Όλες οι ειδήσεις του φαρμακείου


  • Τα παρακάτω άρθρα καθώς και τα λογότυπα, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των ιστότοπων που δημοσιεύονται.
  • Το Pharmacorner, σε αυτή την ενότητα, αναδημοσιεύει μόνο μέρος του περιεχομένου παραπέμποντας στην αρχική δημοσίευση.
  • Το Pharmacorner δεν φέρει καμμία ευθύνη για την ορθότητα και το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων αυτής της ενότητας.

17o PHARMA point: "Το φαρμακείο στο... μικροσκόπιο"
Πριν 21 ώρες & 41 λεπτά

300x300 17oPP web banner

Για 17η χρονιά, η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει το φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση PHARMA point που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης». Με κεντρικό μήνυμα "Το φαρμακείο στο... μικροσκόπιο", το 17ο PHARMA point επιδιώκει να "ερευνήσει" τις αλλαγές που παρατηρούνται στον χώρο του φαρμακείου, να "αναλύσει" τις συνέπειες και να αναζητήσει λύσεις.
Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΦ: Υποβολή αιτημάτων για αλλαγή τρόπου διάθεσης σε ΓΕ.ΔΙ.ΦΑ. - Ορισμός διαδικασίας αξιολόγησης και έγκρισης
Πριν 2 μέρες

photo 8a

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΦ "Σύμφωνα με το άρθρο 68 του Ν.4389/2016 (ΦΕΚ Α΄ 94), φάρμακα, τα οποία κατά τις κείμενες διατάξεις πληρούν τις προϋποθέσεις κατάταξης στην κατηγορία των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ), μπορούν να καταταγούν περαιτέρω στην υποκατηγορία των φαρμακευτικών προϊόντων γενικής διάθεσης (Γενικής Διάθεσης Φάρμακα ή ΓΕ.ΔΙ.ΦΑ.), εφόσον πληρούνται επιπρόσθετα και σωρευτικά τα κριτήρια που αναφέρονται στο ανωτέρω άρθρο και στην ΥΑ αρ. Γ5(α)51194/18.7.2016 (ΦΕΚ Β΄2219)". Και συνεχίζει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Πρώτη φορά στην Ελλάδα: Εθνικό Μητρώο Δοτών Μυελού των Οστών για Μεταμοσχεύσεις
Πριν 2 μέρες

Η Ελληνική Αιματολογική Εταιρία (ΕΑΕ), με πρόεδρο τον Καθηγητή κ. Παναγιώτη Παναγιωτίδη, και το Ελληνικό Κέντρο Γονιδιωματικής του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών (ΙΙΒΕΑΑ) της Ακαδημίας Αθηνών, με ιδρυτή και πρόεδρο τον Καθηγητή - Ακαδημαϊκό κ. Γρηγόριο Σκαλκέα, ανακοινώνουν τη συνεργασία τους σχετικά με μια πρωτοποριακή κίνηση στην Ελλάδα, που αφορά στον χαρακτηρισμό του γενετικού προφίλ ιστοσυμβατότητας με τις πλέον σύγχρονες και ακριβείς μεθόδους.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Οι Σαμαρείτες Διασώστες & Ναυαγοσώστες του Ε.Ε.Σ. στις επιχειρήσεις απορρύπανσης/καθαρισμού της ακτής του Σαρωνικού
Πριν 2 μέρες

Aporrypansi 2

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης του Ε.Ε.Σ. για την υποστήριξη της αντιμετώπισης του περιβαλλοντικού ατυχήματος στον Σαρωνικό, κλιμάκιο του Τομέα Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κατόπιν οδηγιών του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού, μετέβη το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, καθώς και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή της Γλυφάδας, προκειμένου να ενημερωθεί από τις τοπικές αρχές και να συνδράμει τις επιχειρήσεις απορρύπανσης/καθαρισμού της ακτής από την πετρελαιοκηλίδα που προκάλεσε η πρόσφατη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2».
Διαβάστε στο Pharmacorner

Νέα ερευνητικά δεδομένα για τη διαχείριση και την πρόληψη της άνοιας - Νόσου Αλτσχάιμερ στην Ελλάδα
Πριν 2 μέρες

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ALZHEIMER ΑΘΗΝΩΝ logo

Ιδρύονται νέες δομές στήριξης και φροντίδας ατόμων με άνοια σε ολόκληρη τη χώρα.

Σημαντικά ερευνητικά δεδομένα για τη διαχείριση και την πρόληψη της άνοιας - Νόσου Αλτσχάιμερ στην Ελλάδα, ανακοινώθηκαν, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε η Eταιρεία Alzheimer Αθηνών. Στην εκδήλωση συμμετείχε με ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Γεώργιος Γιαννόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε τις ενέργειες του Υπουργείου αναφορικά με τη διαχείριση της νόσου στη χώρα μας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Άνοια – Νόσο Αλτσχάιμερ.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Φ.Σ. Αχαϊας αποφάσισε να τερματίσει την άρση πίστωσης στη σύμβαση ιατροτεχνολογικών και αναλωσίμων διαβήτη με τον ΕΟΠΥΥ
Πριν 2 μέρες

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του Φ.Σ. Αχαϊας, την Τρίτη 19.9.2017, "Η χθεσινοβραδινή συνέλευση του Φ.Σ. Αχαΐας αποφάσισε κατά πλειοψηφία να τερματίσει την άρση πίστωσης στη σύμβαση ιατροτεχνολογικών και αναλωσίμων διαβήτη με τον ΕΟΠΥΥ.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Φ.Σ. Αχαϊας αποφάσισε τερματίσει την άρση πίστωσης στη σύμβαση ιατροτεχνολογικών και αναλωσίμων διαβήτη με τον ΕΟΠΥΥ
Πριν 2 μέρες

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του Φ.Σ. Αχαϊας, την Τρίτη 19.9.2017, "Η χθεσινοβραδινή συνέλευση του Φ.Σ. Αχαΐας αποφάσισε κατά πλειοψηφία να τερματίσει την άρση πίστωσης στη σύμβαση ιατροτεχνολογικών και αναλωσίμων διαβήτη με τον ΕΟΠΥΥ.
Διαβάστε στο Pharmacorner

"Ο ρόλος του φαρμακοποιού στο ΓΕΣΥ": Ημερίδα του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου
Πριν 3 μέρες

pagkyprios farmakeytikos

Ο Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) διοργανώνει ημερίδα με θέμα "Ο ρόλος του φαρμακοποιού στο Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓΕΣΥ)", στις 27 Σεπτεμβρίου 2017, μεταξύ 16:00-19:00, στο ξενοδοχείο Hliton Park στη Λευκωσία. Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για την Εποχική Γρίπη 2017-2018
Πριν 3 μέρες

keelpno

Σύσκεψη με αντικείμενο τον «Προγραμματισμό Δράσεων για την Εποχική Γρίπη στην Ελλάδα 2017-2018» πραγματοποιήθηκε, στις 18 Σεπτεμβρίου 2017, στο Υπουργείο Υγείας υπό τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Ι. Μπασκόζο και ομάδας επιστημόνων από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Θ. Ρόζενμπεργκ, το Ινστιτούτο Παστέρ και στελεχών του Υπουργείου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης ΠΦΣ στις 16.9.2017
Πριν 3 μέρες

gs 16.9.2017 1

Η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, στην συνεδρίασή της στις 16 Σεπτεμβρίου 2017, εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. του ΠΦΣ για:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΠΥΥ: Παράταση υποβολών ΕΔΑΠΥ μηνός Αυγούστου έως τις 2.10.2017
Πριν 6 μέρες

eopyy 2

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πληροφορικής του ΕΟΠΥΥ, παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία των υποβολών (eΔΑΠΥ και αποστολή φυσικού αρχείου) των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ Παρόχων Υπηρεσιών Υγείας για το μήνα Αύγουστο, έως την 02/10/2017, ημέρα Δευτέρα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Δελτίο Τύπου για τη συνταγογράφηση με τη δραστική ουσία
Πριν 6 μέρες

pills2 new

Mε αφορμή τον θόρυβο και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν, από διάφορους φορείς, την ενημερωτική εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ σχετικά με την πιστή τήρηση των διατάξεων κατά τη διαδικασία έκδοσης των συνταγών, o Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος επαναλαμβάνει τις πάγιες θέσεις του επί του θέματος:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Χρυσή διάκριση για την κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε», που υλοποιεί ο ΣΦΕΕ με τη συνεργασία του ΕΕΣ
Πριν 6 μέρες

DSC 5233

Χρυσή διάκριση έλαβε ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) στην τελετή απονομής των Healthcare Business Awards 2017, που διοργάνωσαν για δεύτερη συνεχή χρονιά η Boussias Communications και το Health Daily, στη διάρκεια της οποίας επιβραβεύτηκαν οι βέλτιστες πρακτικές από τον ευρύτερο κλάδο της Υγείας. Η κριτική επιτροπή απένειμε στο ΣΦΕΕ το “Gold” βραβείο στην κατηγορία «Εθνική Πρωτοβουλία για την υγεία» για την κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε».


Διαβάστε στο Pharmacorner

Με δύο Χρυσά Βραβεία διακρίθηκε η DEMO ABEE στα «Healthcare Business Awards 2017»
Πριν 6 μέρες

Ι. ΔΕΜΟΥ Ν. ΒΕΤΤΑΣ

Με δύο Χρυσά Βραβεία, στην κατηγορία φαρμακευτικές επιχειρήσεις διακρίθηκε η Βιομηχανία Φαρμάκων DEMO ABEE στην διοργάνωση «Healthcare Business Awards 2017», στα βραβεία που διοργανώνει για 2η χρονιά το HealthDaily και η Boussias Communications, τα οποία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου στο Divani Apollon Palace & Thalasso. Την τελετή βράβευσης που ανέδειξε και επιβράβευσε την επιχειρηματική αριστεία, την καινοτομία, τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και τις βέλτιστες πρακτικές των επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του κλάδου της Υγείας, παρακολούθησαν πάνω από 400 άτομα, διακεκριμένοι εκπρόσωποι του κλάδου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Διάκριση του «TAKE CARE» στα Healthcare Business Awards 2017
Πριν 7 μέρες

IMG 2734

Σε μια ξεχωριστή βραδιά, στην τελετή απονομής των Healthcare Business Awards 2017, η εταιρεία Noufio Communication Services βραβεύτηκε στην κατηγορία «e-Health, ψηφιακές εφαρμογές για τη διαχείριση / υποστήριξη μονάδων υγείας», για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της web και mobile based εφαρμογής «TAKE CARE».


Διαβάστε στο Pharmacorner

Διπλή διάκριση για τον Ε.Ε.Σ. στα φετινά βραβεία Healthcare Business Awards 2017
Πριν 7 μέρες

Healthcare Business Awards 2

Στη λαμπρή τελετή απονομής των βραβείων Healthcare Business Awards 2017, για την ανάδειξη των βέλτιστων και καινοτόμων πρωτοβουλιών στο εξαιρετικά απαιτητικό περιβάλλον της Υγείας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απέσπασε δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις, οι οποίες αποτελούν το επιστέγασμα μίας μακράς και κοπιώδους προσπάθειας στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, αλλά και μία ηθική δικαίωση για τη συμβολή του στην άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, από τις οποίες κατά κύριο λόγο πλήττονται οι πλέον ευάλωτες ομάδες του ελληνικού πληθυσμού.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενημέρωση από τον ΠΦΣ για τη διαδικασία εκκαθάρισης των υποβολών στο ΕΔΑΠΥ
Πριν 8 μέρες

photo 5cnew

Με το υπ' αριθμόν 3287/13.9.2017 έγγραφό του, ο ΠΦΣ ενημερώνει για την αντιμετώπιση των λαθών που γίνονται κατά την υποβολή στο ΕΔΑΠΥ. Αναλυτικότερα, το έγγραφο αναφέρει:
Διαβάστε στο Pharmacorner

Επιστολή του ΠΙΣ στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ σχετικά με την εγκύκλιο που αφορά σε συνταγογραφικές οδηγίες
Πριν 8 μέρες

pis

Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Μπερσίμη, σχετικά με την εγκύκλιο που αφορά σε συνταγογραφικές οδηγίες, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά την απόσυρση της "απαράδεκτης", όπως την χαρακτηρίζει, εγκυκλίου και να ακολουθήσει συζήτηση επί του θέματος, ώστε να τεθούν οι όροι για το καλύτερο αποτέλεσμα με το μικρότερο κόστος. Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει ότι:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια πληρωμής εισφορών Αυγούστου 2017
Πριν 8 μέρες

efka

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι, οι εισφορές Αυγούστου 2017 έχουν αναρτηθεί στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Οργανισμού. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr, για να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής. Καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η Παρασκευή 29.9.2017. Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο ΙΣΑ ζητά την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου του ΕΟΠΥΥ που αλλάζει τους κανόνες συνταγογράφησης
Πριν 9 μέρες

isathens

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου του ΙΣΑ, "Ο Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει την αγανάκτησή του, για την υπ΄αριθμ.πρωτ.ΔΒ4Γ/12768/11.9.2017 εγκύκλιο, για τη συνταγογράφηση που έβγαλε αιφνιδιαστικά ο ΕΟΠΥΥ ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τις ισχύουσες διατάξεις καθώς και τα όσα ήδη κρίθηκαν από το ανώτατο δικαστήριο, στο οποίο έχει προσφύγει ο ΙΣΑ. Ο ΕΟΠΥΥ επιχειρεί αυθαίρετα να αλλάξει τους κανόνες συνταγογράφησης ζητώντας να απαλειφθεί το πεδίο «σχόλιο», στο οποίο δίνεται η δυνατότητα στον θεράποντα ιατρό να υποδεικνύει το καταλληλότερο κατά την επιστημονική του κρίση φάρμακο, με την εμπορική του ονομασία". Και συνεχίζει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

“mini-mba in Pharma” από την Ε.Ε.Φα.Μ.
Πριν 9 μέρες

Νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα από την Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Management και το ALBA Graduate Business School

ΛΟΓΟΤΥΠΟ mini mba in Pharma

Η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Management (Ε.Ε.Φα.Μ.) και το ALBA Graduate Business School ανακοινώνουν την έναρξη του νέου Εκπαιδευτικού Προγράμματος “mini-mba in Pharma”, το οποίο υλοποιούν από κοινού, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας τους για την επιμόρφωση των στελεχών του φαρμακευτικού κλάδου. Πρόκειται για μία καινοτόμο εκπαιδευτική δράση, που συνδυάζει την εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία στο χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου με την έγκυρη, υψηλού επιπέδου θεωρητική και πρακτική κατάρτιση. Σκοπός του Προγράμματος είναι η επαγγελματική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων, μέσα από την ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα τους επιτρέψουν να διαχειρίζονται επιτυχώς κάθε νέα πρόκληση της φαρμακευτικής αγοράς.


Διαβάστε στο Pharmacorner

«Μη Φοβάσαι»: 3ήμερη ενέργεια Δωρεάν Κλινικού Ελέγχου Μαστού
Πριν 9 μέρες

«Περίπτερο Δωρεάν Εξέτασης Μαστού και Ενημέρωσης» στο Σταθμό Μετρό Συντάγματος 18, 19 & 20 Σεπτεμβρίου

STOXOS PROLIPSI

Έρευνες δείχνουν πως στη χώρα μας ο αριθμός των γυναικών που προβαίνουν σε προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστούείναι πολύ χαμηλός σε σχέση με αυτόν των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών. Αιτία; O φόβος. Για το λόγο αυτό, ο «Στόχος-Πρόληψη» οργανώνει 3ήμερη ενέργεια Δωρεάν Κλινικού Ελέγχου Μαστού, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Η Μόδα Βάζει Στόχο τον Καρκίνο του Στήθους». Η δράση ονομάζεται «Μη Φοβάσαι» και θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αίθουσα του σταθμού του Μετρό Συντάγματος στις 18,19και 20 Σεπτεμβρίου από τις 8:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ.
Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΙΣ: Επικίνδυνη η αναζωπύρωση της ιλαράς
Πριν 9 μέρες

Ο ΠΙΣ ζητεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΥΥΚΑ να εντείνουν τις προσπάθειες ενημέρωσης του πληθυσμού για τον εμβολιασμό.

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, οι συνέπειες του αντιεμβολιαστικού κινήματος, τα πλοκάμια του οποίου έχουν φθάσει μέχρι την Ελλάδα, έκαναν την εμφάνισή τους. Η ιλαρά – μία ¨ξεχασμένη¨ νόσος για πολλά χρόνια η οποία είναι πιο σοβαρή σε βρέφη και ενήλικες λόγω επιπλοκών – φαίνεται ότι αναζωπυρώθηκε και στη χώρα μας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΦ: Ανατιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων – Νοέμβριος 2017 (προσθήκες - διαγραφές)
Πριν 10 μέρες

pills6 new

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος Τιμολόγησης Φαρμάκων, "Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με βάση τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα Υπουργική Απόφαση αναρτάται σήμερα 11/9/2017 στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ ο Κατάλογος με τα φαρμακευτικά προϊόντα που θα ανατιμολογηθούν.
Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΠΥΥ: Οδηγίες προς τους γιατρούς για την πιστή τήρηση των διατάξεων κατά τη διαδικασία έκδοσης συνταγών
Πριν 10 μέρες

syntagografisi new

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν ΔΒ4Γ/12768 / 11.9.2017 έγγραφο του ΕΟΠΥΥ "με αφορμή τις διαπιστώσεις από τους ελέγχους που διενεργεί η Επιτροπή Ελέγχου Συνταγογραφίας επανερχόμαστε και εφιστούμε την προσοχή των ιατρών στην πιστή τήρηση των διατάξεων κατά τη διαδικασία έκδοσης συνταγών". Για να δείτε τα όσα αναφέρει το έγγραφο, πατήστε εδώ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

«Πάρε Μέρος στην Αλυσίδα και γίνε Δότης Μυελού των Οστών»
Πριν 10 μέρες

Εκδηλώσεις ενημέρωσης σε όλη τη χώρα από 15 έως 17 Σεπτεμβρίου από την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία.

eaeΗ Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία (ΕΑΕ) στηρίζει έμπρακτα τον εθνικό στόχο ώστε το Εθνικό Μητρώο να φτάσει τους 200.000 δότες από τους 60.000 σήμερα, το οποίο θα εξασφάλιζε την εύρεση δότη για κάθε Έλληνα ασθενή. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών (16 Σεπτεμβρίου), το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΕ αποφάσισε και θα διαθέσει 440.000€ από τα αποθεματικά του ώστε να γίνει η τυποποίηση 22.000 νέων δοτών του Εθνικού Μητρώου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας: Ενημέρωση για τις δράσεις προστασίας από την ιλαρά
Πριν 10 μέρες

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, "το τελευταίο διάστημα έχουν εκδηλωθεί σοβαρές επιδημικές εξάρσεις ιλαράς σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες (π.χ. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ρουμανία κλπ.). Ενώ κατά τα προηγούμενα έτη στην Ελλάδα καταγραφόταν πολύ μικρός αριθμός σποραδικών περιστατικών ιλαράς (περίπου ένα κρούσμα ετησίως την τελευταία 3ετία), κατά το τελευταίο 4μηνο έχουν καταγραφεί 100 περιστατικά (έως 3/9/17) και ο κίνδυνος επέκτασης της νόσου στη χώρα μας είναι υπαρκτός.
Διαβάστε στο Pharmacorner

1.006 φαρμακοποιοί βλέπουν κάθε μήνα PHARMACARETRAIN.gr
Πριν 11 μέρες

PharmaCareTrain

Το PHARMACARETRAIN είναι εξειδικευμένο site που προσφέρει ΔΩΡΕΑΝεκπαιδευτικά σεμινάρια για φαρμακοποιούς. Από την πρώτη μέρα που δημοσιοποιήθηκε οι Φαρμακοποιοί το αγκάλιασαν και τους ευχαριστούμε. Το διάστημα 1/7/17-31/7/17 είχε 1.006 προβολές σελίδας (πηγή: GOOGLEanalytics). 
Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΠΥΥ: Ανακοίνωση παράτασης αναστολής λειτουργίας υποβολών ΕΔΑΠΥ έως και τις 15.9.2017
Πριν 13 μέρες

eopyy 2

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πληροφορικής του ΕΟΠΥΥ, "σε συνέχεια της από 01/09/2017 Ανακοίνωσης του Οργανισμού με θέμα: «ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΩΝ EΔΑΠΥ 01-10/09», σας ενημερώνουμε εκ νέου ότι, η περιγραφόμενη αναστολή παρατείνεται, μέχρι και τις 15/09/2017.


Διαβάστε στο Pharmacorner

5ο Συνέδριο "Το Φαρμακείο στην Υγεία και την Ομορφιά" από τον ΣΥΦΑΚ
Πριν 14 μέρες

Syfak Slider1

Στις 8, 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2017, στο Ηράκλειο της Κρήτης, θα διεξαχθεί το 5ο Συνέδριο "Το Φαρμακείο στην Υγεία και την Ομορφιά", που διοργανώνει ο ΣΥΦΑΚ. Στόχος του Συνεδρίου είναι η εξέλιξη της Υγείας και της Ομορφιάς στη Νέα Εποχή.  


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νομικό Σημείωμα ΠΦΣ για τη σύσταση και τροποποίηση εταιρειών εκμεταλλεύσεως φαρμακείου μετά την ακύρωση της ΚΥΑ για το ιδιοκτησιακό
Πριν 14 μέρες

photo 1cnew

Ακολουθεί το «Νομικό Σημείωμα για τη σύσταση και τροποποίηση εταιρειών εκμεταλλεύσεως φαρμακείου μετά την ακύρωση της ΚΥΑ για το ιδιοκτησιακό από το ΣτΕ», από τον Νομικό Σύμβουλο του ΠΦΣ, κ. Ηλία Δημητρέλλο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση ΕΟΠΥΥ για την προμήθεια αναλωσίμων και σκευασμάτων ειδικής διατροφής
Πριν 15 μέρες

eopyy 2

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, στις 6.9.2017, "Σε συνέχεια ανακοίνωσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας για αναστολή πίστωσης στη χορήγηση σκευασμάτων ειδικής διατροφής και αναλώσιμου υγειονομικού υλικού, υπενθυμίζουμε στους ασφαλισμένους ότι η προμήθεια των εν λόγω υλικών και σκευασμάτων μπορεί να γίνεται με τον ίδιο τρόπο και χωρίς προπληρωμή και από τους λοιπούς συμβεβλημένους παρόχους". Και συνεχίζει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΘ: "Άφαντα από τα ράφια των φαρμακείων της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν να είναι δεκάδες φαρμακευτικά σκευάσματα"
Πριν 16 μέρες

EYGENIDHS

Καθημερινά οι ελλείψεις είναι δραματικές και αφορούν διάφορες κατηγορίες φαρμάκων, όπως εμβόλια, φάρμακα για την υπέρταση, το αναπνευστικό, το γαστρεντερικό, τον σακχαρώδη διαβήτη, την υπέρταση, για καρδιοπάθειες, σκευάσματα σιδήρου και ινσουλίνες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του εμβολίου για την ηπατίτιδα B, το οποίο είναι σε έλλειψη εδώ και πάνω από ένα χρόνο, αλλά και συγκεκριμένα αυτοκόλλητα για γυναικολογικά προβλήματα (ορμόνες) τα οποία είναι σε έλλειψη τους τελευταίους τρεις μήνες.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας στις εγκαταστάσεις της Apivita
Πριν 16 μέρες

a tsipras apivita

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως το πέρασμα σε μια άλλη εποχή για τη χώρα, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την παραγωγή, δεν θα έρθει χωρίς να αξιοποιήσουμε τον νου, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και κυρίως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, της ελληνικής γης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε χαιρετισμό του στις εγκαταστάσεις της Apivita. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ert.gr:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Πρόταση του ΕΟΦ για επιβολή προστίμου σε σούπερ μάρκετ για παράνομη πώληση ΜΗΣΥΦΑ
Πριν 17 μέρες

pills2 new

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του ΠΦΣ, την επιβολή προστίμου σε σούπερ μάρκετ προτείνει ο ΕΟΦ προς τον Υπουργό Υγείας για παράνομη πώληση ΜΗΣΥΦΑ. Η καταγγελία έγινε από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Χίου στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο , ο οποίος ενημέρωσε άμεσα τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμακων. Στο έγγραφό του ο ΠΦΣ τονίζει πως «τα φαρμακευτικά προϊόντα της κατηγορίας ΜΗΣΥΦΑ για την διάθεση των οποίων δεν απαιτείται ιατρική συνταγή , διατίθενται αποκλειστικά από τα φαρμακεία δια χειρός φαρμακοποιού».


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παν. Ζαρογουλίδης: "Το InPharma2017 αποτέλεσε αφορμή και κοινό τόπο επιστημονικής σύμπραξης"
Πριν 17 μέρες

Το ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου του Φ.Σ. Πέλλας, κ. Παναγιώτη Ζαρογουλίδη

INPHARMA9

Βρεθήκαμε στο σύλλογο, γίναμε παρέα, το σκεφτήκαμε, το σχεδιάσαμε ΚΑΙ το πραγματοποιήσαμε! Έτσι βγήκε το 1ο Συνέδριο Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου InPharma2017. Αυτές τις 2 μέρες όλοι ήταν μέσα και όχι σε άσκοπα πηγαδάκια και σε βόλτες συνειδητοποιημένοι ότι ήσαν εκεί μετά από την δική τους απόφαση να γίνουν καλύτεροι και να εκπαιδευτούν.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Απάντηση του Παν. Ζαρογουλίδη στον Γ. Πατούλη για το 1ο Συνέδριο Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου
Πριν 17 μέρες

INPHARMA10A

Ακολουθεί η απάντηση του προέδρου του Φ.Σ. Πέλλας, κ. Παναγιώτη Ζαρογουλίδη, στον πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Γεώργιο Πατούλη, για το 1ο Συνέδριο Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου, που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Φ.Σ. Πέλλας, στο Λουτράκι Αριδαίας, το περασμένο Σαββατοκύριακο: 
Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΠΥΥ: Ανακοίνωση αναστολής λειτουργίας υποβολών EΔΑΠΥ μέχρι και τις 10/09
Πριν 18 μέρες

eopyy 2

Όπως αναφέρει ενημέρωση από τη Διεύθυνση Πληροφορικής ΕΟΠΥΥ, την 1η Σεπτεμβρίου, "στο πλαίσιο επιβεβλημένων εργασιών αναβάθμισης λογισμικού, οι οποίες προκύπτουν κατ’ εφαρμογή της νέας Υ.Α. του REBATE ( ΦΕΚ 2746_Β/4-8-2017), μέχρι και τις 10/9/2017, δεν επιτρέπεται να πραγματοποιηθούν υποβολές, ειδικά για το μήνα Αύγουστο 2017. Αντίστοιχη ενημέρωση λαμβάνετε, με μήνυμα στην οθόνη και κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής".


Διαβάστε στο Pharmacorner

To 1ο Συνέδριο Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου ξεκίνησε στο Λουτράκι Αριδαίας, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου
Πριν 19 μέρες

INPHARMA 2017 axrsxeh0

Το πρωί του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησαν οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πέλλας, στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου, στο Λουτράκι Αριδαίας. 


Διαβάστε στο Pharmacorner

Απόφαση Γ.Σ. του Φ.Σ. Αχαΐας: Άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ για ιατροτεχνολογικά, αναλώσιμα διαβήτη και διαιτητικές τροφές
Πριν 21 μέρες

farmakopoios 4

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του Φ.Σ. Αχαΐας στις 30.8.2017, "Η Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. Αχαΐας που συνήλθε χθες βράδυ, αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία άρση πίστωσης στη σύμβαση των ιατροτεχνολογικών, αναλωσίμων διαβήτη και διαιτητικών τροφών με τον ΕΟΠΥΥ μέχρις ότου ο ΕΟΠΥΥ καταστεί συμβατικός στις πληρωμές του. Η πορεία της κινητοποίησης θα επανεξεταστεί σε νέα Γ.Σ. στις 18-9-2017". Και συνεχίζει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΠ: Συνέχιση εκτέλεσης αναλώσιμων - ιατροτεχνολογικών προϊόντων
Πριν 21 μέρες

pharmacy1 new

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 875/1.9.2017 έγγραφο του ΦΣΠ, "Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, που συνεδρίασε στις 31/08/2017, αποφάσισε ομόφωνα την άρση της απόφασης περί αναστολής εκτέλεσης αναλώσιμων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων προς τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., εν αναμονή της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου που θα λάβει χώρα στις 16 Σεπτεμβρίου 2017". Και συνεχίζει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΑ: Από 1η Σεπτεμβρίου εκτελούμε κανονικά γνωματεύσεις αναλωσίμων ΕΟΠΥΥ
Πριν 21 μέρες

photo 1cnew

Όπως αναφέρει έκτακτη ενημέρωση από τον ΦΣΑ, "Με απόφαση της από 31/8/2017 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, αναστέλλεται η άρση της επί πιστώσει χορήγησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων, σκευασμάτων ειδικής διατροφής και αναλωσίμου υλικού, αρχής γενομένης την 1η/9/2017". Και συνεχίζει:
Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Ενημέρωση για το e-ΔΑΠΥ
Πριν 21 μέρες

photo 5cnew

Όπως επιστημαίνει ο ΠΦΣ στο υπ' αριθμόν 3081/31.8.2017 έγγραφό του, "Οι νέες γνωματεύσεις αναλωσίμων Σ.Δ. και Σκευασμάτων Ειδικής Διατροφής που θα εκδοθούν από 1/9/2017 και εντεύθεν θα έχουν προθεσμία εκτέλεσης δέκα ημέρες από την έκδοσή τους. Ο ανωτέρω περιορισμός του δεκαημέρου ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ για τα υπόλοιπα χορηγούμενα είδη που περιλαμβάνονται στην σύμβασή μας με τον ΕΟΠΥΥ π.χ. οξυγόνα, αναπνευστικές συσκευές, ορθοπεδικά είδη κ.λπ.". Αναλυτικότερα, η ενημέρωση από τον ΠΦΣ αναφέρει:
Διαβάστε στο Pharmacorner

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών
Πριν 21 μέρες

oaed

Ξεκινάει την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 10.00 π.μ. η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου, καθώς και επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι ηλικίας 55-67 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα μηνών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

"Περπάτημα ζωής και ελπίδας" στις 17 Σεπτεμβρίου 2017
Πριν 21 μέρες

ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΖΩΗΣ 2017 Page 1

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.), ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ» και ο Σύλλογος Ρευματοπαθών και Φίλων Κυκλάδων «ΙΑΣΙΣ» με τη συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών διοργανώνουν και φέτος το «Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας», το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017, σε Αθήνα, Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Λάρισα, Πάτρα, Πύργο και Σύρο και στις 24 Σεπτεμβρίου στη Ρόδο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νέο όριο στις αναλήψεις μετρητών από την 1η Σεπτεμβρίου
Πριν 22 μέρες

atm

Σε εφαρμογή θα τεθούν από την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου τα νέα μέτρα χαλάρωσης των κεφαλαιακών περιορισμών και τα ΑΤΜ των τραπεζών θα δίνουν τη δυνατότητα σωρευτικής ανάληψης 1.800 ευρώ ανά μήνα για κάθε λογαριασμό.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Το Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» εγκαινίασε τους αναδιαμορφωμένους χώρους των Ιατρείων Ψωρίασης και Διαπυητικής Ιδρωταδενίτιδας
Πριν 22 μέρες

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ

Δεν σταματώ να ονειρεύομαι. Η ψωρίαση δεν είναι μεταδοτική. Η αγάπη για τη ζωή είναι. Θετική διάθεση... αυτό είναι το μυστικό. Κοιτάζω μπροστά με αισιοδοξία. Διεκδικώ μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Εμπιστεύομαι τον δερματολόγο μου.

Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα μηνύματα που κοσμούν τους τοίχους των αναδιαμορφωμένων χώρων αναμονής των Ιατρείων Ψωρίασης και Διαπυητικής Ιδρωταδενίτιδας του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός», με στόχονα καταστεί η εμπειρία της αναμονής της ιατρικής εξέτασης όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη για τους ασθενείς.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο ΙΣΑ προτίθεται να χορηγήσει προσωπικό στον ΕΟΠΥΥ για την άμεση αποπληρωμή των δαπανών των ιατρών-μελών του
Πριν 22 μέρες

isathens

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προτείνει την παροχή προσωπικού από τον ΙΣΑ προς τον ΕΟΠΥΥ με αποκλειστικό αντικείμενο την ταχύτερη διεκπεραίωση των δαπανών, προκειμένου να πληρωθούν οι γιατροί τα ληξιπρόθεσμα άμεσα. Αναλυτικότερα, η επιστολή αναφέρει:
Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενημέρωση από τον ΠΦΣ για τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας
Πριν 22 μέρες

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 3078/30.8.2017 έγγραφο του ΠΦΣ προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας, "σε κλίμα κατανόησης από πλευράς Υπουργού Υγείας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη. Στην συζήτηση που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, ετέθη καταρχήν το θέμα του ιδιοκτησιακού και οι εξελίξεις μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που καταργεί την Υπουργική Απόφαση". Και συνεχίζει:
Διαβάστε στο Pharmacorner

Φ.Σ. Πέλλας: Άρση της αναστολής στην επί πιστώσει χορήγηση αναλωσίμων από την 1η Σεπτεμβρίου
Πριν 23 μέρες

fspellas

Ο Φ.Σ. Πέλλας αποφάσισε την άρση της αναστολής της επί πιστώσει εκτέλεσης των συνταγών αναλωσίμων που αφορούν ιατροτεχνολογικό υλικό και συμπληρώματα διατροφής για ιατρικούς σκοπούς από 1ης Σεπτεμβρίου 2017. Για να δείτε το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο σύλλογος, πατήστε εδώ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Flash not installed.

 

Flash not installed.

GE100 campaign 300 

Flash not installed.

banner-dynamiki
2ο Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ. Banner 300X3001