Εκτύπωση
Κατηγορία: Επιστημονική ενημέρωση

Μια Σημαντική Πρωτοβουλία της Novartis Hellas σε Συνεργασία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

akou to soma sou

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η NovartisHellas, ανακοινώνουν την συνέχιση της εκστρατείας «Άκου το Σώμα Σου», μιας σημαντικής πρωτοβουλίας που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού για πρόληψη και σωστό έλεγχο μιας σειράς σημαντικών ασθενειών αλλά και την ορθή καθοδήγηση των ασθενών μέσα από το πρωτοβάθμιο σύστημα φροντίδας υγείας.

Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε δυο πυλώνες με τον πρώτο πυλώνα να αφορά στην εκπαίδευση των φαρμακοποιών όλης της χώρας, μέσα από διαδικτυακά σεμινάρια που διοργανώνονται από το Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ), υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Η θεματολογία των σεμιναρίων θα περιλαμβάνει ενημέρωση και νεότερα δεδομένα για ασθένειες που ταλαιπωρούν καθημερινά ανθρώπους κάθε ηλικίας που επισκέπτονται τα φαρμακεία όλης της χώρας.

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά την εκστρατεία ενημέρωσηςτου κοινού για αυτές τις ασθένειες, μέσα στον χώρο του φαρμακείου με την πολύτιμη συνεργασία του φαρμακοποιού.

Αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες στην πρόσβαση των ασθενών για έλεγχο και επαναξιολόγηση της ασθένειάς τους, που συμβάλλουν στην ελλιπή και καθυστερημένη διάγνωση, η Novartis Hellas έχει ξεκινήσει ήδη από την προηγούμενη χρονιά τη δημιουργία ενημερωτικών υλικών τα οποία μέσα από τα φαρμακεία θα ενημερώνουν για μία σειρά από σημαντικές χρόνιες ασθένειες, όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, η καρδιακή ανεπάρκεια, η ψωρίαση, η χρόνια αυθόρμητη κνίδωση, η αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα κ.α.

Σε στενή πλέον συνεργασία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο,με την πρωτοβουλία αυτή αναδεικνύεται ο ρόλος του φαρμακοποιού ως σύμβουλος υγείας που βρίσκεται δίπλα στον ασθενή.