Όλες οι ειδήσεις του φαρμακείου


  • Τα παρακάτω άρθρα καθώς και τα λογότυπα, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των ιστότοπων που δημοσιεύονται.
  • Το Pharmacorner, σε αυτή την ενότητα, αναδημοσιεύει μόνο μέρος του περιεχομένου παραπέμποντας στην αρχική δημοσίευση.
  • Το Pharmacorner δεν φέρει καμμία ευθύνη για την ορθότητα και το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων αυτής της ενότητας.

ΕΟΦ: Ανατιμολόγηση ΜΗΣΥΦΑ - Ιανουάριος 2018
Πριν 3 ώρες & 26 λεπτά

photo 4a

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΦ, "στα πλαίσια της διαδικασίας ανατιμολόγησης των ΜΗΣΥΦΑ προϊόντων, παρακαλούνται οι κάτοχοι των αδειών κυκλοφορίας αυτών όπως υποβάλλουν από σήμερα Δευτέρα 15-01-2011 έως και την Παρασκευή 02-02-2018 τα φύλλα έρευνας και τα στοιχεία των προς τιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων, λαμβάνοντας υπόψη συναλλαγματική ισοτιμία και δεδομένα τιμών στα 27 Κράτη Μέλη της ΕΕ στις 01-12-2017.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΦΚΑ: Ανάρτηση ειδοποιητηρίων πληρωμής εισφορών Δεκεμβρίου 2017
Πριν 20 ώρες & 39 λεπτά

efka

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι, οι εισφορές Δεκεμβρίου 2017 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών, έχουν αναρτηθεί στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Οργανισμού. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr, προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δε θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή. Καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η Τετάρτη 31.1.2018.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Oδηγίες για ενημέρωση των ΜΗΣΥΦΑ μέσω Databox στο εμπορικό πρόγραμμα Farmakon
Πριν 1 μέρα

Logo DATABox Final

 

Ακολουθεί το κείμενο με τις οδηγίες για ενημέρωση των ΜΗΣΥΦΑ μέσω Databox στο εμπορικό πρόγραμμα Farmakon:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακριβή χαρακτηρίζει ο ΦΣΘ τα στοιχεία της Εurostat για το 2015 που δείχνουν ότι η Ελλάδα δεν έχει τελικά τα περισσότερα φαρμακεία στην Ευρώπη
Πριν 1 μέρα

pharmacy 5new

Ανακριβή χαρακτηρίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) τα στοιχεία της Eurostat για το 2015 που δημοσιεύτηκαν χθες σε ιστοσελίδα ιατρικού περιεχομένου και δείχνουν ότι η Ελλάδα δεν έχει τελικά τα περισσότερα φαρμακεία στην Ευρώπη, αλλά βρίσκεται στην 9η θέση του σχετικού πίνακα μετά από χώρες όπως η Φινλανδία και η Γαλλία ως προς τον αριθμό φαρμακείων ή "φαρμακοποιών πάγκου".


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Χάος και ταλαιπωρία από τις νέες ρυθμίσεις για το ωράριο των φαρμακείων
Πριν 1 μέρα

pharmacy1 new

"Χάος και ταλαιπωρία θα προκαλέσει σε ασθενείς και φαρμακοποιούς η νομοθετική «ρύθμιση» του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων που κατέθεσε η Κυβέρνηση και ψηφίσθηκε χθες, η οποία απορρυθμίζει ακόμα περισσότερο την διαδικασία λειτουργίας των φαρμακείων και η οποία μας βρίσκει αντίθετους", όπως αναφέρει δελτίο τύπου του ΠΦΣ, την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018. Και συνεχίζει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νομοτεχνικές αλλαγές στο ωράριο των φαρμακείων ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας
Πριν 3 μέρες

photo 3bnew

Αλλάζει η ώρα έναρξης της διανυκτέρευσης των φαρμακείων, και αντί για τις 8 το βράδυ θα αρχίζει από τις 9 μ.μ., ενώ ρητά εξαιρούνται από την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας τις Κυριακές. Αυτό προβλέπουν νομοτεχνικές βελτιώσεις τις οποίες κατέθεσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 3ης Αξιολόγησης, λαμβάνοντας υπόψη όπως είπε, σχετικά αιτήματα των φαρμακοποιών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παρέμβαση του προέδρου του ΠΦΣ, κ. Κυριάκου Θεοδοσιάδη, για το ωράριο, στη Βουλή
Πριν 5 μέρες

Theodosiadis Vouli

Tην πλήρη αντίθεσή του στις διατάξεις του άρθρου 257 που αφορά στις «ρυθμίσεις» για το ωράριο των φαρμακείων, εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης , μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων , στην Ολομέλεια της Βουλής όπου πραγματοποιήθηκε η ακρόαση όλων των φορέων. Στην ομιλία παρέστη ο νομικός σύμβουλος του ΠΦΣ κ. Ηλίας Δημητρέλλος.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παρατηρήσεις του ΠΦΣ επί της τροπολογίας για το ωράριο των φαρμακείων
Πριν 5 μέρες

photo 6cnew

Ακολουθούν οι παρατηρήσεις του ΠΦΣ επί της τροπολογίας για το ωράριο των φαρμακείων (άρθρο 257) στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Στις 15 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τα ληξιπρόθεσμα
Πριν 6 μέρες

photo 5cnew

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΠΦΣ, "Σας υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τν Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018, θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στην ΚΜΕΣ οι Φορολογικές και Ασφαλιστικές Ενημερότητες - καθώς και για όσους δεν έχουν αποστείλει - τα πιστωτικά τιμολόγια και τις υπεύθυνες δηλώσεις, για την πληρωμή των ληξιπροθέσμων. Ενημερώστε τα μέλη σας και φροντίστε για την έγκαιρη αποστολή τους".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Πραγματοποιήθηκε η 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Συντονισμού για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Πριν 6 μέρες

logo ypourgeio ygeias

Συνεδρίασε στις 8/1/18, για πρώτη φορά στο Υπουργείο Υγείας η Επιτροπή Σχεδιασμού και Συντονισμού για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας, η Επιτροπή αυτή θα έχει επιτελικό και συμβουλευτικό ρόλο στη στοχοθεσία της ΠΦΥ και θα διευθετεί μια σειρά ζητημάτων που άπτονται της Μεταρρύθμισης όπως:


Διαβάστε στο Pharmacorner

11ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management: Διερευνώντας τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τη Φαρμακευτική Βιομηχανία
Πριν 6 μέρες

11o synedrio eefam

Με επίκαιρη θεματολογία και τη συμμετοχή καταξιωμένων και διεθνούς εμβέλειας εισηγητών, θα πραγματοποιηθεί στις 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου 2018 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών το 11o Συνέδριο Φαρμακευτικού Management με τίτλο «Pharma 2020: Εμπιστοσύνη – Συνεργασία – Αξία», το οποίο διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Management (Ε.Ε.Φα.Μ.).


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΑ: Διευκρινίσεις για τις τιμές των ΜΗΣΥΦΑ
Πριν 7 μέρες

pills2 new

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του ΦΣΑ, η πολυδιαφημιζόμενη απελευθέρωση των τιμών των ΜΗΣΥΦΑ, η οποία θα έφερνε δήθεν μειώσεις των λιανικών τιμών τους, είχε τελικά το αντίθετο αποτέλεσμα, γεγονός το οποίο δικαιώνει τις προειδοποιήσεις μας και την αντίθεσή μας στην απελευθέρωση των τιμών. Η εκτίναξη των τιμών καθημερινής χρήσης φαρμάκων, γνωστά ως ΜΗΣΥΦΑ επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό πράγμα που αφήνει αδιάφορους όλους, όσους μέχρι σήμερα διατείνονταν ότι με την απελευθέρωση των τιμών τους, οι τιμές λόγω ανταγωνισμού θα μειωθούν.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Τι προβλέπει για τα φαρμακεία το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή
Πριν 7 μέρες

photo 1cnew

Κατατέθηκε στη Βουλή, στις 9 Ιανουαρίου 2018, το νομοσχέδιο με τον τίτλο «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις». Σε αυτό εμπεριέχονται τα 50 από τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης και αναμένεται να ψηφιστεί τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.Σε ό,τι αφορά στις "Λοιπές Διατάξεις Φαρμακευτικής Νομοθεσίας", το πολυνομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα παρακάτω:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Γιγαντώνεται το χάος στη λειτουργία των φαρμακείων με τη "ρύθμιση" για το ωράριο
Πριν 7 μέρες

photo 3cnew

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του ΠΦΣ, "Τη δική της συμμετοχή στο χάος που επικρατεί στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων βάζει η κυβέρνηση με τη νέα «ρύθμιση» που περιλαμβάνεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή. Η κυβέρνηση κάνοντας βαθιά υπόκλιση στις επιταγές της Τρόικα, συνεχίζει το καταστροφικό έργο των προκατόχων της, «ρυθμίζει» το ωράριο λειτουργίας… απορρυθμίζοντάς το, θεωρώντας ότι οι νόμοι της αγοράς μπορούν να εφαρμοστούν και στην Υγεία.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Αυξημένη κίνηση στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης λόγω ιώσεων του ανώτερου αναπνευστικού και του γαστρεντερικού
Πριν 8 μέρες

gripi new

Αυξημένη είναι τις τελευταίες ημέρες η κίνηση στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης εξαιτίας των ιώσεων του ανώτερου αναπνευστικού και του γαστρεντερικού. Αντιπυρετικά χάπια, σιρόπια για το βήχα, καραμέλες για το λαιμό, βιταμίνες, αλλά και σκευάσματα για τη διάρροια και τον εμετό έχουν την τιμητική τους, καθώς οι ασθενείς επισκέπτονται τα φαρμακεία της πόλης αναζητώντας λύσεις για να καταπραΰνουν τα ενοχλητικά συμπτώματα. Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) Διονύσης Ευγενίδης, τόσο οι ιώσεις του ανώτερου αναπνευστικού όσο και του γαστρεντερικού «χτυπούν» κυρίως παιδιά και ηλικιωμένους.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Σεραφείμ Ζήκας: "Σκέψεις με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Χατζηδάκη για τα Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ"
Πριν 9 μέρες

ser zikas

"Σκέψεις με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Χατζηδάκη για τα Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ", από τον πρόεδρο του Φ.Σ. Θήβας και γ.γ. του ΠΦΣ κ. Σεραφείμ Ζήκα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Υπουργική απόφαση για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων
Πριν 9 μέρες

xrimata new

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του Υπουργείου Οικονομικών στις 2 Ιανουαρίου 2018, "Υπογράφηκε η υπουργική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που εξειδικεύει τα κριτήρια για τη διαμόρφωση λύσεων ρύθμισης οφειλών προς το Δημόσιο έως 50.000 ευρώ κατά την παράγραφο 21 του άρθρου 15 του νόμου 4469201 για τον εξωδικαστικό μηχανισµό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων. Αναλυτικότερα, δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση έχουν:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΠΥΥ: Παράταση υποβολών για είδη του μητρώου ΕΟΠΥΥ-ΕΚΑΠΤΥ
Πριν 9 μέρες

eopyy 2

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, "Αναφορικά με τις υποβολές των συμβάσεων ΣΕΔ, Υγειονομικού Υλικού και Ακουστικών Βαρηκοΐας/Ορθοπεδικών/Αναπνευστικών Συσκευών, σας ενημερώνουμε ότι όσες ηλεκτρονικές γνωματεύσεις από 23-10-2017 έως και 30-11-2017 δεν μπόρεσαν να εκτελεστούν, γιατί τα εμπορικά προϊόντα δεν είχαν λάβει ακόμη εγκριτική απόφαση Δ.Σ., θα μπορέσουν να εκτελεστούν με συμπληρωματική υποβολή στον αντίστοιχο μήνα μέχρι και την 2Οη Ιανουαρίου 2018, με την προϋπόθεση ότι το εμπορικό προϊόν στο οποίο αφορά η εκτέλεση, να έχει γίνει αποδεκτό και να του έχει οριστεί ανώτατη αποδιδόμενη τιμή, μέχρι εκείνη την ημερομηνία με απόφαση από το Δ.Σ. του Οργανισμού".


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Ενημέρωση για έκδοση πιστωτικού τιμολογίου που αφορά σε παρακρατήσεις rebate και πιθανές περικοπές έτους 2017
Πριν 12 μέρες

20936857 SMΟ ΠΦΣ ανήρτησε ενημέρωση για την  έκδοση πιστωτικού τιμολογίου που αφορά σε παρακρατήσεις rebate και πιθανές περικοπές έτους 2017


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ : Έρευνα ΕΣΔΥ- Στην κορυφή της εμπιστοσύνης ο Φαρμακοποιός
Πριν 17 μέρες

 

pharmacist2

Σε συνέχεια της έρευνας που πραγματοποίησε η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, ο ΠΦΣ εξέδωσε σχετική ενημέρωση.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Φορολογικές Ενημερώσεις
Πριν 17 μέρες

how income tax orig• Όπως γνωρίζετε από 1.1.2018 επιβάλλεται περιβαλλοντικό τέλος στους καταναλωτές που προμηθεύονται πλαστικές σακούλες κατά την αγορά και την μεταφορά προϊόντων ή εμπορευμάτων. Θα πρέπει λοιπόν να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις στην χρήση των φορολογικών ταμειακών μηχανών καθώς όλων των άλλων φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών είσπραξης εσόδων προκειμένου να αναγράφονται στα παραστατικά πώλησης τόσο το περιβαλλοντικό τέλος που είναι 3 λεπτά του ευρώ όσο και ο ΦΠΑ που είναι 24%.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση ΠΦΣ: Δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της διατάξεως περί χορήγησης αδειών ίδρυσης φαρμακείου
Πριν 19 μέρες

farmakeio 620x264

Ο ΠΦΣ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της διατάξεως περί χορήγησης αδειών ίδρυσης φαρμακείου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Υπουργείο Υγείας: Αναθεωρημένος κατάλογος ενδεικτικών τιμών ΜΗΣΥΦΑ
Πριν 26 μέρες

pills 656x410

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, στις 20/12/2017, ο αναθεωρημένος κατάλογος ενδεικτικών τιμών λιανικής πώλησης και ανώτατων νοσοκομειακών τιμών ΜΗΣΥΦΑ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Διευκρινιστική ενημέρωση από τον ΠΦΣ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
Πριν 26 μέρες

xrimata new

Στο υπ' αριθμόν 4467/22.12.2017 με εγγραφό του προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους, ο ΠΦΣ διευκρινίζει σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τα παρακάτω:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Νομικό Σημείωμα επί της τροπολογίας του Υπουργείου για το ιδιοκτησιακό
Πριν 26 μέρες

farmakeio grafeio2

Ακολουθεί το νομικό σημείωμα επί της τροπολογίας του Υπουργείου Υγείας για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων από τον νομικό σύμβουλο του ΠΦΣ κ. Ηλία Δημητρέλλο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση FREZYDERM για συμπληρωματική προληπτική ανάκληση προϊόντων FREZYLAC
Πριν 26 μέρες

Frezyderm 2

 

Μετά τη σημερινή ανακοίνωση της γαλλικής εταιρείας Lactalis περί συμπληρωματικής προληπτικής ανάκλησης, με την οποία αποσύρεται το σύνολο της παραγωγής του συγκεκριμένου εργοστασίου της


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση FREZYDERM για συμπληρωματική προληπτική ανάκληση προϊόντων FREZYLAC
Πριν 26 μέρες

Frezyderm 2

 

Μετά τη σημερινή ανακοίνωση της γαλλικής εταιρείας Lactalis περί συμπληρωματικής προληπτικής ανάκλησης, με την οποία αποσύρεται το σύνολο της παραγωγής του συγκεκριμένου εργοστασίου της


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση FREZYDERM για συμπληρωματική προληπτική ανάκληση προϊόντων FREZYLAC
Πριν 26 μέρες

Frezyderm 2

 

Μετά τη σημερινή ανακοίνωση της γαλλικής εταιρείας Lactalis περί συμπληρωματικής προληπτικής ανάκλησης, με την οποία αποσύρεται το σύνολο της παραγωγής του συγκεκριμένου εργοστασίου της Κραόν από 15/2/2017, η FREZYDERM ακολουθώντας την παγκόσμια προληπτική διαδικασία και σε συνεννόηση με τον Ε.Ο.Φ. ανακαλεί και τις 5 συμπληρωματικές παρτίδες. Διευκρινίζεται ότι πλέον δεν κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά κανένα προϊόν που έχει παραχθεί στο εργοστάσιο της Κραόν της Lactalis.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Υπουργείο Υγείας: Ενημερωτικό Σημείωμα
Πριν 27 μέρες

876597 logoMoHs

Η τροπολογία που κατέθεσε σήμερα το υπουργείο Υγείας δεν προσθέτει κάτι καινούριο σε αυτό το οποίο έχει ήδη νομοθετηθεί όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Υπουργείο Υγείας: Ενημερωτικό Σημείωμα
Πριν 27 μέρες

876597 logoMoHs

Η τροπολογία που κατέθεσε σήμερα το υπουργείο Υγείας δεν προσθέτει κάτι καινούριο σε αυτό το οποίο έχει ήδη νομοθετηθεί όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Υπουργείο Υγείας: Ενημερωτικό Σημείωμα
Πριν 27 μέρες

876597 logoMoHs

Η τροπολογία που κατέθεσε σήμερα το υπουργείο Υγείας δεν προσθέτει κάτι καινούριο σε αυτό το οποίο έχει ήδη νομοθετηθεί όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Υπουργείο Υγείας: Ενημερωτικό Σημείωμα
Πριν 27 μέρες

876597 logoMoHs

Η τροπολογία που κατέθεσε σήμερα το υπουργείο Υγείας δεν προσθέτει κάτι καινούριο σε αυτό το οποίο έχει ήδη νομοθετηθεί όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Υπουργείο Υγείας: Ενημερωτικό Σημείωμα
Πριν 27 μέρες

876597 logoMoHs

Η τροπολογία που κατέθεσε σήμερα το υπουργείο Υγείας δεν προσθέτει κάτι καινούριο σε αυτό το οποίο έχει ήδη νομοθετηθεί όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Υπουργείο Υγείας: Ενημερωτικό Σημείωμα
Πριν 27 μέρες

876597 logoMoHs

Η τροπολογία που κατέθεσε σήμερα το υπουργείο Υγείας δεν προσθέτει κάτι καινούριο σε αυτό το οποίο έχει ήδη νομοθετηθεί όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ
Πριν 27 μέρες

farmakeia

Το θέμα που έρχεται να νομοθετήσει σήμερα η Κυβέρνηση  με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (!) έχει λυθεί με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας , πριν από έξι μήνες και με συντριπτική πλειοψηφία (20-2).


Διαβάστε στο Pharmacorner

Π.Ε.Φ.: Στο κόκκινο 6 στα 10 ελληνικά φάρμακα
Πριν 27 μέρες

farmaka1

Ομιλία του Πρόεδρου της Π.Ε.Φ. κ. Θεόδωρου Τρύφων στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υγείας


Διαβάστε στο Pharmacorner

Το «προΣfΕΕρουμε» στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων της Praksis
Πριν 28 μέρες

Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, ΣΦΕΕ, στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfΕΕρουμε», επισκέφθηκε το Σωματείο Praksis, και πρόσφερε χρηματικό ποσό για τη στήριξη του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στα Άνω Πετράλωνα.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αναγνώρισης της εθελοντικής προσφοράς από τον Ε.Ε.Σ.
Πριν 30 μέρες

ees ekdilosi1

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου 2017 η ιδιαίτερα όμορφη και συγκινητική εκδήλωση αναγνώρισης της εθελοντικής προσφοράς από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Στην κατάμεστη αίθουσα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Δεκεμβρίου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τίμησε τους χιλιάδες εθελοντές και εθελόντριές του, που υποστηρίζουν σταθερά το ανθρωπιστικό του έργο, αποτελώντας ελπιδοφόρα απάντηση στις πολυσύνθετες ανθρωπιστικές προκλήσεις της εποχής μας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΦΚΑ: Ανάρτηση ειδοποιητηρίων πληρωμής εισφορών Νοεμβρίου 2017
Πριν 30 μέρες

efka

Αναρτήθηκαν στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ οι εισφορές Νοεμβρίου 2017 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr, προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δε θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή. Καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η Παρασκευή 29.12.2017.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Θετική εισήγηση του προέδρου του ΠΦΣ για την ειδικότητα του νοσοκομειακού φαρμακοποιού
Πριν 30 μέρες

pharmacy 3new

Το θέμα της θεσμοθέτησης της ειδικότητας του νοσοκομειακού φαρμακοποιού συζητήθηκε στη συνεδρίαση της 15ης Δεκεμβρίου 2017 της Ολομέλειας του ΚΕΣΥ. Τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο εκπροσώπησε ως κεντρικός εισηγητής ο πρόεδρος κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ενώ παρέστη το τακτικό μέλος και αντιπρόεδρος του ΠΦΣ κ. Θανάσης Παπαθανάσης.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ορθή Επανάληψη: Συμπληρωματικό Δελτίο Τιμών Φαρμάκων με ισχύ για τα φαρμακεία από 19.2.2018
Πριν 1 μήνες

pills6 new

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας η ορθή επανάληψη της Υπουργικής Απόφασης για το Συμπληρωματικό Δελτίο Τιμών φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης, κατόπιν αιτημάτων μείωσης τιμής φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων (12.12.2017), όπου προβλέπεται ότι το παρόν Δελτίο Τιμών ισχύει για τους ΚΑΚ, τα Νοσοκομεία, τις Ιδιωτικές Κλινικές από 18.12.2017, για τις φαρμακαποθήκες, τους συνεταιρισμούς από 15.1.2018 και για τα φαρμακεία από 19.2.2018.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Πασχάλης Αποστολίδης στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υγείας
Πριν 1 μήνες

pasx.apostolidis

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Προέδρου του ΣΦΕΕ, κ. Πασχάλη Αποστολίδη, στο πλαίσιο της τελετής έναρξης του 13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Υγείας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 12 Δεκεμβρίου 2017, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Μπερσίμης: Καθαρός από ληξιπρόθεσμα ο ΕΟΠΥΥ - Αυτή είναι η στρατηγική μας για το 2018
Πριν 1 μήνες

mpersimis

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου στο onmed.gr, καθαρός από ληξιπρόθεσμα χρέη εισέρχεται στο 2018 ο ΕΟΠΥΥ, καθώς οι οφειλές αυτές, συνολικά ανέρχονται σε 400 εκατ. ευρώ. Από το ποσό των 400 εκατ. ευρώ, τα 150 εκατ. είναι οφειλές προ του 2012, παλιά ληξιπρόθεσμα δηλαδή (τα οποία βαραίνουν τον Οργανισμό, ωστόσο η διοίκηση Σωτήρη Μπερσίμη τα αποδέχθηκε), ενώ περιλαμβάνονται και νοσηλείες του εξωτερικού.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση Frezyderm - Οδηγίες ανάκλησης προιόντων Frezylac
Πριν 1 μήνες

mpimperon

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Frezyderm "Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους καταναλωτές μας σχετικά με την διαδικασία επιστροφής των συγκεκριμένων παρτίδων βρεφικού γάλακτος Frezylac, μετά την απόφαση του Ε.Ο.Φ. για την προσωρινή προληπτική ανάκλησή τους. Η επιστροφή των προϊόντων πρέπει να γίνει μέχρι τις 29/12/2017. Τα βρεφικά γάλατα θα γίνονται δεκτά είτε ως κλειστό προϊόν είτε τα ανοιγμένα, ΜΟΝΟ εφόσον αφορούν τους συγκεκριμένους κωδικούς προς ανάκληση που θα βρείτε στον πίνακα παρακάτω.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο ΙΣΑ ζητά να βρεθεί άμεσα λύση για την αποδοχή παραπεμπτικών των έμμεσα ασφαλισμένων μελών
Πριν 1 μήνες

isathens

Όπως αναφέρει ο ΙΣΑ, σε δελτίο τύπου που απέστειλε στις 13.12.2017 "Νέα ταλαιπωρία προέκυψε για τους ιατρούς και ασφαλισμένους και αφορά στην απογραφή και απόδοση Ασφαλιστικής Ικανότητας των Έμμεσα Ασφαλισμένων. Ειδικότερα ενημερωθήκαμε ότι δεν γίνονται αποδεκτά παραπεμπτικά των έμμεσα ασφαλισμένων μελών που δεν έχουν απογραφεί και παρά το γεγονός ότι εκδίδονται διαμέσου του ΑΜΚΑ του άμεσα ασφαλισμένου που καλύπτει το μέλος. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στα μέλη μας, καθότι η άσκηση της ιατρικής είναι λειτούργημα και δεν μπορεί να μετατραπεί σε γραφειοκρατική εργασία, την οποία σε κάθε περίπτωση οφείλει να εκτελεί ο ΕΦΚΑ και η ΗΔΙΚΑ οι οποίοι έχουν τους μηχανισμούς για να προβούν σε έλεγχο ασφαλιστικής ικανότητας των πολιτών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Συμπληρωματικό Δελτίο Τιμών φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης κατόπιν αιτήματος μείωσης τιμής
Πριν 1 μήνες

pills2 new

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, στις 12.12.2017, το "Συμπληρωματικό Δελτίο τιμών φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης, κατόπιν αιτήματος μείωσης τιμής φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων". Όπως αναφέρει η Υπουργική Απόφαση, "Το παρόν Δελτίο ισχύει: για τους ΚΑΚ, τα Νοσοκομεία, τις Ιδιωτικές Κλινικές, τις φαρμακαποθήκες, τους συνεταιρισμούς και τα φαρμακεία από την ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του Υπουργείου."


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Όχι στη συμμετοχή των φαρμακοποιών στη διαδικασία παραλαβής αίτησης για τη χρήση του usbtoken από την ΗΔΙΚΑ
Πριν 1 μήνες

photo 5cnew

Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, στις 12 Δεκεμβρίου 2017, σχετικά με το θέμα της ψηφιακής υπογραφής και τη χρήση του usbtoken, διευκρινίζει τα ακόλουθα:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Ενημέρωση για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων από τον ΕΟΠΥΥ
Πριν 1 μήνες

xrimata new

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 4331/12.12.2017 έγγραφο του ΠΦΣ στους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας, "Απεστάλησαν οι καταστάσεις από την ΚΜΕΣ που αφορούν τις πληρωμές των ληξιπροθέσμων. Το συνολικό ποσό ανήρχετο στα 18.129.614,58 ευρώ. Το ποσό που θα πληρωθεί σε αυτή τη φάση είναι 12.076.444 ευρώ και αντιστοιχεί σε 5.677 φαρμακεία. 


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο ΙΣΑ ζητά παράταση για την ενεργοποίηση του USB Token και επαναπροώθηση του μηνύματος με το PIN
Πριν 1 μήνες

isathens

Με το υπ' αριθμόν 24726/8.12.2017 έγγραφό του προς την ΗΔΙΚΑ, ο ΙΣΑ ζητά παράταση για την ενεργοποίηση του USB Token και επαναπροώθηση του μηνύματος με το PIN. Αναλυτικότερα, αναφέρει:
Διαβάστε στο Pharmacorner

300X300 ARISTEIA 18

Flash not installed.

databox-banners 300x300
keelpno banner 300 250