Εκτύπωση
Κατηγορία: Συνεχιζόμενη εκπαίδευση

kertus2

Το εργαστήριο της Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα και Εργαστηριακές Ασκήσεις για Φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου στα Γαληνικά Σκευάσματα.
Τα μετεκπαιδευτικά μαθήματα θα περιλαμβάνουν θεωρητικό μέρος διάρκειας 2 ωρών και Εργαστηριακή Παρασκευή επιλεγμένων Γαληνικών σκευασμάτων διάρκειας 6 ωρών.
Στόχος των μαθημάτων είναι η υπενθύμιση- ενημέρωση των συμμετεχόντων, των μεθόδων παρασκευής διαφόρων φαρμακοτεχνικών μορφών σε εργαστηριακή κλίμακα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα κρίσιμα σημεία της παραγωγικής διαδικασίας που επηρεάζουν τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Επιπρόσθετα με την εφαρμογή κανόνων G.L.P. στο εργαστήριο διασφαλίζεται η ποιότητα των γαληνικών σκευασμάτων.

Πρόγραμμα

Θεωρία
1. Έκδοχα και δραστικές ουσίες. Πιστοποιητικό ανάλυσης των πρώτων υλών.
2. Νομοθεσία των γαληνικών σκευασμάτων.
3. Κανόνες Ορθής Εργαστηριακής Πρακτικής G.L.P (Good Laboratory Practice).


Ασκήσεις

Οι εργαστηριακές ασκήσεις θα περιλαμβάνουν γραπτές τυποποιημένες διαδικασίες (που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των κανόνων G.L.P.) για την παρασκευή των ακόλουθων Φαρμακοτεχνικών Μορφών:

• Κρεμών
• Αλοιφών
• Πηκτωμάτων Γέλης
• Διαλυμάτων
• Καψακίων
• Υποθέτων
• Παιδιατρικού εναιωρήματος


To κόστος των σεμιναρίων είναι 150€ ανά άτομο*. Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Κωνσταντίνος Ν. Δεμέτζος                            Παρασκευάς Δάλλας
Καθηγητής                                                           Επικ. Καθηγητής
Διευθυντής του Εργαστηρίου                         Υπεύθυνος Εργαστηρίων
της Φαρμακευτικής Τεχνολογίας                    Γαληνικών Σκευασμάτων


ΧΟΡΗΓΟΣ: KERTUS ABEE

*Για τη συμμετοχή σας απευθυνθείτε στην εταιρεία Kertus ABEE (8011142100- 2431038633 – info@kertus.gr) προκειμένου να ενημερωθείτε για τις ημερομηνίες των σεμιναρίων. Το συνολικό ποσό θα διατεθεί για την πραγματοποίηση των σεμιναρίων καθώς και τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του εργαστηρίου της φαρμακευτικής τεχνολογίας.