A72I4063 1

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Η ψηφιοποίηση στην Υγεία» που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023. Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υβριδικά, παρακολούθησαν εκατοντάδες ιατροί που είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να διατυπώσουν τα ερωτήματά τους, στους αξιόλογους ομιλητές.

PSVAK logo w200

Η Cosmetics Europe παρουσίασε στις 16 Φεβρουαρίου 2023, στις Βρυξέλλες, την ευρωπαϊκή βάση δεδομένων συστατικών, COSMILE Europe, η οποία βοηθά τους Ευρωπαίους πολίτες να βρίσκουν εύκολα πληροφορίες για τα συστατικά των καλλυντικών.

Επί του παρόντος, διατίθεται σε 14 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής, και παρέχει πληροφορίες για σχεδόν 30.000 συστατικά που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά. Περιλαμβάνει πληροφορίες για τις ιδιότητες των συστατικών, τη λειτουργία τους, εάν είναι ανθρωπογενή ή/και φυσικής προέλευσης και σε ποιους τύπους προϊόντων μπορούν να βρεθούν.

EES Pagkrhtia trapeza

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) ευχαριστεί θερμά την Παγκρήτια Τράπεζα για την έμπρακτη στήριξή της στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλει για να προσφέρει οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία. 

Συγκεκριμένα, η Παγκρήτια Τράπεζα, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, προχώρησε στη δωρεά ποσού 100.000€ προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Το πόσο αυτό, μέσω του μηχανισμού που διαθέτει ο Ε.Ε.Σ., θα καλύψει το επόμενο διάστημα τις καθημερινές ανάγκες 1.000 δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας στις γειτονικές χώρες.

SFEE kopi pitas

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πολιτείας και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θεσμικών φορέων και υψηλόβαθμων στελεχών του κλάδου της Υγείας, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

photo dorea seismopliktoi

Οι εικόνες από τον πρόσφατο σεισμό στην Τουρκία συγκλονίζουν όλο τον πλανήτη. Μπροστά σε αυτή την καταστροφή ο όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος.

Την Παρασκευή 10/02/2023 ξεκίνησε η πρώτη παράδοση φαρμακευτικού υλικού στην Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Ελλάδος (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.),στο Αιγάλεω, ενισχύοντας το πρώτο κλιμάκιο εθελοντών της, που θα αναχωρούσε για την Τουρκία την ίδια ημέρα. Ακολούθησε η βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους της Συρίας.

seiv photo 1

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (Σ.Ε.Ι.Β.) πραγματοποίησε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου την ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στο Πολιτιστικό Κέντρο, κτήριο «Κωστής Παλαμάς», την οποία τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτείας, θεσμικών και ακαδημαϊκών φορέων, του κλάδου της υγείας και μέλη του Συνδέσμου, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης.

PFIZER HELLAS BAND EMFASIS FOUNDATION EVENT

Η Pfizer Hellas Band, η ερασιτεχνική εθελοντική ορχήστρα των εργαζόμενων της Pfizer Hellas, συμμετείχε στην ιδιαίτερη “Χριστουγεννιάτικη Μουσική Σύμπραξη για τον Άνθρωπο” που συνδιοργανώθηκε από την Emfasis Foundation και τη θεραπευτική Κοινότητα ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

emvolia SYNFA HPEIROU

Αδιαπραγμάτευτο και καθημερινό μέλημα του Ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ είναι ηεξυπηρέτηση των φαρμακείων του. Αδιαπραγμάτευτη όμως είναι και ηευαισθησία του για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, στο βαθμό που τουαναλογεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Όμιλος συνεχίζει να είναι παρών στη συντονισμένη,εθνική προσπάθεια εξάλειψης της πανδημίας COVID-19. Συγκεκριμένα, μέσααπό τη θυγατρική του εταιρεία, στην περιοχή των Ιωαννίνων, συνεχίζει τοέργο που ανέλαβε στις αρχές του 2021: τη διανομή εμβολίων στην περιοχήτης Ηπείρου, αλλά και ευρύτερα της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

GIVMED x UNICEF Cover Image

“Δες το ντε!” είναι το moto της νέας καμπάνιας του GIVMED (givmed.org). Στόχος της καμπάνιας είναι η ευαισθητοποίηση και η παρακίνηση όσων έχουν φάρμακα, ή/και προϊόντα υγείας που δε χρειάζονται, να τα δωρίσουν μέσω του GIVMED.

10 years final

Δυναμικό παρόν στον κλάδο των κλινικών μελετών δίνει ο HACRO από τον Σεπτέμβριο του 2012. Με καίριες και ουσιαστικές παρεμβάσεις ο Σύλλογος έχει συνεισφέρει καθοριστικά στην ανάδειξη των θεμάτων που απασχολούν τα μέλη του και αφορούν στις κλινικές δοκιμές αλλά και γενικότερα στη βιοϊατρική έρευνα στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρόθεση της Πολιτείας να προσελκύσει περισσότερες μελέτες στην Ελλάδα, ξεπερνώντας εμπόδια και δυστοκίες του παρελθόντος, αναδεικνύοντας τη χώρα ως ένα ελκυστικό προορισμό για νέες επενδύσεις στον τομέα των κλινικών μελετών.

Υποκατηγορίες

Ενημέρωση από τα υπουργεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τον ΕΟΦ και τους φορείς υγείας σχετικά με τις τιμές και τον τρόπο διάθεσης των φαρμάκων.

Ενημέρωση από τα ασφαλιστικά ταμεία σχετικά με την εκτέλεση των συνταγών, τα ποσοστά συμμετοχής των φαρμάκων και τη σήμανση των προϊόντων.

Οι νόμοι και τα προεδρικά διατάγματα που διέπουν τη φαρμακευτική νομοθεσία, καθώς και οι εγκύκλιοι των Υπουργείων σχετικά με τη φαρμακευτική δαπάνη, περίθαλψη και φροντίδα.

Τα προεδρικά διατάγματα που καθορίζουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των βοηθών φαρμακείου.

Φορολογικά στοιχεία για τον φαρμακοποιό και την επιχείρησή του.

300x300 HP23 web banner copy
300X300 ARISTEIA 23
300x300 MarketAccess ELEMA 23
vian
300x300 webinars 2022

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr