image001 F642480206

Τη Δευτέρα 29 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Πρύτανη ΕΚΠΑ Καθηγητή Θάνου Δημόπουλου και της Καθηγήτριας Παιδιατρικής και Διευθύντριας της Γ’  Παιδιατρικής Κλινικής Βάνας Παπαευαγγέλου με τον κ. Κώστα Γιαννόπουλο, Πρόεδρο του ΔΣ του «Χαμόγελου του Παιδιού» και συμφώνησαν να συνεργαστούν με στόχο την υποστήριξη και φροντίδα παιδιών και εφήβων με προβλήματα υγείας, που χρήζουν κατ’ οίκον νοσηλεία.

Η DEMO ABEE χορηγός της συλλεκτικής έκδοσης με αφορμή την επέτειο για τα  200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

BOOK COVER 1

Η Βιομηχανία φαρμάκων DEMO, με αφορμή την επέτειο για τα  200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821,  υποστήριξε την έκδοση ενός επετειακού Λευκώματος – Συγγράμματος  με τίτλο «Οι Ιατροί στην Παλιγγενεσία».

Το Λεύκωμα παρουσιάζει για πρώτη φορά τον ρόλο και την καθοριστική συμβολή των γιατρών και της Ιατρικής πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τον απελευθερωτικό αγώνα, από τις αρχές του 19ου αι. έως και τα χρόνια του Ιωάννη Καποδίστρια.

 

ΝΤΑΝΙΕΛΑ ΜΑΛΟ

Η Ντανιέλα Μάλο αναλαμβάνει καθήκοντα Πρόεδρου του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Management (Ε.Ε.Φα.Μ.), κατόπιν παραίτησης της απερχόμενης Προέδρου, Σοφίας Νάσιου, για προσωπικούς λόγους. Ειδικότερα, κατά τη συνεδρίαση της 24ης Μαρτίου 2021 το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε ομόφωνα την κα Μάλο νέα Πρόεδρο και ακολούθως ανασυγκροτήθηκε ως εξής:

prosifape

Το οικολογικό αποτύπωμα της ανθρώπινης δραστηριότητας είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον της Γης. Κανείς δεν μπορεί πλέον να αμφισβητήσει τη σημασία της αναπροσαρμογής της συμπεριφοράς μας, μιας και η προστασία του πλανήτη μας αποτελεί πια μονόδρομο.

Κάθε φαρμακοποιός μέσω των κάδων ανακύκλωσης φαρμάκων οικιακής χρήσης (ΙΦΕΤ) συμβάλλει στην προσπάθεια ανακύκλωσης, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης στη χώρα μας.

myGreenList

Στα φαρμακεία του δικτύου Green Pharmacy βρίσκεται ήδη το 2ο τεύχος myGreenList.

Το τεύχος Φεβρουαρίου – Απριλίου προσφέρει εξαιρετικές εκπτώσεις σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων στον τελικό πελάτη που θα κάνει χρήση της Κάρτας Φροντίδας. Για τα φαρμακεία του δικτύου το myGreenList προσφέρει:

ΠΕΦ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 04.03.2021

12 νέα εργοστάσια, 29 νέες μονάδες παραγωγής και 17 νέα ερευνητικά τμήματα αποτελούν το επενδυτικό πρόγραμμα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας για την επόμενη τετραετία. Οι επενδύσεις ύψους €600 εκατ. της ελληνικής βιομηχανίας φαρμάκου παρουσιάστηκαν σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) από τον πρόεδρο της ΠΕΦ κ. Θεόδωρο Τρύφων και τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Δέμο. Στη συνέντευξη παρενέβη με μήνυμα του, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

010320 evg status

Άρθρο του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο f.daily 

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε έναν πόλεμο δηλώσεων και παρερμηνειών σχετικά με τη συμμετοχή των φαρμακείων στην εθνική εκστρατεία εμβολιασμών κατά της COVID-19. Ο μήνας που διανύουμε είναι κρίσιμος, καθώς αναμένεται, μετά τον FDA, η έγκριση και από τον ΕΜΑ ενός νέου εμβολίου, το οποίο δεν θα απαιτεί ειδικές συνθήκες συντήρησης, όπως βαθιά κατάψυξη. Συνεπώς η πολιτεία, όπως άλλωστε το έχει προαναγγείλει, δεν αποκλείεται να ζητήσει από τους φαρμακοποιούς να αναλάβουν και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο διενεργώντας εμβόλια κατά του SARS-CoV-2 και στα φαρμακεία τους.

06. Prostasia Protis Taxis by Dettol KEDE

Το Dettol, ο απόλυτος σύμμαχος στην υγιεινή προστασία για πάνω από 87 χρόνια, κατά τη διάρκεια αυτής της παγκόσμιας πρωτόγνωρης συγκυρίας που απειλεί πρώτα απ’ όλα την υγεία μας, αναλαμβάνει μία πρωτοβουλία ευθύνης για τους μαθητές της Α’ Δημοτικού, μία πρωτοβουλία για «Προστασία Πρώτης Τάξης».

givmed 1

Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την υγεία λόγω της εξάπλωσης του Covid-19, η στήριξη αυτών που το έχουν περισσότερο ανάγκη είναι υψίστης σημασίας. Το GIVMED, μέσω του προγράμματος “Health Sector for Society”, στοχεύει στην οργανωμένη δωρεά προϊόντων υγείας (φάρμακα, παραφάρμακα, υγειονομικό υλικό, ιατρικός εξοπλισμός κ.α.) από εταιρείες που τα διαθέτουν, προς όφελος κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

40xroniaprosyfape

Το 2021 αποτελεί για τον όμιλο ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε. μια επετειακή χρονιά, καθώς στις 7 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκαν 40 έτη από την έναρξη λειτουργίας της πρώτης μονάδας του.

Όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με βάση τις αξίες του “συνεταιρίζεσθαι”, οι οποίες έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη λειτουργία του.

Υποκατηγορίες

Ενημέρωση από τα υπουργεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τον ΕΟΦ και τους φορείς υγείας σχετικά με τις τιμές και τον τρόπο διάθεσης των φαρμάκων.

Ενημέρωση από τα ασφαλιστικά ταμεία σχετικά με την εκτέλεση των συνταγών, τα ποσοστά συμμετοχής των φαρμάκων και τη σήμανση των προϊόντων.

Οι νόμοι και τα προεδρικά διατάγματα που διέπουν τη φαρμακευτική νομοθεσία, καθώς και οι εγκύκλιοι των Υπουργείων σχετικά με τη φαρμακευτική δαπάνη, περίθαλψη και φροντίδα.

Τα προεδρικά διατάγματα που καθορίζουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των βοηθών φαρμακείου.

Φορολογικά στοιχεία για τον φαρμακοποιό και την επιχείρησή του.

300x300 PSEF 21 Banner 01
300x300 SAFEE copy copy
Nurofen Durance Banner 300x300
300x300 webinars 2021

Flash not installed.

300X300NewPharmaCorner copy copy
300x300 VELTRAS