Όλες οι ειδήσεις του φαρμακείου


  • Τα παρακάτω άρθρα καθώς και τα λογότυπα, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των ιστότοπων που δημοσιεύονται.
  • Το Pharmacorner, σε αυτή την ενότητα, αναδημοσιεύει μόνο μέρος του περιεχομένου παραπέμποντας στην αρχική δημοσίευση.
  • Το Pharmacorner δεν φέρει καμμία ευθύνη για την ορθότητα και το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων αυτής της ενότητας.

Ο Ε.Ε.Σ. διοργάνωσε με τεράστια επιτυχία επιστημονική ημερίδα για την Προστασία των Παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, στο Ζάππειο Μέγαρο
Πριν 2 μέρες

HRC 3 prostasia

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της κακοποίησης των παιδιών, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και τεράστια συμμετοχή του κόσμου επιστημονική ημερίδα στο Ζάππειο Μέγαρο (30/11), με θέμα: «Προστασία Παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση», παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού και του Γενικού Γραμματέα του Ε.Ε.Σ, κ. Γεώργιου Σκούμα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Στις 10 και 11 Δεκεμβρίου το 8ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο
Πριν 2 μέρες

800x 8oPanthessaliko FBpost generic

Με την οργανωτική ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί φέτος, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2022, το 8ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο, που συνδιοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας και τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του ΙΔΕΕΑΦ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενημέρωση από τον ΠΦΣ για την ψήφιση του νόμου περί συγχωνεύσεων-συμπράξεων φαρμακείων
Πριν 3 μέρες

farmakeia

Σε έκτακτη ενημέρωση (αρ. πρωτ. 5128/2.12.2022) που απέστειλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, αναφέρει ότι "Σήμερα αργά το μεσημέρι ψηφίστηκε στην Ελληνική Βουλή και έγινε πραγματικότητα ένα όραμα το οποίο διεκδικούσε ο Κλάδος μας 35 ολόκληρα χρόνια. Το νομοθετικό πλαίσιο των συνενώσεων- συνεργασιών φαρμακείων είναι πλέον γεγονός αφού ψηφίστηκε αυτούσια η πρόταση την οποία είχαμε καταθέσει στο Υπουργείο Υγείας και η οποία είχε ψηφιστεί με συντριπτική πλειοψηφία στη Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ στις 9 & 10 Οκτωβρίου 2021.


Διαβάστε στο Pharmacorner

8ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο: «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: η συμβολή των φαρμακείων»
Πριν 7 μέρες

1640x624 8oPanthess

Με κεντρικό μήνυμα και άξονα της πλούσιας θεματολογίας του «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: η συμβολή των φαρμακείων» θα πραγματοποιηθεί το 8ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο, που συνδιοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας, με την οργανωτική ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καρδίτσας, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2022, και την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του ΙΔΕΕΑΦ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Ε.Ε.Σ. διοργανώνει μουσικοχορευτική παράσταση για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού
Πριν 8 μέρες

ees theatriki parastasi

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού (5/12), διοργανώνει μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο: «Οι ήρωες της διπλανής πόρτας», την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022, στις 7 μ.μ., στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Τα επόμενα βήματα για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας
Πριν 8 μέρες

logo ypergasias slider copy copy copy

Διευκρινίσεις για την ψηφιακή απογραφή του χρόνου εργασίας στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Από την 1η Νοεμβρίου 2022 ξεκίνησε η  ψηφιακή απογραφική διαδικασία του χρόνου εργασίας στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη ΙΙ, δηλαδή του ωραρίου απασχόλησης των εργαζομένων από όλες τις επιχειρήσεις – εργοδότες του ιδιωτικού τομέα της χώρας για το σύνολο των εργαζομένων τους, με σύμβαση μισθωτής εξαρτημένης εργασίας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αρωγός στο πολύτιμο έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
Πριν 9 μέρες

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΩΝ ΠΕΦ 1

Η αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και η στήριξη των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη βρίσκονται στον πυρήνα δράσης της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Στο πλαίσιο αυτό, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) ανανέωσε μέχρι το 2026 το Μνημόνιο συνεργασίας με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών των ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσω του Κεντρικού Κοινωνικού Φαρμακείου των Αθηνών και του Φαρμακείου του Χαλανδρίου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παγκόσμια διάσκεψη για την μικροβιακή αντοχή
Πριν 9 μέρες

eody

Στις 25 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε η τρίτη παγκόσμια υπουργική διάσκεψη υψηλού επιπέδου για τη μικροβιακή αντοχή στο Μασκάτ του Ομάν. Για πρώτη φορά τέθηκαν οι στόχοι για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πρόκλησης της μικροβιακής αντοχής. Η μικροβιακή αντοχή εμφανίζεται όταν βακτήρια, ιοί, μύκητες και παράσιτα δεν ανταποκρίνονται πλέον στα φάρμακα που χορηγούμε για την αντιμετώπισή τους. Ως αποτέλεσμα της αντοχής στα φάρμακα, τα αντιβιοτικά και άλλοι αντιμικροβιακοί παράγοντες καθίστανται αναποτελεσματικά. Ως συνέπεια καταγράφονται λοιμώξεις που είτε είναι δύσκολο, είτε αδύνατο να αντιμετωπιστούν, αυξάνοντας τον κίνδυνο βαριάς νόσησης, θανάτου και μετάδοσης του ανθεκτικού παθογόνου. Αν και η πανδημία COVID-19 αποτέλεσε τροχοπέδη στις προσπάθειες καταπολέμησης της μικροβιακής αντοχής παγκοσμίως,  έκανε ξεκάθαρη τη σχέση ανθρώπων, ζώων και περιβάλλοντος.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Έρευνα ΦΣΘ: Το 95% των πολιτών επιθυμεί να προστεθούν νέες υπηρεσίες υγείας στα φαρμακεία
Πριν 9 μέρες

pharmacy 3new

Ψήφο εμπιστοσύνης στους φαρμακοποιούς δίνουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με έρευνα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), το 95% δηλώνει ότι επιθυμεί να προστεθούν νέες παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στα φαρμακεία, όπως διενέργεια όλων των εμβολίων και μέριμνα για τους ψυχικά νοσούντες.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ημερίδα από τον Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ. με θέμα «Προστασία Παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση»
Πριν 9 μέρες

ees ekdilosikakopoiisipaidion

Ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μέσω των Κοινωνικών του Υπηρεσιών, των προγραμμάτων και των δράσεων που αναπτύσσει σε όλη την Ελλάδα, παρακολουθεί τις σύγχρονες εξελίξεις, αξιολογεί την παρούσα κατάσταση και αναγνωρίζει ότι το φαινόμενο της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης συνιστά σύνθετο κοινωνικό φαινόμενο που παρουσιάζει παγκόσμιες διαστάσεις και μεγάλη έξαρση.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Υπουργείο Υγείας: Κατατέθηκε στη Βουλή το Νομοσχέδιο για Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, Ιατρική Εκπαίδευση και Μισθολογικές Ρυθμίσεις ιατρών και οδοντιάτρων του ΕΣΥ
Πριν 10 μέρες

deltio tipou new logo 05 2 6 copy

Όπως αναφέρει το δ.τ. του Υπουργείου Υγείας στις 23.11.2022, Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο «ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ».

Με το νομοσχέδιο αυξάνονται αναδρομικά οι αποδοχές των γιατρών υλοποιώντας την εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Συγκεκριμένα θα καταβληθούν αναδρομικά οι αυξήσεις στους μισθούς και στα επιδόματα των γιατρών από 28 Ιουνίου 2022.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΘ: Στις 27 Νοεμβρίου οι εκλογές για νέα διοίκηση
Πριν 13 μέρες

fsth

Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης. Καλούνται να ψηφίσουν για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στον Φαρμακευτικό Σύλλογο, λόγω λήξης της τριετούς θητείας της τωρινής διοίκησης, καθώς και για εκπροσώπους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, αλλά και για αντιπροσώπους στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Τεράστια η επιτυχία της συναυλίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Μέγαρο Μουσικής
Πριν 17 μέρες

EES SYNAYLIA MEGARO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, στην κατάμεστη αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και τεράστια απήχηση στο κοινό  μουσική συναυλία της Μικτής Χορωδίας Ενηλίκων του Περιφερειακού Τμήματος Νέας Σμύρνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με τίτλο: «Τα τραγούδια είναι ευχή και πάρε τη μαζί σου..», παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού και του Γενικού Γραμματέα, κ. Γεώργιου Σκούμα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Μεγάλη Πανελλαδική Έρευνα ΠΕΙΦΑΣΥΝ με Alco: Οι Έλληνες θέλουν Φαρμακεία – Κέντρα Υγείας
Πριν 17 μέρες

erevna peifasyn

 

Στη μετά Covid-19 εποχή πολίτες και φαρμακοποιοί θεωρούν επιτακτική πλέον την ανάγκη να αλλάξει άρδην ο ρόλος των σύγχρονων φαρμακείων και να θεσμοθετηθούν επί πληρωμή πολυεπίπεδες υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες, οι προσωπικές σχέσεις που αναπτύσσουν με τους φαρμακοποιούς της «γειτονιάς» τους και η στάση που κράτησε ο κλάδος των φαρμακείων καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας έχουν αφήσει ένα ουσιαστικό αποτύπωμα στις συνειδήσεις των πολιτών, οι οποίοι πλέον ζητούν να διευρυνθεί ο ρόλος των φαρμακοποιών στην παροχή πρώτων βοηθειών, στην εμβολιαστική κάλυψη, στην καθημερινή φαρμακευτική πρακτική, στις συμβουλευτικές υπηρεσίες και στην πρόληψη. Ταυτόχρονα, ζητούμενο αποτελεί και για τους ίδιους τους φαρμακοποιούς η διεύρυνση των υπηρεσιών προς τους πολίτες με τη θεσμοθέτησή τους από τη μεριά της πολιτείας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Με τη συμμετοχή 210 συνέδρων ολοκληρώθηκε το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικών Μελετών & Έρευνας
Πριν 20 μέρες

DSC 0015

Με τη συμμετοχή 210 συνέδρων πραγματοποιήθηκε το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικών Μελετών & Έρευνας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (Σ.Α.Φ.Ε.Ε.), στις 16 Νοεμβρίου 2022, στο Divani Caravel.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Η ανάπτυξη διαγνωστικού εργαλείου για τον καρκίνο του πνεύμονα έφερε διεθνείς διακρίσεις για την νεοσύστατη ερευνητική ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών iGEM MetaThess
Πριν 20 μέρες

 GK 6951

Η ομάδα iGEM MetaThess αποτελεί μία ομάδα επτά μεταπτυχιακών φοιτητών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2021 με σκοπό να συμμετάσχει στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στις 26-28 Οκτωβρίου 2022. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά πάνω 350 ομάδες από 45 χώρες ανά τον κόσμο και κριτές στους οποίους παρουσιάστηκε το πρότζεκτ της ομάδας για την τελική αξιολόγηση.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Ε.Ε.Σ. διοργανώνει Μουσική Συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής (20/11) με τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων συνθετών
Πριν 21 μέρες

Megaro Mousikis ees

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, και ώρα 19:00, στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής διοργανώνει μουσική συναυλία της Μικτής Χορωδίας Ενηλίκων του Περιφερειακού Τμήματος Νέας Σμύρνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με τίτλο: «Τα τραγούδια είναι ευχή και πάρε τη μαζί σου..». 

Η είσοδος στη συναυλία του Ε.Ε.Σ. θα είναι ελεύθερη για το κοινό.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας
Πριν 23 μέρες

eody el

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας κου Αθανασίου Πλεύρη ορίστηκε το νέο Δ.Σ. του ΕΟΔΥ.

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: κ. ΘΕΟΚΛΗΣ ΖΑΟΥΤΗΣ του Ηλία, MD, MSCE, PhD, Καθηγητής Παιδιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Από το brain drain στο brain gain: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία στηρίζει έμπρακτα τους νέους επιστήμονες
Πριν 23 μέρες

Εκδήλωση Απονομής Πιστοποιήσεων ΠΕΦ Professional Development

«Η πιο σημαντική παρακαταθήκη για την επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης είναι οι άνθρωποι: Το εξαιρετικό ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει η χώρα, βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε προσπάθειας για ανάπτυξη». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) κ. Θεόδωρος Τρύφων δίνοντας το στίγμα του στην εκδήλωση της ΠΕΦ στο OTE Academy (8/11) για την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου της εκπαίδευσης νέων επιστημόνων και την απονομή πιστοποιήσεων επιτυχούς παρακολούθησης αυτών για τα προγράμματα Quality Assurance (QA) και Regulatory Affairs (RA) που διοργανώνει η ΠΕΦ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Μακροχρόνια συμπτώματα μετά από οξεία λοίμωξη COVID-19 και οι παράγοντες που σχετίζονται με την επίλυσή τους
Πριν 23 μέρες

coronavirus covid

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Ροδάνθη Ελένη Συρίγου, Γιάννης Ντάνασης, και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα δεδομένα της πρόσφατης δημοσίευσης του Olivier Robineau και συνεργατών στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση JAMA Network Open με θέμα τα μακροχρόνια συμπτώματα μετά από οξεία λοίμωξη COVID-19 και τους παράγοντες που σχετίζονται με την επίλυσή τους.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ελλείψεις Φαρμάκων - Ανάδειξη του μεγαλύτερου προβλήματος Δημόσιας Υγείας από τον ΠΦΣ με τηλεοπτικά spot
Πριν 23 μέρες

spot copy

Όπως αναφέρει ενημέρωση από τον ΠΦΣ "Όπως γνωρίζετε το πρόβλημα των ελλείψεων αποτελεί πρωταρχικό ζήτημα της Δημόσιας Υγείας και το μεγαλύτερο πρόβλημα της καθημερινότητας που απασχολεί τα φαρμακεία μας.

Για τον λόγο αυτό πέραν των παρεμβάσεων, των ενεργειών και των πιέσεων που ασκούμε προς τους αρμόδιους φορείς, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφάσισε και δημιούργησε τρία τηλεοπτικά spot (τα δύο σας τα παρουσιάζουμε τώρα, το τρίτο βρίσκεται σε διαδικασία επεξεργασίας), που αναδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα των ελλείψεων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικών Μελετών και Έρευνας: «Κλινικές Μελέτες – Καινοτόμα φάρμακα: Νέα δεδομένα»
Πριν 27 μέρες

1200x627 CLINICALS LinkedIn Post

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των τριών προηγούμενων συνεδρίων, ο Σύλλογος Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (Σ.Α.Φ.Ε.Ε.) διοργανώνει το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικών Μελετών και Έρευνας, με θέμα «Κλινικές Μελέτες – Καινοτόμα φάρμακα: Νέα δεδομένα», την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, στην αίθουσα ΟΛΥΜΠIΑ, του ξενοδοχείου Divani Caravel, από τις 10:00 έως τις 15:00.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Το πλαίσιο για παροχή τηλεργασίας μετά από αίτηση του εργαζομένου
Πριν 28 μέρες

logo ypergasias slider copy

Τι προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση – Ο κατάλογος των παθήσεων που μπορούν να δικαιολογήσουν τηλεργασία και η διαδικασία

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη και τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη η απόφαση για την παροχή εξ’ αποστάσεως εργασίας με τηλεργασία μετά από αίτηση του εργαζομένου, που εξειδικεύει τις σχετικές ρυθμίσεις του νόμου 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας (άρθρο 67). Το νέο πλαίσιο θα ξεκινήσει να ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2023, όπως ήδη προβλέπεται και για τους εργαζομένους στο δημόσιο τομέα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών από 6 μηνών ως 4 ετών
Πριν 28 μέρες

deltio tipou new logo 07 5

Όπως αναφέρει δ.τ. του Υπουργείου Υγείας "Ενημερώνουμε ότι έχουν παραληφθεί στη χώρα μας τα εμβόλια Pfizer για παιδιά 6 μηνών έως 4 ετών (6Μ-4Ε). Η πλατφόρμα για όλους τους δικαιούχους θα ανοίξει τις πρωινές ώρες αύριο 11 Νοεμβρίου 2022 για τον προγραμματισμό ραντεβού και οι πρώτοι εμβολιασμοί με τα εμβόλια αυτά θα ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Επίδοση τιμητικού τόμου στον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Φαρμακευτικής Παναγιώτη Μαχαίρα
Πριν 28 μέρες

maxairas

Η τελετή για την επίδοση τιμητικού τόμου στον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Φαρμακευτικής Παναγιώτη Μαχαίρα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 19.00 στη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Στις 13 Νοεμβρίου το νέο σεμινάριο για τη σωστή χρήση συσκευών χορήγησης εισπνεόμενων φαρμάκων & τον ρόλο του φαρμακοποιού για τα μέλη του Φ.Σ. Χανίων
Πριν 28 μέρες

IDEEAF PFS ANAPNEYSTIKWN 19 22

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και το ΙΔΕΕΑΦ, σε συνεργασία με την Παιδοπνευμονολογική Μονάδα της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ και τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους, διοργανώνουν σεμινάρια με κεντρικό θέμα «Σωστή χρήση συσκευών χορήγησης εισπνεόμενων  φαρμάκων – Ο ρόλος του φαρμακοποιού». Τα σεμινάρια υλοποιούνται με την επιστημονική ευθύνη του Καθηγητή Παιδιατρικής Πνευμονολογίας ΑΠΘ, Διευθυντή Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ, ΓΝΘ «Ιπποκράτειο», κ. Ιωάννη Ν. Τσανάκα, και της πανεπιστημιακής επιστημονικής ομάδας του.

Το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2021, από τις 10:30 έως τις 17:30, στο SAMARIA Hotel, με τη συμμετοχή φαρμακοποιών-μελών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

20ο PHARMA point: Πόλος έλξης με τη συμμετοχή 2.700 συνέδρων και 79 εταιρειών
Πριν 28 μέρες

PHARMAPOINT1

Με τη συμμετοχή 2.700 συνέδρων και 79 εταιρειών, αριθμός που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του επετειακού 20ου PHARMA point, της μεγαλύτερης φαρμακευτικής διοργάνωσης στη Βόρεια Ελλάδα, που συμπλήρωσε φέτος είκοσι χρόνια συνεχούς ανάπτυξης και προσφοράς στη φαρμακευτική αγορά.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε δια ζώσης στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2021, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», υπό την αιγίδα του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, του Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Συνδέσμου ΕΦΕΧ. Το PHARMA point αποτέλεσε για ακόμα μία φορά σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο φαρμακευτικό χώρο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

6ο Συνέδριο Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ - Φαρμακείο: Αύριο ένα νέο Επάγγελμα «Η υπεραξία του φαρμακείου στη νέα εποχή»
Πριν 28 μέρες

1000x 6oPeifasyn SaveTheDate

Τα άκρως αποκαλυπτικά στοιχεία των δύο πανελλαδικών δημοσκοπήσεων που πραγματοποίησε ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ σε συνεργασία με την εταιρεία Alco, τόσο σε πολίτες της επικράτειας όσο και σε φαρμακοποιούς, θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του 6ου Συνεδρίου του Ομίλου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, διαδικτυακά, από τις 10:00πμ. έως τις 15:00μμ., με τη συμμετοχή τριών υπουργών της κυβέρνησης, του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, πανεπιστημιακών θεσμικών φορέων και φαρμακοποιών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Έναρξη λειτουργίας Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ)
Πριν 1 μήνες

e prescription

Όπως αναφέρει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα e-prescription.gr "από την Πέμπτη 3-11-2022 είναι σε παραγωγική λειτουργία το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ). Η επιλογή  της συγκεκριμένης βεβαίωσης γίνεται μέσω του υποσυστήματος "Βεβαιώσεις-Πιστοποιητικά-Γνωματεύσεις" και στη συνέχεια με επιλογή του εικονιδίου "Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ)".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Σε λειτουργία τίθεται από τις 8.11.2022 η πλατφόρμα του Προσωπικού γιατρού prosopikos.gov.gr
Πριν 1 μήνες

prosopikos giatros

Κοινό Δελτίο Τύπου υπουργείων Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Από σήμερα οι πολίτες και οι γιατροί θα μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τον Προσωπικό γιατρό.

Οι πολίτες μέσω του prosopikos.gov.gr έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν στον Προσωπικό Γιατρό και να ενημερώνονται για:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Φ.Σ. ΧΑΝΙΩΝ: Υποστηρίζω, εμπιστεύομαι, διαδίδω το μητρικό θηλασμό
Πριν 1 μήνες

IMG f50486c532f771c251d7eaa12d2471c3 V

O Φαρμακευτικός Σύλλογος Χανίων και εφέτος στήριξε τον Πανελλήνιο ταυτόχρονο μητρικό θηλασμό, ο οποίος έγινε και στην πόλη των Χανίων , με συμμετοχή εθελοντών που έχουν ως στόχο να προάγουν την ιδέα του μητρικού θηλασμού, όπως έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια και επαναλαμβάνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων,  στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Μητρικού Θηλασμού που εορτάζεται κάθε χρόνο στη χώρα μας από τις 1 έως τις 7 Νοεμβρίου και εφέτος ακόμη πιο ενεργά με το σύνθημα το οποίο διαδόθηκε: «Υποστηρίζω, εμπιστεύομαι, διαδίδω το μητρικό θηλασμό»!


Διαβάστε στο Pharmacorner

20ο PHARMA point: Οι γυναίκες φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης διεκδικούν την υποστήριξη της μητρότητας, ώστε να ανταποκριθούν στον διττό ρόλο τους
Πριν 1 μήνες

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

Ομπρέλα προστασίας για τις γυναίκες φαρμακοποιούς δημιουργεί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ). Για πρώτη φορά σε πανελλαδικό επίπεδο αναλαμβάνει την πρωτοβουλία σχεδιασμού ειδικού ερωτηματολογίου στο οποίο ζητείται από τις γυναίκες φαρμακοποιούς να δηλώσουν τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και να προτείνουν τις δράσεις που θα συμβάλλουν στη διευκόλυνσή τους, ώστε να ανταποκριθούν στον πολυσχιδή ρόλο τους ως μητέρες, σύζυγοι και επαγγελματίες υγείας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενημέρωση για τις παρεμβάσεις του ΠΦΣ επί των περικοπών & της διαδικασίας των ενστάσεων
Πριν 1 μήνες

farmakopoios 1 1

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 4511/1.11.2022 έγγραφο του ΠΦΣ "Στη συνάντηση της αντιπροσωπείας του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου με τον Γενικό Διευθυντή του ΕΟΠΥΥ, κ. Γεώργιο Αγγούρη, με τη Διευθύντρια της Φαρμακευτικής Υπηρεσίας, κα Γιώτα Λίτσα, με το Διευθυντή Οικονομικής Υπηρεσίας, κ. Κων/νο Ψυχογιό, και με την Διευθύντρια Ελέγχου & Εκκαθάρισης, κα Αντωνία Σιαβελή, αποφασίστηκαν τα κάτωθι:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Συμπληρωματικές οδηγίες του ΕΟΠΥΥ για τον αντιγριπικό εμβολιασμό
Πριν 1 μήνες

eopyy

Όπως αναφέρει ενημέρωση από τον ΠΦΣ (αρ. πρωτ. 4535/2.11.2022) "Σε συνέχεια της εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας «Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη 2022-2023» για τον αντιγριπικό εμβολιασμό, την οποία είχατε λάβει με email στις 12 Οκτωβρίου (πατήστε εδώ) ο ΕΟΠΥΥ απέστειλε συμπληρωματικές οδηγίες.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Απενεργοποίηση καταχώρισης χειρόγραφης συνταγής ιατρού από φαρμακοποιό
Πριν 1 μήνες

e syntagografisi

Όπως αναφέρει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα e-prescription.gr "Σας ενημερώνουμε ότι, στα πλαίσια της κατάργησης χειρόγραφων συνταγών και κατόπιν σχετικής οδηγίας του ΕΟΠΥΥ, από τη Δευτέρα 7-11-2022 απενεργοποιείται στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης η δυνατότητα καταχώρισης χειρόγραφης συνταγής ιατρού από τους χρήστες φαρμακοποιούς".


Διαβάστε στο Pharmacorner

20ο PHARMA Point: Αύξηση στην κατανάλωση αναλγητικών και συμπληρωμάτων διατροφής λόγω κορωνοϊού στην Θεσσαλονίκη
Πριν 1 μήνες

ΚΑΣΣΑΡΑ

 

 

Αύξηση στην κατανάλωση αναλγητικών και συμπληρωμάτων διατροφής κατά τη διάρκεια της COVID-19 καταγράφηκε στην Θεσσαλονίκη. Για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, αλλά και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους, οι πολίτες στράφηκαν στην αγορά αναλγητικών με τη μηνιαία αύξηση να αγγίζει το 17,8% και συμπληρωμάτων διατροφής με τη μηνιαία αύξηση να φτάνει το 7,7%.

Την πρωτιά στα αναλγητικά είχε η παρακεταμόλη και στα συμπληρώματα διατροφής η βιταμίνη C και οι πολυβιταμίνες. Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι οι πολίτες δηλώνουν ότι για την επιλογή και την αγορά του συμπληρώματος διατροφής βασίζονται κυρίως στην άποψη του ιατρού και του φαρμακοποιού, σε αντίθεση με τους φαρμακοποιούς που στην πλειοψηφία τους τονίζουν ότι οι πολίτες επιλέγουν βάσει διαφήμισης, τηλεοπτικής και ψηφιακής. Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από έρευνα με θέμα «Καταναλωτική συμπεριφορά πριν και κατά τη διάρκεια της COVID-19 για τα αναλγητικά και τα συμπληρώματα διατροφής» που διεξήχθη από την MBA στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος Ντόρα Κασσάρα, υπό την επίβλεψη της επίκουρης καθηγήτριας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, Ευγενίας Παπαϊωάννου.

Η έρευνα θα παρουσιαστεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, στις 10:30 το πρωί, κατά τη διάρκεια του 20ου PHARMApoint, που διοργανώνει στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2022, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στην Θεσσαλονίκη, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.


Διαβάστε στο Pharmacorner

«PHARMA Point: 20 χρόνια στην πρώτη γραμμή!»
Πριν 1 μήνες

PHARMAPOINT

To PHARMA point, η μεγαλύτερη φαρμακευτική διοργάνωση στη Βόρεια Ελλάδα, συμπληρώνει είκοσι χρόνια συνεχούς ανάπτυξης και προσφοράς στη φαρμακευτική αγορά. Είκοσι χρόνια ζωής και εξέλιξης.

To 20o PHARMA point, που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2022 στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στη Θεσσαλονίκη και τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, του Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Συνδέσμου ΕΦΕΧ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

«PHARMA Point: 20 χρόνια στην πρώτη γραμμή!» - Κάντε την εγγραφή σας
Πριν 1 μήνες

20yrsPHARMA POINT LOGO 22 celebration port

To PHARMA point, η μεγαλύτερη φαρμακευτική διοργάνωση στη Βόρεια Ελλάδα, συμπληρώνει είκοσι χρόνια συνεχούς ανάπτυξης και προσφοράς στη φαρμακευτική αγορά. Είκοσι χρόνια ζωής και εξέλιξης.

To 20o PHARMA point, που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2022 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», στη Θεσσαλονίκη, και τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, του Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Συνδέσμου ΕΦΕΧ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

13º Pharma Party - Το party που όλοι περιμένουμε!
Πριν 1 μήνες

1200x 13oPharmaParty Social Media Banners 02 copy

Το πολυαναμενόμενο party του Pharma Team!

Στην πρόσκλησή της η ομάδα του Pharma Team αναφέρει "Επιτέλους, και μετά από δύο χρόνια που έχουμε να συναντηθούμε, επανερχόμαστε με το πιο δυνατό party ever! Μας λείψατε!!!

Όπως πάντα λοιπόν, στο πλαίσιο της έκθεσης PharmaPoint του ΦΣΘ, φαρμακοποιοί από όλοι την Ελλάδα και το εξωτερικό θα βρεθούμε μαζί για να γιορτάσουμε στην καθιερωμένη μας συνάντηση!


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού: Ο ΕΕΣ διοργανώνει μεγάλες δράσεις Ευαισθητοποίησης και Πρόληψης
Πριν 1 μήνες

ees karkinos mastou

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού (25/10), διοργανώνει μια σειρά από δράσεις, στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που δυστυχώς στοιχίζει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες παγκοσμίως, ενώ στην Ελλάδα εντοπίζονται περισσότερες από 5.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου μαστού κάθε χρόνο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Τελετή της «Λευκής Ποδιάς» στην Yποδοχή των Πρωτοετών Φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών
Πριν 1 μήνες

4324a805 85cf 448f 8a46 16ceedc51a2e

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών υποδέχτηκε στις 25 Οκτωβρίου στην «Τελετή Υποδοχής Πρωτοετών» τους πρωτοετείς φοιτητές σε μια συγκινητική εκδήλωση διανέμοντας στους μελλοντικούς  γιατρούς την πρώτη ιατρική τους ποδιά με το ονοματεπώνυμό τους. Η γιορτή της «Λευκής ποδιάς», “White Coat Ceremony”, αποτελεί  ιστορική παράδοση στις μεγαλύτερες ιατρικές σχολές του κόσμου και σηματοδοτεί την είσοδο των νεοεισερχομένων φοιτητών στην ιατρική επιστήμη. Είναι η πρώτη φορά που η γιορτή της λευκής ποδιάς πραγματοποιείται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει την «Ανάσα Ζωής»
Πριν 1 μήνες

Σ. Λουκίδης Θ. Πλεύρης Θ. Λιακόπουλος Γ. Καρέλος

Ο Υπ. Θάνος Πλεύρης συνυπέγραψε τη Χάρτα, το έγγραφο ηθικής δέσμευσης της ΕΠΕ για τη δημιουργία μίας κουλτούρας πρόληψης για τον καρκίνο του πνεύμονα.

Στην υπογραφή της Χάρτας της Κοινωνικής Πρωτοβουλίας «Ανάσα Ζωής» προχώρησε  ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενισχύοντας το σκοπό της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, για τη δημιουργία μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από καρκίνο του πνεύμονα. Η κοινωνική πρωτοβουλία, την οποία στηρίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά η Johnson & Johnson, έχει πλέον εξελιχθεί σε μια κοινωνική συμμαχία, με κύριο σκοπό τη μαζική ενημέρωση για το ειδικό πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου, προτρέποντας τους πολίτες να ενημερωθούν για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα και τα οφέλη της διακοπής του καπνίσματος.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Τι προβλέπει για τα φαρμακεία το σχέδιο νόμου για «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας»
Πριν 1 μήνες

farmakeia

Ετέθη από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα Ασημίνα Γκάγκα, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, το σχέδιο νόμου «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας». Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει δύο (2) εβδομάδες και θα ολοκληρωθεί στις 3 Νοεμβρίου 2022 ημέρα Πέμπτη.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ημερίδα για την «Παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στο φαρμακείο - Συνεχιζόμενη εκπαίδευση φαρμακοποιών» από τη Φαρμακευτική Εταιρεία Ελλάδος
Πριν 1 μήνες

Main Photo full

Με στόχο την επικαιροποίηση των πρακτικών Α’ Βοηθειών σε περιστατικά εντός του φαρμακείου, η Φαρμακευτική Εταιρεία Ελλάδος διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στο φαρμακείο - Συνεχιζόμενη εκπαίδευση φαρμακοποιών».

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, στο Αμφιθέατρο «Αριστοτέλης» του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, σε συνδιοργάνωση με τα Αναισθησιολογικά Τμήματα των Γ.Ν. Αττικής «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» & «ΚΑΤ» και της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης του Γ.Ν.Α. «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ».


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενημέρωση από τον ΠΦΣ για τις κατατεθειμένες ρυθμίσεις προς διαβούλευση που αφορούν τα φαρμακεία
Πριν 1 μήνες

PFS logo

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 4395/24.10.2022 έγγραφο του ΠΦΣ "Όπως έχετε ενημερωθεί, κατατέθηκε προς διαβούλευση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας, στο οποίο περιλαμβάνονται σημαντικές ρυθμίσεις που αφορούν τα φαρμακεία.

1. Κατ’ εντολή της απόφασης της Γ.Σ. του ΠΦΣ (μετά από πρόταση της Διοίκησης), η οποία ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία (95-28), ο ΠΦΣ υπέβαλε προς τον Υπουργό Υγείας νομοθετική πρόταση για τις συνενώσεις των φαρμακείων. Η εμπεριστατωμένη αυτή πρόταση έγινε δεκτή από τον Υπουργό καθώς και την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και κατατέθηκε αυτούσια για διαβούλευση.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο ΦΣΑ καλεί το ΥΥ και τον ΕΟΦ να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για τις ελλείψεις φαρμάκων
Πριν 1 μήνες

FSA

Όπως αναφέρει το δ.τ. του ΦΣΑ στις 24.10.2022 "Οι ελλείψεις φαρμάκων, δυστυχώς  συνεχίζονται και αυξάνονται. Αυτή τη στιγμή λείπουν περισσότερα από 400 φάρμακα πρώτης ανάγκης, που έχει σαν αποτέλεσμα ασθενείς και φαρμακοποιοί να κάνουν αγώνα δρόμου μήπως μπορέσουν και εξασφαλίσουν κάποια από αυτά.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Κυριάκος Πιερρακάκης: "Προχωρά η ψηφιοποίηση σε Δικαιοσύνη και Υγεία"
Πριν 1 μήνες

pierakakis forum

Μακριά, ως φυσική παρουσία λόγω της αποθεραπείας του από τον τραυματισμό που είχε στη Νάξο η οποία θα χρειαστεί λίγες εβδομάδες ακόμη, αλλά πολύ κοντά - με την βοήθεια της τεχνολογίας - στις εργασίες του Olympia Forum III που συνδιοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και η εφημερίδα «Πατρίς», βρέθηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, συμμετέχοντας στην διοργάνωση, συζητώντας με τον παρουσιαστή του Star Channel και δημοσιογράφο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, Γιώργο Ευγενίδη.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΘ: Έξαρση ιώσεων του αναπνευστικού στην Θεσσαλονίκη
Πριν 1 μήνες

fsth logo

Έξαρση των ιώσεων του αναπνευστικού καταγράφεται στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με στοιχεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), η κίνηση είναι αυξημένη με τα αντιπυρετικά χάπια, τα σιρόπια για το βήχα, τις καραμέλες για το λαιμό και τις βιταμίνες να έχουν την τιμητική τους.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Νοεμβρίου 2022
Πριν 1 μήνες

EFKA logo w280

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων, το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων διαμορφώνεται ως εξής:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δήλωση Υπουργού Υγείας για Προσωπικό γιατρό
Πριν 1 μήνες

deltio tipou new logo 07 5

Πάνω από 4,5 εκ. πολίτες αγκάλιασαν σε λιγότερο από τρεις μήνες τον θεσμό του Προσωπικού γιατρού. Το 50% της χώρας και σχεδόν το 65% άνω των 65 ετών που κάνουν χρήση του συστήματος υγείας και έχουν και μεγαλύτερη ανάγκη περίθαλψης έχουν εγγραφεί στον Προσωπικό γιατρό. Περισσότεροι από 3.400 γιατροί έχουν ενταχθεί στο σύστημα και χθες άνοιξαν οι αιτήσεις για τις 10 ειδικότητες προκειμένου να ενταχθούν στον Προσωπικό γιατρό. Ήδη την πρώτη ημέρα 50 γιατροί των 10 ειδικοτήτων δήλωσαν ότι μπαίνουν στο σύστημα του Προσωπικού γιατρού.


Διαβάστε στο Pharmacorner
300x300 8o Panthessaliko Web Banners
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

dynamiki
300x300 VELTRAS