Εκτύπωση
Κατηγορία: Επιστημονική ενημέρωση

Το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ υποστηρίζει την ενηµέρωση των φροντιστών ατόµων µε ασθένεια ή αναπηρία και την αναγνώριση του ρόλου που διαδραµατίζουν στο σύστηµα υγείας. Η ΕΠΙΟΝΗ σαν µέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Eurocarers και άλλων δικτύων προωθεί την ανταλλαγή καλών πρακτικών για την υποστήριξη των ανεπίσηµων φροντιστών στην Ελλάδα.

Μέρος των δράσεων της ΕΠΙΟΝΗ  είναι η  διοργάνωση ενηµερωτικών ηµερίδων µε τη συµµετοχή επαγγελµατιών υγείας. Ψυχίατροι, Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Εργοθεραπευτές, Δικηγόροι και άλλοι επιστήµονες, δίνουν απαντήσεις σε ένα ευρύ φάσµα θεµάτων ιατρικής, νοµικής, εκπαιδευτικής και εργασιακής φύσης που ενδιαφέρουν το κοινό και ιδιαίτερα τους φροντιστές - περιθάλποντες ατόµων µε ασθένεια ή αναπηρία.

Η ΕΠΙΟΝΗ στις 13 Μαρτίου 2018 στις 10:30 διοργανώνει στο Κέντρο Νευροεπιστηµών της Ακαδηµίας Αθηνών, σε συνεργασία µε τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών και Φίλων Πασχόντων Απο Νευροϊνωµάτωση «Ζωή µε NF», ηµερίδα µε θέµα «Εξοικείωση των Φροντιστών µε την Έρευνα». Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, του European Brain Council και της εβδοµάδας ευαισθητοποίησης για τον εγκέφαλο “Brain Awarness Week” και της Ελληνικής Εταιρείας Νευροεπιστηµών.

Στην ηµερίδα θα συµµετέχουν εξέχοντες επιστήµονες του χώρου της ψυχικής υγείας όπως ο Καθηγητής Ψυχιατρικής και τ.πρόεδρος της παγκόσµιας οµοσπονδίας ψυχικής υγείας κος Γεώργιος Χριστοδούλου, ο Διευθυντής Ψυχίατρος ΕΣΥ κος Δηµήτριος Κόντης, η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, Νευρολόγος-Ψυχίατρος, καθηγήτρια Α.Π.Θ. κα Μάγδα Τσολάκη,  η Αλλεργιολόγος - µε µετεκπαίδευση στην Οµαδική Ψυχοθεραπεία κα Κέλλη Παναγιωτοπούλου, ο ψυχολόγος κος Παναγιώτης Χονδρός, η ψυχίατρος κα Σουζάνα Γκρέγκορυ, η Δερµατολόγος κα Θέµις Σγοντζου αλλά και εκπρόσωπος της Ευρωπαικής Οµοσπονδίας Συλλόγων Οικογενειών COAFACE Families Europe και Magdi Birtha, η οποία θα παρουσιάσει την πρόσφατη  έρευνα της COFACE για τους φροντιστές “Who Cares?” (http://www.cofaceeu.org/resources/publications/study-challenges-and-needs-of-family-carers-in-europe/) Τέλος θα παρουσιαστεί το ευρωπαικό δίκτυο BBMRI-ERIK από τον κο Άρη Χαρώνη.

Η ηµερίδα πραγµατοποιείται µε την υποστήριξη της Ερευνήτριας Β Δρ. Δήµητρας Μάγκουρα, η οποία εκτός από την ενδιαφέρουσα εισήγησή θα ξεναγήσει τους συµµετέχοντες στα Εργαστήρια του Κέντρου Νευροεπιστηµών της Ακαδηµίας Αθηνών ώστε να αποκτήσουν µια βιωµατική εµπειρία του τρόπου που γίνεται η έρευνα σε ένα από το πιο σύγχρονα ερευνητικά κέντρα στην Ευρώπη.     Η ηµερίδα γίνεται στα πλαίσια της παγκόσµιας Εβδοµάδας Ευαισθητοποίησης για τον Εγκέφαλο 12-18 Μαρτίου 2018 µε την ευγενική υποστήριξη της Interamerican.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι το www.psychologynow.gr 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ