Τέλος στις επώδυνες και επεμβατικές μεθόδους για την παρακολούθηση των προβλημάτων του κυκλοφορικού συστήματος στον βαρέως πάσχοντα ασθενή, που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, υπόσχονται οι νέες τεχνικές καταγραφής και εκτίμησης των ζωτικών λειτουργιών, που παρουσιάστηκαν το πρωί στη διεθνή συνάντηση επιστημόνων, που συνδιοργανώνουν η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ) με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας (ESICM). Τα νέα επιστημονικά δεδομένα βασίζονται στα πρότυπα της διαστημικής ιατρικής που ήδη εφαρμόζεται από τη NASA. Πρόκειται για ασφαλείς και ανώδυνες διαδερμικές εφαρμογές, που παρέχουν διαρκώς στον ιατρό πολύτιμες πληροφορίες για την έγκαιρη θεραπεία του ασθενούς.

Η υποστήριξη των ατόμων, που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, γίνεται σήμερα με την εισαγωγή και χρήση καθετήρων και ενδοφλεβίων μικροσυσκευών, ώστε ο εξειδικευμένος εντατικολόγος να αξιολογήσει τα στοιχεία, να ρυθμίσει την αγωγή που χορηγεί στον πάσχοντα και να ελαττώσει τις επιπλοκές. Οι νέες τεχνικές ανατρέπουν την παραδοσιακή πρακτική, διευκολύνουν τον επιστήμονα, μειώνουν κατά περίπου 15% το χρόνο παραμονής στη ΜΕΘ και συγχρόνως περιορίζουν τον κίνδυνο ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

“Οι μέθοδοι παρακολουθούν και εκτιμούν με αναίμακτο τρόπο την μικροκυκλοφορία. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα, χωρίς κίνδυνο επιπλοκών, να προσαρμόζουμε κάθε λεπτό την αγωγή στους βαρέως πάσχοντες” επισημαίνει η καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου. “Οι τεχνικές αναμένεται να εφαρμοστούν άμεσα σε κεντρικά νοσοκομεία των Αθηνών. Όπως καταλαβαίνετε, μειώνοντας το χρόνο παραμονής στη ΜΕΘ, θα αυξήσουμε τη δυνατότητα νοσηλείας μεγαλύτερου αριθμού ασθενών, κάτι που ενισχύει την πιθανότητα επιβίωσης όσων χρήζουν εντατικής υποστήριξης”.

Στη διεθνή συνάντηση συμμετέχουν τόσο διακεκριμένοι Έλληνες όσο και διεθνούς κύρους επιστήμονες από το χώρο της Εντατικής Θεραπείας. Οι ομιλητές τονίζουν ότι η φυσική παρουσία του εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και η αυτοθυσία που καλούνται να δείξουν όσοι συνεργάζονται για να υποστηρίξουν τον βαρέως πάσχοντα, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες, είναι εκείνοι οι παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα νοσηλείας και την καλή έκβαση των ασθενών.

Το συμπόσιο με θέμα «Αιμοδυναμική Παρακολούθηση στον Βαρέως Πάσχοντα», που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, αποτελεί το εφαλτήριο για τη διοργάνωση του ΠανευρωπαΪκού Συνεδρίου στη χώρα μας. Οι εργασίες του, τις οποίες παρακολουθούν περισσότεροι από 500 εντατικολόγοι από όλο τον κόσμο, ολοκληρώνονται το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017.

J003000 WebBanner Nurofen 200mg 2205 b 005
300x300 VELTRAS

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD