Όλες οι ειδήσεις του φαρμακείου


  • Τα παρακάτω άρθρα καθώς και τα λογότυπα, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των ιστότοπων που δημοσιεύονται.
  • Το Pharmacorner, σε αυτή την ενότητα, αναδημοσιεύει μόνο μέρος του περιεχομένου παραπέμποντας στην αρχική δημοσίευση.
  • Το Pharmacorner δεν φέρει καμμία ευθύνη για την ορθότητα και το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων αυτής της ενότητας.

Παράταση υποβολών EΔΑΠΥ για τον μήνα 08/2018 έως και την 1η Οκτωβρίου
Πριν 3 μέρες

eopyy

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, "Σας ενημερώνουμε, ότι κατόπιν σχετικής Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία των υποβολών (eΔΑΠΥ και αποστολή φυσικού αρχείου) όλων των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ, Παρόχων Υπηρεσιών Υγείας για το μήνα Αύγουστο 2018 έως και την 01η/10/2018, ημέρα Δεύτερα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Ι. Μπασκόζος πρόεδρος της 26ης Μόνιμης Επιτροπής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης
Πριν 3 μέρες

76924c DSCF0216

Στο πλαίσιο των εργασιών της 68ης Συνόδου του Π.Ο.Υ. Ευρώπης που λαμβάνει χώρα στη Ρώμη, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κος Ιωάννης Μπασκόζος αναδείχθηκε Πρόεδρος της 26ης Μόνιμης Επιτροπής της Περιφερειακής Επιτροπής για τον Π.Ο.Υ. Ευρώπης (26th SCRC) της οποίας είναι μέλος από το 2016. Το γεγονός αυτό αποτελεί σημαντική διάκριση για την Ελλάδα καθώς ενισχύεται η διεθνής παρουσία της χώρας μας στο χώρο της υγείας και η συμμετοχή στα όργανα διοίκησης του Π.Ο.Υ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παρεμβάσεις του προέδρου του ΠΦΣ, κ. Κυριάκου Θεοδοσιάδη, στο συνέδριο της Ναυτεμπορικής
Πριν 3 μέρες

DA13C5CC 166E 4EA7 AF47 592D71C2F188

Tην στρατηγική στόχευση του κλάδου να γίνουν τα φαρμακεία υγειονομικά κέντρα παροχής υπηρεσιών πρόληψης και συμβουλευτικής υγείας, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης μιλώντας στο «2ο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής για τον Κλάδο της Υγείας».


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εγκύκλιος για τη διατροφή των βρεφών και νηπίων
Πριν 4 μέρες

moro

Η σωστή διατροφή είναι κυρίαρχος παράγοντας της καλής υγείας και ιδιαίτερα στα πρώτα χρόνια της ζωής μας. Η διασφάλιση υγιεινής διατροφής κυρίως τους πρώτους μήνες της ζωής των παιδιών μας είναι πρωταρχικό μέλημα των γονιών και δομών φύλαξης των βρεφών και νηπίων. Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, με στόχο την εξασφάλιση της παραπάνω υποχρέωσης, λαμβάνοντας υπόψη επιστημονικές μελέτες και με σεβασμό στις οδηγίες και συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Διατροφικής Πολιτικής και της Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού, προχώρησε στην έκδοση εγκυκλίου στην οποία, συνιστά σε όλους τους επαγγελματίες υγείας να συμβουλεύσουν τους γονείς και φροντιστές αναφορικά με την εισαγωγή στερεών τροφών στα βρέφη (όπως παιδιάτρους, γενικούς γιατρούς, διαιτολόγους, επισκέπτες υγείας κλπ), χρησιμοποιώντας τις «Συστάσεις για την εισαγωγή στερεών τροφών στον 1ο χρόνο της ζωής» που είναι αναρτημένες στον ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νεότερη ενημέρωση σχετικά με τα φάρμακα που περιέχουν βαλσαρτάνη
Πριν 5 μέρες

eof

Όπως αναφέρει νεότερη ενημέρωση σχετικά με την αναθεώρηση των φαρμάκων της βαλσαρτάνης, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ, "Ο κίνδυνος από το NDMA παραμένει χαμηλός, μια σχετική ουσία NDEA επίσης διερευνάται". Αναλυτικότερα:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΦΚΑ: Ανάρτηση ειδοποιητηρίων πληρωμής εισφορών Αυγούστου 2018
Πριν 5 μέρες

efka

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι, οι εισφορές Αυγούστου 2018 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών, έχουν αναρτηθεί στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Οργανισμού.Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr, προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά για την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δε θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή. Καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η Παρασκευή 28.9.2018.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΦ: Ανατιμολόγηση ΜΗΣΥΦΑ / Σεπτέμβριος 2018
Πριν 5 μέρες

pills2 new

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΦ "Στα πλαίσια της διαδικασίας ανατιμολόγησης των ΜΗΣΥΦΑ προϊόντων, παρακαλούνται οι κάτοχοι των αδειών κυκλοφορίας αυτών όπως υποβάλλουν από σήμερα Δευτέρα 17-09-2018 έως και την Δευτέρα 24-09-2018 τα φύλλα έρευνας και τα στοιχεία των προς τιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων, λαμβάνοντας υπόψη συναλλαγματική ισοτιμία και δεδομένα τιμών στα 27 Κράτη Μέλη της ΕΕ στις 03-09-2018.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο ΙΣΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου
Πριν 9 μέρες

isa

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την έντονη ανησυχία του, για τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου και την εμφάνιση περιστατικών της νόσου, σε τουλάχιστον 60 Δήμους της χώρας. Ο ΙΣΑ εκτιμά ότι η χώρα είναι αθωράκιστη καθώς η ετεροχρονισμένη παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας, γίνεται με πρόχειρες παρεμβάσεις και αποσπασματικούς ψεκασμούς που δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται σε νέες περιοχές.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ημερίδα από το ΚΕΦΙ: «Κακοήθεις Αιματολογικές Νόσοι»
Πριν 9 μέρες

kefi logo HI

Στα πλαίσια του προγράμματος συνεχιζόμενης ενημέρωσης και εκπαίδευσης του Κοινού από επαγγελματίες Υγείας και ειδικούς, ο σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών (Κ.Ε.Φ.Ι.) διοργανώνει ημερίδα για τις Κακοήθεις Αιματολογικές Νόσους, την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου ‘18. Η εκδήλωση θα γίνει σε αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων Αθηνών (Λ.Α.Ε.Δ., Ρηγίλλης 1), με ώρα προσέλευσης τις 17:00.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Προκήρυξη νέου Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών από το Τμήμα Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών
Πριν 11 μέρες

iStock 000006134295Small

Το Τμήμα Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών στην αριθμ. 431/11-7-2018 συνεδρίαση της Συνέλευσης αποφάσισε την προκήρυξη δέκα (10) θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών, στο πλαίσιο λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.),το οποίο έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ 2969/24-7-2018 τ. Β’, για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, και οδηγεί σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στην «Κοσμητολογία - Παρασκευή Και Αξιολόγηση Καλλυντικών Προϊόντων»:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Ενηλίκων 2018-2019
Πριν 11 μέρες

emvolia enhlikon

Medical image created by Peoplecreations - Freepik.com

Για να δείτε το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Ενηλίκων 2018-2019, όπως αυτό διαμορφώθηκε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, πατήστε εδώ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Διαδικασία διάθεσης "kit αναλώσιμου υγειονομικού υλικού" σε περιτοναϊκούς ασθενείς
Πριν 11 μέρες

eopyy 2

Με το υπ' αριθμόν ΔΑ2Γ/Φ108/111/11.9.2018ΔΑ2Γ/Φ108/111/11.9.2018 έγγραφό του με θέμα "Διαδικασία διάθεσης "kit αναλώσιμου υγειονομικού υλικού" σε περιτοναϊκούς ασθενείς", ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει για τα παρακάτω:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΠΥΥ: Ενημέρωση σχετικά με την παραλαβή του πιστωτικού τιμολογίου clawback
Πριν 11 μέρες

eopuu

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ "Υπενθυμίζουμε προς όλους τους παρόχους – προμηθευτές του ΕΟΠΥΥ στους οποίους καταλογίστηκε ποσό αυτόματης επιστροφής (clawback), ότι τα πιστωτικά τιμολόγια αποστέλλονται προς την Περιφερειακή Διεύθυνση (ΠΕ.ΔΙ.) του Οργανισμού στην χωρική αρμοδιότητα της οποίας κάθε πάροχος προμηθευτής υπάγεται. Οι ταχυδρομικές διευθύνσεις των ΠΕ.ΔΙ. είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (https://www.eopyy.gov.gr/sites/ALL). Πιστωτικά τιμολόγια που θα αποστέλλονται στην Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού, δεν θα παραλαμβάνονται".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Στοιχεία αποστολής δικαιολογητικών για τον ΕΔΟΕΑΠ
Πριν 13 μέρες

edoeap

Όπως αναφέρει ενημέρωση από τον ΠΦΣ "Όσον αφορά της υπογραφείσα σύμβαση μεταξύ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.) διευκρινίζονται τα εξής:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δολοφονία φαρμακοποιού στο Ψυχικό
Πριν 15 μέρες

stavros

Το πρωί του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου, στο Ψυχικό, δολοφονήθηκε ο φαρμακοποιός Βασίλης Φλώρος, την ώρα που έβγαινε με το αυτοκίνητο από το πάρκινγκ του σπιτιού του.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΠΥΥ: Ανακοίνωση παράτασης Εφαρμογής Άυλων barcodes
Πριν 17 μέρες

eopyy

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, "από 10/09/2018, η εκτέλεση γνωματεύσεων θα ξεκινήσει να πραγματοποιείται και με τη χρήση των άυλων κωδικών για όσους εισαγωγείς / κατασκευαστές έχουν ήδη λάβει έγκριση των αιτήσεων τους. Το σύστημα εκτέλεσης γνωματεύσεων θα λειτουργήσει παράλληλα μέχρι τις 30/09/2018, λαμβάνοντας παράταση από την αρχική ημερομηνία υποχρεωτικής εκτέλεσης μόνο με τα άυλα barcodes (01/09/2018) λόγω του μεγάλου όγκου των αιτήσεων που έχουν γίνει και με στόχο την ομαλή μετάβαση στο νέο τρόπο εκτέλεσης γνωματεύσεων με άυλους κωδικούς". Αναλυτικότερα


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Ενημέρωση προς τα φαρμακεία για τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων της ΕΕ (679/2016)
Πριν 19 μέρες

663x257 banner GDPR

Με το υπ' αριθμόν 4560/4.9.2018 έγγραφό του, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει τα φαρμακεία σχετικά με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων της ΕΕ (679/2016). Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Κατάθεση αίτησης ακυρώσεως κατά του Π.Δτος για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων
Πριν 19 μέρες

pharmacy1 new

Όπως αναφέρει ενημέρωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου προς τους φαρμακευτικούς συλλόγου "ο Π.Φ.Σ. δια των πληρεξουσίων δικηγόρων του Ηλία Δημητρέλλο και Απόστολο Παπακωνσταντίνου, άσκησε αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του υπ’ αριθμόν 64/2018 Προεδρικού Διατάγματος «Ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού – Ίδρυση φαρμακείου» (ΦΕΚ Α΄ 124/11.7.2018)".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Επέκταση ωραρίου της Τηλεφωνικής Γραμμής Ψυχολογικής Υποστήριξης της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.
Πριν 19 μέρες

ELEANA

Η Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης (210 8237302) της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα, από τις 17 Σεπτεμβρίου 2018 θα λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα-Παρασκευή) και ώρες 10:00-20:00, επεκτείνοντας κατά 4 ώρες το ωράριο λειτουργίας της.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Σεξουαλική Υγεία και Ασφάλεια
Πριν 19 μέρες

edae

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Σεξουαλική Υγεία στις 4 Σεπτεμβρίου, η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ), στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας «Δέρμα-Λόγος: o Δερματολόγος είναι ο ειδικός γιατρός που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο Δέρμα!», επισημαίνει και πληροφορεί για τους κινδύνους και τους τρόπους προστασίας από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, καθώς η σεξουαλική υγεία αποτελεί σημαντικό παράγοντα της ψυχικής και της σωματικής υγείας του ανθρώπου και της ποιότητας ζωής του.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενημερωτική Εκδήλωση Κοινού για την Ημικρανία στις 14 Σεπτεμβρίου 2018 στην Αθήνα
Πριν 19 μέρες

syllogos asthenon me hmikrania

Ενημερωτική εκδήλωση κοινού με τίτλο: «Ημικρανία: δεν χρειάζεται να την αντιμετωπίζεις μόνος», οργανώνει ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος στις 14 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρες 17:30-20:00 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ενημέρωσης για την Ημικρανία (12 Σεπτεμβρίου). Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Διαβάστε στο Pharmacorner

"Η Φαρμακευτική Φροντίδα στο προσκήνιο" στο 18ο PHARMA point
Πριν 24 μέρες

663x257 18oPP WebBanner

Με κεντρικό μήνυμα "Η Φαρμακευτική Φροντίδα στο προσκήνιο", το 18ο PHARMA point επιδιώκει να αναδείξει το φαρμακείο ως σημείο παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς και ως του "μοναδικού" επιστημονικά καταρτισμένου καναλιού διακίνησης φαρμάκων. Το μεγαλύτερο φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση της Βόρειας Ελλάδας, που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στις 20 & 21 Οκτωβρίου 2018, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης"¨στη Θεσσαλονίκη και τελεί υπό την αιγίδα των Τμημάτων Φαρμακευτικής ΑΠΘ, ΕΚΠΑ και Πανεπιστημίου Πατρών, και του ΠΦΣ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νεότερη ενημέρωση σχετικά με τα φάρμακα που περιέχουν βαλσαρτάνη από τη Zhejiang Tianyu
Πριν 27 μέρες

eof

Όπως αναφέρει νεότερη ενημέρωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ "Η εταιρεία δεν είναι πλέον εξουσιοδοτημένη να παράγει τη δραστική ουσία βαλσαρτάνη για φάρμακα της ΕΕ λόγω παρουσίας NDMA". Αναλυτικότερα:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΑΑΔΕ: Συγχωνεύσεις Δ.Ο.Υ.
Πριν 27 μέρες

aade logo

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου της ΑΑΔΕ, "Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο διασφάλισης της αποτελεσματικότερης λειτουργίας των Δ.Ο.Υ. με στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω συγκέντρωσης των ανθρώπινων και υλικών πόρων σε ενισχυμένες Δ.Ο.Υ., καθώς και την εξοικονόμηση δαπανών και ανθρώπινου δυναμικού για την υποστήριξη άλλων ελεγκτικών υπηρεσιών της Α.Α.Δ.Ε., συγχωνεύονται, στο νομό Αττικής, οι εξής γειτονικές Δ.Ο.Υ.:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νέα παράταση υποβολών EΔΑΠΥ για τους μήνες 6ο και 7ο του 2018 έως τις 14 Σεπτεμβρίου
Πριν 27 μέρες

eopyy 2

Όπως αναφέρει ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ "δυνάμει της υπ’ αριθ.1092/Συν.490/23.08.2018 (ΑΔΑ: Ω3ΙΥΟΞ7Μ-1ΟΧ) Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία των υποβολών (eΔΑΠΥ και αποστολή φυσικού αρχείου) των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ, Παρόχων Υπηρεσιών Υγείας κατηγορίας ΚΑΑ ανοικτής περίθαλψης για τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο 2018 έως και την 14η/09/2018, ημέρα Παρασκευή".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση ΕΟΠΥΥ σχετικά με τον έλεγχο αιτήσεων για άυλα barcodes
Πριν 27 μέρες

eopuu

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου μία ηλεκτρονική αίτηση να λάβει έγκριση ώστε να αποδοθούν άυλα barcodes θα πρέπει να πληροί τα κάτωθι:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΦΚΑ: Μέχρι τις 31 Αυγούστου η καταληκτική ημερομηνία καταβολής των εισφορών Ιουλίου 2018
Πριν 27 μέρες

efka

Οι εισφορές Ιουλίου 2018 Μη Μισθωτών Ασφαλισμένων έχουν αναρτηθεί στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Οργανισμού. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr, προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής. Καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η Παρασκευή 31.8.2018.


Διαβάστε στο Pharmacorner

'Εκτακτη οικονομική ενίσχυση στους πυρόπληκτους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ
Πριν 1 μήνες

efka

Το Δ.Σ. του ΕΦΚΑ στη συνεδρίασή του στις 26.7.2018 αποφάσισε ομόφωνα τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους δύο ακαθάριστων μηναίων συντάξεων στους πυρόπληκτους συνταξιούχους του Φορέα, από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 στην Περιφέρεια Αττικής.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση ΕΟΠΥΥ για πληγέντες από πυρκαγιά
Πριν 1 μήνες

eopyy 2

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ "τα αιτήματα εκκαθάρισης παροχών των πληγέντων ασφαλισμένων του Οργανισμού καθώς και των συμβεβλημένων προμηθευτών Υγείας (Πάροχοι – Φαρμακεία) με έδρα τις πληγείσες περιοχές, θα εκκαθαρίζονται και θα αποζημιώνονται κατά προτεραιότητα από τις αρμόδιες ΠΕ.ΔΙ. ΕΟΠΥΥ".Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Επείγουσα ανακοίνωση του Ε.Ε.Σ.
Πριν 1 μήνες

ees pyrkagies

Επειδή ορισμένοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την προσπάθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να ανταποκριθεί άμεσα για παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, και στη συγκεκριμένη περίπτωση στους πληγέντες από τις φονικές καταστροφές στην Αττική, γνωστοποιεί ότι: Υπάρχει ένας και μοναδικός Τραπεζικός Λογαριασμός που έχει ανοίξει ο Ε.Ε.Σ. για τους πληγέντες των πυρκαγιών, ο οποίος είναι ο ακόλουθος:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Έλληνες, Κύπριοι και Τούρκοι φαρμακοποιοί στο πλευρό των πληγέντων
Πριν 1 μήνες

farmakeia

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του ΠΦΣ "Άμεση και συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των Φαρμακοποιών από ολόκληρη την χώρα στην παροχή βοήθειας προς τους πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Κατατεθείσα τροπολογία του Υπουργείου Υγείας για τα φαρμακεία και τον ΠΦΣ
Πριν 1 μήνες

photo 3cnew

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 4061/26.7.2018 έγγραφο του ΠΦΣ προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους "Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εχθές κατατέθηκε από το Υπουργείο Υγείας τροπολογία που ρυθμίζει ζητήματα φαρμάκων, φαρμακείων και του ΠΦΣ, και η οποία τροπολογία προβλέπεται να ψηφιστεί σήμερα. Συγκεκριμένα:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Η προσφορά των φαρμακοποιών είναι ασφαλής μόνο μέσω των θεσμικών φορέων
Πριν 1 μήνες

pharmacy1 new

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, "Eπειδή διάφοροι εξωθεσμικοί φορείς που βρίσκονται στον φαρμακευτικό χώρο αναλαμβάνουν τη συγκέντρωση χρημάτων μέσω διαδικτύου εκμεταλλευόμενοι την τραγωδία που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα, ενημερώνουμε τους φαρμακοποιούς ότι η προσφορά τους προς τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας πρέπει να γίνεται ΜΟΝΟ μέσω των θεσμικών φορέων (Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Φαρμακευτικοί Σύλλογοι, Συνεταιρισμοί Φαρμακοποιών)".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση του ΕΚΠΑ για τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23.07.2018
Πριν 1 μήνες

logo ekpa

Οι Πρυτανικές αρχές και η Ακαδημαϊκή κοινότητα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των συνανθρώπων μας που χάθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23/07/2018. Σε συνεργασία με την Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας και τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής θέτουν στη διάθεση της Πολιτείας το στελεχιακό δυναμικό της Σχολής για την:

α) Παροχή ιατρικών υπηρεσιών στα άτομα από τις πυρόπληκτες περιοχές και για οδηγίες για την αποφυγή περαιτέρω επιπτώσεων στον τομέα της υγείας.

β) Ψυχολογική υποστήριξη στους πληγέντες και στους συγγενείς των θυμάτων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

O Ε.Ε.Σ. ανοίγει τραπεζικό λογαριασμό για την ενίσχυση των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές
Πριν 1 μήνες

ees pyrkagies

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μπροστά σε αυτή την εθνική τραγωδία που βιώνει η χώρα μας από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου στην Αττική έχει προχωρήσει στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο ιδιώτες ή εταιρείες που το επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά για την ανακούφιση των πληγέντων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δ.Τ. του ΦΣΑ για τις πυρκαγιές στην Αττική
Πριν 1 μήνες

FSA

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του ΦΣΑ "Η πύρινη λαίλαπα που έπληξε την Αττική, μας βρίσκει συγκλονισμένους και ανήμπορους να εκφράσουμε την οδύνη μας με λόγια. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ενημέρωσε τον Υπουργό Υγείας πως είναι στη διάθεση του Υπουργείου για να συνδράμει άμεσα με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί τους πληγέντες συμπολίτες του και χορηγεί ένα σημαντικό ποσό στον Συνεταιρισμό του, προκειμένου να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες των πολιτών σε ιατροφαρμακευτικό υλικό".

 


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΘ: "Αν παρουσιαστεί οποιαδήποτε επιπλέον ανάγκη σε ιατροφαρμακευτικό υλικό για την περίθαλψη των τραυματιών, οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης είναι έτοιμοι να συνδράμουν ΑΜΕΣΑ"
Πριν 1 μήνες

fsth

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αναφέρει: "Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης παρακολουθούν συγκλονισμένοι την πύρινη τραγωδία που πλήττει την Αττική. Παρ’ όλο που βρισκόμαστε μακριά από τα μέτωπα της φωτιάς, η ψυχή, η καρδιά και η σκέψη μας είναι στα θύματα αυτής της τραγωδίας και στους ανθρώπους που παλεύουν να σώσουν τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: "Θα συνδράμουμε, με όποιον τρόπο επιλέξει η Πολιτεία, στο τιτάνιο έργο περίθαλψης των τραυματιών από την ανείπωτη τραγωδία"
Πριν 1 μήνες

stavros

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της πύρινης λαίλαπας στην Αττική, που στοίχισε την ζωή, σε πολύ μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Θανάσης Παπαθανάσης στον Real FM
Πριν 1 μήνες

Συνέντευξη στον Real FM και τον Γιώργο Ψάλτη παραχώρησε ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ και αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Φαρμακοποιών κ. Θανάσης Παπαθανάσης.
Διαβάστε στο Pharmacorner

18ο PHARMA point: "Η Φαρμακευτική Φροντίδα στο προσκήνιο"
Πριν 2 μήνες

663x257 18oPP WebBanner

Με κεντρικό μήνυμα "Η Φαρμακευτική Φροντίδα στο προσκήνιο", το 18ο PHARMA point επιδιώκει να αναδείξει το φαρμακείο ως σημείο παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς και ως του "μοναδικού" επιστημονικά καταρτισμένου καναλιού διακίνησης φαρμάκων. Το μεγαλύτερο φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση της Βόρειας Ελλάδας, που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στις 20 & 21 Οκτωβρίου 2018, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης"¨στη Θεσσαλονίκη και τελεί υπό την αιγίδα των Τμημάτων Φαρμακευτικής ΑΠΘ, ΕΚΠΑ και Πανεπιστημίου Πατρών, και του ΠΦΣ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΠΥΥ: Ανακοίνωση παράτασης υποβολών EΔΑΠΥ για τους μήνες 06/2018 και 07/2018
Πριν 2 μήνες

eopyy 2

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, "Σας ενημερώνουμε, ότι κατόπιν σχετικής Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία των υποβολών (eΔΑΠΥ και αποστολή φυσικού αρχείου) όλων των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ, Παρόχων Υπηρεσιών Υγείας ως εξής:


Διαβάστε στο Pharmacorner

VALSARTAN - Νεώτερη ενημέρωση ΕΜΑ
Πριν 2 μήνες

eof

Στην ιστοσελίδα του ο ΕΟΦ, στις 18 Ιουλίου 2018, αναρτήθηκε νεώτερη ενημέρωση από τον ΕΜΑ σχετικά με την ανασκόπηση φαρμάκων βαλσαρτάνης μετά την ανίχνευση προσμίξεων στη δραστική ουσία. Η αξιολόγηση των δυνητικών επιπτώσεων στους ασθενείς αποτελεί προτεραιότητα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Τιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων - Αιτήματα Απριλίου-Μαΐου-Ιουνίου 2018
Πριν 2 μήνες

photo 8a

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΦ, "Στα πλαίσια της διαδικασίας τιμολόγησης νέων φαρμακευτικών προϊόντων (προϊόντα αναφοράς, γενόσημα, υβριδικά) συνταγογραφούμενων και ΜΗΣΥΦΑ, παρακαλούνται οι κάτοχοι των αδειών κυκλοφορίας αυτών όπως υποβάλλουν από σήμερα Πέμπτη 19-07-2018 έως και την Παρασκευή 03-08-2018 τα φύλλα έρευνας και τα στοιχεία των προς τιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων, λαμβάνοντας υπόψη συναλλαγματική ισοτιμία και δεδομένα τιμών στα 27 Κράτη Μέλη της ΕΕ στις 02-07-2018.


Διαβάστε στο Pharmacorner

"mini-mba in Pharma" Το επιτυχημένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τα στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς συνεχίζεται για 2η χρονιά
Πριν 2 μήνες

mini mba pharma

Η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Management (Ε.Ε.Φα.Μ.) και το ALBA Graduate Business School, The American College of Greece, ανακοινώνουν την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών του καινοτόμου Εκπαιδευτικού Προγράμματος “mini-mba in Pharma”, το οποίο υλοποιούν από κοινού με σκοπό την επιμόρφωση και την ανάπτυξη των στελεχών του φαρμακευτικού κλάδου. Στόχος του Προγράμματος είναι η διεύρυνση των διοικητικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων στο πλαίσιο της σύγχρονης λειτουργίας της φαρμακευτικής αγοράς.


Διαβάστε στο Pharmacorner

5ο ΣΦΕΕ Business Day
Πριν 2 μήνες

sfee business day

Η πέμπτη διαδοχική διοργάνωση του θεσμού των ΣΦΕΕ Business Day έδωσε την ευκαιρία για ακόμα μία χρονιά σε περισσότερους από 60 νέους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Φαρμακευτικών, Ιατρικών, Οικονομικών, Θετικών Επιστημών και Πολυτεχνικών Σχολών να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες και τη δυναμική του φαρμακευτικού κλάδου, καθώς και να ενημερωθούν για τις τάσεις και τις επαγγελματικές προοπτικές που διαγράφονται στο χώρο της Υγείας. Η φετινή ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018, στο αμφιθέατρο της εταιρίας GlaxoSmithKline (GSK), στο πλαίσιο του προγράμματος Business Days, που οργανώνει ο Καθηγητής Ιορδάνης Λαδόπουλος.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Νομικό Σημείωμα επί του ΠΔτος για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων και τις εταιρείες φαρμακείων
Πριν 2 μήνες

pharmacy1 new

Παρατίθεται το υπ' αριθμόν 3994/18.7.2018 έγγραφο του ΠΦΣ με θέμα «Νομικό Σημείωμα επί του ΠΔτος για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων και τις εταιρείες φαρμακείων». Αναλυτικότερα:  


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση της Ο.Σ.Φ.Ε. σχετική με την επιστολή του Π.Σ.Φ.
Πριν 2 μήνες

osfe mesa

Πατήστε εδώ για να δείτε την ανακοίνωση της Ο.Σ.Φ.Ε.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο ΠΦΣ για το Προεδρικό Διάταγμα για το ιδιοκτησιακό
Πριν 2 μήνες

farmakeia

Σε ό,τι αφορά στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για το ιδιοκτησιακό (ΦΕΚ 124/Α/11.7.2018), στο υπ' αριθμόν 3920/12.7.2018 έγγραφό του ο ΠΦΣ αναφέρει "Εκδόθηκε το υπ’ αριθμόν 64 Προεδρικό Διάταγμα «Ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού – Ίδρυση φαρμακείου» (ΦΕΚ Α΄ 124/11.7.2018). Κατά του εν λόγω Π.Δτος, ως έχει ανακοινωθεί, θα ασκηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αίτησης ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες νομικό σημείωμα επί του εν λόγω Π.Δτος".


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΑΑΔΕ: Επιστροφές φόρου εισοδήματος
Πριν 2 μήνες

aade logo

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει ότι εκδόθηκε η πρώτη εντολή πληρωμής μέσω τραπεζών για δικαιούχους επιστροφής φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2017. Η εντολή πληρωμής αφορά φορολογούμενους οι οποίοι υπέβαλαν τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2017 μέχρι την 27/06/2018, με αποτέλεσμα εκκαθάρισης πιστωτικό και κατά τον έλεγχο βρέθηκαν φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Υπουργείο Υγείας: Έναρξη υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη και τοποθέτηση του λοιπού επικουρικού προσωπικού, πλην ιατρών
Πριν 2 μήνες

logo ypourgeio ygeias copy

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής loipoepikouriko.moh.gov.gr για την πρόσληψη και τοποθέτηση του Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού, πλην Ιατρών.


Διαβάστε στο Pharmacorner
300x300 18oPP WebBanner
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

Flash not installed.

banner-dynamiki