όργανα (νεφρός, καρδιά κα). Έπονται ο Φαρμακευτικός που προκαλείται απ’ τη λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων και ο Νεογνικός που εμφανίζεται σε νεογέννητα των οποίων οι μητέρες πάσχουν από Λύκο ή κάποιο άλλο αυτοάνοσο νόσημα.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr