Εκτύπωση
Κατηγορία: Συνεντεύξεις

Active Iron

Μια νέα καινοτομία στην αγορά των συμπληρωμάτων σιδήρου έρχεται να προσφέρει στα άτομα με χαμηλά επίπεδα σιδήρου και κυρίως, στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, η εταιρεία ΒΙΟΝΑΤ, παρουσιάζοντας τη σειρά συμπληρωμάτων διατροφής Active Iron. Τα διεθνώς πολυβραβευμένα προϊόντα Active Iron, Active Iron for Women και Active Folic είναι πλέον διαθέσιμα στην Ελλάδα, επιτρέποντας στις γυναίκες – αλλά και τους άνδρες – που έχουν μια δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητα και θέλουν να διατηρούν υγιές σώμα και πνεύμα, να είναι κάθε μέρα…active!

Είναι γνωστό ότι η έλλειψη σιδήρου αποτελεί τη συχνότερη μορφή δυσθρεψίας σήμερα, επηρεάζοντας περίπου το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά και περισσότερες από τις μισές γυναίκες ηλικίας 18-50 ετών στην Ελλάδα. Εάν δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα, οδηγεί προοδευτικά σε σιδηροπενική αναιμία, επηρεάζοντας σχεδόν όλα τα συστήματα του οργανισμού και προκαλώντας, σωματική και πνευματική κόπωση, πονοκεφάλους, συχνές λοιμώξεις, απώλεια μαλλιών και πολλές άλλες διαταραχές.

Αναφερόμενη στους στόχους της εκδήλωσης, η Σοφία Νάσιου, Head of Strategy & Corporate Development, BIONAT, έθιξε τη σημασία της ενημέρωσης των γυναικών για τη θεμελιώδη ανάγκη της διατήρησης σωστών επιπέδων σιδήρου σε όλες τις φάσεις της ζωής τους, καθώς και της έγκαιρης παρέμβασης για την αντιμετώπιση της έλλειψης σιδήρου, στο πλαίσιο της αυτοφροντίδας.

Ο Ευάγγελος Λυμπερόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Παν/μιου Ιωαννίνων, αναφέρθηκε στον πολλαπλό ρόλο του σιδήρου στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, καθώς και τις συνέπειες της έλλειψής του. Ειδικότερα, ο σίδηρος συμμετέχει καταλυτικά σε πολλές θεμελιώδεις λειτουργίες του οργανισμού, όπως τον σχηματισμό της αιμοσφαιρίνης και των ερυθρών αιμοσφαιρίων για τη μεταφορά οξυγόνου στους ιστούς, την κίνηση των μυών, τη λειτουργία του εγκεφάλου και την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο κ. Λυμπερόπουλος υπογράμμισε επίσης ότι οι καθημερινές ανάγκες των γυναικών είναι σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με αυτές των ανδρών, ενώ παράλληλα οι γυναίκες εμφανίζουν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά σιδηροπενίας, κυρίως λόγω της εμμηνορρυσίας, της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας. Ειδικότερα, 37% των γυναικών παγκοσμίως, 40% των γυναικών σε κύηση και 35% και των γυναικών που αθλούνται συστηματικά εμφανίζουν σιδηροπενία. Η λύση είναι η από του στόματος λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου, τα οποία όμως, συχνά δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. «Η αποτελεσματική απορρόφηση εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση για τη συγκεκριμένη κατηγορία σκευασμάτων, τα οποία ακόμη και αν έχουν υψηλή συγκέντρωση θειϊκού σιδήρου, δεν απορροφώνται όσο απαιτείται, ενώ οι ανεπιθύμητες ενέργειες οδηγούν συχνά στη διακοπή της χρήσης τους, με συνέπεια να μην αντιμετωπίζεται επαρκώς η σιδηροπενία» συμπλήρωσε ο κ. Λυμπερόπουλος.

Η σημασία του σιδήρου σε όλο τον κύκλο της ζωής της γυναίκας αναλύθηκε από την Ελένη Τσουκαλά, Μαία, Προϊσταμένη Προγεννητικής & Μεταγεννητικής Φροντίδας, ΙΑΣΩ. Η κα Τσουκαλά επεσήμανε ότι οι γυναίκες βρίσκονται σε αρνητικό ισοζύγιο σιδήρου, με τις ανάγκες τους σε σίδηρο να αυξάνονται συνεχώς όσο αθροίζονται οι διαδοχικές απώλειές του με την έμμηνο ρύση, με κορύφωση στην περίοδο της εγκυμοσύνης και της λοχείας. Ειδικότερα, οι έγκυες γυναίκες έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αναιμίας συνεπεία των μεγαλύτερων αναγκών σε σίδηρο και φυλλικό οξύ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Μία στις τρεις μη έγκυες γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας έχει σιδηροπενική αναιμία, της οποίας προηγείται η παρατεταμένη έλλειψη σιδήρου. Η αναιμία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένας από τους ισχυρότερους προγνωστικούς παράγοντες εμφάνισης αναιμίας κατά την περίοδο της λοχείας και για μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, όχι μόνο της μητέρας αλλά και του βρέφους». Επιπλέον κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυξάνονται οι ανάγκες του γυναικείου οργανισμού σε φυλλικό οξύ, η ανεπάρκεια του οποίου μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένους τύπους γενετικών ανωμαλιών του βρέφους, όπως ανωμαλίες του σπονδυλικού σωλήνα (spina bifida) και χαμηλό βάρος γέννησης.

Έλλειψη σιδήρου προκαλείται επίσης και από την εντατική άθληση, όπως επεσήμανε η Άλκηστη Αβραμίδου, Αθλήτρια, Αρχηγός Ομάδας Πόλο Γυναικών Ολυμπιακού, η οποία  παρουσίασε την αναγκαιότητα της επάρκειας σιδήρου από την οπτική του επαγγελματία αθλητή και γενικότερα των ατόμων που αθλούνται συστηματικά. Αναφερόμενη στις γυναίκες που αθλούνται επαγγελματικά, υπογράμμισε ότι ο οργανισμός τους καλείται καθημερινά να ανταποκριθεί στην πρόσθετη φυσική καταπόνηση της σωματικής άσκησης ταυτόχρονα με την ανάγκη να διαχειριστεί το καθημερινό στρες που αντιμετωπίζει κάθε σύγχρονη γυναίκα. Η κα Αβραμίδου τόνισε πως «κατά την άθληση, ειδικά όταν είναι έντονη, οι ανάγκες παραγωγής ενέργειας είναι τεράστιες. Ειδικά οι γυναίκες, χρειαζόμαστε έναν καθημερινό σύμμαχο για να αποδίδουμε το 100% του εαυτού μας τόσο στον αθλητισμό, όσο και στις υπόλοιπες δραστηριότητές μας».

Προχωρώντας στην παρουσίαση της σειράς Active Iron, η κα Νάσιου υπογράμμισε την ανεκπλήρωτη ανάγκη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των χαμηλών επιπέδων σιδήρου στην αγορά συμπληρωμάτων διατροφής, εξηγώντας πώς η καινοτομία του Active Iron και τα οφέλη που αποδεδειγμένα προσφέρει στους χρήστες του, αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Συγκεκριμένα, η καινοτόμος σύνθεση του Active Iron και Active Iron for Women και η πρωτοποριακή, πατενταρισμένη τεχνολογία Active, επιτρέπουν στον σίδηρο να μεταφέρεται ακέραιος στο πιο ενεργό σημείο απορρόφησης του, στο ανώτερο τμήμα του λεπτού εντέρου (DMT-1). Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται διπλάσια απορρόφηση σιδήρου σε σχέση με τα κλασικά σκευάσματα θειϊκού σιδήρου, ενώ εννέα στα δέκα άτομα που το χρησιμοποιούν δεν αναφέρουν καμία ανεπιθύμητη ενέργεια, ακόμη και όταν το λαμβάνουν με άδειο στομάχι. Ο λόγος είναι ότι η στοχευμένη απορρόφηση βοηθά επίσης στην μείωση του ερεθισμού του στομάχου από τον σίδηρο.

Η κα Νάσιου δήλωσε σχετικά: «Προχωρούμε στην εισαγωγή μίας νέας, ολιστικής πρότασης αξίας για την υγεία και ευεξία των γυναικών, καλύπτοντας σημαντικούς κύκλους της ζωής τους: την εφηβική/ νεανική ηλικία, την αναπαραγωγική, την περίοδο έντονης δραστηριότητας και κατακτήσεων που έπεται, καθώς και την περίοδο πριν και μετά την εμμηνόπαυση. Το Active Iron με την πατενταρισμένη τεχνολογία και την πρωτοποριακή του σύνθεση, η οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου, είναι κλινικά αποδεδειγμένο πως είναι ισχυρό ως προς την απορρόφηση αλλά ταυτόχρονα φιλικό στο στομάχι, χωρίς να υπάρχουν ενοχλήσεις στο γαστρεντερικό και να αποφεύγονται οι παρενέργειες όπως η δυσκοιλιότητα, η ναυτία ή η διάρροια. Για όλους τους παραπάνω λόγους, τα προϊόντα Active Iron έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των Επιστημόνων Υγείας αλλά      και των καταναλωτών διεθνώς. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που πλέον βρίσκεται στη διάθεση των γυναικών – και των ανδρών – στην Ελλάδα».

Το Active Iron είναι συμπλήρωμα διατροφής με ενεργό σίδηρο. Διαθέτει πατενταρισμένη φόρμουλα που επιτρέπει διπλάσια απορρόφηση και δεν προκαλεί δυσκοιλιότητα. Είναι κατάλληλο για άτομα με χαμηλά επίπεδα σιδήρου και ειδικά σχεδιασμένο για εγκύους.

Το Active Iron for Women είναι συμπλήρωμα διατροφής με ενεργό σίδηρο και μία ειδικά σχεδιασμένη πολυβιταμίνη για γυναίκες με 16 βιταμίνες, μέταλλα & ιχνοστοιχεία. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση της κόπωσης και την υποστήριξη της ορμονικής ισορροπίας των γυναικών.

Το Active Folic είναι συμπλήρωμα φυλλικού οξέος, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες των γυναικών πριν τη σύλληψη, κατά τη διάρκεια της κύησης και του θηλασμού, καθώς και σε ποικίλες άλλες φάσεις εκτός της κύησης. Περιέχει το πατενταρισμένο συστατικό Quatrefolic® που παρέχει τριπλάσια απορρόφηση σε σχέση με άλλες μορφές φυλλικών αλάτων.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα Active Iron μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.activeiron.gr.