koronaios twitter

Το Υπουργείο Υγείας απέστειλε τη Δευτέρα 24.2.2020 δελτίο τύπου με τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούμε στην καθημερινότητά μας. Πιο συγκεκριμένα:

- Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.

- Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.

photo 16a

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 590/18.2.2020 έγγραφο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου "Σας αποστέλλουμε την «Συλλογική Σύμβαση για την Διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους» που υπεγράφη σήμερα 18 Φεβρουαρίου 2020 με τον ΕΟΠΥΥ.

Μνημόνιο ΕΕΣ με ΤΕΗ Photo 2

Επίσημη επίσκεψη στα Κεντρικά Γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πραγματοποίησε σήμερα 17 Φεβρουαρίου 2020 ο Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ) για την Περιφέρεια της Ευρώπης Dr. Kerem Kinik, ο οποίος παράλληλα είναι και Πρόεδρος της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Mr. Murat Ellialti και τον Επικεφαλής Σχέσεων και Συνεργασιών εντός του Κινήματος Mr. Serdar Günel.

photo 11a

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, "Στο πλαίσιο της υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος για την εξάλειψη της ταλαιπωρίας των βαρέως πασχόντων ασθενών, υπεγράφη σήμερα η Συλλογική Σύμβαση για τη διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες. Στη σύμβαση, ΕΟΠΥΥ και ΠΦΣ συμφώνησαν για την διακίνηση ΦΥΚ από τον ΕΟΠΥΥ, με τελικό σημείο παράδοσης τα ιδιωτικά φαρμακεία, ενώ προβλέπεται και η διαδικασία παράδοσής τους.

AWARDS HP 20 logo land

Για τέταρτη χρονιά φέτος, και μετά την πολύ επιτυχημένη διεξαγωγή τους πέρσι, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής και η εταιρεία NOUFIO διοργανώνουν τα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς, στο πλαίσιο του Hellas PHARM 2020.

pharmacy 3new

O Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης διοργανώνει την 7η Επαγγελματική Διημερίδα με θέμα «Management & Marketing Φαρμακείου», στις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2020, στον φιλόξενο χώρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η Διημερίδα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

photo 3cnew

Μετά την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για την ίδρυση φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς, με την προϋπόθεση ότι τα φαρμακεία θα πρέπει να λειτουργούν υπό την εμπορική μορφή της Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ), ο επιστημονικός υπεύθυνος θα πρέπει να είναι φαρμακοποιός και να συμμετέχει υποχρεωτικά, με ποσοστό τουλάχιστον 33%, στην ΕΠΕ, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απέστειλε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Απαιτεί ωστόσο την ίδρυση Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης και ο επιστημονικός υπεύθυνος να είναι φαρμακοποιός και να συμμετέχει με ποσοστό τουλάχιστον 33%, στην ΕΠΕ.

farmakeio 620x264

Τη δυνατότητα ίδρυσης φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς δίνει με απόφασή της η Ολομέλεια του ΣτΕ . Ωστόσο όπως επισημαίνεται, τα φαρμακεία θα πρέπει να λειτουργούν υπό την εμπορική μορφή της Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ), ο επιστημονικός υπεύθυνος θα πρέπει να είναι φαρμακοποιός και να συμμετέχει υποχρεωτικά, με ποσοστό τουλάχιστον 33%, στην ΕΠΕ.

fsth

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 201/11./2.2020 έγγραφο του ΦΣΘ, "Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας την προσπάθεια ενίσχυσης της τράπεζας αίματος που δημιούργησε το 2013, διοργανώνει την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 την 13η εθελοντική αιμοδοσία του. Θα λάβει χώρα στα γραφεία του Συλλόγου (Εθνικής Αντιστάσεως 173-175), από τις 14:30 έως τις 18:00 και είναι ανοιχτή για τα μέλη του Συλλόγου, τα μέλη των οικογενειών τους, τους υπαλλήλους των φαρμακείων και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών (ΣΥ.ΦΑ.), αλλά και για φίλους και γνωστούς.

A5 flyer CoronavirusFinalNew

Ο όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, αφουγκραζόμενος τις εξελίξεις και με στόχο τη στήριξη του ελληνικού φαρμακείου και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, προχώρησε άμεσα στη δημιουργία και διανομή, στα φαρμακεία του, έντυπου υποστηρικτικού ενημερωτικού υλικού για τα μέτρα προστασίας από τον Κορωνοϊό και άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού.

300x300 noufio banner 19 copy

Flash not installed.

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD