Όλες οι ειδήσεις του φαρμακείου


  • Τα παρακάτω άρθρα καθώς και τα λογότυπα, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των ιστότοπων που δημοσιεύονται.
  • Το Pharmacorner, σε αυτή την ενότητα, αναδημοσιεύει μόνο μέρος του περιεχομένου παραπέμποντας στην αρχική δημοσίευση.
  • Το Pharmacorner δεν φέρει καμμία ευθύνη για την ορθότητα και το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων αυτής της ενότητας.

Συμπεράσματα Φαρμακευτικού Συνεδρίου Νήσων Αιγαίου
Πριν 20 μέρες

«Διαμορφώνοντας το μέλλον της φαρμακευτικής περίθαλψης»

Aigaiou 1

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 350 συνέδρων και 40 εταιρειών χορηγών από όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου που διοργάνωσαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Δωδεκανήσου, Καλύμνου, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου & Χίου, με την οργανωτική ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, στις 29 & 30 Ιουνίου 2024, στη Μυτιλήνη.

Το «παρών» στο συνέδριο έδωσαν ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, οι εκπρόσωποι όλων των κρίκων της εφοδιαστικής αλυσίδας του φαρμάκου, Καθηγητές Πανεπιστημίου, το προεδρείο και μέλη του Δ.Σ. του ΠΦΣ, πρόεδροι και εκλέκτορες φαρμακευτικών συλλόγων, εκπρόσωποι συνεταιρισμών φαρμακοποιών, καθώς και πλήθος φαρμακοποιών των νησιών του Αιγαίου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νέο Προεδρείο της PGEU: Εκλογή της Clare Fitzell ως Προέδρου και της Claude Hostert-Pfeiffer ως Αντιπροέδρου για το 2025
Πριν 1 μήνες

pgeu 1

Η Ένωση Ευρωπαίων Φαρμακοποιών (PGEU) ανακοίνωσε σήμερα, στη Γενική Συνέλευσή της, την εκλογή της Clare Fitzell από την Irish Pharmacy Union (IPU) ως Προέδρου και της Claude Hostert-Pfeiffer από την Union of Luxembourg Pharmacists (SPL) ως Αντιπροέδρου για το 2025. Οι εκλεγμένοι θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους την 1η Ιανουαρίου 2025.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Ιουλίου 2024
Πριν 1 μήνες

e EFKA new

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΦΚΑ "Οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ Μισθωτών και Μη Μισθωτών και διαμορφώνονται ως ακολούθως:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΘ: Το RESP-8 βοηθά τους φαρμακοποιούς στην αξιολόγηση των λοιμώξεων του αναπνευστικού
Πριν 1 μήνες

TEPERIKIDIS

Έναν πολύτιμο «σύμβουλο» έχουν στη διάθεσή τους οι φαρμακοποιοί για να μπορούν να εκτιμήσουν την ανάγκη για παραπομπή σε γιατρό των ασθενών με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού. Πρόκειται για το εργαλείο RESP-8, το οποίο μέσα από 8 απλές ερωτήσεις βοηθά τους φαρμακοποιούς να αξιολογήσουν εάν ένας πολίτης που προσέρχεται στο φαρμακείο τους έχει κάποια λοίμωξη του αναπνευστικού, η οποία είτε μπορεί να αντιμετωπιστεί συμπτωματικά βάσει της δικής τους καθοδήγησης είτε o ασθενής χρήζει επίσκεψης στο γιατρό για να αποφύγει πιθανές επιπλοκές.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Άδωνις Γεωργιάδης: Η αυξημένη πρόσβαση των ασθενών στη φαρμακευτική καινοτομία προϋποθέτει την συλλογική δράση
Πριν 1 μήνες

sfee georgiadis

Απόλυτη ηθική υποχρέωση της πολιτείας, χαρακτήρισε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, την εύρεση τρόπων να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές θεραπείες για τους ασθενείς της, μιλώντας στο πλαίσιο του 1st SFEE Summit που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με κεντρικό θέμα «Επαναπροσδιορίζοντας την Αξία». Την συζήτηση συντόνισε ο Γιώργος Ευγενίδης, Παρουσιαστής Ειδήσεων, Star Channel.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Η βάση δεδομένων της ΗΔΙΚΑ μπορεί να βάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη επενδύσεων κλινικών μελετών
Πριν 1 μήνες

sfee hdika

Τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν ξεπεράσει πλέον το «ταμπού» της συνεργασίας με τις ιδιωτικές εταιρείες και πλησιάζουν τις φαρμακοβιομηχανίες για την ανάπτυξη μορίων, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Παναγούλιας, Αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΣΦΕΕ και περιέγραψε το πιο πρόσφατο μοντέλο Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α) που αναπτύσσεται σήμερα από τις φαρμακοβιομηχανίες, ελληνικές και πολυεθνικές, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 1st SFEE Summit που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με κεντρικό θέμα “Επαναπροσδιορίζοντας την Αξία”. 


Διαβάστε στο Pharmacorner

Οδηγίες του Ε.Ε.Σ. για την αντιμετώπιση του καύσωνα και των υψηλών θερμοκρασιών
Πριν 1 μήνες

ees odigies gia ton kaysona

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προτείνει χρήσιμες οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα και τις υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ιδιαίτερα σε ομάδες υψηλού κινδύνου όπως ηλικιωμένοι και παιδιά.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Στις 22 και 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 37ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΟΣΦΕ στο Λουτράκι
Πριν 1 μήνες

OSFEsyn logo 2024

Με κεντρικό θέμα «Στρατηγική των συνεταιρισμών» στις 22 & 23 Ιουνίου 2024 θα πραγματοποιηθεί στο 37ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ) στο ξενοδοχείο CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI.

Την οργανωτική ευθύνη και τη φιλοξενία του ετήσιου συνεδρίου των συνεταιρισμένων φαρμακοποιών έχουν οι Συνδιοργανωτές Συνεταιρισμοί Αττικής ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. και ΠΡΟ.ΣΥ.ΦΑ.ΠΕ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

10 μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση υπό συνθήκες καύσωνα
Πριν 1 μήνες

Tι προβλέπει Εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων.

ypourgeio ergasias

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξέδωσε τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, εγκύκλιο για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Με τα μέτρα αυτά, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στοχεύει στην προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Προσωρινή Μη διαθεσιμότητα Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών e-ΕΦΚΑ
Πριν 1 μήνες

e EFKA new copy copy

Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ενημέρωσε ότι, λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης υποδομών της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024, από ώρα 15:00 έως και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 και ώρα 15:00, όλες οι Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ δεν θα είναι διαθέσιμες κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Μ. Θεμιστοκλέους: Οι περιφερειακές ανισότητες στον τομέα της υγείας - προκλήσεις και προοπτικές
Πριν 1 μήνες

themistokleous perifereiako

Μεγάλα προβλήματα στην υγειονομική στελέχωση της περιφέρειας παραδέχθηκε ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο 12ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης, που διεξήχθη στην Πάτρα. «Όσο πιο απομακρυσμένη είναι μια περιοχή τόσο μεγαλύτερη είναι η δυσκολία, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και γιατί δύσκολα οι γιατροί επιλέγουν να συνεχίσουν εκεί την καριέρα τους», δήλωσε, φέρνοντας ως παράδειγμα περιοχές, όπου προκηρύχθηκαν θέσεις με 10.000 ευρώ και πάλι έμειναν κενές. Σημείωσε ότι, για φέτος, έχει ήδη προϋπολογιστεί αύξηση των επιδομάτων για τις άγονες περιοχές και για συγκεκριμένες ειδικότητες, που λείπουν σταθερά από την περιφέρεια.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΠΥΥ: Διευκρινίσεις για την εφαρμογή της παρακράτησης 1€ ή 3€ ανά παραπεμπτικό
Πριν 1 μήνες

EOPYY LOGO

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ "Σε συνέχεια της εφαρμογής του άρθρου 25 του ν.5102/2024 (ΦΕΚ Α’ 55) και κατόπιν ερωτημάτων που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία μας, διευκρινίζουμε τα κάτωθι:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ξεκινάει το έργο-ορόσημο για την Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας (HTA) στην Ελλάδα
Πριν 1 μήνες

webinar yy

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου στις 4.6.2024 "Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του έργου «Ενίσχυση του Εθνικού Πλαισίου για την Εφαρμογή του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας 2021/2282», που διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας με τη συμμετοχή διακεκριμένων συμμετεχόντων από την Ελλάδα και διεθνώς, καθώς και των διαπιστευμένων εκπροσώπων του Τύπου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργάνωσε εντυπωσιακή επίδειξη πρώτων βοηθειών σε τροχαία ατυχήματα στην Θεσσαλονίκη
Πριν 1 μήνες

 284 min

Από την αφαίρεση κράνους τραυματία μοτοσικλετιστή μετά από τροχαίο ατύχημα, μέχρι και την διάλυση αυτοκινήτου, με σκοπό τον απεγκλωβισμό του οδηγού, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει πλήθος πολιτών στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της Κυριακής (26/7), με αφορμή την ενημερωτική εκδήλωση του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για την «Ασφάλεια στους δρόμους», παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιου Αυγερινού και πλήθους εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Η ΗΔΙΚΑ συμμετέχει στην υλοποίηση έργου για την ευρωπαϊκή κάρτα εμβολιασμού
Πριν 1 μήνες

LogoIdika20x20cmSep2021 Colour

Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ) ορίστηκε από το Υπουργείο Υγείας ως αρμόδιος φορέας υλοποίησης για την Ελλάδα και συντονιστικός φορέας για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ από την HADEA, για την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Κάρτας Εμβολιασμού (EUVAC).


Διαβάστε στο Pharmacorner

Συμπεράσματα του 16ου Παγκρήτιου Φαρμακευτικού Συνεδρίου στο Ρέθυμνο
Πριν 1 μήνες

DSC 0430

Περισσότεροι από 485 σύνεδροι παρακολούθησαν τις εργασίες του 16ου Παγκρήτιου Φαρμακευτικού Συνεδρίου που διοργάνωσε το Συντονιστικό Όργανο Φαρμακευτικών Συλλόγων Κρήτης, με την οργανωτική ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου στις 25 και 26 Μαΐου 2024 στο Ρέθυμνο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Συμπληρωματικές οδηγίες και τεχνικές προδιαγραφές του ΕΟΠΥΥ προς τα λογισμικά φαρμακείων, σχετικά με την επισύναψη της κάρτας ΕΚΑΑ
Πριν 1 μήνες

photo 5cnew

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 2452/28.5.2024 έγγραφο του ΠΦΣ "Ενόψει της υποβολής συνταγών μηνός Μαΐου η υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ-ΚΜΕΣ σε συνεργασία με την εταιρεία μηχανογράφησης του ΕΟΠΥΥ, έχουν ενημερώσει τις εταιρείες προγραμμάτων φαρμακείων για τις απαιτούμενες νέες προδιαγραφές που πρέπει να φέρει το επισυναπτόμενο αρχείο της κάρτας ΕΚΑΑ, δεδομένου ότι είχαν αναφερθεί προβλήματα αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αρχείων των καρτών ΕΚΑΑ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Αλλαγές στη σύνθεση προεδρείου στο Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
Πριν 1 μήνες

fsth logo

Αλλαγές στη σύνθεση του προεδρείου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Μετά τις παραιτήσεις των κ.κ. Γεωργίου-Κωνσταντίνου Κιοσέ και Μιχάλη Ζαννέτου από τις θέσεις τους ως γραμματέας και ταμίας αντίστοιχα, εξαιτίας του ασυμβίβαστου που προέκυψε κατόπιν της εκλογής τους στο Δ.Σ. του ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΣΘ συνεδρίασε στις 28 Μαΐου 2024 για να συμπληρωθούν οι κενές θέσεις και να συγκροτηθεί εκ νέου προεδρείο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Επίκαιρα επιστημονικά θέματα και νέες υπηρεσίες υγείας μέσω των φαρμακείων στο 10ο ΠΣΕΦ του ΦΣΘ
Πριν 1 μήνες

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ 10ου ΠΣΕΦ 

Ενδιαφέρουσες επιστημονικές ομιλίες και παρουσιάσεις για επίκαιρα ιατρικά και φαρμακευτικά θέματα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι συμμετέχοντες στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στις 18 και 19 Μαΐου. Ομιλητές ήταν καθηγητές Φαρμακευτικής και Ιατρικής από τα 3 τμήματα Φαρμακευτικής της χώρας και από Ιατρικές Σχολές, καθώς και διακεκριμένοι επιστήμονες υγείας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

10ο ΠΣΕΦ ΦΣΘ: Το φαρμακείο της γειτονιάς πρωτοστατεί στην προστασία της δημόσιας υγείας
Πριν 2 μήνες

DSCF0631

Από το φαρμακείο της γειτονιάς περνά η προστασία της δημόσιας υγείας, μέσω της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης σοβαρών νόσων. Ήδη τα φαρμακεία πρωτοστατούν στη διενέργεια των εμβολιασμών κατά της γρίπης, ενώ από τον Ιούνιο, με απόφαση του υπουργείου Υγείας, αναμένεται να αρχίσουν να διανέμουν δωρεάν τεστ αυτοδιάγνωσης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου (CRC) στους πολίτες ηλικίας 50 έως 70 ετών. Τα τεστ αυτά ανιχνεύουν την παρουσία αίματος στα κόπρανα σε ποσοστό που κυμαίνεται από 50% έως 80%, γεγονός που υποδηλώνει κακοήθεια.


Διαβάστε στο Pharmacorner

"Φαρμακείο: Βασικός πυλώνας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας"
Πριν 2 μήνες

1986x856 Pagrhtio FB COVER

Το 16o Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, που διοργανώνει το Συντονιστικό Όργανο Φαρμακευτικών Συλλόγων Κρήτης, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο THEARTEMIS στο Ρέθυμνο, από τις 25 έως και τις 26 Μαΐου 2024.

Το Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο είναι ο πρώτος ιστορικά συνεδριακός φαρμακευτικός θεσμός, που συγκεντρώνει πάντοτε το έντονο ενδιαφέρον των φαρμακοποιών από όλη την Ελλάδα και των εκπροσώπων φαρμακευτικών φορέων και φαρμακευτικών εταιρειών.Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες για θέματα που άπτονται της φαρμακευτικής επιστήμης.


Διαβάστε στο Pharmacorner

10ο ΠΣΕΦ ΦΣΘ: Υψηλό τίμημα ακόμη και για την υγεία τους πληρώνουν οι πολίτες
Πριν 2 μήνες

ΝΙΚΟΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Υψηλό τίμημα ακόμη και για την ίδια την υγεία τους πληρώνουν οι πολίτες. Σύγχρονα φάρμακα, αλλά και γονιδιακές θεραπείες που μπορούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές, εντάσσονται στο σύστημα της τιμολόγησης και κοστίζουν ακριβά σε όποιον χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσει. Πέραν του ηθικού ζητήματος που τίθεται για το πώς και γιατί η αγορά τιμολογεί, εκτός όλων των άλλων, ακόμη και την υγεία μας, τίθεται το πρακτικό και ουσιαστικό ερώτημα: πόσο αξίζει η ζωή;


Διαβάστε στο Pharmacorner

Έναρξη Διαδικασίας Προγραμματισμού Ραντεβού για Αιματολογικές Εξετάσεις στις Δημόσιες Δομές Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Πριν 2 μήνες

deltio tipou new logo 05 2 6

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. προσφέρει νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τον πολίτη. Αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής κράτησης ραντεβού για αιματολογικές εξετάσεις, εκτός από τον προγραμματισμό ιατρικών συνεδριών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Έναρξη Διαδικασίας Προγραμματισμού Ραντεβού για Αιματολογικές Εξετάσεις στις Δημόσιες Δομές Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Πριν 2 μήνες

deltio tipou new logo 05 2 6

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. προσφέρει νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τον πολίτη. Αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής κράτησης ραντεβού για αιματολογικές εξετάσεις, εκτός από τον προγραμματισμό ιατρικών συνεδριών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

3.120 επισκέπτες και 128 εταιρείες χορηγοί στο Hellas PHARM 2024!
Πριν 3 μήνες

FOT 2581 copy copy

Φαρμακοποιοί, στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς, βοηθοί φαρμακοποιών και φοιτητές Φαρμακευτικής έδωσαν το «παρών» στο φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση Hellas PHARM, που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο, ενώ την άρτια οργάνωσή του είχε αναλάβει για ακόμα μία χρονιά η εταιρεία Noufio Communication Services.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Επιχειρώντας μια επανάσταση στην Υγεία: Η δύναμη των ψηφιοποιημένων δεδομένων Υγείας
Πριν 3 μήνες

forum delfon2

Στην επανάσταση στην υγειονομική περίθαλψη που φέρνει η δύναμη των ψηφιοποιημένων δεδομένων Υγείας αναφέρθηκαν οι συμμετέχοντες στη σχετική συζήτηση στο πλαίσιο του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς 10 - 13 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Α. Γεωργιάδης: Στόχος η μείωση του clawback πάνω από 300 εκατ. ευρώ το 2024
Πριν 3 μήνες

forum delfon

Τα βήματα της Ελλάδας προς ένα σταθερό και προβλέψιμο επενδυτικό περιβάλλον για την φαρμακευτική βιομηχανία, παρουσίασε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 10-13 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Υπεγράφη η παράταση της Συλλογικής σύμβασης φαρμάκων του ΠΦΣ με τον ΕΟΠΥΥ
Πριν 3 μήνες

pills2 new

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 1608/8.4.2024 έγγραφο του ΠΦΣ "Σας αποστέλλουμε την παράταση της Συλλογικής σύμβασης φαρμάκων του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με τον ΕΟΠΥΥ, η οποία θα ισχύει για τρία έτη.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση του ΠΦΣ αναφορικά με τη νέα λίστα απαγόρευσης του ΕΟΦ
Πριν 3 μήνες

pills6 new

Όπως αναφέρει η υπ' αριθμόν 1585/5.4.2024 ανακοίνωση του ΠΦΣ "Με αφορμή τη νέα απόφαση του ΕΟΦ για «Προσωρινή απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών και ενδοκοινοτικής διακίνησης φαρμακευτικών προϊόντων» η οποία δεν διαφέρει από αυτήν η οποία ήδη ισχύει από τις αρχές Ιανουαρίου, σας ενημερώνουμε για τα εξής:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Το Hellas PHARM 2024, στις 13 και 14 Απριλίου, στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο
Πριν 3 μήνες

1780x750 HP24 FB cover 2

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 ανοίγει τις πύλες της η μεγαλύτερη διοργάνωση της φαρμακευτικής αγοράς, το φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση Hellas PHARM, που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής και θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο.

Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, το συνέδριο εστιάζει στην ουσιαστική συμβολή του φαρμακοποιού, ως ενεργό μέλος της κοινωνίας, στην πρόληψη και την αντιμετώπιση παθογενειών της. Με κεντρικό μήνυμα «Με την κοινωνία στο επίκεντρο», στόχος, μέσα από ομιλίες που προκαλούν προβληματισμό, να δοθεί αφορμή για συζήτηση σχετικά με θέματα της καθημερινότητας και κοινωνικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ξεκίνησε η πληρωμή των δικαιούχων ΚΑΕΦ 2023
Πριν 3 μήνες

xrimata new

Όπως αναφέρει ενημέρωση από τον ΠΦΣ "Τηρώντας τη δέσμευσή μας για ταχύτατη πληρωμή, μετά τη σύνταξη της αναλογιστικής μελέτης ΚΑΕΦ 2023 και την ολοκλήρωση των σχετικών δικαιολογητικών από τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους, ξεκίνησε η πληρωμή των 321 δικαιούχων ΚΑΕΦ η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Συνάντηση ΦΣΘ-ΕΛ.ΑΣ.: Εξιχνιάστηκαν 19 περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων σε φαρμακεία-Ενισχύονται οι αστυνομικές περιπολίες
Πριν 3 μήνες

fsth logo

Η εξιχνίαση 19 υποθέσεων κλοπών και διαρρήξεων σε φαρμακεία, αλλά και η ενίσχυση των περιπολιών στις γειτονιές με στόχο τον περιορισμό παρόμοιων περιστατικών ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης μεταξύ των εκπροσώπων του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) και της Ελληνικής Αστυνομίας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Κανένας χωρίς ασφαλιστική ικανότητα λόγω οφειλών μέχρι 100 ευρώ στον ΕΦΚΑ
Πριν 3 μήνες

ergasias

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων "Με άρθρο που συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» προβλέπεται η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας σε όσους έχουν καθυστερούμενες, ή ληξιπρόθεσμες ή βεβαιωμένες οφειλές μέχρι του ποσού των 100 ευρώ στον e-ΕΦΚΑ, προκειμένου να έχουν πρόσβαση και σε ιδιωτικούς παρόχους υγείας, ιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας
Πριν 3 μήνες

aade logo

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση "Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει της Απόφασης ΠΟΛ. 1061/2018 (ΦΕΚ B 1167), οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση και των δόσεων ρυθμίσεων / διευκολύνσεων που λήγουν στις ορισθείσες  ημέρες ειδικής αργίας διατραπεζικών συναλλαγών (29/3/2024 και 1/4/2024 - Καθολικό Πάσχα) παρατείνονται μέχρι και την επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή μέχρι και τις 2 Απριλίου 2024.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Διακοπή των υπηρεσιών της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή 31.3.2024 λόγω εργασιών αναβάθμισης του Εθνικού Μητρώου ΑΜΚΑ-ΕΜΑΕΣ
Πριν 3 μήνες

LogoIdika

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ, την  Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 και από ώρα 08:00 π.μ. έως 08:00 μ.μ. όλες οι υπηρεσίες που παρέχει η ΗΔΙΚΑ θα είναι εκτός λειτουργίας, λόγω προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης του Πληροφοριακού Συστήματος του Εθνικού Μητρώου ΑΜΚΑ-ΕΜΑΕΣ, σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. Φ80320/109864 ΚΥΑ των Υπουργών ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΥΓΕΙΑΣ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ «Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης».

 


Διαβάστε στο Pharmacorner

O Ε.Ε.Σ. παρήλασε πρώτος στη στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου
Πριν 3 μήνες

EES PARELASI

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός άνοιξε και φέτος τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, γεμίζοντας με συγκίνηση και υπερηφάνεια τις απανταχού Ερυθροσταυρίτισσες και Ερυθροσταυρίτες που μάχονται καθημερινά με όλες τους τις δυνάμεις για να προσφέρουν βοήθεια στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Η παρέλαση των Σωμάτων του Ε.Ε.Σ. εδώ: https://youtu.be/zqzQemcoP8w?si=ftXkZBlJGl5c6ZJf
Διαβάστε στο Pharmacorner

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Δράσεις δημόσιας υγείας - Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας»
Πριν 3 μήνες

Ypoyrgeio Ygeias

Κατατέθηκε την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στη Βουλή, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Δράσεις δημόσιας υγείας - Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», αντικείμενο του οποίου είναι η ρύθμιση επειγόντων ζητημάτων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Ενηλίκων 2024
Πριν 4 μήνες

logo yy copy copy

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Ενηλίκων για το έτος 2024, όπως αυτό συστήνεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ «Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Ενηλίκων 2024. Χρονοδιάγραμμα και Συστάσεις»


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Ε.Ε.Σ. διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το Συνέδριο των Επιτροπών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής
Πριν 4 μήνες

ees navagosostes

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το Συνέδριο των Επιτροπών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής(περιοχή Ευρώπης), που για πρώτη φορά διοργανώθηκε στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.


Διαβάστε στο Pharmacorner

«Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV»: Προγραμματική συμφωνία Ε.Κ.Π.Α. και Υπουργείου Υγείας
Πριν 4 μήνες

Ethniko sxedioo drasis ekpa

Υπογράφηκε την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2024 προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών (Ε.Κ.Α.Ρ.) του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, της Ιατρικής Σχολής, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) και του Υπουργείου Υγείας με σκοπό την σύνταξη του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον HIV» παρουσία του πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. καθηγητή κ. Γ. Σιάσου, της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ. Ε. Αγαπηδάκη, της Διευθύντριας του Εργαστηρίου καθηγήτριας κ. Π. Λάγιου και του Επιστημονικά Υπεύθυνου του Ε.Κ.Α.Ρ. Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Γ. Μαγιορκίνη.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου ΕΦΕΧ και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πριν 4 μήνες

PHOTO 401

Με μεγάλη επιτυχία και ευρεία συμμετοχή των Μελών του, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης, την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, στο ξενοδοχείο Domotel Kastri στη Νέα Ερυθραία.

Τον ΕΦΕΧ τίμησαν με τη παρουσία τους θεσμικοί εκπρόσωποι τόσο από την Ευρώπη όσο και από την Ελλάδα και συγκεκριμένα η Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, ο Πρόεδρος του ΕΟΦ και Καθηγητής Φαρμακολογίας κ. Ευάγγελος Μανωλόπουλος και ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Υγείας κ. Χαράλαμπος Καραθάνος.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΑΑΔΕ - ΚτΠ: Παράταση έως τις 19 Μαρτίου για την υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα «Ψηφιακές Συναλλαγές»
Πριν 4 μήνες

Κάλυψη μέρους του κόστους αγοράς και διασύνδεσης POS - τι ισχύει για την απένταξη από προηγούμενους κύκλους χρηματοδότησης

ktp logo new header

Παρατείνεται έως τις 19 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Ψηφιακές Συναλλαγές» μέσω του οποίου καλύπτεται μέρος του κόστους αγοράς και διασύνδεσης POS καθώς και μια σειρά επιπλέον ψηφιακών αναγκών μιας επιχείρησης.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΑΑΔΕ: Εργασίες για την εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ 2024
Πριν 4 μήνες

aade logo

Ενόψει της έναρξης των εργασιών για την εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ 2024, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει για τα παρακάτω:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενημέρωση για το περιεχόμενο των emails του e-ΕΦΚΑ σχετικά με τη διαδικασία έκδοσης, ανάρτησης & εξόφλησης των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών
Πριν 4 μήνες

efka

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο "Από την Δ/νση Εισφορών Μη Μισθωτών e-ΕΦΚΑ έχει αποσταλεί ηλεκτρονικό μήνυμα στα καταχωρημένα στη βάση δεδομένων e-ΕΦΚΑ email μη μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων κλπ., σύμφωνα με το οποίο συνοπτικά ενημερώνει για:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα του ΠΦΣ για τη φαρμακευτική πολιτική
Πριν 4 μήνες

FOT 5662

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα για τη φαρμακευτική πολιτική την οποία διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με κεντρικό θέμα «Φαρμακευτική Πολιτική: Μετατρέποντας τις Προκλήσεις σε Προοπτικές», στην οποία συμμετείχαν ως κεντρικοί ομιλητές ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Σε ζωντανή μετάδοση το πρώτο από τα webinars 2024, την Τετάρτη 13 Μαρτίου
Πριν 4 μήνες

800x Thematikes 24 Starter Newsletter copy

Για 12η συνεχή χρονιά, το Ινστιτούτο Διά Βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος υλοποιούν το πρόγραμμα διαδικτυακών σεμιναρίων για φαρμακοποιούς (webinars), μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας www.ideeaf.gr.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Συνάντηση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Πριν 4 μήνες

sfee ypoyrgos oikonomikon

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση των Γενικών Διευθυντών των εταιρειών-μελών του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με θέμα συζήτησης την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, τις προκλήσεις στην φαρμακευτική πολιτική αλλά και στην χρηματοδότηση του συστήματος υγείας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Τα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024 στις 24 Απριλίου στο ELEON LOFT
Πριν 4 μήνες

Aristeia pharm 24

Υποβολή υποψηφιοτήτων μέχρι τις 22 Μαρτίου

Τα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς, η επιτυχημένη διοργάνωση της Noufio Communication Services, με την οποία οι φαρμακοποιοί επιβραβεύουν από το 2017 τις καλύτερες πρακτικές, υπηρεσίες, καινοτομίες και προϊόντα της φαρμακευτικής αγοράς, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στο ELEON LOFT. 


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νέο Παράρτημα στον Κώδικα του ΣΕΕ ο Κώδικας Δεοντολογίας Διαφήμισης ΜΗΣΥΦΑ του ΕΦΕΧ
Πριν 4 μήνες

farmaka1

Η αποδοχή του Κώδικα Δεοντολογίας Διαφήμισης ΜΗΣΥΦΑ του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ) από το Δ.Σ. του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ), σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας των δύο φορέων σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των διαφημίσεων προϊόντων ΜΗΣΥΦΑ και την τήρηση των κανόνων δεοντολογίας.

Η συνεργασία αυτή είναι καθοριστικής σημασίας και μέσω αυτής ο ΕΦΕΧ αναγνωρίζεται πλέον ως βασικός συντελεστής στην προώθηση της υπεύθυνης διαφήμισης στον τομέα της υγείας, γεγονός που ενισχύει την αξιοπιστία και τηφήμη του στον κλάδο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενημέρωση από τον ΠΦΣ για τρέχοντα φορολογικά και εργασιακά θέματα
Πριν 4 μήνες

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 02 23 094824

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 800/23.2.2024 έγγραφο του ΠΦΣ, "Σε εξέλιξη βρίσκονται φορολογικά και εργασιακά θέματα που ενδιαφέρουν και τον κλάδο μας, για τα οποία τα αρμόδια Υπουργεία έχουν ανακοινώσει ότι προχωρούν στην υλοποίηση τους. Σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΑΑΔΕ και με τα ως τώρα δεδομένα, οι τρόποι διασύνδεσης των προγραμμάτων και εφαρμογών τιμολόγησης με τα τερματικά EFT/POS μπορεί να επιτευχθεί με:


Διαβάστε στο Pharmacorner
OSFE 2024 300x300
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS