Αυτοκόλλητα Γραμματόσημα SmokefreeGreece

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συνεχίζουν την έμπρακτη υποστήριξή τους στις δράσεις της πρωτοβουλίας SmokefreeGreece, με στόχο την πρόληψη του καπνίσματος στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας, διοργανώθηκε στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, η επίσημη παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων «Παιδί και Γραμματόσημο», με επίκεντρο δύο γραμματόσημα αφιερωμένα στην πρωτοβουλία.

Αφορμή για τη συνεργασία αυτή, αποτέλεσε το λογότυπο του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Συνεδρίου «Παιδεία για έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα», που σχεδιάστηκε το 2009 και απεικονίζει εικαστικά ένα γραμματόσημο με παιδική γραμματοσειρά και σχέδιο. Το λογότυπο αυτό «σφράγισε» τα επόμενα 9 Πανελλήνια Μαθητικά Συνέδρια, αλλά και όλες τις δράσεις της πρωτοβουλίας προς τη μαθητική κοινότητα, κερδίζοντας την αναγνώριση των παιδιών όλης της χώρας. Το σχέδιό του ανανεώθηκε, εξελίχθηκε και πλέον θα είναι διαθέσιμο ως πραγματικό γραμματόσημο από το δίκτυο πωλήσεων των ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα, για να στέλνει το θετικό μήνυμα της πρόληψης του καπνίσματος μαζί με την αλληλογραφία του κοινού, σε αποστολές εντός και εκτός Ελλάδας.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, μετά την επιτυχημένη συνεργασία με τους συντελεστές της πρωτοβουλίας, το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και το Ερευνητικό Εργαστήριο George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ξεχώρισαν και επέλεξαν να συμπεριλάβουν την πρωτοβουλία SmokefreeGreece στη σειρά που απευθύνεται στα παιδιά και οραματίζεται ένα καλύτερο μέλλον. Τα προϊόντα της νέας σειράς έχουν εμπνευστεί κυρίως από τα εικαστικά και τα μηνύματα του μαθητικού τετραδίου «Μαθαίνω να μην Καπνίζω», που έχει σχεδιαστεί και χρησιμοποιείται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα SmokefreeGreece για τους μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού. Στόχος της συνεργασίας είναι η σύμπραξη μιας νεότερης και μιας παλαιότερης τάσης: Το μήνυμα της νέας γενιάς για μία ζωή χωρίς εξαρτήσεις διαδίδεται μέσω μίας «παραδοσιακής» μεθόδου, της ταχυδρομικής αλληλογραφίας!

Σε συνέχεια της χορηγίας των ΕΛΤΑ για αποστολή των μαθητικών τετραδίων στον Νομό Αττικής, Θεσσαλονίκης και σε Νησιά του Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε το σχολικό έτος 2017-2018, από αύριο το δίκτυο διανομής θα μεταφέρει το χρήσιμο αυτό εκπαιδευτικό υλικό σε όλους τους μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού στις Περιφέρειες Κρήτης και Ηπείρου. Μετά από μία συντονισμένη προσπάθεια της ομάδας SmokefreeGreece και των Διευθύνσεων των ΕΛΤΑ, 50.000 τετράδια θα ταξιδέψουν σε κάθε Δημοτικό σχολείο των δύο περιοχών και θα δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν μέσα από όμορφες εικόνες και θετικά μηνύματα τις συνέπειες του καπνίσματος και τα οφέλη ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Βουλευτής Θεσπρωτίας, κ. Μάριος Κάτσης, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής, αναφέροντας τη μεγάλη χορηγία του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για την εκτύπωση 180.000 μαθητικών τετραδίων «Μαθαίνω να μην Καπνίζω».

Ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας SmokefreeGreece και Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, κ.Παναγιώτης Μπεχράκης, τόνισε για ακόμα μία φορά πόσο σημαντικό είναι για την κοινωνία να δώσει τον λόγο στη νέα γενιά, η οποία αποδεδειγμένα έχει απορρίψει το κάπνισμα. Τα παιδιά εκπαιδεύονται με βάση τις αξίες ενός υγιεινού τρόπου ζωής μακριά από εξαρτήσεις και πλέον διεκδικούν το δικαίωμά τους για ένα καθαρό περιβάλλον. Η συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προσφέρει ένα ακόμα «εργαλείο» στους μαθητές για να διαδώσουν το θετικό μήνυμα στους συνομηλίκους και στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ο κ. Μπεχράκης ενθάρρυνε τα παιδιά και το κοινό να αναζητήσουν τα προϊόντα της σειράς στο δίκτυο πώλησης των ΕΛΤΑ ή στις δράσεις της πρωτοβουλίας SmokefreeGreece, να στείλουν μηνύματα και ιδέες τους που θα συμβάλλουν στη πρόληψη του καπνίσματος και να τα αναρτήσουν μέσω των κοινωνικών δικτύων με το διακριτικό #smokefreegreece για να γίνουν μέρος μιας πανελλήνιας προσπάθειας.

Η πρωτοβουλία SmokefreeGreece, με βασικό μηχανισμό την επιμόρφωση, έχει προσφέρει στην κοινωνία την ώθηση για να ενημερωθεί και να κατανοήσει το πρόβλημα, να το αντιμετωπίσει με επιτυχία και να προχωρήσει μπροστά, ανεξάρτητα από μεμονωμένες αρνητικές αντιλήψεις του παρελθόντος. Η νέα εποχή στην αντιμετώπιση και στον έλεγχο του καπνίσματος είναι εδώ και η νέα γενιά πρωτοστατεί στην αλλαγή.

Η παρουσίαση των προϊόντων της σειράς «Παιδί και Γραμματόσημο» έγινε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. των Ελληνικών Ταχυδρομείων, κ. Πολυχρόνη Γριβέα, ο οποίος δήλωσε «Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ως φορέας Επικοινωνίας και με έμφαση στον κοινωνικό τους ρόλο, υποστηρίζουν φορείς και δράσεις ανάπτυξης και διαπαιδαγώγησης, κυρίως των νέων. Για τον λόγο αυτό στηρίζουμε έμπρακτα την πρωτοβουλία SmokefreeGreece πραγματοποιώντας το 2018 την αποστολή 150.000 τετραδίων “Μαθαίνω να μην Καπνίζω”, ενημερώνοντας τα παιδιά για το κάπνισμα και τις βλαβερές του συνέπειες και συνεχίζουμε το 2019 την αποστολή του τετραδίου στους μαθητές της Ηπείρου και Κρήτης. Αυτή μας η στήριξη και η καλή συνεργασία επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο, σήμερα, με την παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων “Παιδί και Γραμματόσημο”, εκ των οποίων τα δύο, είναι αφιερωμένα στους σημαντικούς σκοπούς της πρωτοβουλίας SmokefreeGreece, μεταφέροντας το μήνυμα για ένα καλύτερο μέλλον».

Στην αναμνηστική σειρά, εκτός από τα γραμματόσημα, περιλαμβάνονται και άλλα προϊόντα που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των φιλοτελιστών και όχι μόνον:

  • 2 γραμματόσημα SmokefreeGreece
  • 1 γραμματόσημο με την παιδική ζωγραφιά που απέσπασε το 1ο Βραβείο σε Διαγωνισμό της UNESCO
  • 1 γραμματόσημο αφιερωμένο στη Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου
  • 3 Εικονογραφημένοι φάκελοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας
  • Αριθμημένα λευκώματα της αναμνηστικής σειράς
  • 4 κάρτες μάξιμουμ prepaid, σφραγισμένες με την σφραγίδα της πρώτης ημέρας κυκλοφορίας της σειράς
  • Τευχίδια 10 συλλεκτικών γραμματοσήμων SmokefreeGreece
  • 10 Κάρτες με σκηνές και μηνύματα από το μαθητικό τετράδιο «Μαθαίνω να μην Καπνίζω», διαθέσιμες μόνο από τις δράσεις της πρωτοβουλίας SmokefreeGreece

Η κυρία Βάσω Ευαγγελοπούλου, Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος του Ερευνητικού Εργαστηρίου George D.Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και Υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της πρωτοβουλίας SmokefreeGreece παρουσίασε:

  • το μαθητικό τετράδιο «Μαθαίνω να μην Καπνίζω» και τη φιλοσοφία της χρήσης θετικών μηνυμάτων και ζωντανών χρωμάτων για την επιτυχή προσέγγιση των παιδιών ηλικίας 10-12 ετών
  • τις σχολικές παρεμβάσεις για την πρόληψη του καπνίσματος, εξειδικευμένες για τρεις ηλικιακές ομάδες μαθητών: Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού, Γυμνασίου και της Α’ τάξης του Λυκείου. Οι παρεμβάσεις πραγματοποιούνται καθημερινά σε τρεις πόλεις, στην Αθήνα στον χώρο του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη στο Κέντρο ΝΟΗΣΙΣ και στην Τεγέα Αρκαδίας στο παλαιό Δημαρχείο Τεγέας. Περισσότεροι από 000 μαθητές έχουν παρακολουθήσει τα τελευταία πέντε χρόνια τις παρεμβάσεις με πολύ θετική ανταπόκριση και αποτελέσματα.
  • τα βιβλία «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα» και «Κάπνισμα, Νοσηλευτική Προσέγγιση», τα οποία σε συνδυασμό με τα ειδικά βιωματικά σεμινάρια εκπαίδευσης επιμορφώνει εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες υγείας και γονείς σε σχέση με το κάπνισμα, ώστε να μπορούν στη συνέχεια να μεταφέρουν την απαραίτητη γνώση στα παιδιά.

Την εκδήλωση συντόνισε η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Πνευμονολόγος κυρία Άννα Τζώρτζη. Η κυρία Τζώρτζη αναφέρθηκε στη λειτουργία του Ερευνητικού Εργαστηρίου George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, που απο κοινού στηρίζουν την πρωτοβουλία SmokefreeGreece, χάρη στη χορηγία και συνεχή χρηματοδότηση του Behrakis Foundation της Βοστώνης.

«Είναι δικαίωμα μου να αναπνέω καθαρό αέρα. Είναι δικαίωμα μου να είμαι υγιής!»

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS