Εκτύπωση
Κατηγορία: Συνεντεύξεις

farmakopoios6

 

Με επιστολή τους, 31 αντιπρόσωποι στον ΠΦΣ και πρόεδροι τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων ζητούν την άμεση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, διευρυμένης με τους προέδρους των συλλόγων.

Η επιστολή, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

"Η πρωτοφανής στοχοποίηση του κλάδου και η συνεχιζόμενη οικονομική αφαίμαξη των φαρμακείων με προφανή στόχο το κλείσιμο μεγάλου αριθμού από αυτά, δεν έχει τελειωμό. Η βιωσιμότητα πολλών φαρμακείων είναι πλέον αμφισβητούμενη, η υπομονή πολλών συναδέλφων έχει εξαντληθεί, η αγανάκτηση είναι στο κατακόρυφο και η Κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από κυβερνητικούς συνδικαλιστές, υλοποιεί τις εντολές της Τρόϊκας.

Προσπαθούν με κάθε τρόπο, θεμιτό ή αθέμιτο, να σπάσουν τους άρρηκτους δεσμούς της Ελληνικής Κοινωνίας με το φαρμακείο της γειτονιάς. Στόχος η πολυδιάσπαση του κλάδου δημιουργώντας συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού στην λειτουργία των φαρμακείων.

Πέραν της οικονομικής αφαίμαξης, η αφαίρεση ύλης από τα φαρμακεία, ικανοποιώντας τις επιθυμίες των super markets, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Οι εκβιασμοί και οι απειλές από την πλευρά της κυβέρνησης δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνιών για τις προθέσεις της. Μη αναγνωρίζοντας την κοινωνική διάσταση της προσφοράς των φαρμακοποιών και την έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους ασφαλισμένους, επιδιώκει πάλι στις πλάτες των φαρμακοποιών λαϊκίζοντας να στηρίξει την δήθεν κοινωνική της πολιτική."