Εκτύπωση
Κατηγορία: Συνεντεύξεις

seiv photo 1

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (Σ.Ε.Ι.Β.) πραγματοποίησε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου την ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στο Πολιτιστικό Κέντρο, κτήριο «Κωστής Παλαμάς», την οποία τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτείας, θεσμικών και ακαδημαϊκών φορέων, του κλάδου της υγείας και μέλη του Συνδέσμου, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΙΒ, κ. Δημήτριος Νίκας κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην πολλαπλή και διαχρονική προσφορά του κλάδου της ιατροτεχνολογίας στην υγεία, την επιχειρηματικότητα και την οικονομία και τόνισε πως και το 2023 πρωταρχικός στόχος του ΣΕΙΒ είναι η περαιτέρω ανάδειξη του κλάδου και του αποτυπώματός του σε υγειονομικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, αλλά και η συνεχής προσπάθεια με στόχο την επίλυση των χρόνιων θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες Ι/Π και αποτελούν τροχοπέδη στην εξέλιξη και ανάπτυξή τους.

Αναφέρθηκε στα κύρια θέματα που απασχολούν τον κλάδο των ιατροτεχνολογικών προϊόντων (Ι/Π) και χρήζουν άμεσης επίλυσης εντός του έτους, με προτεραιότητα εκείνα που αφορούν σε μείωση του clawback, βελτίωση του ρυθμού εξόφλησης των νοσοκομειακών οφειλών, επίλυση του προβλήματος των ατιμολόγητων υλικών των Νοσοκομείων, καθώς επίσης και στην  υιοθέτηση επιτυχημένων μοντέλων αξιολόγησης με βάση την προστιθέμενη αξία της καινοτόμου τεχνολογίας που μπορεί να συμβάλλει στον μετασχηματισμό της υγειονομικής περίθαλψης, προς όφελος των ασθενών και του συστήματος υγείας της χώρας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι: «Συνεχίζουμε με όλο και περισσότερο ζήλο και πάθος στο δύσκολο έργο μας. Ο ρόλος του ΣΕΙΒ ως θεσμικού εταίρου των φορέων υγείας μπορεί να είναι καταλυτικός, καθώς μπορούμε να συνεισφέρουμε με εμπειρογνώμονες και τεκμηριωμένες προτάσεις στη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού υγειονομικού συστήματος και την ουσιαστική αντιμετώπιση των  προβλημάτων που επηρεάζουν τη λειτουργία του κλάδου και καθυστερούν την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που είναι διαθέσιμα σήμερα σε άλλες χώρες της Ευρώπης».

Κλείνοντας, ο κ. Δ. Νίκας ευχήθηκε η νέα χρονιά να φέρει περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης, καθώς και επιτυχίες στις επιχειρήσεις του κλάδου, ώστε να ωφελούνται και οι Έλληνες ασθενείς από τα σημαντικά επιτεύγματα της ιατροτεχνολογίας σε πολλαπλά επίπεδα.