Όλες οι ειδήσεις του φαρμακείου


  • Τα παρακάτω άρθρα καθώς και τα λογότυπα, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των ιστότοπων που δημοσιεύονται.
  • Το Pharmacorner, σε αυτή την ενότητα, αναδημοσιεύει μόνο μέρος του περιεχομένου παραπέμποντας στην αρχική δημοσίευση.
  • Το Pharmacorner δεν φέρει καμμία ευθύνη για την ορθότητα και το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων αυτής της ενότητας.

ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε.: Η μάχη με τον κορωνοϊό είναι μια μάχη που μπορούμε και πρέπει να κερδίσουμε
Πριν 13 μέρες

prosifape

Ο όμιλος ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε., 40 χρόνια τώρα, καταβάλει όλες του τις δυνάμεις στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των φαρμακείων του και αυτό θα συνεχίσει να κάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσιμης αυτής περιόδου, προσπαθώντας στο βαθμό του δυνατού να απορροφήσει και να αμβλύνει τα προβλήματα του ανεπαρκούς ή συχνά διαλειμματικού εφοδιασμού από τον πρωτογενή τομέα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δωρεά του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην Άμεση Δράση
Πριν 18 μέρες

pfs antisiptika

Σε μια ειδική τελετή με την παρουσία  της ηγεσίας της Άμεσης Δράσης παραδόθηκαν τα 5.000 φιαλίδια με αντισηπτικό υγρό που αποτελούν δωρεά του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Ο Διευθυντής της Άμεσης Δράσης ταξίαρχος Κωνσταντίνος Κουτσιβίτης ευχαρίστησε για τη δωρεά και παρέδωσε στον πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολο Βαλτά, τιμητική πλακέτα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δωρεά 100.000 προστατευτικών μασκών προσώπου από την KARABINIS MEDICAL σε ΠΦΣ & ΟΣΦΕ
Πριν 29 μέρες

KARABINIS MEDICAL 2

Η KARABINIS MEDICAL προέβη σε μια σημαντική δωρεά 100.000 προστατευτικών μασκών προσώπου προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (Π.Φ.Σ.) και την Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας  (Ο.Σ.Φ.Ε.). Οι μάσκες θα διατεθούν ώστε να καλυφθούν άμεσες ανάγκες ατομικής προστασίας του ανθρώπινου δυναμικού των Συνεταιρισμών - Μελών του «Ο.Σ.Φ.Ε» που καθημερινά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την εξυπηρέτηση των αναγκών του ελληνικού φαρμακείου το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του τομέα υγείας, όπως και γιατρών και νοσηλευτών που έρχονται σε άμεση επαφή με ασθενείς με Covid -19, καθώς το Δ.Σ.  του Π.Φ.Σ. αποφάσισε να τις δωρίσει με τη σειρά του σε δημόσιο νοσοκομείο λόγω της εξέχουσας ανάγκης της προστασίας του ιατρικού προσωπικού της Ελλάδας μας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ξεκινούν τη Δευτέρα 4 Μαΐου οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ
Πριν 29 μέρες

Δειγματοληψία για Covid 19 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, ως ο Οργανισμός που από τη σύσταση του είναι επιφορτισμένος με τον έλεγχο και την πρόληψη νοσημάτων για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, ξεκίνησε σήμερα την υλοποίηση του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας για τη δημιουργία Κινητών Ομάδων για την αντιμετώπιση της COVID-19.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΙΣΑ: Επικαιροποιημένες οδηγίες προφύλαξης προς ΠΦΥ από covid-19
Πριν 29 μέρες

isathens

Εν όψει της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, ο ΙΣΑ απέστειλε επικαιροποιημένα τα μέτρα προστασίας που επιβάλλεται να λαμβάνονται στους φορείς ΠΦΥ για την εύρυθμη λειτουργία τους.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Επαναφορά ωραρίου λειτουργίας φαρμακείων Θεσσαλονίκης
Πριν 29 μέρες

photo 6cnew

Στο προηγούμενο κανονικό ωράριο λειτουργίας, που ίσχυε πριν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας εξαιτίας του κορονοϊού, επανέρχονται από την Δευτέρα 4 Μαΐου τα φαρμακεία του νομού Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα θα είναι ανοιχτά Δευτέρα και Τετάρτη από τις 8 το πρωί έως τις 14:30 μετά το μεσημέρι και Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 14:00  μετά το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως και τις 9 το βράδυ. Από τις 21:00 και μετά θα λειτουργούν τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τη σχέση καπνίσματος και νόσου COVID19
Πριν 1 μήνες

cigarrete

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για το Κάπνισμα εκτιμά ότι η πανδημία του νοσήματος από τον νέο κορωνοϊού αναδεικνύει για πρώτη φορά το κάπνισμα ως άμεση απειλή της ανθρώπινης ζωής και της Δημόσιας Υγείας. Η βιβλιογραφία της χρήσης προϊόντων καπνού (τσιγάρων, πούρων, ηλεκτρονικών τσιγάρων, ναργιλέ, θερμαινόμενων μη καιομένων, νέων καπνικών προϊόντων κ.α.) σε σχέση με τη νόσο COVID-19 δεν είναι πλούσια, επιβάλλεται όμως, η κατά το δυνατόν υπεύθυνη ενημέρωση του κοινού με βάση τα μέχρι στιγμής διεθνή δεδομένα και την εμπειρία των μελών της Επιτροπής.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Η μετάδοση κατά την ασυμπτωματική περίοδο αποτελεί την Αχίλλειο Πτέρνα της στρατηγικής ελέγχου έναντι του Covid-19
Πριν 1 μήνες

Οι Καθηγητές της Ιατρικής Σχολή του ΕΚΠΑ Καθηγητής Δημήτρης Παρασκευής και Θάνος Δημόπουλος αναφέρονται στο πρόβλημα που δημιουργεί η μετάδοση του SARS-CoV-2 κατά την ασυμπτωματική περίοδο της νόσου Covid-19.

Η παραδοσιακή στρατηγική για την πρόληψη μεταδόσεων των μολυσματικών νόσων βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην έγκαιρη διάγνωση. Με την εμφάνιση του Covid-19, οι ειδικοί συνέστησαν να εφαρμοστούν αντίστοιχες παρεμβάσεις που χρησιμοποιήθηκαν για τον έλεγχο της επιδημίας SARS το 2003 και αφορούσαν κυρίως τη διάγνωση συμπτωματικών περιστατικών και περαιτέρω ιχνηλάτηση επαφών για εφαρμογή καραντίνας και απομόνωσης των κρουσμάτων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Κατασκευή προστατευτικών προσωπίδων (Face Shields) μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης (3-D printing) από το ΕΚΠΑ
Πριν 1 μήνες

μασκεσ

Την περίοδο που διανύουμε παρατηρούνται αυξανόμενες ανάγκες σε προστατευτικό εξοπλισμό έναντι του ιού SARS-CoV-2.  Για το λόγο αυτό, ομάδες ερευνητών από διάφορα Τμήματα και Εργαστήρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συντόνισαν και ένωσαν τις δυνάμεις τους με αρχικό στόχο την κατασκευή προστατευτικών προσωπίδων (Face Shields) μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης (3-D printing).  

Οι προσωπίδες αυτές, έχουν  δοκιμαστεί από ιατρούς και προσωπικό Πανεπιστημιακών Κλινικών της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, και χρησιμοποιούνται ως συμπληρωματικό μέσο και πάντοτε επικουρικά των βασικών απαραίτητων μέσων προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται, όπως ειδικές μάσκες, γάντια κ.α.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νεότερα δεδομένα για την επιδημία του κορωνοϊού από το ΕΚΠΑ (27.4.2020)
Πριν 1 μήνες

Χάραξη στρατηγικού πλάνου αντιμετώπισης του COVID-19 από τον Διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ. Χαρακτηριστικά της νόσου COVID-19 στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Η ιατρική βιβλιογραφία και οι βάσεις δεδομένων των Διεθνών Οργανισμών εμπλουτίζονται καθημερινά με νέα δεδομένα όσον αφορά στο νέο κορωνοϊό (SARS-Cov-2). Στη Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ πραγματοποιείται περιοδική αποδελτίωση των πιο σημαντικών δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων. Στη συγκεκριμένη αποδελτίωση συνέβαλλαν οι Ιατροί Μαρία Γαβριατοπούλου , Ευστάθιος Καστρίτης, Γιάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Το ΕΚΠΑ, μετά από πρωτοβουλία φοιτητικών συλλόγων και σε συνεργασία με το Ε.ΚΕ.Α., πραγματοποίησε εθελοντική αιμοδοσία
Πριν 1 μήνες

 

Τη Δευτέρα 27/4 το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, (Ν.Υ. Αιμοδοσίας Αρεταίειου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου), μετά από πρωτοβουλία φοιτητικών συλλόγων και σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία ακόμα μία εθελοντική αιμοδοσία, στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου στα Προπύλαια.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νέο αίτημα του ΠΦΣ για κατάργηση υποχρεωτικής δήλωσης αποθεμάτων
Πριν 1 μήνες

photo 1cnew

Όπως αναφέρει ενημέρωση του ΠΦΣ προς του φαρμακευτικούς συλλόγους, στις 21.4.2020, "Σας  αποστέλλουμε  Κοινή Υπουργική Απόφαση με ημερομηνία 17.4.2020 για την υποβολή δήλωσης αποθεμάτων προϊόντων ατομικής προστασίας, προσωπικής υγιεινής λόγω του  κορωνοϊου COVID-19 καθώς και το νέο αίτημα μας για την κατάργηση της υποχρέωσης αυτής των φαρμακείων, διότι εξέλειπαν οι λόγοι  για τους οποίους επιβλήθηκε".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση παράτασης υποβολών EΔΑΠΥ για τον μήνα 03/2020
Πριν 1 μήνες

photo 5cnew

Όπως αναφέρει ανακοίνση του ΕΟΠΥΥ, "παρατείνεται εκ νέου η καταληκτική ημερομηνία των υποβολών (eΔΑΠΥ και αποστολή φυσικού αρχείου) όλων των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ Παρόχων Υπηρεσιών Υγείας για το μήνα Μάρτιο 2020 έως και την 11η/05/2020, ημέρα Δευτέρα".


Διαβάστε στο Pharmacorner

PGEU: Ετήσια Έκθεση 2019
Πριν 1 μήνες

photo 3cnew

Η PGEU δημοσίευσε την ετήσια έκθεση του 2019 με τίτλο “Προς βελτίωση της διαθεσιμότητας των φαρμάκων στην Ευρώπη”.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στην Πανευρωπαϊκή Εκστρατεία «Μάσκα -19» κατά της Ενδοοικογενειακής Βίας
Πριν 1 μήνες

PFS ETHNOSHMO big

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 1396/21.04.2020 έγγραφο του ΠΦΣ "Η κακοποίηση των γυναικών και των παιδιών, αλλά και γενικότερα η ενδοοικογενειακή βία έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας από τον COVID-19. Η βία αυτή μπορεί να είναι είτε σωματικής είτε λεκτικής μορφής, με συνέπεια τα θύματά της να  βιώνουν σωματικό και ψυχικό στρες οδηγώντας με αυτό τον τρόπό στην εμφάνιση ενός ευρέως φάσματος προβλημάτων υγείας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Απόφαση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Υπουργείου Υγείας για τα μέτρα ατομικής προστασίας των επαγγελματιών υγείας
Πριν 1 μήνες

 

Σχετικά με τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν οι επαγγελματίες υγείας που φροντίζουν ασθενείς με τη νόσο COVID-19 στις υγειονομικές μονάδες της χώρας, η Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες αποφάσισε ομόφωνα σε χθεσινοβραδινή της συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, τα εξής:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δωρεές ΠΦΣ για την αντιμετώπιση του COVID -19
Πριν 1 μήνες

PFS ETHNOSHMO big

Oι φαρμακοποιοί, από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφάσισε τη χρηματική δωρεά προς το Υπουργείο Υγείας για την αγορά αναπνευστήρων και τη διάθεση δωρεάν υλικών ατομικής προστασίας στους εργαζομένους στα νοσοκομεία αλλά και στα Σώματα Ασφαλείας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Οικονομικά μέτρα στήριξης των φαρμακείων
Πριν 1 μήνες

farmakeia

Όπως αναφέρει ενημέρωση από τον ΠΦΣ "Σας αποστέλλουμε οικονομικά μέτρα στήριξης των φαρμακείων λόγω της κρίσης, που αφορούν στην παράταση πληρωμής  ΦΠΑ, βεβαιωμένων οφειλών προς ΔΟΥ, καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, διατήρηση λειτουργίας των φαρμακείων με προσωπικό ασφαλείας (εκ περιτροπής εργασία), επιστροφή προκαταβολής φόρου, αναστολής προθεσμίας λήξης αξιογράφων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΠΥΥ: "Με ιδιαίτερη επιτυχία προχωρά η διάθεση ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία"
Πριν 1 μήνες

eopyy

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ "Με ιδιαίτερη επιτυχία υλοποιείται η σύμβαση μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΠΦΣ για την διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ογκολογικά και σκλήρυνσης κατά πλάκας) από τα φαρμακεία της γειτονιάς. Ήδη οι πρώτοι ασφαλισμένοι έχουν παραλάβει τα φάρμακά τους από τα ιδιωτικά φαρμακεία χωρίς καθυστερήσεις και ταλαιπωρία, ενώ ήδη περισσότεροι από 1200 ασφαλισμένοι έχουν ενεργοποιήσει τον λογαριασμό τους στο σύστημα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Γίνε εθελοντής για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19
Πριν 1 μήνες

ethelontis 1920

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας, "Η υγειονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της πανδημίας λόγω της νόσου Covid-19 είναι πρωτόγνωρη και η εξέλιξη της αναμένεται ραγδαία. Η προσφορά όλων μας είναι απαραίτητη ώστε να αντιμετωπισθούν οι δυσανάλογες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Η στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας και των επαγγελματιών του είναι απαραίτητη με όποιες δυνάμεις μπορεί ο καθένας μας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Επιστολή του ΠΦΣ προς τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών για μέτρα στήριξης των φαρμακείων
Πριν 2 μήνες

farmakeio grafeio2

Αθήνα, 26/3/2020Αρ. Πρωτ. 1683

Προς

Τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη ΚικίλιαΤον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο ΣταϊκούραΤον Υφυπουργό Υγείας κ.Βασίλη Κοντοζαμάνη

Κύριοι Υπουργοί ,

Μετά την εφαρμογή των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας και τον κλείσιμο των καταστημάτων ανά την Ελλάδα, τα φαρμακεία εξακολουθούν και παραμένουν ανοικτά παρέχοντας υψηλότατες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ξεκινά η διάθεση ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία
Πριν 2 μήνες

farmaka1

Ξεκινά η υλοποίηση της σύμβασης μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΠΦΣ για την διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ογκολογικά και σκλήρυνσης κατά πλάκας) από τα ιδιωτικά φαρμακεία της γειτονιάς. Σύμφωνα με όσα ορίζονται στη νομοθεσία, ο ΕΟΠΥΥ θέτει σε εφαρμογή την διαδικασία διάθεσης Φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) προς τα ιδιωτικά φαρμακεία.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Προληπτικά μέτρα του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ για τα φαρμακεία του
Πριν 2 μήνες

prosifape

Με σοβαρότητα και υψηλό το αίσθημα της ευθύνης, ο όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, προκειμένου να προστατέψει τα φαρμακεία του και να συμβάλλει στον περιορισμό της διασποράς του ιού COVID-19, προχώρησε στα ακόλουθα προληπτικά μέτρα που αφορούν τα φαρμακεία:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ φροντίζει για την ασφάλεια των εργαζομένων του
Πριν 2 μήνες

prosifape

Στην εποχή της πανδημίας που όλοι βιώνουμε, ο όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ με υψηλό αίσθημα εταιρικής ευθύνης και αναγνωρίζοντας ότι οι άνθρωποί του αποτελούν το οξυγόνο για την επιβίωσή του, έδρασε άμεσα και έγκαιρα. Προχώρησε στη λήψη και εφαρμογή προληπτικών μέτρων για την προστασία των εργαζομένων του, φροντίζοντας να διασφαλίσει όσο είναι ανθρωπίνως δυνατόν, την εξυπηρέτηση των φαρμακείων του.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση του ΕΟΦ για τον τρόπο διάθεσης του PLAQUENIL
Πριν 2 μήνες

eof

Κατόπιν σημερινής γνωμάτευσης του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων (Ε.Σ.Ε.) του ΕΟΦ, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, ο τρόπος διάθεσης του προϊόντος  PLAQUENIL ορίζεται με «Περιορισμένη ιατρική συνταγή από ειδικό ιατρό. Ιατρική συνταγή φυλασσόμενη επί διετία».


Διαβάστε στο Pharmacorner

Αίτημα του ΠΦΣ για χορήγηση του plaquenil με συνταγή φυλασσομένη επί διετία
Πριν 2 μήνες

PFS logo

Όπως αναφέρει η υπ' αριθμόν 1011/19.3.2020 επιστολή του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου προς τον υπουργό Υγείας, τον υφυπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, "Με  αφορμή την πολύ αυξημένη ζήτηση του φαρμάκου Plaquenil με τη δραστική ουσία υδροχλωροκίνη και τις πιέσεις που δέχονται γιατροί και φαρμακοποιοί για τη χορήγησή  του, μετά από δημοσιεύματα ότι ίσως βοηθά στη θεραπεία του covid-19, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για τη χορήγησή του με συνταγή φυλασσομένη επί διετία όπως έχει γίνει για το TAMIFLU και για τα άλλα αντιϊκα φάρμακα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης για τον Κορωνoϊό
Πριν 2 μήνες

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης από το ΕΚΠΑ και την Α΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ,  ΑιγινητείοΝοσοκομείο

Ο κορωνoϊός μας έχει φέρει όλους αντιμέτωπους με μια καινούργια πραγματικότητα και με βαθιές ανατροπές στην καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής μας. Όχι σπάνια μάλιστα αναδύονται σαφή συναισθήματα ΑΒΟΗΘΗΤΟΥ!


Διαβάστε στο Pharmacorner

Αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια για τις ασφαλιστικές εισφορές Ιανουαρίου 2020
Πριν 2 μήνες

efka

Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια των  Ασφαλιστικών Εισφορών του Ιανουαρίου 2020  για 1.207.972 Ελεύθερους Επαγγελματίες, Αυτοπασχολούμενους και Αγρότες με βάση την ελεύθερη επιλογή της ασφαλιστικής κατηγορίας που έκαναν μόνοι τους.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ξεκινά η πιλοτική λειτουργία των προγραμματισμένων παραλαβών (με ραντεβού) ΦΥΚ από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
Πριν 2 μήνες

εοπυυ

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ στις 18.3.2020, "Ο ΕΟΠΥΥ θέτει σε πιλοτική λειτουργία την υπηρεσία «Ραντεβού για παραλαβή Φαρμάκων Υψηλού Κόστους». Η υπηρεσία προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο για φάρμακα που αφορούν την σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ασθενείς που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, και έχουν στην διάθεσή τους ηλεκτρονική συνταγή σε ισχύ, έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετηθούν –αρχικά- από το κεντρικό φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην οδό Απ. Παύλου 12, στο Μαρούσι, χωρίς αναμονή.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο ΕΜΑ συμβουλεύει για τη χρήση των μη-στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων για την COVID-19
Πριν 2 μήνες

ema

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) είναι ενήμερος για αναφορές, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το αν τα μη-στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ), όπως η ιβουπροφαίνη, θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την ασθένεια από κορονοϊό (COVID-19).

Επί του παρόντος, δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση η οποία να διαπιστώνει συσχέτιση μεταξύ της ιβουπροφαίνης και της επιδείνωσης της COVID-19. Ο ΕΜΑ παρακολουθεί στενά την κατάσταση και θα επανεξετάσει οποιαδήποτε νέα πληροφορία καταστεί διαθέσιμη σε αυτό το ζήτημα στα πλαίσια της πανδημίας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενεργοποιείται το τετραψήφιο τηλεφωνικό Κέντρο 1110 από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ
Πριν 2 μήνες

Οι πολίτες δωρεάν θα μπορούν να καταγγέλλουν σ’ αυτό φαινόμενα αισχροκέρδειας, να ζητούν βοήθεια και ενημέρωση για τον Κορωνοϊό και να αναφέρουν περιπτώσεις μοναχικών πολιτών που θέλουν υποστήριξη.

Γ. Πατούλης: Όσοι αισχροκερδούν σήμερα διαπράττουν έγκλημα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νέα μέτρα ΕΟΠΥΥ λόγω SARS-CoV-2
Πριν 2 μήνες

eopyy

Ο ΕΟΠΥΥ, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία των ευπαθών ομάδων από τον SARS-CoV-2, προχώρησε σε νέα μέτρα:

- Οι ιατροί μπορούν να εκδίδουν επαναλαμβανόμενες συνταγές φαρμάκων μέχρι 30/6/2020 στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Ως ευπαθείς ομάδες αναφέρονται τα άτομα άνω των 70 ετών ή ανεξάρτητα από την ηλικία, οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα όπως ζαχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά προβλήματα, νοσήματα αναπνευστικού και ανοσοκατεσταλμένοι.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Ε.Ε.Σ. στη μάχη κατά του κορωνοϊού υποστηρίζει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που διαβιούν στο δρόμο
Πριν 2 μήνες

Streetwork 190320 Photo 1

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σταθερός αρωγός της Ελληνικής Πολιτείας, αναλαμβάνει, για ακόμη μία φορά, πρωτοβουλία για την υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που διαβιούν στο δρόμο, στο πλαίσιο προληπτικών δράσεων που υλοποιεί με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Κορονοϊός: Οδηγίες για την σωστή φροντίδα των ασθενών στο σπίτι
Πριν 2 μήνες

Επιμέλεια: Θεοχάρης Γεώργιος, Παθολόγος, Πρόεδρος SOS ΙΑΤΡΩΝ

Τον τελευταίο καιρό, η έξαρση του νέου κορονοϊού μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Πολλά πράγματα δεν είναι ακόμη σαφή, ωστόσο ορισμένα φαίνεται να ξεκαθαρίζουν. Έτσι, φαίνεται ότι

α) περίπου 80-90% των ασθενών νοσούν με ήπια συμπτωματολογία

β) περίπου 10-20% των ασθενών αναπτύσσουν ιογενή πνευμονία (πνευμονικά διηθήματα) και ενδέχεται να οδηγηθούν σε νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

γ) από το ανωτέρω ποσοστό, περίπου 10% χάνουν τη ζωή τους (κυρίως ηλικιωμένα άτομα και άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας) και

δ) η συρροή στα νοσοκομεία σε περιόδους επιδημίας, ειδικά την περίοδο έξαρσής της, δεν είναι μία σωστή κίνηση άσχετα με το αν ενδέχεται να διαφύγουν ορισμένα σοβαρά περιστατικά–, καθώς είναι προτιμότερο ο ασθενής να παραμένει στο σπίτι, υπό εξ αποστάσεως (τηλεφωνική) ιατρική επίβλεψη, ελέγχοντας ανά τακτά διαστήματα με οξύμετρο το οξυγόνο του και μόνο όταν αυτό πέσει χαμηλά και αισθανθεί δύσπνοια να μεταβεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΦ: Προσωρινή Απαγόρευση Παράλληλων Εξαγωγών
Πριν 2 μήνες

eof

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ το υπ' αριθμόν 33887/13.3.2020 έγγραφο με θέμα "Τροποποίηση Απόφασης ΕΟΦ με αρ.πρωτ. 10111/27-01-2020 Προσωρινής Απαγόρευσης Παράλληλων Εξαγωγών και Ενδοκοινοτικής Διακίνησης". Για να δείτε το πλήρες έγγραφο, πατήστε εδώ.

 


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΙΣΑ: Καθημερινά προφυλακτικά μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού για ιδιώτες και επιχειρήσεις
Πριν 2 μήνες

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε, στις 15 Μαρτίου 2020, τις παρακάτω οδηγίες σχετικά με τα καθημερινά προφυλακτικά μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού για ιδιώτες και επιχειρήσεις: 


Διαβάστε στο Pharmacorner

Συνεργασία ΕΟΔΥ-Δήμου Αθηναίων για τον Έλεγχο πολιτών για Covid-19
Πριν 2 μήνες

eody

Από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ανακοινώνεται ότι, έπειτα από συνεννόηση και συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, από σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου, το Δημοτικό Ιατρείο που βρίσκεται στην 5η Δημοτική Κοινότητα (Σαρανταπόρου 4 – Άνω Πατήσια)  θα λειτουργήσει αποκλειστικά για τον έλεγχο πολιτών για COVID-19. ΕΟΔΥ έχει αναλάβει το συντονισμό της λειτουργίας του ιατρείου καθώς και την ενίσχυση του με υγειονομικό προσωπικό και την αραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.


Διαβάστε στο Pharmacorner

9 μέτρα για τη θωράκιση του υγειονομικού συστήματος ζητά ο ΙΣΑ με επιστολή του στο Υπουργείο Υγείας
Πριν 2 μήνες

isathens

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά να ληφθούν μέτρα για να μην υπάρξει κίνδυνος ενδονοσοκομειακής διασποράς του κορωνοϊού και με επιστολή του στο Υπουργείο Υγείας εισηγείται τη λήψη 9  μέτρων που θα θωρακίσουν το  υγειονομικό σύστημα. Σημειώνεται ότι ο ΙΣΑ πρόκειται να διαθέσει κουτί με 50 μάσκες στους ιδιώτες γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΔΥ: Έκκληση προς τους πολίτες για Ατομική Προφύλαξη και Κοινωνική Ευθύνη
Πριν 2 μήνες

eody

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχουν ήπια συμπτώματα ίωσης να μην προσέρχονται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να εξεταστούν για τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2. Υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της νόσου σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και να εκτεθούν οι ίδιοι στον SARS-CoV-2 σε περίπτωση που δεν νοσούν ήδη. Ο ΕΟΔΥ έχει υιοθετήσει κριτήρια εργαστηριακού ελέγχου σύμφωνα με τις Oδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).


Διαβάστε στο Pharmacorner

Οδηγίες προστασίας των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΣΔ) από τον κορωνοϊό
Πριν 2 μήνες

ede

H Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ) με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση του κορωνοϊού από τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΣΔ) και των προβλημάτων που ενδεχομένως προκύψουν, προχώρησε στην έκδοση των ακόλουθων οδηγιών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Επείγουσες συστάσεις για τα Φαρμακεία λόγω Κορωνοϊού
Πριν 2 μήνες

farmakeio 620x264

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 904/12.3.2020 έγγραφο του ΠΦΣ προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους, "Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, μετά και την απόφαση του Π.Ο.Υ. να χαρακτηρίσει την εξάπλωση του Κορωνοϊού ως Πανδημία, με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους συναδέλφους φαρμακοποιούς, στους υπαλλήλους των φαρμακείων μας και στις οικογένειες μας, αλλά και απέναντι στους πολίτες, και ειδικά αυτούς που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, θεωρεί υποχρέωσή του να συστήσει τα παρακάτω μέτρα, μέχρι να δοθούν σαφείς οδηγίες από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, στους οποίους έχει ήδη σταλεί σχετική επιστολή και έχει γίνει τηλεφωνική επικοινωνία:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν, στη Λάρισα, τα δύο νέα σεμινάρια για την Υποδειγματική Παρασκευή Γαληνικών Σκευασμάτων
Πριν 2 μήνες

LARISA ERGASTHRIO

Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαρτίου 2020, πραγματοποιήθηκαν στη Λάρισα ακόμη δύο σεμινάρια εργαστηρίου με θέμα «Υποδειγματική Παρασκευή Γαληνικών Σκευασμάτων - Διασφάλιση Ποιότητας στο εργαστήριο του Φαρμακείου σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Φαρμακοποιία», στα οποία συμμετείχαν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Οι φαρμακοποιοί της Κορίνθου και της Αρκαδίας εκπαιδεύτηκαν στη «Σωστή χρήση συσκευών χορήγησης εισπνεόμενων φαρμάκων»
Πριν 2 μήνες

KORINTHOS ANAPNEYSTIKA

Με τη συμμετοχή 55 φαρμακοποιών-μελών των Φαρμακευτικών Συλλόγων Κορίνθου και Αρκαδίας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαρτίου, στην Κόρινθο, το εκπαιδευτικό σεμινάριο για φαρμακοποιούς, με θέμα «Σωστή χρήση συσκευών χορήγησης εισπνεόμενων φαρμάκων – Ο ρόλος του φαρμακοποιού».


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νεότερα δεδομένα για την επιδημία του κορωνοϊού από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (09.03.2020)
Πριν 2 μήνες

CORONAVIRUS

Η Ιατρική βιβλιογραφία και οι βάσεις δεδομένων Διεθνών Οργανισμών εμπλουτίζονται καθημερινά από νέα δεδομένα όσον αφορά στο νέο κορονοϊό (SARS-Cov-2). Στη Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με Διευθυντή τον Καθηγητή και Πρύτανη Θάνο Δημόπουλο πραγματοποιείται καθημερινά αποδελτίωση των πιο σημαντικών δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΦΚΑ: Έως τις 13 Μαρτίου η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας για το 2020
Πριν 2 μήνες

efka

Από την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, άνοιξε n διαδικτυακή πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr/epilego/) μέσω της οποίας οι ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες θα μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα, έως και τις 13 Μαρτίου 2020, την ασφαλιστική κατηγορία που επιθυμούν, ακολουθώντας τα αναλυτικά βήματα που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Οδηγίες προστασίας από τον κορωνοϊό στους χώρους εργασίας
Πριν 2 μήνες

ergasia

Σε έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής Περιβάλλοντος του Υπουργείου Υγείας (αρ. πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 16393 / 9.3.2020) με θέμα "Μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας μέσω πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 σε χώρους εργασίας" αναφέρεται ότι "Το παρόν έχει ως σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων σε ό,τι αφορά τα συμπτώματα του κορωνοϊού COVID-19, τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος και τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς του ιού". Για να δείτε το σχετικό έγγραφο, πατήστε ΕΔΩ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Οδηγίες και Συστάσεις του ΠΦΣ προς τα φαρμακεία για τον Κορωνοϊό
Πριν 2 μήνες

bigstock abstract virus image on backdr 347232772

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αφουγκραζόμενος την κατάσταση που έχει προκύψει με την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού COVID-19 απέστειλε οδηγίες και συστάσεις προς τα φαρμακεία.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Υπουργείο Υγείας: Ανακοίνωση νέων προληπτικών μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας
Πριν 2 μήνες

ypoyrgeio ygeias copy copy

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας στις 8.3.2020, "Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η μετάδοση του νέου κορονοϊού εξαπλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε μια επιδημική φάση πολλαπλών εισαγωγών, με επακόλουθο μετάδοσης στην κοινότητα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΔΥ: Νέα τηλεφωνική γραμμή πληροφοριών για τον νέο κορωνοϊό
Πριν 2 μήνες

eody

Ο Eθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε ότι από τις 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κορωνοϊό.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Κορωνοϊός COVID-19: Νέα Ερωτήματα
Πριν 2 μήνες

Η Ιατρική Βιβλιογραφία και οι βάσεις δεδομένων Διεθνών Οργανισμών εμπλουτίζονται καθημερινά από νέα δεδομένα όσον αφορά το νέο κορωνοϊό COVID-19. Στη Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με Διευθυντή τον Καθηγητή και Πρύτανη Θάνο Δημόπουλο πραγματοποιείται καθημερινά αποδελτίωση των ποιον σημαντικών δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων. Καθ΄ όσο νέα κρούσματα του COVID-19 συνεχίζουν να διαγιγνώσκονται ανά τον κόσμο, στην Κίνα η επιδημία φαίνεται να φθίνει. Την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 το Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου Johns Hopkins ανακοίνωσε 93158 κρούσματα με 3198 νεκρούς. Είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς ότι στη Νότιο Κορέα με 5328 κρούσματα έχουν καταγραφεί 28 νεκροί ενώ στην Ιταλία με 2502 κρούσματα έχουν καταγραφεί 79 νεκροί. Στην Ελλάδα ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σταθερά πολύ χαμηλός με 8 κρούσματα.


Διαβάστε στο Pharmacorner
300x300 noufio banner 19 copy
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

Flash not installed.

300X300NewPharmaCorner