Εκτύπωση
Κατηγορία: Farmakopoioi
image
Σας ενημερώνουμε ότι η ευρωπαϊκή διαδικασία αξιολόγησης της ασφάλειας των δραστικών ουσιών που ανήκουν στην κατηγορία των βραχείας δράσης β-αγωνιστών βρίσκεται σε εξέλιξη. 
Τα φάρμακα τα οποία βρίσκονται υπό αξιολόγηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αυτά που περιέχουν τις  δραστικές ουσίες ritodrine, fenoterol, hexoprenaline, isoxsuprine, salbutamol και terbutaline και έχουν έγκριση  για τοκολυτική θεραπεία (καταστολή των συσπάσεων του τοκετού). Είναι διαθέσιμα στη μορφή δισκίων, πόσιμων διαλυμάτων, διαλυμάτων προς ένεση ή έγχυση, και υποθέτων.
Επί του  παρόντος,  σύμφωνα με τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης Αξιολόγησης Κινδύνου (Pharmacovigilance Risk Assessment Committee (PRAC):
“Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται πλέον η από του στόματος μορφή και η μορφή υποθέτου  των φαρμάκων που ανήκουν στην κατηγορία των  βραχείας δράσης β-αγωνιστών (short acting beta agonists, SABAs) για τις ενδείξεις στην μαιευτική (θεραπεία εγκύων γυναικών), όπως η αναστολή του πρόωρου τοκετού ή των αυξημένων συσπάσεων κατά τον τοκετό, με δεδομένο τον καρδιαγγειακό κίνδυνο (που μπορεί να οδηγήσει...

Όλο το άρθρο  http://farmakopoioi.blogspot.com/2013/10/blog-post_12.html