Όλες οι ειδήσεις του φαρμακείου


  • Τα παρακάτω άρθρα καθώς και τα λογότυπα, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των ιστότοπων που δημοσιεύονται.
  • Το Pharmacorner, σε αυτή την ενότητα, αναδημοσιεύει μόνο μέρος του περιεχομένου παραπέμποντας στην αρχική δημοσίευση.
  • Το Pharmacorner δεν φέρει καμμία ευθύνη για την ορθότητα και το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων αυτής της ενότητας.

ΠΦΣ: Όχι στις μειώσεις των τιμών φαρμάκων
Πριν 3 ώρες & 44 λεπτά

PFS ETHNOSHMO big

Με αφορμή την δημοσίευση προς διαβούλευση του νέου δελτίου Τιμών Φαρμάκων ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διατυπώνει τις εξής παρατηρήσεις :


Διαβάστε στο Pharmacorner

Συμπεράσματα του 2ου Φαρμακευτικού Συνεδρίου Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης
Πριν 1 μέρα

Panel Proedron

Έκλεισε, την Κυριακή 20.5.2018, τις πύλες του το 2ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, που διοργάνωσαν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι και οι ΣΥ.ΦΑ. της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης, με ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης, στην Ξάνθη. Περισσότεροι από 400 σύνεδροι από όλη την περιφέρεια, αλλά και από μακρινά σημεία της χώρας, έδωσαν το «παρών», συμβάλλοντας με τη συμμετοχή τους στην επιτυχία του Συνεδρίου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

"Chain Workshops: Βιοπληροφορική, Διαβήτης, Ύπνος/ Όνειρα/ Υποσυνείδητο" από την Aristotle Team of Pharmacy (ATP)
Πριν 2 μέρες

atp

H ομάδα προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αristotle Τeam of Ρharmacy (ATP), στo πλαίσιo των επιστημονικών της δράσεων, διοργανώνει μια σειρά από workshops με τίτλο: “Chain Workshops: Βιοπληροφορική, Διαβήτης, Ύπνος/ Όνειρα/ Υποσυνείδητο”. Πιο αναλυτικά οι 75 φοιτητές που θα πάρουν μέρος θα παρακολουθήσουν και τα τρία workshops χωρισμένοι σε ομάδες των 25 ατόμων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Capital Controls: Ποιες αλλαγές έρχονται για τις επιχειρήσεις
Πριν 2 μέρες

xrimata new

Όπως αναφέρει το EURO2day.gr, τις παρατηρήσεις-προτάσεις της για το επόμενο βήμα χαλάρωσης των capital controls αναμένεται να στείλει τη Δευτέρα η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση και οι αλλαγές να ισχύσουν το επόμενο διάστημα. Οι προτάσεις αλλά και οι παρατηρήσεις της ΕΕΤ, ως προς τη δυνατότητα του τραπεζικού συστήματος αλλά και τις ανάγκες των επιχειρήσεων, αναμένεται να συζητηθούν την Παρασκευή στην αρμόδια επιτροπή.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παρέμβαση του υπουργού Υγείας Α. Ξανθού στην 71η Γενική Συνέλευση του ΠΟΥ
Πριν 2 μέρες

26c18b AXanthos1

Κατά την παρέμβασή του στην 71η Γενική Συνέλευση του ΠΟΥ, ο υπουργός Υγείας κ. Α. Ξανθός επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι "Στην Ελλάδα της κρίσης λοιπόν, παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς και παρά τη μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις ανάγκες και στους διαθέσιμους πόρους, καταφέραμε, ανακατανέμοντας δημόσιες δαπάνες και προωθώντας τη συνέργεια πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό και την κοινωνική ασφάλιση, να εξασφαλίσουμε την καθολική, δωρεάν και ισότιμη πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών (πού εξακολουθούν να είναι πάνω από το 20% του πληθυσμού) στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, υλοποιώντας το στόχο του ΠΟΥ «να μη μείνει κανείς πίσω»."


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παρέμβαση του Γ. Μπασκόζου στη Γ.Σ. του ΠΟΥ σχετικά με τις ελλείψεις και την πρόσβαση σε φάρμακα και εμβόλια σε παγκόσμιο επίπεδο
Πριν 2 μέρες

GIANNIS MPASKOZOS

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κος Γιάννης Μπασκόζος κατά τη συμμετοχή του στις εργασίες της Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) στη Γενεύη, πραγματοποίησε σήμερα παρέμβαση εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας στο θέμα της ημερήσιας διάταξης αναφορικά με την έλλειψη και την πρόσβαση σε φάρμακα και εμβόλια σε παγκόσμιο επίπεδο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

PhRMA Innovation Forum: Συστήνοντας εμάς και τη νέα εποχή
Πριν 2 μέρες

ΔΣ PIF

Το PhRMA Innovation Forum παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου υπό τη νέα θεσμική δομή και λειτουργία του, την Τρίτη 22 Μαΐου 2018. Εκπροσωπώντας 23 ηγέτιδες εταιρείες έρευνας και ανάπτυξης, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 60% της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς και απασχολώντας 3.000 υψηλά καταρτισμένους επαγγελματίες, το Διοικητικό Συμβούλιο του PIF τοποθετήθηκε σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν στο χώρο της υγείας και του φαρμάκου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΕΦ: “Καταστροφική η ανατιμολόγηση Μαΐου 2018”
Πριν 3 μέρες

C 6retus

Αναφορικά με την ανατιμολόγηση του Μαΐου 2018, η ΠΕΦ δηλώνει τα εξής: «Οι Θεσμοί επιμένουν να επιβάλλουν ένα στρεβλό σύστημα τιμολόγησης που οδηγεί ευθέως στην καταστροφή τα φάρμακα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Αυτό, χωρίς κανένα όφελος για ασθενείς και Ταμεία. Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να σταματήσει αυτό το διαρκές έγκλημα σε βάρος της εγχώριας παραγωγής φαρμάκων. Συνέπεια αυτής της αδυναμίας είναι η εφαρμογή παράλογων κανόνων που οδηγούν σε συνεχείς επιλεκτικές και μονομερείς μειώσεις μόνο στα παλιά φάρμακα μέχρι την τιμολογιακή εξόντωσή τους.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Κυριάκος Θεοδοσιάδης: Το ελληνικό φαρμακείο ισχυροποιεί τη θέση του
Πριν 3 μέρες

theodosiadis

Άρθρο του κ. Κυριάκου Θεοδοσιάδη, προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Διαβάστε στο Pharmacorner

Σωτ. Μπερσίμης: Το σχέδιο για τη συμμετοχή των ασθενών στα φάρμακα
Πριν 3 μέρες

Sotiris bersimis

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρης Μπερσίμης μιλάει στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ για τις αλλαγές που εξετάζει το υπουργείο Υγείας και τον νέο ενιαίο κανονισμό παροχών που επιτρέπει τιμολόγηση των προϊόντων σε πραγματικό χρόνο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΕΟΠΥΥ και Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας Κύπρου
Πριν 3 μέρες

eopyy 2

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) και Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (Ο.Α.Υ.) Κύπρου υπεγράφη την Παρασκευή 18 Μαΐου, στη Λευκωσία, για θέματα σχετικά με την έρευνα και την αναπτυξιακή πορεία των δύο Οργανισμών. Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Σωτήρης Μπερσίμης - ο οποίος μετά από σχετική πρόσκληση επισκέφθηκε τον Ο.Α.Υ. στην Κύπρο - και ο Πρόεδρος του Ο.Α.Υ. κ. Θωμάς Αντωνίου. Προηγήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τον υπουργό Υγείας Κύπρου κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΠΥΥ: Ανακοίνωση παράτασης υποβολών EΔΑΠΥ μηνών 3ος και 4ος 2018
Πριν 4 μέρες

eopuu

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πληροφορικής του ΕΟΠΥΥ, "Σας ενημερώνουμε, ότι δυνάμει της υπ’ αριθ.639/Συν.467/16.05.2018 (ΑΔΑ: 60ΖΣΟΞ7Μ-5Ε3) Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία των υποβολών (eΔΑΠΥ και αποστολή φυσικού αρχείου) των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ Παρόχων Υπηρεσιών Υγείας για τις κάτωθι κατηγορίες Συμβάσεων:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Κοινοποίηση Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων μέσω του Εθνικού Ηλεκτρονικού Μητρώου ΕΟΦ
Πριν 4 μέρες

eof

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΦ, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του στις 18.5.2018, εν όψει της αναβάθμισης των συστημάτων και της επικαιροποίησης των αρχείων του ΕΟΦ, ως προς τα κυκλοφορούντα στην Ελλάδα Ιατροτεχνολογικά προϊόντα (Ι/Π), καλούνται οι κατασκευαστές με έδρα στην Ελλάδα & οι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι* (κατασκευαστών εκτός Ε.Ε.) με έδρα στην Ελλάδα, που διαθέτουν στην ελληνική αγορά υπό την επωνυμία τους, Ιατροτεχνολογικά προϊόντα Κατηγορίας ΙIα, ΙΙβ, ΙΙΙ & Ενεργά εμφυτεύσιμα, όπως καταχωρίσουν στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Ι/Π του ΕΟΦ τα στοιχεία της έδρας τους και τα Ιατροτεχνολογικά προϊόντα που θέτουν στην Ελληνική αγορά. 


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νέα πλατφόρμα αναζήτησης υπηρεσιών και δομών για την υγεία του μαστού στην Ελλάδα από το «Άλμα Ζωής»
Πριν 4 μέρες

alma zois

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», αναγνωρίζοντας τη σημασία της έγκυρης πληροφόρησης και την ανάγκη αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας, δημιούργησε μία νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αναζήτηση υπηρεσιών και δομών για την υγεία του μαστού στην Ελλάδα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΕΦΝΙ για το κύκλωμα παράνομης διακίνησης φαρμάκων υψηλού κόστους
Πριν 6 μέρες

12. pefni

Η ΠΕΦΝΙ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το κύκλωμα παράνομης διακίνησης φαρμάκων υψηλού κόστους.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Ενημέρωση για τη συμμόρφωση προσωπικών δεδομένων
Πριν 6 μέρες

3500 b93f75d38a90487554b74e10b79f2d3e XL

 

Ανακοίνωση του ΠΦΣ για το Γενικό Κανονισμό προστασίας δεδομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση ΕΟΠΥΥ για κωδ. ΕΑΝ & Εμπορική Ονομασία
Πριν 6 μέρες

logo pfs copy

Ο ΠΦΣ εξέδωσε ανακοίνωση με την απάντηση του ΕΟΠΥΥ στο ερώτημα σχετικά με την αναγραφή  του κωδικός ΕΑΝ στα επικολλημένα κουπόνια, τον κωδικό ΕΚΑΠΤΥ και την εμπορική ονομασία του προϊόντος.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση του Φ.Σ. Ηρακλείου για την «αυτοφροντίδα»
Πριν 8 μέρες

DSC 0105

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Αυτοφροντίδα και ο συμβουλευτικός ρόλος του Φαρμακοποιού» που συνδιοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και το ΙΔΕΕΑΦ, την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, στο Ηράκλειο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Το 2ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Αν. Μακεδονίας-Θράκης «ανοίγει» τις πύλες του στις 19 Μαΐου στην Ξάνθη
Πριν 9 μέρες

663x257 PAN MAK THRAK 18

Η συμβολή του φαρμακοποιού στην αντιμετώπιση των χρόνιων νοσημάτων, όπως η διαχείριση του αναπνευστικού και ο σακχαρώδης διαβήτης, η έννοια της αυτοφροντίδας, η σημασία του εμβολιασμού, καθώς και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ελληνικό φαρμακείο στο πλαίσιο της νέας κοινωνικο-οικονομικής πραγματικότητας, θα αποτελέσουν αντικείμενα συζήτησης στο 2ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Αν. Μακεδονίας-Θράκης που διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι και οι Συνεταιρισμοί της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την ευθύνη του Φ.Σ. Ξάνθης. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Μαΐου 2018 στο ξενοδοχείο ELISSO στην Ξάνθη.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενημέρωση από τον ΠΦΣ σχετικά με την παρακράτηση φόρου στα ιατροτεχνολογικά
Πριν 9 μέρες

photo 6cnew

Με το υπ' αριθμόν 1971/16.5.2018 έγγραφό του προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει ότι "Όπως είναι γνωστό από 01/01/2017 για τα προϊόντα της σύμβασης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων τα οποία χορηγούνται μέσω των φαρμακείων και εξοφλούνται από τον ΕΟΠΥΥ, μας γίνεται παρακράτηση φόρου 4%. Οι παρακρατήσεις αυτές έχουν αναρτηθεί στο taxisnet και εμφανίζονται αυτόματα στους αντίστοιχους κωδικούς κατά την διαδικασία υποβολής φορολογικής δήλωσης του οικονομικού έτους 2017.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΦΚΑ: Συμψηφισμός ποσού προς επιστροφή με εισφορές
Πριν 9 μέρες

efka

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ενημερώνει τους ασφαλισμένους που δικαιούνται ποσό προς επιστροφή, ως αποτέλεσμα της εκκαθάρισης εισφορών 2017, ότι συμψηφίζεται με τρέχουσες εισφορές (συμπεριλαμβανομένης και της εισφοράς Μαρτίου 2018), ως εξής:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΣΦΕΕ: "Κλινική Έρευνα: Μια μεγάλη ευκαιρία για τους ασθενείς, αλλά και την οικονομία"
Πριν 9 μέρες

726

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών (20 Μαΐου), ο ΣΦΕΕ αναδεικνύει για ακόμη μια φορά το σπουδαίο ρόλο της κλινικής έρευνας για την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα, αλλά και την οικονομία της χώρας και τονίζει ότι θα πρέπει να τεθεί ως προτεραιότητα της πολιτικής υγείας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο ΙΣΑ καλεί να δηλώσουν συμμετοχή όσα μέλη του επιθυμούν να πάρουν μέρος σε αποστολή στη Λωρίδα της Γάζας
Πριν 9 μέρες

isathens

Όπως αναφέρει στο σχετικό δελτίο τύπου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προτίθεται να διοργανώσει άμεσα αποστολή με εθελοντές γιατρούς στη Λωρίδα της Γάζας προκειμένου να συμβάλλουν στην υγειονομική φροντίδα των τραυματιών. Η αποστολή -τα έξοδα της οποίας είναι καλυμμένα- θα κινηθεί σε ασφαλή σημεία της περιοχής στα οποία παρέχεται νοσοκομειακή φροντίδα στον πληθυσμό.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Θέσεις και προτάσεις του PhRMA Innovation Forum σχετικά με τη φαρμακευτική δαπάνη
Πριν 9 μέρες

Pharma Forum

Ακολουθεί δελτίο τύπου με τις θέσεις και προτάσεις του PhRMA Innovation Forum σχετικά με τη φαρμακευτική δαπάνη. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά "Το PhRMA Innovation Forum καλεί την Πολιτεία σε μια από κοινού συμφωνία – δέσμευση, για την εκ μέρους της Πολιτείας αύξηση, άμεσα ή έμμεσα, του ορίου του προϋπολογισμού για τη φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ. Ταυτόχρονα, η βιομηχανία οφείλει να δεσμευθεί για τη συμβολή της στην υλοποίηση των διαρθρωτικών εκείνων αλλαγών, που θα εξασφαλίσουν τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του συστήματος".


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: «Αναγραφή κωδικών ΕΑΝ, ΕΚΑΠΤΥ»
Πριν 11 μέρες

photo 1cnew

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 1766/4.5.2018 έγγραφο του ΠΦΣ προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ: "Με έγγραφό της, η Δ/νση Οργάνωσης & Σχεδιασμού Αγορών Υπηρεσιών Υγείας ζητάει από την 1η Ιουνίου και μετά τα επικολλημένα κουπόνια, στην εκτέλεση του παραστατικού του φαρμακείου, να αναγράφουν τον κωδικό ΕΑΝ, τον κωδικό ΕΚΑΠΤΥ και την εμπορική ονομασία του προϊόντος που χορηγείται. Θα θέλαμε όμως να σας επισημάνουμε πως η πλειοψηφία των προϊόντων αναγράφουν στο κουπόνι τον κωδικό ΕΑΝ και την εμπορική ονομασία. Αυτά τα δύο στοιχεία είναι επαρκή για τον έλεγχο που προτίθεται να κάνει ο Οργανισμός.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Διεθνής διημερίδα από το ΚΕΕΛΠΝΟ και την CHAFEA: «Καλές Πρακτικές στην Εφαρμογή του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού»
Πριν 11 μέρες

keelpno

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Εκτελεστικό Οργανισμό Καταναλωτών Υγείας, Γεωργίας και Τροφίμων (CHAFEA) διοργανώνουν, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, συνάντηση με θέμα «Καλές Πρακτικές για την Εφαρμογή του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού στην ΕΕ», στην Αθήνα, στις 7-8 Ιουνίου 2018.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Λίστα νοσοκομείων για εξέταση & θεραπεία έναντι της ηπατίτιδας C - χωρίς ραντεβού
Πριν 11 μέρες

nosokomeio

Για να δείτε τη λίστα νοσοκομείων στα ηπατολογικά ιατρεία των οποίων υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης ατόμων για εξέταση και θεραπεία έναντι της ηπατίτιδας C – χωρίς ραντεβού, πατήστε εδώ.

 


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενημέρωση από τον ΦΣΑ: ΤΥΠΕΤ – Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης για ΦΥΚ
Πριν 11 μέρες

pills6 new

Όπως αναφέρει ενημέρωση από τον ΦΣΑ, "υπεγράφη Συλλογική Σύμβαση μεταξύ ΦΣΑ και ΤΥΠΕΤ, μόνο για τα φάρμακα του ν. 3816/2010, δηλαδή τα ΦΥΚ και ειδικότερα για τον τρόπο εκκαθάρισής τους από το ΤΑΜΕΙΟ. Η Συλλογική Σύμβαση είχε ως σκοπό την εξυπηρέτηση της ευπαθούς αυτής ομάδας ασθενών, και την ταυτόχρονη διευκόλυνση των φαρμακείων του Συλλόγου μας ως προς την εκκαθάριση-εξόφληση αυτών των συνταγών σε άμεσο χρόνο, δεδομένου ότι τα φάρμακα αυτά έχουν μεγάλο κόστος". Και συνεχίζει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Προειδοποίηση από τον ΕΟΦ για το προϊόν FOLAXAN
Πριν 11 μέρες

eof

Ο ΕΟΦ, προειδοποιεί ότι τo προϊόν FOLAXAN της εταιρείας TERCON s.r.o. Τσεχίας που διακινείται μέσω διαδικτύου ως συμπλήρωμα διατροφής, προβαλλόμενο όμως με ενδείξεις (θεραπεία και πρόληψη των καρκινικών παθήσεων), που παραπέμπουν σε φαρμακευτική δράση, δεν διαθέτει σχετική έγκριση του ΕΟΦ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας, στις 18-20 Μαΐου, στα Ιωάννινα
Πριν 11 μέρες

synedrio epilipsias

 

Στα Ιωάννινα και συγκεκριμένα στο Ξενοδοχείο Grand Serai θα πραγματοποιηθεί στις 18-20 Μάϊου 2018, το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας από τον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.).


Διαβάστε στο Pharmacorner

Περιφέρεια Αττικής και Υπουργείο Υγείας εκσυγχρονίζουν τα νοσοκομεία της Αττικής
Πριν 11 μέρες

MRI scanner hioahelsefag 1

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας, με τις συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας Αττικής, τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής εκσυγχρονίζουν τον εξοπλισμό τους. Συγκεκριμένα, μετά από πολύμηνη προσπάθεια και συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Υγείας αλλά και την 1η και 2η ΔΥΠΕ, η προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια εξοπλισμού και μηχανημάτων για τα νοσοκομεία της Αττικής δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια. Με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής από ίδιους πόρους (40,6 εκατομμύρια ευρώ), τα νοσοκομεία όλης της Αττικής θα ενισχυθούν με νέο υπερσύγχρονο και αναγκαίο εξοπλισμό που θα αναβαθμίσει αισθητά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εκπαίδευση των στελεχών των νεοσύστατων ΤοΜΥ από το ΚΕΘΕΑ
Πριν 11 μέρες

kethea

Την εκπαίδευση των στελεχών στις νεοσύστατες ΤοΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας) πραγματοποιεί από τα τέλη Απριλίου το ΚΕΘΕΑ, σε θέματα δυναμικής και λειτουργίας της διεπιστημονικής ομάδας, καθώς και δικτύωσης με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης των εξαρτήσεων. Η εκπαίδευση έχει στόχο να υποστηρίξει τη νέα προσέγγιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα που αντιπροσωπεύουν οι ΤοΜΥ, καθώς οι Μονάδες στοχεύουν στην ολιστική φροντίδα του πληθυσμού από μια καλά συντονισμένη ομάδα επαγγελματιών υγείας με κοινή γλώσσα και δικτύωση με την τοπική κοινωνία. H συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με το ΚΕΘΕΑ αναμένεται να ενισχύσει τους επαγγελματίες υγείας, κοινωνικής φροντίδας και διοίκησης των ΤοΜΥ με γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις αναγκαίες για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, επικεντρωμένων στον πολίτη.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΠΥΥ: Ενημέρωση για παραλαβή φαρμάκων από τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ
Πριν 11 μέρες

pills 6

Όπως αναφέρει ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ, στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης χρόνιων πασχόντων ασθενών εκ μέρους του Οργανισμού, τροποποιείται και υποβάλλεται συνημμένο το έντυπο εξουσιοδότησης των εταιρειών ταχυμεταφοράς για παραλαβή φαρμάκων από τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ με την διαδικασία της «κατ’ οίκον παράδοσης φαρμάκων». Ο ασθενής θα μπορεί να εξουσιοδοτεί έως τρεις (3) υπαλλήλους της πιστοποιημένης εταιρείας ταχυμεταφοράς και το έντυπο θα πρέπει να είναι συμπληρωμένο πλήρως σε όλα τα πεδία κάθε φορά και θεωρημένο για το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ ή αστυνομικό τμήμα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

15η Μαΐου 2018: Η Παγκόσμια Ημέρα Ορθοδοντικής Υγείας
Πριν 11 μέρες

orthodontikoi

Την σημασία της έγκαιρης επίσκεψης στον ορθοδοντικό των παιδιών προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που δεν είναι δυνατόν να διορθωθούν αργότερα επισημαίνει ο πρόεδρος της Ορθοδοντικής Εταιρείας της Ελλάδος κ. Παναγιώτης Σκουλαρίκης. Ο κ. Σκουλαρίκης επισημαίνει τη σημασία της πρόληψης των ορθοδοντικών προβλημάτων που μπορεί να επιτευχθεί με την έγκαιρη επίσκεψη των παιδιών στον ειδικό ορθοδοντικό, το αργότερο στην ηλικία των 6-7 χρόνων και συμπληρωσε ότι είναι λανθασμένη η αντίληψη ότι η έναρξη της ορθοδοντικής θεραπείας πρέπει να γίνεται μόνο μετά την αντικατάσταση της νεογιλής οδοντοφυΐας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Συμμετοχή του ΚΕΕΛΠΝΟ στο 44ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο
Πριν 14 μέρες

keelpno 0

Σημαντικά δεδομένα σχετικά με την αντιμετώπιση των λοιμωδών νοσημάτων με ιδιαίτερη σημασία για τη Δημόσια Υγεία αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια του 44ου Ετήσιου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου, που διεξάγεται στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Μέσα από την διεξοδική επιστημονική συζήτηση που αναπτύχτηκε με θέμα: "Δημόσια Υγεία και Λοιμώξεις" παρουσία καθηγητών της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και κορυφαίων επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ, διατυπώθηκαν καίριες τοποθετήσεις αντιμετώπισης και πρόληψης απειλών Δημόσιας Υγείας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Υπουργείο Υγείας: Υπουργική Απόφαση για τις ιατρικές ειδικότητες
Πριν 14 μέρες

canstockphoto3368077

Με στόχο να γίνουν οι αναγκαίες αναπροσαρμογές στη ποιότητα εκπαίδευσης των νέων γιατρών, υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, και αναμένεται η έκδοση ΦΕΚ της Υπουργικής Απόφασης (ΥΑ) με θέμα «Σύσταση, μετονομασία ιατρικών ειδικοτήτων, καθορισμός χρόνου και περιεχομένου άσκησης για την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας». Πρόκειται για μια εκκρεμότητα πολλών ετών καθώς η τελευταία ΥΑ για τις ιατρικές ειδικότητες εκδόθηκε το 1994. Η πρωτοβουλία αυτή, που έγινε με βάση τις κατευθύνσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την αναβάθμιση της ιατρικής εκπαίδευσης, υλοποιήθηκε υπό την εποπτεία του ΚΕΣΥ, διήρκεσε περίπου 2 χρόνια και για την ολοκλήρωσή της συμμετείχαν περισσότεροι από 600 γιατροί (Πανεπιστημιακοί, γιατροί, γιατροί του ΕΣΥ, εκπρόσωποι των επιστημονικών εταιρειών και του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Το 2o Φαρμακευτικό Συνέδριο Αν. Μακεδονίας-Θράκης, στις 19 & 20 Μαΐου 2018, στην Ξάνθη
Πριν 15 μέρες

663x257 PAN MAK THRAK 18

Η συμβολή του φαρμακοποιού στην αντιμετώπιση των χρόνιων νοσημάτων, όπως η διαχείριση του αναπνευστικού και ο σακχαρώδης διαβήτης, η έννοια της αυτοφροντίδας, η σημασία του εμβολιασμού, καθώς και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ελληνικό φαρμακείο στο πλαίσιο της νέας κοινωνικο-οικονομικής πραγματικότητας, θα αποτελέσουν αντικείμενα συζήτησης στο 2ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Αν. Μακεδονίας-Θράκης που διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι και οι Συνεταιρισμοί της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την ευθύνη του Φ.Σ. Ξάνθης. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Μαΐου 2018 στο ξενοδοχείο ELISSO στην Ξάνθη.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν οι εισφορές Μαρτίου 2018 και η εκκαθάριση εισφορών 2017
Πριν 15 μέρες

efka

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο ΕΦΚΑ, "σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκαν οι εισφορές Μαρτίου 2018, καθώς και η εκκαθάριση εισφορών 2017 των Αγροτών Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφθούν τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δήλωση του Υπουργού Υγείας για το κύκλωμα εμπορίας ογκολογικών φαρμάκων
Πριν 15 μέρες

xanthos 4

Ακολουθεί η δήλωση του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού για το κύκλωμα εμπορίας ογκολογικών φαρμάκων:


Διαβάστε στο Pharmacorner

2nd Health Innovation Conference: «Πώς αξιολογούμε την καινοτομία στην Υγεία;»
Πριν 15 μέρες

30171603 1071581466313305 3466238197991512234 o

Τα συστήματα υγείας διεθνώς – όπως και στην Ελλάδα – αντιμετωπίζουν μεγάλες, κοινές προκλήσεις: Γήρανση του πληθυσμού, περιορισμένοι πόροι, προσβασιμότητα και ποιότητα στις υπηρεσίες υγείας, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μίγμα, που απειλεί το μέλλον κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και πολιτών. Η ιατρική έχει κάνει εκπληκτική πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Όμως, ο πονοκέφαλος πολιτικών και οικονομολόγων διεθνώς δεν είναι άλλος από το διαρκώς αυξανόμενο κόστος των υπηρεσιών υγείας, ενώ́ παράλληλα αυξάνονται οι απαιτήσεις των καταναλωτών για τη χρήση των νέων φαρμάκων και τεχνολογιών υγείας. Είναι σαφές ότι τα συστήματα υγείας έχουν επιτακτική ανάγκη από καινοτόμες λύσεις σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών υγείας: στην προσφορά προς τους ασθενείς, στην τεχνολογία και στα μοντέλα διοίκησης και διαχείρισης. Λύσεις που θα ικανοποιούν ένα βασικό στόχο: «Να πετύχουμε περισσότερα και καλύτερα αποτελέσματα, δίνοντας τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα». Η ανάδειξη τέτοιων καινοτομικών λύσεων είναι ο σκοπός του 2ου Health Innovation Conference (http://hic.ethosevents.eu/ -#hic18), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής. Το συνέδριο οργανώνεται από την Ethos Events, το περιοδικό Pharma & Health Business και το portal πολιτικής υγείας και φαρμάκου virus.com.gr.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ιδρύθηκε ο «Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος»
Πριν 15 μέρες

syllogos asthenon me hmikrania

Το μεγάλο κενό της έλλειψης Συλλόγου που να αγκαλιάζει και να δίνει φωνή στους πάσχοντες από ημικρανία και κεφαλαλγία επιχειρεί να καλύψει με την ίδρυσή του ο «Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος».Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα την Αθήνα, τόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Κατερίνα Κύρτζιαλη, κατά τη διάρκεια σχετικής Συνέντευξης Τύπου, ιδρύθηκε στο τέλος του 2017, από άτομα που πάσχουν από Ημικρανίες ή Κεφαλαλγίες σε όλη την Ελλάδα και που τους ενώνει η επιθυμία να κάνουν γνωστό στη κοινή γνώμη τι είναι η Ημικρανία και οι Κεφαλαλγίες και πως μπορούν οι ασθενείς που πάσχουν από αυτές να βελτιώσουν την κατάστασή τους και να αποκτήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής.


Διαβάστε στο Pharmacorner

41 διακεκριμένοι επιστήμονες και 411 σύνεδροι συμμετείχαν στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής
Πριν 15 μέρες

Synedriaki Aithousa 2

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στις 5 και 6 Μαΐου 2018, στη Θεσσαλονίκη.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο ΠΦΣ ζητά τα στοιχεία των φερόμενων ως εμπλεκόμενων φαρμακοποιών στο κύκλωμα παράνομης διακίνησης φαρμάκων
Πριν 17 μέρες

pills2 new

Με επιστολή του προς την Ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά να γίνουν γνωστά τα πλήρη στοιχεία των φερόμενων ως εμπλεκόμενων φαρμακοποιών στο κύκλωμα παράνομης διακίνησης φαρμάκων, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία πειθαρχικής δίωξής τους σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις της φαρμακευτικής νομοθεσίας. Συγκεκριμένα, το δελτίο του του ΠΦΣ αναφέρει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΚΕΕΛΠΝΟ: Εναρκτήρια εκδήλωση παρουσίασης του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού
Πριν 17 μέρες

Photo 3

Ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, αν. καθηγητής χειρουργικής, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, παρουσίασε την πρωτοβουλία της διεθνούς διημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουνίου 2018 στην Αθήνα, με θέμα «Καλές Πρακτικές στην Εφαρμογή του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ)», παρόντος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας (ΥΥ), Γιάννη Μπασκόζου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Το PhRMA Innovation Forum επιχειρεί την αποτίμηση του μέτρου για το τέλος εισόδου 25% για τα νέα φάρμακα
Πριν 17 μέρες

Pharma Forum

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του PhRMA Innovation Forum (PIF) "Κλείνουμε ήδη ένα χρόνο από τη νομοθέτηση του τέλους εισόδου 25% για τα νέα φάρμακα (Μάιος 2017, Νόμος 4472) και αντί γενεθλίων, το PhRMA Innovation Forum επιχειρεί την αποτίμηση του μέτρου, δηλώνοντας παράλληλα ότι οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ ώστε η Πολιτεία να το αναθεωρήσει και εν τέλει να το αποσύρει.


Διαβάστε στο Pharmacorner

«Οδηγός Συμπλήρωσης Εντύπου Ε3» από την ΑΑΔΕ
Πριν 17 μέρες

forologikes diloseis 2

Με σκοπό την πληρέστερη κατανόηση του εντύπου Ε3 και τη διευκόλυνση των φορολογουμένων στη συμπλήρωση – χρήση της νέας εφαρμογής, είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε. πλήρης «Οδηγός Συμπλήρωσης Εντύπου Ε3».


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΑΑΔΕ: Διασταύρωση για ανασφάλιστα οχήματα
Πριν 17 μέρες

aade logo

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, κατ’ εφαρμογή των σχετικών νομοθετικών διατάξεων και της ΠΟΛ. 1033/2016, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, προέβη, στις 30 Απριλίου 2018, σε διασταύρωση του συνόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων και του αρχείου των κυκλοφορούντων με ασφαλιστική κάλυψη, προκειμένου να εντοπισθούν τα οχήματα που κυκλοφορούσαν ανασφάλιστα την ημερομηνία αυτή.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Αποστολή αρχείων για πληρωμή των ληξιπρόθεσμων
Πριν 18 μέρες

xrimata new

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΠΦΣ στις 4.5.2018, σε συνέχεια της από 16 Απριλίου 2018 ενημέρωσης του ΕΟΠΥΥ για την εξόφληση παλαιοτέρων οφειλών, έχουν ήδη αποσταλεί στα email των συλλόγων αρχεία με τις εκκρεμότητες των φαρμακείων καθώς και οι σχετικές οδηγίες, προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή των ληξιπροθέσμων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΑ: "Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε παραβίαση της νόμιμης διαδικασίας κυκλοφορίας των φαρμάκων"
Πριν 18 μέρες

photo 16a

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου στις 7.5.2018, "ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής καταδικάζει απερίφραστα κάθε παραβίαση της νόμιμης διαδικασίας κυκλοφορίας των φαρμάκων και επικροτεί την κοινή δράση της οικονομικής αστυνομίας και του ΕΟΦ για την πρόσφατη αποκάλυψη κυκλώματος.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δήλωση Προέδρου ΠΦΣ Κυριάκου Θεοδοσιάδη για το θέμα του κυκλώματος παράνομης διακίνησης φαρμάκων
Πριν 21 μέρες

wFsCaHfoGV823cQPWa7e

Για το θέμα του κυκλώματος παράνομης διακίνησης φαρμάκων, ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης δήλωσε: 

"Παρά το γεγονός ότι η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη και δεν έχει εκδοθεί  επίσημη ανακοίνωση έως τώρα, σε κάθε περίπτωση όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμάκων, από όπου και αν προέρχονται πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με το δημόσιο συμφέρον και την υγεία των ασφαλισμένων." 


Διαβάστε στο Pharmacorner

Flash not installed.

Flash not installed.

databox-banners 300x300