exypna rologia DSCF9339

Ο Δήμος Αθηναίων μέσω της ΔΑΕΜ ΑΕ, σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρουσίασαν το νέο πιλοτικό πρόγραμμα «Γερνάω έξυπνα», στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης «Ανδρέας Γιαννόπουλος», τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024.

sfee logo

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών (20 Μαΐου), ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) τονίζει, για μια ακόμη φορά, το σπουδαίο ρόλο της Κλινικής Έρευνας στην προάσπιση και την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας. Οι κλινικές μελέτες προσφέρουν στους ασθενείς πρόσβαση σε δυνητικά πρωτοποριακές θεραπείες ή θεραπείες που δεν είναι ακόμη διαθέσιμες στο ευρύ κοινό. Διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην προώθηση της ιατρικής γνώσης, στη βελτίωση της φροντίδας των ασθενών και, τελικά, στη βελτίωση του προσδόκιμου επιβίωσης. Κάθε θεραπεία που έχουμε σήμερα στα χέρια μας έχει προέλθει μέσα από τη διεξαγωγή κλινικών μελετών, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα νέες, καινοτόμες θεραπείες, καθώς και νέες πληροφορίες για την πρόληψη, την διάγνωση και τη βαθύτερη κατανόηση μιας νόσου. Το φετινό μήνυμα διεθνώς είναι να κάνουμε τις κλινικές μελέτες πιο προσβάσιμες στους ασθενείς και να τιμήσουμε τους εμπλεκομένους με την  κλινική έρευνα ανά τον κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ Ε.Ο.Ε. VISUAL

Η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (Ε.Ο.Ε.) στο πλαίσιο λειτουργίας του Γραφείου Ασθενών δημιούργησε την ιστοσελίδα www.hua-patients.gr, η οποία απευθύνεται αφενός στους ασθενείς με ουρολογικά νοσήματα και αφετέρου στο ευρύ κοινό που αναζητά σχετικές πληροφορίες. Στόχος της Ε.Ο.Ε. είναι μέσω της ιστοσελίδας να παρέχει έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση, βάσει επιστημονικών δεδομένων, σε απλή και κατανοητή γλώσσα, που αφορά στις ουρολογικές παθήσεις.

ΕΡΥΘΡΟΣ 2.00 23 03 01.Still001

Σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία προχώρησε ο Τομέας Νεότητας του Περιφερειακού Τμήματος Ρόδου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, δημιουργώντας εκπαιδευτικό βίντεο για τις Πρώτες Βοήθειες στη νοηματική γλώσσα.

Συγκεκριμένα, οι εθελοντές του Τμήματος Νεότητας Ρόδου, με την πολύτιμη βοήθεια διερμηνέα της ελληνικής νοηματικής γλώσσας και εκπαιδευτή Σαμαρείτη - Διασώστη του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Ρόδου, προσφέρουν τη δυνατότητα σε άτομα με προβλήματα ακοής να γνωρίσουν τις Πρώτες Βοήθειες και να εκπαιδευτούν σε αυτές.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ WIN MEDICA 1

«Επενδύσεις, Έρευνα και Καινοτομία από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας» ήταν το θέμα ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση των επενδύσεων 3 ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών για την δημιουργία μονάδων παραγωγής ουσιών και φαρμάκων στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης.

prosyfape diamonds

Kαι το 2023 ο όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ κατάφερε να ξεχωρίσει, καταγράφοντας σημαντικότατες επιδόσεις. Παρέλαβε νέο βραβείο ως “διαμάντι” της επιχειρηματικής αριστείας από τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ σε μια λαμπρή τελετή στο ξενοδοχείο Grand Bretagne, την Πέμπτη 14/12/2023. Το βραβείο παρέλαβε, ο Πρόεδρος του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, Ανδρέας Γαλανόπουλος.

ekmathisi a vohtheion ees

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, πρωτοπόρος στην εκμάθηση Α’ Βοηθειών στην Ελλάδα, διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια, στοχεύοντας στην ενημέρωση του κόσμου για τη σημασία της ορθής παροχής Πρώτων Βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αλλά και στην καθημερινότητα, εκεί όπου η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση κάποιου που γνωρίζει Πρώτες Βοήθειες μπορεί να αποτρέψει μια αναπηρία ή να σώσει μια ζωή.

ees tsalikis

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Κέντρων Φιλίας του Δήμου Περιστερίου και εγνωσμένης αξίας τραγουδιστής, Γιώργος Τσαλίκης, στηρίζει έμπρακτα τις καθημερινές ανθρωπιστικές δράσεις που υλοποιεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) προς όφελος των ευάλωτων συνανθρώπων μας.

sfee ekaipeytiki hmerida

Στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με εκπροσώπους των Συλλόγων Ασθενών, πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη εκπαιδευτική ημερίδα του ΣΦΕΕ Patient Think Tank σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Στη συνάντηση, όπου συμμετείχαν πάνω από 30 εκπρόσωποι Συλλόγων Ασθενών και στελέχη του Συνδέσμου και των εταιριών μελών του, παρουσιάστηκε το «Ταξίδι του φαρμάκου» από την έρευνα και ανάπτυξη μέχρι και τις κλινικές μελέτες.

ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ κ. ΑΘΑΝ. ΜΠΑΛΑΦΑΣ Ο κ. ΑΠΟΣΤ. ΒΑΛΤΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΜΑΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΚΕΤΑ ΚΑΙ Ο κ. Ν. ΦΟΥΤΟΥΛΗΣ 1 1

Τη δωρεά του «Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου», παρέλαβαν οι Πυροσβέστες της 1ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ).

Ενίσχυσαν τον ειδικό τους εξοπλισμό με 20 Σακίδια Ορειβασίας, 20 χειμερινούς υπνόσακους τεσσάρων (4) εποχών και 12 ζώνες Μποντριέ κατάλληλες για σπηλαιολογικές δραστηριότητες με ειδική προστασία στις τριβές.

OSFE 2024 300x300
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS