Όλες οι ειδήσεις του φαρμακείου


  • Τα παρακάτω άρθρα καθώς και τα λογότυπα, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των ιστότοπων που δημοσιεύονται.
  • Το Pharmacorner, σε αυτή την ενότητα, αναδημοσιεύει μόνο μέρος του περιεχομένου παραπέμποντας στην αρχική δημοσίευση.
  • Το Pharmacorner δεν φέρει καμμία ευθύνη για την ορθότητα και το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων αυτής της ενότητας.

ΤΟΒ-G: Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με ελληνική υπογραφή, βοηθά ασθενείς και ειδικές ομάδες, να διακόψουν το κάπνισμα
Πριν 13 ώρες & 24 λεπτά

Τα θετικά αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής του TOB-G στην εκπαίδευση επιστημόνων υγείας

Α.Μαστρογιαννάκης Θ.Ρόζενμπεργκ Π.Μπεχράκης Α.Κοκκέβη Β.Βιβιλάκη

• 4 στους 10 ασθενείς διέκοψαν το κάπνισμα και παρέμειναν «μη καπνιστές» 6 μήνες μετά.

• 'Εγκυες γυναίκες και διαβητικοί είχαν τα υψηλότερα ποσοστά διακοπής καπνίσματος.

• Η πρόσβαση στις Κατευθυντήριες Οδηγίες είναι εύκολη για κάθε ενδιαφερόμενο, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας e-learning του TOB-G και εντελώς δωρεάν http://tob-g.eu/

• Ειδική έντυπη έκδοση διανέμεται δωρεάν σε επιστήμονες.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Ε.Ε.Σ. από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πληγέντες κατοίκους της Δυτικής Αττικής
Πριν 13 ώρες & 41 λεπτά

Mandra 4

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, από την πρώτη στιγμή της καταστροφικής θεομηνίας που έπληξε τη Δυτική Αττική (Μάνδρα, Μέγαρα, Νέα Πέραμο), την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017, αφήνοντας πίσω της 20 νεκρούς και αγνοούμενους, κινητοποιήθηκε άμεσα προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια και υποστήριξη στους πληγέντες κατοίκους. Δεκάδες άρτια εκπαιδευμένοι Σαμαρείτες, Διασώστες & Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα καθήκοντος, δίνουν και πάλι το «παρών», υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, εκεί που απαιτεί η ανθρώπινη ανάγκη.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ για ακουστικά, αναπνευστικά και ορθοπεδικά
Πριν 13 ώρες & 50 λεπτά

eopyy 2

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, στις 17 Νοεμβρίου 2017, "σας ενημερώνουμε ότι μέχρι την 15-12-2017 αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ όλα τα προϊόντα της σύμβασης για παροχή Ακουστικών Βαρηκοΐας, Ορθοπεδικών και Αναπνευστικών Συσκευών /Ειδών που έχουν καταχωρηθεί στο μητρώο και έχουν εγκριθεί ως προς τα δικαιολογητικά τους, ανεξάρτητα από το αν διαθέτουν τη δήλωση 3 τιμών ή τη δήλωση εγχωρίως παραγόμενου / εγχωρίως κυκλοφορούντος, σύμφωνα με τον ΕΚΠΥ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Όλοι οι φορείς να βοηθήσουν τους πληγέντες φαρμακοποιούς
Πριν 13 ώρες & 55 λεπτά

Με το υπ' αριθμόν 4051/22.11.2017 έγγραφό του προς τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, την Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος τους ζητά να συνδράμουν, με οποιονδήποτε τρόπο θεωρούν πρόσφορο, στα προβλήματα των φαρμακοποιών στην Αττική και στα Δωδεκάνησα, όπου συνέβησαν και οι μεγαλύτερες καταστροφές. Αναλυτικά το έγγραφο αναφέρει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Φαρμακευτική βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής από το Κοινωνικό Φαρμακείο Μαγνησίας
Πριν 14 ώρες & 43 λεπτά

13718654 826652700803216 5278756088867602090 n

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 20147, "Πακέτα με φάρμακα στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής θα αποστείλει σήμερα πρωί-πρωί το Κοινωνικό Φαρμακείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας και της Μητρόπολης συνδράμοντας με αυτόν τον τρόπο στις ανάγκες των κατοίκων που επλήγησαν από τη θεομηνία πριν μια εβδομάδα.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο ΙΣΑ ζητά την έκδοση εγκυκλίου για χειρόγραφη συνταγογράφηση από τους γιατρούς στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία
Πριν 1 μέρα

isathens

Στο υπ' αριθμόν 24222/19.11.2017 έγγραφό του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Σωτήρη Μπερσίμη, με θέμα "Συνταγογράφηση στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία", ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά, κατ' εξαίρεση, να εκδοθεί άμεσα εγκύκλιος που θα δίνει τη δυνατότητα νόμιμης χειρόγραφης συνταγογράφησης από τους ιατρούς των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία, μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες και οι υποδομές. Αναλυτικότερα, ο ΙΣΑ αναφέρει:
Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΦ: Εκστρατεία ενημέρωσης για τη Φαρμακοεπαγρύπνηση 2017
Πριν 1 μέρα

Βοηθήστε στην ασφαλέστερη χρήση των φαρμάκων, αναφέροντας πιθανολογούμενες ανεπιθύμητες ενέργειες: Ο ΕΟΦ διεξάγει τη δεύτερη ετήσια εκστρατεία φαρμακοεπαγρύπνησης

eof

Από τις 20 έως τις 24 Νοεμβρίου 2017, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) διεξάγει εκστρατεία για την προώθηση της αναφοράς των πιθανολογούμενων ανεπιθύμητων ενεργειών (παρενεργειών) από τα φάρμακα. Η εκστρατεία αποτελεί μέρος της δεύτερης ετήσιας εβδομάδας ευαισθητοποίησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με επίκεντρο για το τρέχον έτος τα φάρμακα που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Στο Άμστερνταμ η νέα έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ)
Πριν 1 μέρα

Logo standard

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017, ελήφθη η απόφαση για τη μεταφορά της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Οι πόλεις που έφτασαν στον τελικό γύρο για τη διεκδίκηση της έδρας μετεγκατάστασης του ΕΜΑ ήταν το Μιλάνο και το Άμστερνταμ. Καθώς όμως συγκέντρωσαν τον ίδιο αριθμό ψήφων (από 13 ψήφους και 1 λευκό/άκυρο), ο νικητής αναδείχθηκε με κλήρωση.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Στις 25 Νοεμβρίου, στην Καλαμπάκα, ανοίγει τις πύλες του το 3ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο
Πριν 1 μέρα

630x280 3o PANTHESSALIKO 2017 web banner 2

Με κεντρικό θέμα «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: η ώρα των φαρμακείων», το 3ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2017, στο Grand Meteora Hotel, στην Καλαμπάκα. Το συνέδριο διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων και την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Από τις 23.11.2017 τα φάρμακα του Σακχαρώδους Διαβήτη θα συνταγογραφούνται αποκλειστικά μέσω θεραπευτικών πρωτοκόλλων
Πριν 1 μέρα

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ, "Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης, την ολοκλήρωση των διαγνωστικών/θεραπευτικών πρωτοκόλλων και τη δημιουργία μητρώων ασθενών (ΕΠΦΔ/ΠΜΧΠ), από την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 τα φάρμακα του ΣΑΚΧΑΡΩΔΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΗ θα  συνταγογραφούνται  αποκλειστικά μέσω των αντίστοιχων Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων".


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΗΔΙΚΑ: Από τις 21.11.2017, η συνταγογράφηση για ασθενείς με ΥΠΕΡΤΑΣΗ αποκλειστικά μέσω θεραπευτικού πρωτοκόλλου
Πριν 1 μέρα

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ, "Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης, την ολοκλήρωση των διαγνωστικών/θεραπευτικών πρωτοκόλλων και τη δημιουργία μητρώων ασθενών (ΕΠΦΔ/ΠΜΧΠ), από την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 η συνταγογράφηση φαρμάκων για ασθενείς με ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ θα γίνεται αποκλειστικά μέσω του αντίστοιχου Θεραπευτικού Πρωτοκόλλου".
Διαβάστε στο Pharmacorner

"Η Ελλάδα μπορεί να γίνει Ευρωπαϊκό Κέντρο του Φαρμάκου"
Πριν 2 μέρες

eikona gia ema

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του ΠΦΣ, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017, «Η χώρα του Ιπποκράτη του Γαληνού και του Διοσκουρίδη είναι ό,τι πιο φυσιολογικό να φιλοξενήσει τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκου (Ε.Μ.Α.)». Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 σχετικά με τη σημερινή αναμενόμενη απόφαση για τη μετεγκατάσταση του ΕΜΑ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Αίτημα για έλεγχο συνταγών πληγέντων φαρμακοποιών
Πριν 2 μέρες

photo 3cnew

Με το υπ' αριθμόν 4028/20.11.2017 έγγραφό του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη, με θέμα "Υποβολές προς πληρωμή πληγέντων φαρμακοποιών", ο ΠΦΣ ζητά την έκδοση απόφασης για κατ' εξαίρεση αποζημίωση υποβολών συνταγών Φαρμάκων και γνωματεύσεων Υγειονομικού Υλικού, Σ.Ε.Δ και Ιατροτεχνολογικών ΕΟΠΥΥ, χωρίς την συνοδεία φυσικών αρχείων, για το σύνολο των φαρμακείων ανά την επικράτεια που έχουν πληγεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της περιόδου που διανύουμε και τις επακόλουθες πλημμύρες, με συνέπεια την μερική ή και πλήρη καταστροφή των σωμάτων των εκτελέσεων προς υποβολή στον ΕΟΠΥΥ. Αναλυτικότερα, το έγγραφο αναφέρει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

«Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από τα φαρμακεία» στο 3ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο
Πριν 2 μέρες

photo 3bnew

Στο πλαίσιο του 3ου Πανθεσσαλικού Φαρμακευτικού Συνεδρίου, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου από τις 19:00 έως τις 20:30 θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από τα φαρμακεία. Συντονιστής είναι ο κ. Γιάννης Τσικανδηλάκης, πρόεδρος Φ.Σ. Ηρακλείου, μέλος Δ.Σ. ΠΦΣ.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Μεταπτυχιακά ΦΣΘ: «Θεραπευτικές επιλογές στον Σ.Δ: Αντιδιαβητικά δισκία και ενέσιμες θεραπείες, πλην ινσουλινών»
Πριν 2 μέρες

ΔΙΑΒΗΤΗΣ1

Με ιδιαίτερη θέρμη αγκαλιάζουν και φέτος οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης τα μεταπτυχιακά μαθήματα που διοργανώνει -για τρίτη συνεχόμενη χρονιά- ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της πόλης. Το δεύτερο μάθημα του 3ου κύκλου, ο οποίος έχει θέμα τον σακχαρώδη διαβήτη, θα γίνει σήμερα, στις οκτώ το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΦΣΘ. Εισηγητής θα είναι ο παθολόγος – διαβητολόγος, επιμελητής Β΄ Παθολογικής Κλινικής 424 ΓΣΝΕ, Στέργιος Γκιντίκας και τίτλος μαθήματος «Θεραπευτικές επιλογές στον Σ.Δ: Αντιδιαβητικά δισκία και ενέσιμες θεραπείες, πλην ινσουλινών».
Διαβάστε στο Pharmacorner

Δελτίο Τύπου - Ενέργειες του ΦΣΑ για Μάνδρα και Νέα Πέραμο
Πριν 5 μέρες

fsa

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του ΦΣΑ "Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής αποφάσισε στην καταβολή άμεσης οικονομικής ενίσχυσης στους φαρμακοποιούς των περιοχών Μάνδρας, Ν. Περάμου που επλήγησαν από την πρόσφατη καταστροφή. Παράλληλα προχωρά και σε περαιτέρω ενέργειες για την ανακούφιση των πληγέντων συναδέλφων του".
Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση ΕΟΠΥΥ για την εκτέλεση γνωματεύσεων αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και ΣΕΔ στο e-ΔΑΠΥ
Πριν 5 μέρες

eopuu

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, στις 17.11.2017, "μετά από ερωτήματα, ενημερώνουμε τους παρόχους του Οργανισμού σχετικά με εκτέλεση γνωματεύσεων αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και Σκευασμάτων Ειδικής Διατροφής στο σύστημα του e-δαπυ:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΠΥΥ: Ανακοίνωση παράτασης υποβολών eΔΑΠΥ μηνός Οκτωβρίου έως την 1.12.2017
Πριν 5 μέρες

photo 5cnew

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πληροφορικής του ΕΟΠΥΥ "σας ενημερώνουμε, ότι δυνάμει της υπ’ αριθ.1421/Συν.427/16.11.2017 (ΑΔΑ:60Ν6ΟΞ7Μ-ΒΧΟ) Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία των υποβολών (eΔΑΠΥ και αποστολή φυσικού αρχείου) των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ Παρόχων Υπηρεσιών Υγείας για το μήνα Οκτώβριο, έως την 01η/12/2017, ημέρα Παρασκευή".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Υπουργείο Υγείας: Λήψη μέτρων διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας μετά από έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα
Πριν 5 μέρες

ypoyrgeio ygeias

Όπως αναφέρει η υπ' αριθμόν Δ1δ/ ΓΠ οικ. 85651 / 16.11.2017 εγκύκλιος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, με αφορμή τα έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν Δημοτικές Ενότητες των Δήμων Μεγαρέων, Ελευσίνας και Μάνδρας – Ειδυλλίας της ΠΕ Δυτικής Αττικής και την κήρυξη τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (7 σχετ.) και με στόχο

• την προστασία της υγείας του πληθυσμού των πληγέντων περιοχών,

• την πρόληψη επιπτώσεων στη Δημόσια Υγεία από απρόβλεπτης έντασης βροχοπτώσεις που εκδηλώνονται σε όλη τη χώρα,

επισημαίνεται ότι:
Διαβάστε στο Pharmacorner

Έμπρακτη στήριξη στους φαρμακοποιούς που επλήγησαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών παρέχει ο ΦΣΘ
Πριν 5 μέρες

fsth logo

Στη χθεσινή συνεδρίασή του, το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων φαρμακοποιών στη Μάνδρα Αττικής και στη Σύμη του νομού Δωδεκανήσου, οι οποίοι είδαν τα φαρμακεία τους να χάνονται κάτω από τόνους νερού και λάσπης. Για το σκοπό αυτό ενέκρινε τη διάθεση ποσού ύψους έως 5.000 ευρώ.
Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΑ: Τα φαρμακεία της περιοχής της Μάνδρας, που δεν επλήγησαν, θα εξυπηρετούν το κοινό μέχρι τις 23:00
Πριν 6 μέρες

stavros

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του ΦΣΑ, η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη Μάνδρας Αττικής, κατέστρεψε και την πλειοψηφία των φαρμακείων της περιοχής, με αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας τους. Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, τα φαρμακεία της περιοχής της Μάνδρας που δεν επλήγησαν, θα παραμένουν στην υπηρεσία του κοινού μέχρι τις 23:00 και, κατόπιν συνεννόησης με τους τομεάρχες των περιοχών, οι διανυκτερεύσεις θα πραγματοποιούνται από τα φαρμακεία της περιοχής της Ελευσίνας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο πλευρό των πληγέντων από τη θεομηνία στη Δυτική Αττική
Πριν 6 μέρες

ΕΕΣ Μάνδρα 1

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, από την πρώτη στιγμή της δημιουργηθείσας τραγικής κατάστασης στη Δυτική Αττική, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 την περιοχή, αφήνοντας πίσω της 15 νεκρούς (δέκα άνδρες και πέντε γυναίκες) και δύο αγνοούμενους, όπως οφείλει άλλωστε, πράττει το καθήκον και το χρέος του, ευρισκόμενος δίπλα στους πάσχοντες συνανθρώπους μας και προσφέροντας την αναγκαία βοήθεια στον τοπικό πληθυσμό.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Helmo 2017: 18η Έκθεση Εισαγωγέων Οπτικών Ειδών
Πριν 7 μέρες

unnamed

Στις 18 & 19 Νοεμβρίου 2017, στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO MAROUSSI, θα πραγματοποιηθεί η 18η Έκθεση Εισαγωγέων Οπτικών Ειδών, Helmo 2017, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εισαγωγέων Οπτικών Ειδών και απευθύνεται στους οπτικούς – οπτομέτρες της χώρας, καθώς και στους σπουδαστές Οπτικής και Οπτομετρίας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Καρκίνος του Παγκρέατος: Η έγκαιρη διάγνωση κλειδί για την εξέλιξη της νόσου
Πριν 7 μέρες

 Συνέντευξη Τύπου Καρκίνος του Παγκρέατος 10112017

Επιστημονικοί φορείς και ασθενείς ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους για περισσότερη και καλύτερη ενημέρωση σχετικά με τον παγκρεατικό καρκίνο στη χώρα μας.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Δήλωση του τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλη Οικονόμου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη
Πριν 7 μέρες

Ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη:

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, μια πραγματικά σημαντική ημέρα καθώς μας δίνετε η ευκαιρία να πούμε σε όλους ότι ο διαβήτης αντιμετωπίζεται.Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση που εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη, ή όταν το σώμα δε μπορεί να χρησιμοποιήσει με αποτελεσματικό τρόπο την ινσουλίνη που παράγεται. Ανθυγιεινή διατροφή, κάπνισμα και καθιστική ζωή γίνονται αιτία κατακόρυφης αύξησης του Σακχαρώδη Διαβήτη.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων
Πριν 7 μέρες

logo seib

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκε κατόπιν της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης των Μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ). Σε ειδική συνεδρίαση που ακολούθησε, το νέο Δ.Σ., η θητεία του οποίου θα διαρκέσει για τα επόμενα 3 χρόνια συγκροτήθηκε σε σώμα με την εξής σύνθεση:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εκπαιδευμένοι σκύλοι ως μέσο αναγνώρισης υπογλυκαιμιών
Πριν 7 μέρες

Ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών ζητάει την θεσμική αναγνώριση του θεραπευτικού ρόλου των σκύλων στη ζωή των διαβητικών.

syned

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του Σ.Υ.Ν.Ε.Δ., "Σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου όπως στην Αμερική, Καναδά αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία έχει αναγνωριστεί η σημασία της συνοδείας εκπαιδευμένων σκύλων, ώστε να αναγνωρίζουν τις καταστάσεις υπογλυκαιμίας ή υπεργλυκαιμίας των διαβητικών φίλων τους. Για άλλη μια φορά οι σκύλοι αποδεικνύεται ότι δεν δρουν μόνο θεραπευτικά αλλά και διαγνωστικά, αφού μέσω της κατάλληλης εκπαίδευσης μπορούν να αναγνωρίσουν επικίνδυνες καταστάσεις και να σώσουν ανθρώπους". Και συνεχίζει: 
Διαβάστε στο Pharmacorner

Δελτίο Τύπου Υπουργείου Οικονομικών: Δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού
Πριν 7 μέρες

'Οπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου, εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης (ΦΕΚ Β’ 3944/9.11.2017) με την οποία καθορίζονται οι διαδικασίες δήλωσης και τροποποίησης των Επαγγελματικών Λογαριασμών των υπόχρεων με εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα. Η θέσπιση του Επαγγελματικού Λογαριασμού δίνει την δυνατότητα στη Φορολογική Διοίκηση να λαμβάνει πιστότερη απεικόνιση των συναλλαγών των επιχειρήσεων που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.
Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΠΥΥ: Σχετικά με το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό σε πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ
Πριν 7 μέρες

eopuu

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν ΔΒ4Γ/Γ55/25/οικ.44289 / 31.10.2017 έγγραφο του ΕΟΠΥΥ, "σε συνέχεια του υπ' αρ. πρωτ. ΔΒ4Γ/Γ55/20/οικ.42026 / 13.10.2017 έγγραφου του ΕΟΠΥΥ, σας ενημερώνουμε ότι ως προς την ποσότητα των βελονών φυσιγγοσυρίγγων που χορηγούνται σε ασθενείς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ και λαμβάνουν ως ενέσιμη φαρμακευτική αγωγή "άλλα φάρμακα για τη μείωση του σακχάρου εξαιρουμένων των ινσουλινών (ανάλογα του GLP-1)", όπως προκύπτει από την περίληψη των χαρακτηριστικών των προϊόντων (SPC) ισχύουν τα κάτωθι:


Διαβάστε στο Pharmacorner

14 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη αφιερωμένη στη γυναίκα
Πριν 8 μέρες

diavitis gynaika

«Δικαίωμα στη Θεραπεία, στη Γνώση, στη Ζωή. Διεκδίκησε το, σήμερα. Άλλαξε, το αύριο!» είναι το κεντρικόμήνυμα της καμπάνιας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη πουπαρουσίασε η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ), σε Συνέντευξη Τύπου,με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη.

Καθώς μία στις δέκα γυναίκες σήμερα ζει με Διαβήτη, φέτος η Παγκόσμια Ημέρα, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό τμήμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας για το Διαβήτη (IDF - Europe), είναι αφιερωμένη στη γυναίκα…που δίνει τη ζωή… αγωνίζεται για τη ζωή… στηρίζει τη ζωή!
Διαβάστε στο Pharmacorner

«Μένει Μυστικό»: Πανελλαδική εκστρατεία ενάντια στην Σεξουαλική Κακοποίηση των Παιδιών από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Πριν 8 μέρες

20171113 114216

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου η έναρξη της πανελλαδικής εκστρατείας ενάντια στην Σεξουαλική Κακοποίηση των Παιδιών από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αρχών. Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλοπούλου και την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στα γραφεία της οποίας πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Francesco Rocca, νέος Πρόεδρος του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού δικτύου στον κόσμο
Πριν 8 μέρες

Francesco Rocca

Ο Ιταλός δικηγόρος και ανθρωπιστής, κ. Francesco Rocca, εξελέγη στις 6 Νοεμβρίου 2017 νέος Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC). Ο κ. Rocca εξελέγη κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης στην Αττάλεια της Τουρκίας στην οποία συμμετείχαν ανώτατες αντιπροσωπείες από 178 Εθνικούς Συλλόγους Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Σχετικά με τα σκευάσματα Διαιτητικών Τροφίμων >400 ΕΥΡΩ
Πριν 8 μέρες

Όπως αναφέρει ενημέρωση από τον ΠΦΣ, μετά από ερώτημα του Συλλόγου, σχετικά με την υπέρβαση ποσοτήτων, όπου υπάρχει σχετική απόφαση ΑΥΣ, ο ΕΟΠΥΥ απέστειλε την ακόλουθη ενημέρωση:
Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΦΚΑ: Ανάρτηση ειδοποιητηρίων πληρωμής εισφορών Οκτωβρίου 2017
Πριν 9 μέρες

efka

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι, οι εισφορές Οκτωβρίου 2017 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών, έχουν αναρτηθεί στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Οργανισμού.Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr, προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δε θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή. Καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η Πέμπτη 30.11.2017.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Δυναμική συμμετοχή και παρουσία των Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ. στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας
Πριν 9 μέρες

EES Marathonios 2017 7

Με τη συμμετοχή άνω των 55.000 αθλητών απ' όλο τον κόσμο ολοκληρώθηκε, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, ο 35ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του ιατρού, βαλκανιονίκη και αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Στη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού έδωσαν δυναμικά το "παρών" εκατόν πενήντα (150) Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες & Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού απ' όλη την Ελλάδα, παρέχοντας την απαραίτητη υγειονομική κάλυψη καθ' όλη τη διάρκεια των αγώνων.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση από την Επιτροπή Θετικού Καταλόγου
Πριν 9 μέρες

photo 16a

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Επιτροπής Θετικού Καταλόγου, στις 10 Νοεμβρίου, "Ανακοινώνεται ότι ο ΕΟΦ στα πλαίσια της γραμματειακής υποστήριξης και φιλοξενίας που παρέχει στην Επιτροπή Κατάρτισης Καταλόγου Συνταγοραφούμενων Φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας, θα αναρτήσει τα σχετικά αρχεία του Θετικού Καταλόγου Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων, στην ιστοσελίδα του. Η συγκεκριμένη ανάρτηση θα συνεισφέρει ουσιαστικά στη διευκόλυνση, επιτάχυνση και ολοκλήρωση του έργου της Επιτροπής.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση ΕΟΠΥΥ: Τεχνικό πρόβλημα στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία της Διεύθυνσης Φαρμάκου
Πριν 12 μέρες

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ στις 9.11.2017 "λόγω τεχνικού προβλήματος, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν αποσταλεί προς τη Διεύθυνση φαρμάκου από τη Δευτέρα 6/11/2017, δεν είναι δυνατό να παραληφθούν. Προκειμένου να παραληφθούν από την Υπηρεσία, παρακαλείστε να τα υποβάλετε στο Πρωτόκολλο της Κεντρικής Υπηρεσίας".
Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΦ: Τιμολόγηση νέων ΜΗΣΥΦΑ προϊόντων - Νοέμβριος 2017
Πριν 13 μέρες

pills2 new

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΦ, στις 7 Νοεμβρίου 2017, "Στα πλαίσια της διαδικασίας τιμολόγησης νέων ΜΗΣΥΦΑ φαρμακευτικών προϊόντων παρακαλούνται οι κάτοχοι των αδειών κυκλοφορίας αυτών όπως υποβάλλουν από σήμερα Τρίτη 07-11-2017 έως και την Δευτέρα 20-11-2017 τα φύλλα έρευνας και τα στοιχεία των προς τιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων, λαμβάνοντας υπόψη συναλλαγματική ισοτιμία και δεδομένα τιμών στα 27 Κράτη Μέλη της ΕΕ στις 01-09-2017.


Διαβάστε στο Pharmacorner

«Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: η ώρα των φαρμακείων» στο 3ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο
Πριν 14 μέρες

630x280 3o PANTHESSALIKO 2017 web banner 2

Στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί στο Grand Meteora Hotel, στην Καλαμπάκα, το 3ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο που διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων και την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Με κεντρικό θέμα «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: η ώρα των φαρμακείων», το 3ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο που πραγματοποιείται στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας, θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον φαρμακοποιών από όλη την Ελλάδα, καθώς και εκπροσώπων της φαρμακευτικής αγοράς.


Διαβάστε στο Pharmacorner

1.809 Φαρμακοποιοί βλέπουν κάθε μήνα PHARMACARETRAIN.gr
Πριν 14 μέρες

PharmaCareTrain

Το PHARMA CARE TRAIN είναι εξειδικευμένο site που προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικά σεμινάρια για φαρμακοποιούς. Από την πρώτη μέρα που δημοσιοποιήθηκε οι Φαρμακοποιοί το αγκάλιασαν και τους ευχαριστούμε. Το διάστημα 1.9.2017-30.9.2017 είχε 1.809 προβολές σελίδας (πηγή:GOOGLE analytics). 
Διαβάστε στο Pharmacorner

Τοποθέτηση Θεόδωρου Τρύφων στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής
Πριν 14 μέρες

tryfon 2

Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) κ. Θεόδωρου Τρύφων στις αλλαγές που επιχειρούνται στις ισχύουσες ρυθμίσεις της φαρμακευτικής δαπάνης σε βάρος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και των φτηνών φαρμάκων, με σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Τρύφων ζήτησε την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης τονίζοντας τον άδικο, καταχρηστικό και αντιαναπτυξιακό χαρακτήρα της.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΠΥΥ: Παράταση ημερομηνίας αποδοχής συμψηφισμού έως τις 13.11.2017
Πριν 15 μέρες

eopyy 2

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, "για τον συμψηφισμό οφειλών 2012-2015 με αντίστοιχο rebate clawback 2014-2015 των παρόχων ανοιχτής περίθαλψης, η σχετική προθεσμία αποδοχής του συμψηφισμού, παρατείνεται έως την Δευτέρα 13/11/2017 και ώρα 15:00. Μετά το πέρας της προαναφερθείσας ημερομηνίας και για όσους έχουν μεταβεί στις Περιφερειακές Διευθύνσεις θα ανέβει νέα κατάσταση οφειλών την οποία θα πρέπει να αποδεχθείτε έως την Τρίτη 14/11/2017 και ώρα 15:00".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Αυξημένη κίνηση στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης από πολίτες που σπεύδουν να εμβολιαστούν κατά της εποχικής γρίπης
Πριν 15 μέρες

fsth logo

Αυξημένη κίνηση από ασθενείς που σπεύδουν να εμβολιαστούν κατά της εποχικής γρίπης καταγράφεται φέτος στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης. Πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, για τις οποίες συστήνεται ο εμβολιασμός, πηγαίνουν στα φαρμακεία για να κάνουν το αναγκαίο αντιγριπικό εμβόλιο, ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που απλώς επιθυμούν να θωρακίσουν τον οργανισμό τους και κάνουν το εμβόλιο προληπτικά.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νέα λίστα Φαρμάκων Υψηλού Κόστους του Ν.3816
Πριν 16 μέρες

pills6 new

Στην έκδοση νέου καταλόγου με τα φάρμακα για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών, του νόμου 3816, προχώρησε ο Υπουργός Υγείας (ΦΕΚ 3805/Β/27.10.2017). Η αναθεωρημένη λίστα με τις θεραπείες, γνωστές και ως Φάρμακα Υψηλού Κόστους, περιλαμβάνει συνολικά 430 σκευάσματα, από 373 που περιελάμβανε ο σχετικός κατάλογος που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Απρίλιο.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πώληση κτηνιατρικών φαρμάκων
Πριν 16 μέρες

Ερώτηση σχετικά με την πώληση κτηνιατρικών φαρμάκων απηύθυναν 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (πατήστε εδώ). Αναλυτικότερα, στην ερώτησή τους οι βουλευτές αναφέρουν:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση ΕΤΑΑ-Τομέας Υγειονομικών: Αναδρομικές Διαφορές από Ασφαλιστικές Κατηγορίες για Νέους Ασφαλισμένους Α’ Εξάμηνο 2013
Πριν 16 μέρες

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΤΑΑ-Τομέας Υγειονομικών στις 2 Νοεμβρίου 2017 "από σήμερα 2.11.2017 είναι αναρτημένα τα ειδοποιητήρια των διαφορών ασφαλιστικής κατηγορίας για τους Νέους Ασφαλισμένους στο ηλεκτρονικό προσωπικό φάκελο του κάθε ασφαλισμένου στο tsay.gr, το διάστημα που αφορούν είναι το Α΄ εξάμηνο του 2013 και ημερομηνία λήξης των πληρωμών τους είναι η 30.11.2017".
Διαβάστε στο Pharmacorner

Webinars 2017: "Τα βήματα της Συμβουλευτικής Πώλησης στο φαρμακείο μας"
Πριν 16 μέρες

webinars 2017

Παρακολουθήστε ζωντανά την Τετάρτη 8.11.2017, μέσα από την ιστοσελίδα του ΙΔΕΕΑΦ (www.ideeaf.gr), το διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) με θέμα "Τα βήματα της Συμβουλευτικής Πώλησης στο φαρμακείο μας". Εισηγητής του webinar είναι ο κ. Τόλης Γιακουμάκης, κυτταρικός βιολόγος MSc, MBA, επιστημονικός διευθυντής Cosmetique Active. Το σεμινάριο περιλαμβάνει:
Διαβάστε στο Pharmacorner

Ημερίδα του ΙΣΑ για τον εξωδικαστικό μηχανισμό και τα χρέη προς τράπεζες και δημόσιους οργανισμούς
Πριν 16 μέρες

isathens

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του ΟΠΕΜΕΔ με θέμα: Ο Νόμος για τον Εξωδικαστικό μηχανισμό και πως μπορεί να εφαρμοστεί για τα χρέη των ιατρών και των ιατρικών εταιριών. Ο ρόλος του διαμεσολαβητή - συντονιστή στην εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς. Στην ημερίδα απεύθυνε χαιρετισμό ο κ. Γεώργιος Πατούλης Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Διαβάστε στο Pharmacorner

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ
Πριν 19 μέρες

Αθήνα, 3-11-2017ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣΝΠΔΔΑρ. Πρωτ. 3901

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι κατόπιν της σχετικής υπ’ αριθμόν 5/25.10.2017 αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Φ.Σ., υπεγράφη νέα Συλλογική Σύμβαση Προμήθειας Φαρμάκων με τον ΕΟΠΥΥ, διάρκειας δώδεκα (12) μηνών, ήτοι από 01.11.2017 έως 31.10.2018, υπό τους αυτούς όρους και συμφωνίες με την προηγούμενη συλλογική σύμβαση.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ                  ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΚΑΣ


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΔΙΑ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ
Πριν 19 μέρες

medsbymail

Με αφορμή τον διάλογο που έχει ανοίξει τις τελευταίες μέρες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων για καρκινοπαθείς και ΑμεΑ από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και τα φαρμακεία των νοσοκομείων, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει να δηλώσει και να εισφέρει στη συζήτηση τα εξής :


Διαβάστε στο Pharmacorner

Flash not installed.

 

Flash not installed.

Flash not installed.

Flash not installed.

banner-dynamiki
pesfa