Εκτύπωση
Κατηγορία: Συνεντεύξεις

ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Φα


Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής του 13ου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Management (Ε.Ε.Φα.Μ.)
, το οποίο προγραμματίζεται να διεξαχθεί τον Μάιο του 2022, ανέλαβαν οι Γιώργος Τουσίμης, Γενικός Διευθυντής της Amgen για την Ελλάδα και την Κύπρο και Δημήτρης Μωραΐτης, Γενικός Διευθυντής της ΒΙΑΝ Α.Ε., του Ομίλου Γιαννακόπουλου.

Το 13ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management αναμένεται να συγκεντρώσει και φέτος το ενδιαφέρον των σημαντικότερων εκπροσώπων του φαρμακευτικού κλάδου, οι οποίοι για πρώτη φορά μετά από δύο κρίσιμα χρόνια, γεμάτα αλλεπάλληλες εξελίξεις στα επιστημονικά δεδομένα, θα παρουσιάσουν τις τελευταίες τάσεις στην εγχώρια και παγκόσμια Φαρμακοβιομηχανία και θα επιχειρήσουν να απαντήσουν σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Ο Γιώργος Τουσίμης διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον φαρμακευτικό κλάδο, έχοντας διατελέσει διευθυντικό στέλεχος σε σημαντικές εταιρείες, σε ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του PhRMA Innovation Forum (PIF). Ο κ. Τουσίμης δήλωσε: «Νιώθω μεγάλη χαρά και τιμή για την πρόσκληση να αναλάβω από κοινού με τον Δημήτρη Μωραΐτη την προεδρία του 13ου Συνεδρίου της Ε.Ε.Φα.Μ., ενός Συνεδρίου το οποίο αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για τον φαρμακευτικό χώρο στην πατρίδα μας. Ευελπιστώ πως το Συνέδριο θα αποτελέσει, για μια φορά ακόμα, ευκαιρία γόνιμης συζήτησης, επιμόρφωσης και ανάδειξης νέων δεξιοτήτων για τους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι το αγκαλιάζουν εδώ και χρόνια με την ενεργή συμμετοχή τους».

Ο Δημήτρης Μωραΐτης διαθέτει 25ετή εμπειρία στη φαρμακευτική αγορά, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος αντικειμένων, όπως ΜΗΣΥΦΑ, προϊόντα Αυτοφροντίδας, συνταγογραφούμενα φάρμακα, ιατροτεχνολογικά, νοσοκομειακά και διαγνωστικά προϊόντα. Παράλληλα, είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ). Ο κ. Μωραΐτης δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά να αναλάβω από κοινού με τον Γιώργο Τουσίμη, την Προεδρία της Οργανωτικής Επιτροπής του 13ου Συνεδρίου της Ε.Ε.Φα.Μ. Η ανάγκη για ουσιαστική επιμόρφωση, που δεν σταματά να προσαρμόζεται στα συνεχώς μεταβαλλόμενα δεδομένα, είναι τώρα πιο επιτακτική από ποτέ. Μόνο με συλλογική προσπάθεια μπορούμε να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Φαρμακοβιομηχανία και τα στελέχη της». 

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ε.Φα.Μ., κα Ντανιέλα Μάλο δήλωσε: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τόσο τον κ. Τουσίμη όσο και τον κ. Μωραΐτη για την τιμή να αποδεχτούν την πρόταση να είναι Πρόεδροι στο 13ο Συνέδριο της Ε.Ε.Φα.Μ. Είμαι σίγουρη ότι με την δική τους μοναδική ματιά και δυναμικότητα θα οδηγήσουν την Οργανωτική Επιτροπή στη δημιουργία ενός Συνεδρίου το οποίο θα αποτελέσει, όπως κάθε φορά, τον κορυφαίο εκπαιδευτικό θεσμό για τα στελέχη του φαρμακευτικού κλάδου. Να ευχαριστήσω επίσης τον κ. Κωνσταντίνο Ψυχούλη, ο οποίος αναλαμβάνει τον ρόλο του Επικεφαλής και Συντονιστή της Οργανωτικής Επιτροπής του 13ου Συνεδρίου».

Σημειώνεται πως πρωταρχικός στόχος του Συνεδρίου είναι να προωθήσει τη διασύνδεση των στελεχών της Φαρμακοβιομηχανίας και να δώσει πολύτιμες απαντήσεις στα πιο επίκαιρα θέματα του κλάδου, με τη συμμετοχή καταξιωμένων Ελλήνων και παγκόσμιας αναγνώρισης εισηγητών. 

Επισημαίνεται επίσης ότι με το πέρας των εργασιών του επιστημονικού προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη τελετή απονομής των Αριστείων Ε.Ε.Φα.Μ., του θεσμού που επιβραβεύει τις βέλτιστες και πιο καινοτόμες πρακτικές επικοινωνίας που υλοποιήθηκαν στην αγορά του φαρμάκου και των προϊόντων υγείας τα τελευταία δύο χρόνια.