Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

xapia 2

Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2012: Εντός στόχου έκλεισε η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη το 2012 σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κος Μάριος Σαλμάς. Ο στόχος για το 2012 ήταν η φαρμακευτική δαπάνη να μην υπερβεί το 2,88 δις ευρώ. Η μείωση σε σχέση με το 2011, όπου είχε διαμορφωθεί στα 3,92 δις ευρώ, είναι 1,050 δις ευρώ για το έτος 2012.

Η μείωση αυτή σε ετήσια βάση είναι η μεγαλύτερη που έχει επιτευχθεί ποτέ στη χώρα μας. Τη προσπάθεια αυτή επισημαίνει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεσή της του Δεκεμβρίου για τη πορεία της ελληνικής οικονομίας, αναφέροντας τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο του φαρμάκου ως θετικά παραδείγματα μεταρρυθμίσεων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι προσπάθειες πιάνουν τόπο. Η πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας αναγνωρίζει τα αποτελέσματα των πολιτικών παρεμβάσεων στην υγεία.

Συγκεκριμένα η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε το 2012 κατά 1 δις ευρώ, δηλαδή 25% σε σχέση με το 2011. Η μείωση αυτή έγινε ιδιαίτερα το τελευταίο τετράμηνο».