logofinal2 transparent

Η φοιτητική ομάδα ATP (Aristotle Team of Pharmacy) της Φαρμακευτικής Α.Π.Θ., στα πλαίσια των δράσεών της που στοχεύουν στην ενίσχυση της εκπαίδευσης φοιτητών Φαρμακευτικής και άλλων σχολών επιστημών υγείας, ασχολείται με ένα καινοτόμο εγχείρημα, τα Online Case Studies, μια ηλεκτρονική, διαδραστική πλατφόρμα επίλυσης κλινικών περιστατικών. Το πρώτο περιστατικό έχει ήδη δημοσιευθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΑΤP, ενώ θα είναι διαθέσιμο και στο 3 ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής, που θα διεξαχθεί στις 8-9 Δεκεμβρίου για όλους τους συνέδρους.

Επεξηγώντας τα παραπάνω, στην πλατφόρμα των Online Case Studies, κάθε ενδιαφερόμενος δύναται να έχει πρόσβαση σε μια σειρά δεδομένων που θα αφορούν σε μια κλινική περίπτωση, να απαντάει σε ερωτήσεις και να μαθαίνει άμεσα αν η απάντησή του ήταν σωστή ή λανθασμένη. Στη δεύτερη περίπτωση, θα υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες που θα επισημαίνουν τους λόγους που η απάντησή του απορρίφθηκε, κατευθύνοντας τον, έτσι, προς την ορθή αντιμετώπιση του περιστατικού και τελικά στη θεραπεία του ασθενούς.

Όπως γίνεται αντιληπτό, τα κλινικά περιστατικά απευθύνονται σε όλους τους ενασχολούμενους με τον τομέα των επιστημών υγείας και κυρίως φοιτητές που στοχεύουν είτε να επεκτείνουν το γνωστικό τους υπόβαθρο πάνω στο κομμάτι της Φαρμακολογίας, της παθοφυσιολογίας, αλλά και της διαφοροδιάγνωσης, είτε -αν ήδη διαθέτουν τις ανάλογες γνώσεις- επιθυμούν να προκαλέσουν τον εαυτό τους, ανακαλώντας τη θεωρητική τους μέχρι τώρα εμπειρία και μετατρέποντας την σε πράξη. Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να αποτελέσει έναν πρωτοποριακό διαδραστικό τρόπο εκμάθησης που απαγκιστρώνεται από τη στείρα απομνημόνευση πληροφορίας και να θέσει σε λειτουργία την κριτική σκέψη του κάθε ατόμου που επιχειρεί να επιλύσει το κλινικό περιστατικό.

Το ATP είναι η εθελοντική ομάδα προπτυχιακών φοιτητών του τμήματος Φαρμακευτικής Α.Π.Θ., η οποία έχει ως στόχο την πραγματοποίηση δράσεων που σχετίζονται με τη Φαρμακευτική ως επιστήμη, αλλά και ως λειτούργημα. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα στοχεύει στη δραστηριοποίηση των φοιτητών στα επιστημονικά και κοινωνικά τους ενδιαφέροντα, αλλά και στη διαρκή ενημέρωσή τους για τα πιο σύγχρονα ιατρικά και φαρμακευτικά επιτεύγματα. Παράλληλα, το ΑΤΡ συμμετέχει σε προγράμματα ενημέρωσης του ευρύτερου πληθυσμού για θέματα υγιεινής, πρόληψης και θεραπείας, ενώ τέλος, στοχεύει στο να δημιουργήσει ένα δίκτυο με φοιτητές και αποφοίτους της Φαρμακευτικής και άλλων συγγενών σχολών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μπορείτε να βρείτε το πρώτο κλινικό περιστατικό στον παρακάτω σύνδεσμο: http://atp.pharm.auth.gr/online-case-studies/

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr