Όλες οι ειδήσεις του φαρμακείου


  • Τα παρακάτω άρθρα καθώς και τα λογότυπα, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των ιστότοπων που δημοσιεύονται.
  • Το Pharmacorner, σε αυτή την ενότητα, αναδημοσιεύει μόνο μέρος του περιεχομένου παραπέμποντας στην αρχική δημοσίευση.
  • Το Pharmacorner δεν φέρει καμμία ευθύνη για την ορθότητα και το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων αυτής της ενότητας.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Αν. Μακεδονίας-Θράκης
Πριν 1 ώρα & 2 λεπτά

ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης που διοργάνωσαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Σερρών), με οικοδεσπότη τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Καβάλας και με την ενεργή υποστήριξη των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών της περιοχής και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, στις 25-26 Ιουνίου 2022, στο LUCY HOTEL στην Καβάλα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παράταση ισχύος του μειωμένου ΦΠΑ σε μάσκες & άλλα προϊόντα ατομικής υγιεινής ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης
Πριν 2 ώρες & 8 λεπτά

Adonis Georgiadis

Την παράταση της ισχύος του μειωμένου ΦΠΑ σε μάσκες, γάντια αντισηπτικά και σε άλλα προϊόντα ατομικής υγιεινής έως το τέλος του 2022, με τροπολογία που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή, ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεφωνική παρέμβασή του σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουνίου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και στον δημοσιογράφο, κ. Γιώργο Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Στ. Λουκίδης: Ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό με 4η δόση, στις ηλικιακές ομάδες άνω των 60
Πριν 3 ώρες & 1 λεπτά

EPE

Δύο ισχυρές συστάσεις απεύθυνε ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και καθηγητής Πνευμονολογίας, κ. Στέλιος Λουκίδης, σε συνέντευξη του στο πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ 91,6 και στον δημοσιογράφο Βασίλη Αδαμόπουλο. Ο κ. Λουκίδης, αφενός συστήνει με βάση τα δεδομένα την 4η δόση στους άνω των 60 και αφετέρου προέτρεψε του νεότερους να σκέφτονται και να προστατεύσουν τους μεγαλύτερους, ελέγχοντας ή/και μειώνοντάς επισκέψεις και επαφές, καθώς η ομάδα των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας είναι εκείνη που οδηγεί τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας. Σημείωσε δε ότι σε αυτή την ομάδα το τελευταίο διάστημα ήδη έχουν χορηγηθεί αρκετά αντιϊκά φάρμακα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΑΑΔΕ: Απλοποίηση διαδικασίας σε τροποποιήσεις συμβολαίων ακινήτων
Πριν 21 ώρες & 53 λεπτά

aade logo

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου της 27ης Ιουνίου "Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων συνεχίζει να απλοποιεί τη διαδικασία στις τροποποιήσεις των συμβολαίων. Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, σε περιπτώσεις επανάληψης ή διόρθωσης συμβολαίου ως προς την περιγραφή των ορίων, του ονόματος ή του αριθμού ακινήτου, εφόσον δεν μεταβάλλεται κανένα άλλο περιγραφικό στοιχείο, η διεύθυνση και οι προσόψεις αυτού, δεν απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ε.Ε.Σ.: Τελετή Απονομής Βραβείων των μαθητών που διέπρεψαν στους τρεις Πανελλαδικούς διαγωνισμούς που διοργάνωσε o Τομέας Νεότητάς του
Πριν 22 ώρες & 5 λεπτά

ees vraveysi

Ο Τομέας Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διοργανώνει Τελετή Απονομής Βραβείων σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι διέπρεψαν στους τρεις Πανελλαδικούς διαγωνισμούς που διοργάνωσε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022, στις 19:30, στο Περιστύλιο του Ζαππείου  Μεγάρου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

«ΟΧΙ» του ΠΙΣ στη συνταγογράφηση των ανασφάλιστων σε μόνο Δημόσιες Δομές Υγείας
Πριν 22 ώρες & 14 λεπτά

PANELLHNIOSIATRIKOS LOGO HD

Την αναστολή ισχύος από 1η Ιουλίου 2022 και την οριστική κατάργηση του μέτρου της υποχρεωτικής συνταγογράφησης των ανασφάλιστων μόνο από ιατρούς δημόσιων δομών, ζητεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δυνατότητα συνολικής ακύρωσης εκτελεσμένων συνταγών μέσω της web εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ
Πριν 1 μέρα

farmakeio grafeio2

Όπως ενημερώνει με το υπ' αριθμόν 2646 / 21 Ιουνίου 2022 έγγραφό του ο ΠΦΣ "Έχει ζητηθεί από τον ΠΦΣ και έχει γίνει ήδη αποδεκτό από τον ΕΟΠΥΥ και το Υπ. Υγείας το αίτημά μας για συνολική ακύρωση εκτέλεσης συνταγής μέχρι και την 2η εργάσιμη μέρα του επόμενου  μήνα. Όπως μας ενημέρωσε η ΗΔΙΚΑ απαιτείται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να  υλοποιηθεί. Όμως μας παρέχεται η δυνατότητα προσωρινά μέχρι τη υλοποίηση των ανωτέρω, να  ακυρώνεται η συνταγή  μέχρι και έξι 24ωρα (144 ώρες)  μετά την εκτέλεση της.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο υποβολής συνταγών με διαδικασίες εκκαθάρισης τακτικού ελέγχου
Πριν 1 μέρα

photo 5cnew

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 2679 / 24 Ιουνίου 2022 έγγραφο του ΠΦΣ προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους, "Σας αποστέλλουμε αναλυτικές οδηγίες για όλους τους τύπους υποβολής λογαριασμών των φαρμακείων που αφορούν:

Περίπτωση έκδοσης τιμολογίων μέσω των μηχανογραφικών προγραμμάτων εκτέλεσης των συνταγών, Περίπτωση έκδοσης τιμολογίων εκτός των μηχανογραφικών προγραμμάτων εκτέλεσης των συνταγών, Απουσία προγράμματος και εκτέλεση όλων των συνταγών μέσω ΗΔΙΚΑ.
Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παρέχει οδηγίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πνιγμών στην Ελλάδα
Πριν 2 μέρες

ees odhgies gia pnigmo

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αφορμή ένα ακόμα τραγικό περιστατικό που συνέβη στα Ιωάννινα (26/6) με τον πνιγμό 16χρονου παιδιού στη λίμνη Πηγών Αώου, απευθύνει έκκληση για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση των πνιγμών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, ο πνιγμός στη θάλασσα, αποτελεί διεθνώς την πέμπτη συχνότερη αιτία θανάτου από ατύχημα μεταξύ όλων των ηλικιακών ομάδων και τη δεύτερη αιτία θανάτου από ατύχημα για τα παιδιά. Πρέπει να τονιστεί ιδιαιτέρως ότι πολλά από τα θύματα πνιγμού μπορούν να επιβιώσουν και να αναρρώσουν πλήρως με την έγκαιρη και σωστή αντιμετώπιση στα κρίσιμα πρώτα λεπτά που εκτυλίσσεται το περιστατικό.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την Αυτοφροντίδα «Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ»
Πριν 9 μέρες

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΜΕ ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΚΑΛΑ 1

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως η εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την Αυτοφροντίδα «Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ», πραγματοποιείται πλέον με την αρωγή και υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας.  Το Υπουργείο ανταποκρίθηκε θετικά στο σχετικό αίτημα του ΕΦΕΧ αναγνωρίζοντας τη σημασία της εκπαίδευσης των πολιτών σε θέματα ορθών πρακτικών Αυτοφροντίδας και κατόπιν εποικοδομητικής συνάντησης εκπροσώπων του Συνδέσμου με την  Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα Μίνα Γκάγκα, κατά την οποία ενημερώθηκε για τις δράσεις και τους στόχους της εκστρατείας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Θεόδωρος Τρύφων εκλέχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒ
Πριν 9 μέρες

τρυφων θεοδωρος

Μετοβασικόμήνυμα«Μαζίανοίγουμεδρόμους»ξεκίνησεσήμεραΤετάρτη15ΙουνίουηΕτήσιαΤακτικήΓενικήΣυνέλευσητουΣΕΒστοΚέντροΠολιτισμού«ΕλληνικόςΚόσμος».ΚατάτιςαρχαιρεσίεςπουπραγματοποιήθηκανανανεώθηκεηεμπιστοσύνηστοΔιοικητικόΣυμβούλιοτουΣΕΒ.ΗεγχώριαβιομηχανίαφαρμάκουεκπροσωπείταιεκνέουστοΔιοικητικόΣυμβούλιοαπότονπρόεδροτηςΠανελλήνιαςΈνωσηςΦαρμακοβιομηχανίας,ΘεόδωροΤρύφων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Το 4ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Αν. Μακεδονίας-Θράκης στην Καβάλα
Πριν 9 μέρες

1700x567 4oPANMAKTHRAK fb cover

Στις 25-26 Ιουνίου 2022, στο LUCY HOTEL στην Καβάλα, θα πραγματοποιηθεί το 4ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης που διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Σερρών), με οικοδεσπότη τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Καβάλας και με την ενεργή υποστήριξη των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών της περιοχής και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΘ: Αύξηση έως και 50% στη διάθεση self tests και στη διενέργεια rapid tests στα φαρμακεία
Πριν 15 μέρες

covid test

Αύξηση που αγγίζει έως και το 50% καταγράφεται την τελευταία βδομάδα στη ζήτηση self tests, αλλά και στη διενέργεια rapid tests στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με στοιχεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), πολίτες όλων των ηλικιών, οι οποίοι συνήθως εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, όπως πονόλαιμο και καταρροή, προσέρχονται στα φαρμακεία για να κάνουν το τεστ και να διαπιστώσουν εάν νοσούν από COVID-19. Μάλιστα, αυξημένο είναι και το ποσοστό θετικότητας των τεστ, καθώς περίπου 7 στα 10 είναι θετικά.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: 145 χρόνια προσφοράς χωρίς αντάλλαγμα
Πριν 20 μέρες

ees 145 xronia

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός την Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022, συμπληρώνει 145 έτη αδιάκοπης προσφοράς, έχοντας πάντα σαν πυξίδα την διευρυμένη προσφορά προς όλες τις κοινωνικές ομάδες αλλά και τη διάδοση και προάσπιση των υπέρτατων πανανθρώπινων αξιών του εθελοντισμού, του ανθρωπισμού και της προσφοράς χωρίς αντάλλαγμα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ευκολότερη η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας για μεταβιβάσεις ακινήτων
Πριν 20 μέρες

logo ypergasias slider copy copy copy copy copy

Θα λαμβάνονται υπόψη μόνο οι βεβαιωμένες από το ΚΕΑΟ οφειλές- Τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη  ανακοίνωση:

Πιο  εύκολη και πιο γρήγορη γίνεται η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας για μεταβιβάσεις ακινήτων σε περίπτωση ύπαρξης οφειλών στον ΕΦΚΑ, με ρύθμιση που περιλαμβάνεται σε τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα».


Διαβάστε στο Pharmacorner

O ΠΦΣ στηρίζει και ενισχύει την πρωτοβουλία αποκομιδής μολυσματικών αποβλήτων σε συνεργασία με τους Φ.Σ.
Πριν 20 μέρες

pfs logo

«Μόνο μια Γη» είναι το κεντρικό σύνθημα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Είναι ζωτικής σημασίας να διαφυλάξουμε την υγεία της ατμόσφαιράς της, τον πλούτο και την ποικιλομορφία της ζωής στη Γη, τα οικοσυστήματά της και τους πεπερασμένους πόρους της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ, στη συνεδρίαση της 16/3/2022 στο πλαίσιο της ανάληψης δράσεων φιλικών προς το περιβάλλον, έλαβε την απόφαση για την στήριξη και την ενίσχυση της πρωτοβουλίας της αποκομιδής μολυσματικών αποβλήτων σε συνεργασία με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δήλωση Α. Ξανθού για ελλείψεις φαρμάκων στην εγχώρια αγορά "Απαγόρευση επ’ αόριστον των παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων"
Πριν 20 μέρες

andreas xanthos copy

"Οι ελλείψεις φαρμάκων καθημερινής χρήσης έχουν πάρει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις οδηγώντας σε απόγνωση φαρμακοποιούς και ασθενείς. Υπεύθυνοι είναι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας που, επειδή είναι εμμονικά νεοφιλελεύθεροι και θεωρούν ότι η αγορά αυτορρυθμίζεται, αφήνουν χωρίς έλεγχο και κατασταλτική κρατική παρέμβαση τον κερδοσκοπικό  μηχανισμό των παράλληλων εξαγωγών. Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι εδώ και καιρό αναδεικνύουν το πρόβλημα αλλά τα κυβερνητικά  αντανακλαστικά είναι τραγικά.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δημοσίευση ΚΥΑ εκκαθάρισης ιδιωτικών & στρατιωτικών φαρμακείων για τις συνταγές φαρμάκων
Πριν 20 μέρες

farmaka1

Όπως αναφέρει ενημέρωση από τον ΠΦΣ (αρ. πρωτ. 2357/7.6.2022) "Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με ημερομηνία δημοσίευσης την 6η Ιουνίου 2022 η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπ. Υγείας, κ. Αθανάσιου Πλεύρη. και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ Θεόδωρου Σκυλακάκη, που αφορά την εκκαθάριση των ιδιωτικών φαρμακείων για λογαριασμούς εκτελεσμένων συνταγών φαρμάκων δικαιούχων περίθαλψης ΕΟΠΥΥ (ΦΕΚ Β΄2792/06.06.2022).


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παρουσίαση του προγράμματος πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννηματά»
Πριν 20 μέρες

plevris gennimata programma

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε το πρωί της 9ης Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η παρουσίαση του προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου «Φώφη Γεννηματά». Πρόκειται για την πρώτη δράση προληπτικής ιατρικής που ανακοινώνεται από τους Υπουργούς Υγείας Θάνο Πλεύρη και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και αφορά στον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού. Αξιοποιώντας ψηφιακά εργαλεία και την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, η Ελλάδα υλοποιεί για πρώτη φορά ένα τόσο εκτεταμένο πρόγραμμα πληθυσμιακού προσυμπτωματικού ελέγχου που διευκολύνει τις γυναίκες να κάνουν τις εξετάσεις τους εύκολα, άμεσα και δωρεάν.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Ε.Ε.Σ. διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία Ναυαγοσωστικούς αγώνες σε Αρτέμιδα και ΟΑΚΑ
Πριν 23 μέρες

IMG 159595d660390c0b82389f69d6ef78e5 V

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν οι Ναυαγοσωστικοί αγώνες σε θάλασσα και πισίνα που διοργάνωσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην παραλία Αρτέμιδας και στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ (4-5/6), στέλνοντας ηχηρό μήνυμα διάδοσης και ενδυνάμωσης της Ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιου Αυγερινού.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Κ. Χατζηδάκης: Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους – Μηνιαία επιδότηση ίση με τον κατώτατο μισθό
Πριν 24 μέρες

02.06.2022 ΚΧ ΒΕΡΑΛ 1

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Περισσότερα από 10 προγράμματα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) θα προχωρήσουν εντός του έτους, δημιουργώντας συνολικά πάνω από 86.000 νέες θέσεις εργασίας. Αύριο ξεκινάει ένα από αυτά. Πρόκειται για το «Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 10.000 ανέργους νέους, 18-29 ετών, στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας».


Διαβάστε στο Pharmacorner

Διαθέσιμη σε κινητό και τάμπλετ η εφαρμογή myErgani
Πριν 24 μέρες

myErgani

Κ. Χατζηδάκης: Πραγματοποιείται ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Διαθέσιμη πλέον σε κινητό και τάμπλετ είναι η εφαρμογή myErgani, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο την άμεση πρόσβαση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στο εργασιακό ιστορικό τους. H εφαρμογή είναι διαθέσιμη για android και iOS συσκευές.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Έναρξη υποβολής αιτήσεων ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ για τη θερινή κατασκηνωτική περίοδο 2022
Πριν 24 μέρες

e EFKA new copy copy

Σε λειτουργία τίθεται από αύριο (2/6/2022) η ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για την θερινή κατασκηνωτική περίοδο 2022, για τα έμμεσα μέλη ηλικίας 6 έως 16 ετών συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων και συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ, καθώς και των παιδιών των εργαζομένων στον e-ΕΦΚΑ. 

Οι  αιτήσεις συμμετοχής  θα υποβληθούν  από  2/6/2022 ( 09.00 π.μ.) έως και 9/6/2022, και για τις πέντε  κατασκηνωτικές περιόδους, δέκα πέντε ημερών έκαστη  για τα ακόλουθα χρονικά διαστήματα:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ για τον Τακτικό έλεγχο συνταγών φαρμάκων
Πριν 27 μέρες

photo 5cnew

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 2276/2.6.2022  έγγραφο του ΠΦΣ "Σας αποστέλλουμε την εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ που αφορά στον τακτικό έλεγχο των συνταγών φαρμάκων αποκλειστικά για τον ΕΟΠΥΥ και την εγκύκλιο του Οργανισμού σχετικά με τις σφραγίδες των θεραπόντων ιατρών κατά τη συνταγογράφηση.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και 415 συνέδρων ολοκληρώθηκε το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής
Πριν 27 μέρες

ees psef

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στις 21 & 22 Μαΐου.

Στην επίσημη έναρξη του συνεδρίου, το Σάββατο 21 Μαΐου, ο πρόεδρος του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης,  Διονύσιος Ευγενίδης, καλωσόρισε τους συνέδρους και επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι: «Σκοπός του συνεδρίου αυτού είναι να μπορέσουμε να προσφέρουμε σε εσάς που το παρακολουθείτε, τη διαρκή και επικαιροποιημένη ενημέρωση που έχουμε ανάγκη για να βελτιωθούμε επαγγελματικά. Ενημέρωση που έρχεται από έγκριτους επιστήμονες, φαρμακοποιούς, γιατρούς, οδοντιάτρους, υγειονομικούς.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ELPEN - Ομάδα Αιγαίου: Μια σπουδαία πορεία 22 χρόνων
Πριν 27 μέρες

elpen omada aigaiou

Είκοσι δύο (22) χρόνια σταθερής και διακριτικής προσφοράς στους κατοίκους των μικρών και ακριτικών νησιών συμπληρώνει φέτος η σύμπραξη της ELPEN με την «Ομάδα Αιγαίου». Πρόκειται για μια σημαντική συνεργασία, που έχει αποδώσει σπουδαίους καρπούς για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Στο πλαίσιο της φετινής συμμετοχής της στον 28ο Διάπλου του Αιγαίου Πελάγους, που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 15 Μαΐου 2022, η εταιρεία προσέφερε στο Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων έναν βιοχημικό αναλυτή για τη διενέργεια αιματολογικών εξετάσεων στους κατοίκους του νησιού.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Πλούσιο συνεδριακό πρόγραμμα και παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του ΛΕ’ Συνεδρίου της ΟΣΦΕ στη Λάρισα
Πριν 27 μέρες

OSFE2022 logo 01

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και παραγόντων της φαρμακευτικής αγοράς θα πραγματοποιηθεί το ΛΕ’ Συνέδριο της ΟΣΦΕ, το ετήσιο συνέδριο των συνεταιρισμένων φαρμακοποιών, στις 11 & 12 Ιουνίου 2022, στο ξενοδοχείο LARISSA IMPERIAL, στη Λάρισα.

Στις εργασίες του ΛΕ΄ Συνεδρίου της ΟΣΦΕ, που γίνεται με την οργανωτική ευθύνη και φιλοξενία του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Λάρισας (ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.ΛΑ.)., θα λάβουν μέρος οι αντιπρόσωποι των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών από όλη την Ελλάδα, ενώ θα το τιμήσουν με την παρουσία τους η τοπική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για υποχρεωτική χρήση μάσκας στα φαρμακεία
Πριν 27 μέρες

mask

'Οπως αναφέρει δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας την 1η Ιουνίου "Στη σημερινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε ομόφωνα:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Υπουργική απόφαση για τη συνταγογράφηση των ανασφάλιστων
Πριν 27 μέρες

deltio tipou new logo 05 2 6 copy

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας "Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης υπέγραψε την απόφαση που προβλέπει τις εξαιρέσεις για τη συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Πλήρως εμβολιασμένα άτομα με COVID-19 είναι λιγότερο μεταδοτικά
Πριν 1 μήνες

COVID19 VACCINE

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό JAMA Network Open, πλήρως εμβολιασμένα άτομα που μολύνονται από τον κορωνοϊό μεταδίδουν τη λοίμωξη σε λιγότερα άτομα και είναι μεταδοτικά για μικρότερο χρονικό διάστημα συγκριτικά με άτομα που είναι μερικώς ή καθόλου εμβολιασμένα.

Οι Καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Επιδημιολογίας-Προληπτικής Ιατρικής), Σταυρούλα Πάσχου (Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας) και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής Θεραπευτικής-Αιματολογίας-Ογκολογίας και Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα κύρια σημεία της μελέτης αυτής.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Πρόσκληση από τον ΠΦΣ σε διαδικτυακό ενημερωτικό σεμινάριο για τον τακτικό έλεγχο συνταγών
Πριν 1 μήνες

taktikos elegxos

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σας προσκαλεί  σε ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα: «ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ των συνταγών φαρμάκων: ενημέρωση για τον τρόπο υποβολής και εκκαθάρισης συνταγών», που θα διεξαχθεί σε ζωντανή μετάδοση το Σάββατο 28 Μαΐου, ώρα 18.00 και σε επανάληψη την Κυριακή 29 Μαΐου, ώρα 20.00.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Στις 11 και 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το ΛΕ’ Συνέδριο της ΟΣΦΕ στη Λάρισα
Πριν 1 μήνες

OSFE2022 logo 01

Το ΛΕ’ Συνέδριο της ΟΣΦΕ, το ετήσιο συνέδριο των συνεταιρισμένων φαρμακοποιών, θα πραγματοποιηθεί στις 11 & 12 Ιουνίου 2022, στο ξενοδοχείο LARISSA IMPERIAL, στη Λάρισα, με την οργανωτική ευθύνη και τη φιλοξενία του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Λάρισας (ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.ΛΑ.).


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εκτέλεση μόνο ηλεκτρονικών συνταγών μετά τις 20 Μαϊου 2022
Πριν 1 μήνες

prescription 56ad9f2a5f9b58b7d00b43f8

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 2002/18.5.2022 έγγραφο του ΠΦΣ "Σας υπενθυμίζουμε ότι μετά τις  20 Μαΐου θα εκτελούνται από τα φαρμακεία μας  μόνο ηλεκτρονικές συνταγές και δεν θα επιτρέπεται η εκτέλεση χειρόγραφων συνταγών (πράσινες συνταγές και ηλεκτρονικές συνταγές που τις εκτελούσαμε χειρόγραφα), σύμφωνα και με την από 28.04.2022 ενημέρωση της Φαρμακευτικής Υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Αναγκαιότητα χρήσης μάσκας εντός του χώρου των φαρμακείων
Πριν 1 μήνες

mask

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 2038 / 19.5.2022 έγγραφο του ΠΦΣ προς τον υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη "Με αφορμή τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων για την υποχρεωτικότητα της μάσκας ανά πεδίο δραστηριότητας και τις σχετικές ανακοινώσεις που ακολούθησαν, θεωρούμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε ότι λόγω της συνεχιζόμενης έκθεσης των πολιτών αλλά και του προσωπικού των φαρμακείων σε εν δυνάμει φορείς του ιού κατά την εξυπηρέτηση εντός του χώρου του φαρμακείου, κρίνουμε σκόπιμο να διατηρηθεί η υποχρεωτικότητα χρήσης της μάσκας και για τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες που επισκέπτονται τα φαρμακεία  μας, όπως ακριβώς συμβαίνει και στις υπόλοιπες δομές υγείας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ε.Ε.Σ.: Τελετή Ορκωμοσίας εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών στο Ζάππειο Μέγαρο
Πριν 1 μήνες

EEE ZAPPEIO ORKOMOSIA

Σε ιδιαίτερα θερμή και συγκινησιακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, 22 Μαΐου 2022, στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, η Τελετή Υπόσχεσης Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών και Ναυαγοσωστών από τα Τμήματα Αθήνας και Πειραιά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού, του Γενικού Γραμματέα κ. Γεώργιου Σκούμα και πλήθους εκπροσώπων της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσία της χώρας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Πρόεδρος της Ε.Ε.Φα.Μ, για 2η συνεχή θητεία, η κυρία Ντανιέλα Μάλο
Πριν 1 μήνες

ΝΤΑΝΙΕΛΑ ΜΑΛΟ PHOTO

Η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Management (E.E.Φα.Μ.) ανακοινώνει τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου για τα έτη 2022 - 2024, όπως αναδείχθηκε από την εκλογική διαδικασία που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του 13ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Διαθέσιμα για όλους το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού και το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων
Πριν 1 μήνες

deltio tipou new logo 05 2 6

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Σε λειτουργία για χρήση από τους γονείς τέθηκαν το πρωί της Δευτέρας το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού και το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων. Πρόκειται για δύο υπηρεσίες που αναβαθμίζουν την παρακολούθηση της αναπτυξιακής προόδου του παιδιού και διευκολύνουν τον προγραμματισμό των βασικών παιδιατρικών εμβολίων. Με τον τρόπο αυτό, οι γονείς και οι παιδίατροι έχουν πλέον τη δυνατότητα να οργανώνουν αποτελεσματικότερα τη φροντίδα της υγείας των παιδιών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σχετικά με την ευλογιά των πιθήκων και τον εμβολιασμό
Πριν 1 μήνες

deltio tipou new logo 07 5

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών (ΕΕΕ) στη σημερινή συνεδρίασή της εξέτασε τα υπάρχοντα επιστημονικά και επιδημιολογικά δεδομένα αναφορικά με την εμφάνιση κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox).

H ευλογιά των πιθήκων είναι σπάνια ιογενής εξανθηματική νόσος. Μεταδίδεται από άγρια ζώα (κυρίως τρωκτικά) που βρίσκονται σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Αφρικής. Σπανίως η μετάδοση της νόσου γίνεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω της επαφής με δερματικές βλάβες ή σωματικά υγρά καθώς και μέσω αναπνευστικών σωματιδίων μετά από παρατεταμένη στενή επαφή σε μικρή απόσταση. Η μεταδοτικότητα της νόσου είναι μικρή. Η ανάρρωση από τη νόσο είναι συνήθως πλήρης μέσα σε λίγες εβδομάδες καθώς η νόσηση είναι συνήθως ήπια και αυτοπεριοριζόμενη.

Ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων είναι συγγενικός με τον ιό της ευλογιάς, νόσου που έχει εκριζωθεί από τον πλανήτη από το 1980 μετά από ένα επιτυχημένο παγκόσμιο πρόγραμμα εμβολιασμού. Στη χώρα μας ο εμβολιασμός κατά της ευλογιάς (δαμαλισμός) σταμάτησε τη δεκαετία του 1970. Άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών έχουν κατά πάσα πιθανότητα εμβολιαστεί και αναμένεται να έχουν κάποιο βαθμό προστασίας έναντι της ευλογιάς των πιθήκων, παρά το γεγονός ότι τα υπάρχοντα δεδομένα δεν επιτρέπουν ακριβείς εκτιμήσεις.

Τα μέτρα προφύλαξης περιλαμβάνουν την τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και την αποφυγή της στενής επαφής με ύποπτα κρούσματα. Σχετικές οδηγίες έχουν εκδοθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Ειδικό εμβόλιο έναντι του ιού της ευλογιάς των πιθήκων ως σήμερα δεν υπάρχει ωστόσο το εμβόλιο έναντι της ευλογιάς αναμένεται να παρέχει προστασία. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει αδειοδοτήσει το τροποποιημένο εμβόλιο κατά της ευλογιάς (Imvanex), το οποίο περιέχει ζώντες εξασθενημένους μη πολλαπλασιαζόμενους ιούς. Το εμβόλιο αυτό μπορεί να χορηγηθεί υποδορίως σε δύο δόσεις, με μεσοδιάστημα 4 εβδομάδων από την ηλικία των 18 ετών όπως και σε ανοσοκατασταλμένα άτομα.

Ενδειξη μαζικού εμβολιασμού για την προστασία από την ευλογιά των πιθήκων δεν υπάρχει, λόγω των επιδημιολογικών και κλινικών χαρακτηριστικών της νόσου.

Ο εμβολιασμός μπορεί να γίνει επιλεκτικά:

-Μετά από έκθεση σε άτομα που είχαν στενή επαφή με κρούσμα όπως άτομα του στενού περιβάλλοντος και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Η χορήγηση του εμβολίου θα πρέπει να γίνει εντός 4 ημερών από την έκθεση.

-Προληπτικά σε άτομα που εργάζονται σε χώρους με αυξημένο επαγγελματικό κίνδυνο έκθεσης στον ιό της ευλογιάς των πιθήκων, όπως ερευνητικά εργαστήρια.

Εξετάζεται από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης European Health Emergency Preparedness and Response Authority (HERA) η δυνατότητα κοινής προμήθειας εμβολίων με ταχείες διαδικασίες για τις ενδεχόμενες ανάγκες κάθε χώρας.

Η ΕΕΕ εκτιμά ότι με τα μέχρι σήμερα δεδομένα ο κίνδυνος από την ευλογιά των πιθήκων για το γενικό πληθυσμό της χώρα μας είναι πολύ μικρός.

Η ΕΕΕ παρακολουθεί συστηματικά τις εξελίξεις και τα επιστημονικά δεδομένα και θα επικαιροποιεί ανάλογα τις συστάσεις της.


Διαβάστε στο Pharmacorner

8ο ΠΣΕΦ ΦΣΘ: Ο «DIAS» επιτυγχάνει την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα
Πριν 1 μήνες

IGEM METATHESS

Στην ανάπτυξη ενός νέου διαγνωστικού εργαλείου, το οποίο θα ανιχνεύει σε πρώιμο στάδιο τον καρκίνο του πνεύμονα, στοχεύει το πρότζεκτ DIAS (Diagnostic Investigation Accurate System) που υλοποιεί η ομάδα IGEM-MetaThess του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα μη επεμβατικό εργαλείο που βασίζεται στη λήψη αίματος από τους ασθενείς, το οποίο στη συνέχεια υφίσταται ειδική επεξεργασία και ανάλυση με καινοτόμα τεχνολογία και μπορεί να εντοπίσει τη νόσο σε αρχικό στάδιο. Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί να χορηγηθεί εγκαίρως η κατάλληλη θεραπεία στους ασθενείς, επιτυγχάνοντας αποφυγή των μεταστάσεων και μείωση της θνησιμότητας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

8ο ΠΣΕΦ ΦΣΘ: Στα σκαριά η διάθεση προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης από τα φαρμακεία
Πριν 1 μήνες

 

Στη διευκόλυνση επενδύσεων για την παραγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης τόσο για την κάλυψη της ελληνικής αγοράς, όσο και για εξαγωγές στοχεύει το νομοθετικό πλαίσιο N. 4523/2018.

Στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η κ. Ελένη Σκαλτσά, καθηγήτρια Τομέα Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Τμήματος Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της με θέμα «Το νομοθετικό πλαίσιο της κάνναβης», που πραγματοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο του 8ο Πανελλήνιου Συνεδρίου Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Μάλιστα η κ. Σκαλτσά είναι και Αντιπρόεδρος της επιτροπής για τη φαρμακευτική κάνναβη που έχει συσταθεί από τον ΕΟΦ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με τον Ε.Ε.Σ. συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία
Πριν 1 μήνες

AYGERINOS AYGENAKHS

Η πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Αθλητισμού, σε στενή συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για την άμεση συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από την αθλητική οικογένεια της χώρας και η αποστολή της στην Ουκρανία, παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε στα γραφεία του Ε.Ε.Σ., παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, και του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιου Αυγερινού.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Ε.Ε.Σ. διοργανώνει ορκωμοσία Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών στο Ζάππειο Μέγαρο
Πριν 1 μήνες

Aponomi Ptyxion Samareiton

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει Τελετή Υπόσχεσης Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών και Ναυαγοσωστών, την Κυριακή 22 Μαΐου και ώρα 19:00, στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εκπόνηση επιστημονικών μελετών από τον ΠΦΣ
Πριν 1 μήνες

survey

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 1827/13.5.2022 έγγραφο του ΠΦΣ "Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, προχωρά στην εκπόνηση επιστημονικών μελετών αναφορικά με θέματα που άπτονται της καθημερινότητας των  φαρμακείων της χώρας μας, μετά την πάροδο δύο και πλέον ετών πανδημίας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση παράτασης υποβολών eΔΑΠΥ για τον μήνα Απρίλιο του 2022
Πριν 1 μήνες

EOPYY LOGO

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ "Σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία των υποβολών (eΔΑΠΥ και αποστολή φυσικού αρχείου) όλων των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ Παρόχων Υπηρεσιών Υγείας για το μήνα Απρίλιο 2022 έως και την 27/5/2022, ημέρα Παρασκευή".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Αναμνηστική δόση για παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων
Πριν 1 μήνες

deltio tipou new logo 05 2 6

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, λαμβάνοντας υπόψιν ότι σε χώρες του εξωτερικού η πρώτη αναμνηστική (3η) δόση αποτελεί προϋπόθεση για την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αποφασίζει τη χορήγηση της σε εφήβους ηλικίας 12-17 ετών πριν τη μετάβασή τους στις χώρες αυτές.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Ενημέρωση για τα ψηφισθέντα άρθρα 8 & 9 του Ν. 4931/13.05.2022
Πριν 1 μήνες

farmakeia

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 1901/16.5.2022 έγγραφο του ΠΦΣ, "Ψηφίσθηκε το Νομοσχέδιο «Γιατρός για Όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις» και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α΄/94/13.5.2022, ο Νόμος 4931/2022 που περιλαμβάνει τα εξής άρθρα που αφορούν στα φαρμακεία μας:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΘ: Στις 21 και 22 Μαΐου, διαδικτυακά, το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής
Πριν 1 μήνες

FB COVER PSEF22 02 copy

Με τη συμμετοχή καθηγητών Φαρμακευτικής και Ιατρικής από τα τρία Τμήματα Φαρμακευτικής της χώρας και από Ιατρικές Σχολές, καθώς και διακεκριμένων επιστημόνων υγείας, θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Μαΐου 2022, διαδικτυακά, το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής.

Το συνέδριο διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, του Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Συμπεράσματα του 15ου Παγκρήτιου Φαρμακευτικού Συνεδρίου στα Χανιά
Πριν 1 μήνες

15o PagKRHTIO logo copy

Περισσότεροι από 550 σύνεδροι, με φυσική παρουσία και διαδικτυακά, παρακολούθησαν το 15ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο που ολοκλήρωσε τις εργασίες του στις 15 Μαΐου, ξανά μετά από παύση τριών χρόνων λόγω της Πανδημίας. Μία παρατεταμένη πανδημία η οποία δημιούργησε πολλές πληγές στην οικογενειακή, οικονομική και κοινωνική ζωή, τα αποτελέσματα της οποίας δεν έχουν ακόμη πλήρως ολοκληρωθεί και αποτιμηθεί.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Το Σάββατο 14 Μαΐου «ανοίγει» τις πύλες του, στα Χανιά, το 15ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο
Πριν 1 μήνες

15o PagKRHTIO logo

Με κεντρικό μήνυμα «Το φαρμακείο στυλοβάτης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» θα πραγματοποιηθεί το 15o Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, που διοργανώνει το Συντονιστικό Όργανο Φαρμακευτικών Συλλόγων Κρήτης, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, στις 14 έως και τις 15 Μαΐου 2022.

Το συνέδριο, που θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο PILOT BEACH RESORT, στη Γεωργιούπολη Χανιών, τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του ΙΔΕΕΑΦ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εκδηλώσεις "Μαζί μια αγκαλιά" από τον Φ.Σ. Λάρισας, τον ΠΦΣ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Λάρισα
Πριν 1 μήνες

ΜΑΖΙ

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνουν εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία της Λάρισας για την προώθηση του εθελοντισμού και την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα υγείας και πρόληψης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 9 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 15 Μαΐου, ημέρα της γιορτής του πολιούχου Αγίου Αχιλλείου.


Διαβάστε στο Pharmacorner
Piktocare Banner 300x300
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
dynamiki
300x300 VELTRAS