Όλες οι ειδήσεις του φαρμακείου


  • Τα παρακάτω άρθρα καθώς και τα λογότυπα, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των ιστότοπων που δημοσιεύονται.
  • Το Pharmacorner, σε αυτή την ενότητα, αναδημοσιεύει μόνο μέρος του περιεχομένου παραπέμποντας στην αρχική δημοσίευση.
  • Το Pharmacorner δεν φέρει καμμία ευθύνη για την ορθότητα και το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων αυτής της ενότητας.

Ενημέρωση από τον ΠΦΣ: Καμιά υποχρέωση για τους φαρμακοποιούς να παραλάβουν τα usbtoken
Πριν 21 ώρες & 3 λεπτά

photo 5cnew

Όπως αναφέρει ενημέρωση από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, στις 15.3.2018, σχετικά με τα USBTΟΚΕΝ, "μετά την πρόσφατη συνάντηση του ΠΦΣ με τον πρόεδρο της ΗΔΙΚΑ, διευκρινίστηκε ότι οι φαρμακοποιοί δεν έχουν καμιά συμβατική υποχρέωση παραλαβής των usbtoken. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση της Γ.Σ. του ΠΦΣ στις 9.12.2017 και την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. στις 12.12.2017, αποφασίσθηκε η μη συμμετοχή των φαρμακοποιών στη διαδικασία παραλαβής αίτησης για τη χρήση του usbtoken από την ΗΔΙΚΑ".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και φέτος δίπλα στο «Μαζί για το Παιδί»
Πριν 23 ώρες & 48 λεπτά

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας ενίσχυσε το έργο των σωματείων «ΠΝΟΗ» και «Μέριμνα».

logo pef

Σε νέες δράσεις στήριξης των σωματείων-μελών της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» προχώρησε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ). Η ΠΕΦ συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τη συνεργασία της με την Ένωση κοινωφελών σωματείων, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας νέο πρόγραμμα στήριξης και σειρά δράσεων για την υποστήριξη του έργου της.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση στον ΕΟΦ για τις ελλείψεις φαρμάκων
Πριν 23 ώρες & 54 λεπτά

photo 15a

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του ΠΦΣ, χωρίς αποτέλεσμα κατέληξε η συνάντηση της Διοίκησης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου με την πρόεδρο του ΕΟΦ κυρία Αικατερίνη Αντωνίου και τον αντιπρόεδρο κ. Ηλία Γιαννόγλου, για το θέμα των ελλείψεων φαρμάκων. Το προεδρείο του ΠΦΣ κατέθεσε επίσημα στοιχεία ελλείψεων και κατήγγειλε την τακτική συγκεκριμένων εταιρειών να προμηθεύουν με ελάχιστες ποσότητες φάρμακα και στις φαρμακαποθήκες και στα φαρμακεία.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Οι νικητές των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2018
Πριν 2 μέρες

P3100392

Σε μια ξεχωριστή και συγκινησιακά φορτισμένη εκδήλωση στο πλαίσιο του Hellas PHARM 2018 απονεμήθηκαν τα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς, που απευθύνονται σε επιχειρήσεις, φορείς και ομάδες που δραστηριοποιούνται στη φαρμακευτική αγορά και έχουν διακριθεί για την παρουσίαση καινοτομιών ή βέλτιστων πρακτικών, προς όφελος της φαρμακευτικής περίθαλψης, της πρόληψης και της λειτουργίας των φαρμακείων. Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η κυρία Μάγδα Τσέγκου, η οποία και ανακοίνωσε τους δύο νικητές (platinum & gold) στις 7 κατηγορίες Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Πιστοποιημένο 24ωρο σεμινάριο «Α’ Βοήθειες για Φαρμακοποιούς»
Πριν 2 μέρες

IDEEAF RedCross 300x300

Ο ΠΦΣ και το ΙΔΕΕΑΦ, με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνουν την επίτευξη συμφωνίας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος πιστοποιημένων σεμιναρίων «Α’ Βοήθειες για Φαρμακοποιούς», σε συνεργασία με τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται σε μια χρονική στιγμή στην οποία ο κλάδος των φαρμακοποιών επιδιώκει να αναβαθμίσει τον ρόλο του στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να αναδείξει το μείζον θέμα της παροχής υπηρεσιών υγείας από τα φαρμακεία. Η πιστοποιημένη απόκτηση γνώσεων για την παροχή Α΄ Βοηθειών αποτελεί, εκτός από εφόδιο για κάθε φαρμακοποιό, ένα όπλο στη φαρέτρα των επιδιώξεων του κλάδου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

1.809 φαρμακοποιοί βλέπουν κάθε μήνα PHARMACARETRAIN.gr
Πριν 2 μέρες

PharmaCareTrain

Το PHARMA CARE TRAIN είναι εξειδικευμένο site που προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικά σεμινάρια για φαρμακοποιούς. Από την πρώτη μέρα που δημοσιοποιήθηκε οι Φαρμακοποιοί το αγκάλιασαν και τους ευχαριστούμε. 1.809 φαρμακοποιοί βλέπουν κάθε μήνα PHARMACARETRAIN.gr (πηγή:GOOGLE analytics). Τώρα μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας (αν δεν την έχετε κάνει ήδη) στο: www.pharmacaretrain.gr και να αποκτήσετε κωδικό πρόσβασης, για να δείτε το πέμπτο σεμινάριο της σειράς, με τίτλο: «Φροντίδα υγείας και lifestyle (ολοκληρωμένη φροντίδα και συνδυαστική πώληση)».


Διαβάστε στο Pharmacorner

Κύκλος Σεμιναρίων «Ομοιοπαθητική για φαρμακοποιούς 2018»
Πριν 2 μέρες

300x300 EEOF seminaria 2018

Η Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικών Φαρμακοποιών, σε συνεργασία με μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, την Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (ΕΕΟΙ) και το Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ), διοργανώνει τον Κύκλο Σεμιναρίων «Ομοιοπαθητική για φαρμακοποιούς 2018», που περιλαμβάνει 5 σεμινάρια, συνολικής διάρκειας 30 ωρών. Με την ολοκλήρωση του κύκλου σεμιναρίων οι φαρμακοποιοί που θα το παρακολουθήσουν θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης και 24 ΜΟΡΙΑ συνεχιζόμενης εκπαίδευσης ΙΔΕΕΑΦ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Αδειάζουν τα ράφια των φαρμακείων όσο πέφτουν οι τιμές των φαρμάκων
Πριν 2 μέρες

farmakopoios

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Άννας Παπαδομαρκάκη στο HealthMag "Διακόσια δύο φάρμακα βρίσκονται σε έλλειψη στην ελληνική αγορά και από αυτά τα 138, δεν πρόκειται να επιστρέψουν, καθώς οι παρασκευάστριες εταιρίες δήλωσαν ήδη τη διακοπή κυκλοφορίας τους. Οι ελλείψεις αυτές έχουν ήδη δηλωθεί στον ΕΟΦ και είτε κάποιες από αυτές αναμένεται να αποκατασταθούν εντός του έτους (για 50 από τα φάρμακα που συμπεριλαμβάνονται στο σχετικό πίνακα) ή κάποια θα επανεισαχθούν στη χώρα μέσω του ΙΦΕΤ (12 από αυτά).


Διαβάστε στο Pharmacorner

Δημιουργείται θετική λίστα και στα γαληνικά σκευάσματα
Πριν 2 μέρες

Πληροφορίες λένε ότι ο ΕΟΠΥΥ διαπίστωσε υπερτιμολογήσεις δραστικών ουσιών, βάσει του καταλόγου χονδρικών τιμών που έχει στα χέρια του.

goudi

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Δέσποινας Καραγιαννοπούλου στο Iatronet "Αλλάζει ο τρόπος αποζημίωσης των γαληνικών σκευασμάτων, αναφέρουν πηγές της αγοράς, καθώς προωθείται και σε αυτά θετική λίστα. Γεγονός που σημαίνει ότι δραστικές ουσίες που είναι εκτός λίστας δεν θα αποζημιώνονται. Έως σήμερα, τα γαληνικά σκευάσματα αποζημιώνονται κανονικά, όπως όλα τα φάρμακα. Όμως, αναφέρουν πηγές, ο έλεγχος από τον ΕΟΠΥΥ στον κατάλογο με τις χονδρικές τιμές των δραστικών ουσιών έδειξε αρκετές περιπτώσεις με υπερτιμολογήσεις σε δραστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται ευρέως.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εκδήλωση ΚΕΕΛΠΝΟ με θέμα «Νοσοκομείo χωρίς κάπνισμα»
Πριν 2 μέρες

nosokomeio xoris kapnisma

Σημαντικά στοιχεία για το κάπνισμα, την αντιμετώπιση του πρόσφατου αντικαπνιστικού νόμου από την ελληνική κοινωνία και την αναγκαία ευαισθητοποίηση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού των χώρων παροχής υγείας, αναδείχθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ με θέμα: «Νοσοκομείo χωρίς κάπνισμα» σε συνεργασία με την 6η Υ.Π.Ε. (Νοσοκομείο «ο Αγ. Ανδρέας»), την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημόσια Υγεία» του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 στην Αίθουσα Συνελεύσεων του Γ.Ν.Π. «ο Άγιος Ανδρέας».


Διαβάστε στο Pharmacorner

«Νεφροί και υγεία των Γυναικών-Συμπεριλάβετε, δώστε αξία, ενισχύστε»
Πριν 2 μέρες

elliniki nefrologiki etaireia

Τη σημασία της διατήρησης της υγείας των γυναικών και ιδιαίτερα της υγείας των νεφρών τους σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους, ανέδειξε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, (ΕΝΕ), στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, στην Αίγλη Ζαππείου στην Αθήνα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού 2018. Σχετικές εισηγήσεις έκαναν η Πρόεδρος της ΕΝΕ, Καθηγήτρια Νεφρολογίας και Διευθύντρια Νεφρολογικής Κλινικής ΑΠΘ, κυρία Αικατερίνη Παπαγιάννη, ο Αντιπρόεδρος της ΕΝΕ, Συντονιστής Διευθυντής ΕΣΥ, κύριος Θεοφάνης Αποστόλου και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΝΕ, Συντονιστής Διευθυντής ΕΣΥ, κύριος Γεράσιμος Μπαμίχας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

16o Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο
Πριν 2 μέρες

«Εκτιμάται ότι στα επόμενα 15 χρόνια ο αριθμός των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη θα υπερβεί παγκοσμίως τα 500 εκατομμύρια»

panellinio diavitologiko synedrio

Σε μάστιγα της εποχής μας αναδεικνύεται ο Σακχαρώδης Διαβήτης (ΣΔ) καθώς εκτιμάται ότι στα επόμενα 15 χρόνια, ο αριθμός των ατόμων με ΣΔ θα υπερβεί παγκοσμίως τα 500 εκατομμύρια. Σημαντικοί παράγοντες που έχουν συμβάλλει στην αύξηση αυτή είναι ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η παχυσαρκία, η έλλειψη άσκησης και το άγχος. Τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα καθώς και τις εξελίξεις στην παθοφυσιολογία, πρόληψη, θεραπεία και παρακολούθηση του ΣΔ και των επιπλοκών του, φιλοδοξεί να καταγράψει το 16ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 14-17 Μαρτίου 2018. Το Συνέδριο διοργανώνει η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ) και απευθύνεται σε επαγγελματίες Υγείας και φοιτητές από όλο το φάσμα των Επιστημών Υγείας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Συνέδριο ΣΦΕΕ: Δίκαιο & Δεοντολογία του Φαρμάκου
Πριν 2 μέρες

sfee photo 13.3.2018

Με μεγάλη επιτυχία και περισσότερους από 270 συμμετέχοντες ολοκληρώθηκε το Συνέδριο για το Δίκαιο και τη Δεοντολογία του Φαρμάκου, που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) για τρίτη φορά, πιστός στο διαρκές αίτημα των μελών του για περισσότερη επιστημονική ενημέρωση, την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 στο αμφιθέατρο του Μουσείου Γουλανδρή. Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου συμπεριέλαβαν όλα τα επίκαιρα νομικά, ρυθμιστικά, φορολογικά, αναπτυξιακά και δεοντολογικά θέματα που απασχολούν τον κλάδο του φαρμάκου πανευρωπαϊκά, με αναφορά ταυτόχρονα και σε ζητήματα που αφορούν στην ελληνική πραγματικότητα και με μεγάλη σπουδαιότητα για τις εταιρίες μέλη του Συνδέσμου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

2.944 σύνεδροι και 140 χορηγοί έδωσαν δυναμικό «παρών» στο Hellas PHARM 2018
Πριν 3 μέρες

Hellas PHARM 2018

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή συνέδρων και χορηγών στο φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση Hellas PHARM, που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, στις 10 και 11 Μαρτίου 2018, στο Helexpo Maroussi. Πιο συγκεκριμένα, τη διοργάνωση επισκέφτηκαν 2.944 σύνεδροι και τη στήριξαν 140 χορηγοί.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νέο Δ.Σ. για την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας
Πριν 4 μέρες

Ο κ. Θεόδωρος Τρύφων νέος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας

τρυφων θεοδωρος

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), που εξελέγη από τη Γενική Συνέλευση των Μελών, και προχώρησε στην επιλογή του νέου Προεδρείου της ΠΕΦ. Στη Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, συμμετείχε το σύνολο των ελληνικών φαρμακευτικών εταιρειών. Τα μέλη της ΠΕΦ τοποθετήθηκαν σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία αλλά και την αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου που πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος των ασθενών, του συστήματος υγείας και της ελληνικής οικονομίας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Οι εγγραφές στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής ξεκίνησαν!
Πριν 4 μέρες

PSEF2018 banner 630x280 2

Μετά από τρεις επιτυχημένες διοργανώσεις, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει προγραμματίσει το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, ένα συνέδριο «θεσμό» στον χώρο των επιστημονικών συνεδρίων υγείας, για τις 5 και 6 Μαΐου 2018, στο ξενοδοχείο «The Met». Με τη συμμετοχή Καθηγητών Φαρμακευτικής από τα 3 Τμήματα Φαρμακευτικής της χώρας, Καθηγητών Ιατρικής και διακεκριμένων επιστημόνων υγείας, το συνέδριο έχει ως στόχο να παρουσιάσει την πολύπλευρη επιστημονική διάσταση των θεμάτων που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκειά του και τα νέα ερευνητικά δεδομένα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: "Περιγραφή ενεργειών και διευκρινίσεις για το ωράριο λειτουργίας φαρμακείων"
Πριν 8 μέρες

pharmacy1 new

Στο υπ' αριθμόν 1021/7.3.2018 έγγραφό του με θέμα «Περιγραφή ενεργειών και διευκρινίσεις για το ωράριο λειτουργίας φαρμακείων», ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει σχετικά με τη διαδικασία που ορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 257 του Ν. 4512/2018 (ΦΕΚ Α΄ 5/17.01.2018) για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων και παρέχει διευκρινίσεις επί των εν λόγω ρυθμίσεων, όπως παρουσιάστηκαν κατά τη Συγκέντρωση των Προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων, η οποία έλαβε χώρα τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση ΣΦΕΕ "Πυλώνας της χώρας o φαρμακευτικός κλάδος για: Ανάπτυξη, Καινοτομία και αναστροφή του Brain Drain"
Πριν 8 μέρες

sfee logo

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος στήριξε και συμμετείχε στο Τρίτο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών όπου έλαβαν μέρος πολλές και διακεκριμένες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή προσωπικοτήτων από όλους τους κλάδους της οικονομίας, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής κοινότητας ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και προσέφερε ένα ουσιαστικό και υψηλό επίπεδο πολιτικής και οικονομικής ζύμωσης. Ο ΣΦΕΕ συμμετείχε σε δύο ανοιχτές συνεδριάσεις με υψηλού και αναγνωρισμένου κύρους ακροατήριο, καθώς και σε ένα κλειστό στρογγυλό τραπέζι.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Με πλούσια θεματολογία ξεκινούν, την Τετάρτη 14 Μαρτίου, τα Webinars 2018
Πριν 8 μέρες

HEADER IDEEAF final

Για 6η συνεχή χρονιά, το ΙΔΕΕΑΦ και ο ΠΦΣ υλοποιούν το πρόγραμμα διαδικτυακών σεμιναρίων για φαρμακοποιούς (webinars), μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας www.ideeaf.gr. Τα διαδικτυακά σεμινάρια αυτά, αποτελούν το πιο μαζικό και επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για φαρμακοποιούς, με περισσότερα από 3.500 εγγεγραμμένα μέλη και με μέσο όρο παρακολούθησης ανά σεμινάριο μεγαλύτερο των 2.000 χρηστών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

To Hellas PHARM ανοίγει τις πύλες του στις 10 Μαρτίου 2018
Πριν 8 μέρες

630x280 HELLAS PHARM 2018

Με τις ομιλίες καθηγητών Φαρμακευτικής και Ιατρικής, διακεκριμένων επιστημόνων στον χώρο της υγείας και εκπροσώπων της φαρμακευτικής αγοράς, αλλά και τη συμμετοχή φαρμακοποιών-συνέδρων από όλη την Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί φέτος το φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση Hellas PHARM, που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, στις 10 και 11 Μαρτίου 2018, στο Helexpo Maroussi. Το πλούσιο συνεδριακό πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες για θέματα επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος, εναρμονισμένα με τις ανάγκες επιμόρφωσης και ενημέρωσης του σύγχρονου φαρμακοποιού. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΦ: Εγκύκλιος - Ανανεώσεις αδειών κυκλοφορίας 2018
Πριν 9 μέρες

pills2 new

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ, στις 6 Μαρτίου 2018, η εγκύκλιος για την υποβολή αιτήσεων ανανέωσης των εθνικών αδειών κυκλοφορίας φαρμακευτικών προϊόντων ανθρώπινης χρήσης, βιολογικών και φαρμακευτικών προϊόντων φυτικής προέλευσης, λήξης 31-12-2018. Για να κατεβάσετε την εγκύκλιο πατήστε εδώ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΦ: Ανακοίνωση σχετικά με το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων
Πριν 9 μέρες

eof

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΦ στις 6 Μαρτίου 2018, "Εν όψει της αναβάθμισης των συστημάτων και της επικαιροποίησης των αρχείων του ΕΟΦ, ως προς τα κυκλοφορούντα στην Ελλάδα Ιατροτεχνολογικά προϊόντα, καλούνται οι κατασκευαστές με έδρα την Ελλάδα, οι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι (κατασκευαστών εκτός Ε.Ε.) με έδρα την Ελλάδα και διανομείς, που θέτουν Ιατροτεχνολογικά προϊόντα στην Ελληνική αγορά, όπως καταχωρίσουν στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μητρώο του ΕΟΦ τα στοιχεία της έδρας τους και τα Ιατροτεχνολογικά προϊόντα που θέτουν στην Ελληνική αγορά. Η εφαρμογή του Εθνικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων ΕΟΦ θα ξεκινήσει στις 12/03/2018. 


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΦΚΑ: Παράταση ασφαλιστικής ικανότητας έτους 2018
Πριν 10 μέρες

efka

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 287025/28.2.2018 έγγραφο του ΕΦΚΑ, παρατείνεται η ασφαλιστική ικανότητα μέχρι 20.3.2018 σε όσους ήταν ασφαλιστικά ικανοί έως 28.2.2018. Για να δείτε όσα αναφέρει αναλυτικά το έγγραφο του ΕΦΚΑ, πατήστε εδώ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Θεόδωρος Τρύφων: "Αναπτυξιακή ατμομηχανή της οικονομίας μας η φαρμακοβιομηχανία"
Πριν 10 μέρες

Η παρέμβαση του προέδρου της ΠΕΦ Θεόδωρου Τρύφων στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

tryfon 2

«H ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι μια αναπτυξιακή ατμομηχανή για την οικονομία μας, με σημαντική προστιθέμενη αξία». Αυτό επεσήμανε o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) Θεόδωρος Τρύφων στο 3o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Capital controls - Tροποποιούνται οι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων
Πριν 10 μέρες

xrimata new

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, "Δημοσιεύθηκε σήμερα 28 Φεβρουαρίου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 687, τεύχος Β’) η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία τροποποιούνται οι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων που θεσπίστηκαν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015(Α’ 84) όπως ισχύει. Σύμφωνα με την απόφαση από 1η Μαρτίου:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2018: η ψηφοφορία ξεκίνησε!
Πριν 15 μέρες

300X300 ARISTEIA 18

Οι συμμετοχές ολοκληρώθηκαν και η ψηφοφορία ξεκίνησε…! Επισκεφτείτε το www.aristeiapharm.gr και ψηφίστε στις 7 κατηγορίες των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς. Δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία έχουν μόνο οι φαρμακοποιοί. Η ψηφοφορία θα λήξει την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, στις 23:59.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εκδήλωση των Φαρμακοποιών του Κόσμου «20 χρόνια δράσης και προσφοράς»
Πριν 15 μέρες

tanz 004 copy

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Φαρμακοποιοί του Κόσμου" ιδρύθηκε το 1997 από εθελοντές φαρμακοποιούς. Βασικοί στόχοι της Οργάνωσης είναι η συλλογή, η αγορά, ο έλεγχος και η συσκευασία ιατροφαρμακευτικού υλικού με σκοπό να προωθηθεί σε άτομα, ιδρύματα, φορείς και υγειονομικές δομές που τα έχουν ανάγκη, εντός και εκτός Ελλάδας. Καταγράφει τις υγειονομικές ανάγκες και τα κοινωνικά προβλήματα των πληθυσμών. Εξασφαλίζει την εκπαίδευση εθελοντών. Διοργανώνει και συμμετέχει σε ενέργειες ενημέρωσης υγειονομικών θεμάτων. Για την επίτευξη των ανθρωπιστικών στόχων συνεργάζεται με πλήθος ΜΚΟ και Φορείς. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 86 αποστολές σε 36 χώρες. Συμπλήρωσαν "20 χρόνια δράσης και προσφοράς" και οργανώνουν εκδήλωση στο πλαίσιο του Hellas PHARM 2018, το Σάββατο 10 Μαρτίου, στις 10:00-12:00 στην αίθουσα Ε2.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εκπαιδευτικό σεμινάριο «Η θέση των Συμπληρωμάτων Διατροφής στο σύγχρονο φαρμακείο»
Πριν 15 μέρες

sd

Στο πλαίσιο του Hellas PHARM 2018, την Κυριακή 11 Μαρτίου από τις 10:00 έως τις 13:00, στην κεντρική συνεδριακή αίθουσα, θα πραγματοποιηθεί Εκπαιδευτικό σεμινάριο «Η θέση των Συμπληρωμάτων Διατροφής στο σύγχρονο φαρμακείο». Αναλυτικά το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει:


Διαβάστε στο Pharmacorner

«Υποστηρίζοντας τον μητρικό θηλασμό»
Πριν 15 μέρες

mitrikos thilasmos

Το πολύ ενδιαφέρον θέμα του μητρικού θηλασμού και πώς μπορούμε να τον υποστηρίξουμε θα αναπτυχθεί το Σάββατο 10 Μαρτίου στις 17:30 στην αίθουσα Ε3, κατά τη διάρκεια ενότητας που συντονίζει η κυρία Βάσια Καλπογιάννη, φαρμακοποιός. Αναλυτικότερα, τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:


Διαβάστε στο Pharmacorner

5η Επαγγελματική Διημερίδα ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης: "Επαγγελματική ύλη φαρμακείου: Ευκαιρίες & Προκλήσεις"
Πριν 16 μέρες

600x450 SYFA StD 2018 Program

Ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης διοργανώνει την 5η επαγγελματική διημερίδα με θέμα «Επαγγελματική ύλη φαρμακείου: Ευκαιρίες & Προκλήσεις», στις 3 και 4 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση απευθύνεται στους συνεταιρισμένους φαρμακοποιούς και εστιάζει σε ένα πρόγραμμα παρουσιάσεων και συζητήσεων προσανατολισμένο αποκλειστικά στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των φαρμακείων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΘ: «Ναι στην ελεγχόμενη χορήγηση αντιβιοτικών"
Πριν 16 μέρες

Ευγενίδης

Απάντηση στις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Μπασκόζου αναφορικά με τη λήψη μέτρων για την αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών δίνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), Διονύσιος Ευγενίδης.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ προς Υπουργείο Υγείας: Εσπευσμένη η κατάθεση ρύθμισης για τις άυλες συνταγές
Πριν 17 μέρες

photo 5cnew

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 842/26.2.2018 έγγραφο του ΠΦΣ προς τον υπουργό Υγείας, "Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα και επιβεβαιωμένες πληροφορίες, στο Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή με θέμα «Διατάξεις για την παραγωγή τελικών προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης», περιλαμβάνεται διάταξη για τη θεσμοθέτηση των άυλων συνταγών. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε την παραμικρή πληροφόρηση ούτε για το περιεχόμενο της ρύθμισης ούτε για τη διαδικασία της υλοποίησής της.


Διαβάστε στο Pharmacorner

To Hellas PHARM 2018, στις 10 και 11 Μαρτίου, στο Helexpo Maroussi
Πριν 18 μέρες

630x280 HELLAS PHARM 2018

Με τις ομιλίες καθηγητών Φαρμακευτικής και Ιατρικής, διακεκριμένων επιστημόνων στον χώρο της υγείας και εκπροσώπων της φαρμακευτικής αγοράς, αλλά και τη συμμετοχή φαρμακοποιών-συνέδρων από όλη την Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί φέτος το φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση Hellas PHARM, που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, στις 10 και 11 Μαρτίου 2018, στο Helexpo Maroussi. Το πλούσιο συνεδριακό πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες για θέματα επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος, εναρμονισμένα με τις ανάγκες επιμόρφωσης και ενημέρωσης του σύγχρονου φαρμακοποιού. Μεταξύ των θεμάτων που θα ακουσθούν στο Συνέδριο περιλαμβάνονται εισηγήσεις που αφορούν τα παρακάτω:


Διαβάστε στο Pharmacorner

«Επιχειρηματικές λύσεις για τους φαρμακοποιούς» στο Hellas PHARM 2018
Πριν 21 μέρες

pharmacy 3new

Στο πλαίσιο του Hellas PHARM 2018, την Κυριακή 11 Μαρτίου από τις 14:30 έως τις 16:00, θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Επιχειρηματικές λύσεις για τους φαρμακοποιούς», στο οποίο θα προεδρεύσει ο κ. Δημήτριος Μήτρικας, πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων, και συμμετέχουν οι κ.κ.:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Διευκρινίσεις επί της Εγκυκλίου του Υπ. Υγείας για τη νέα νομοθετική ρύθμιση για το ωράριο λειτουργίας φαρμακείων
Πριν 21 μέρες

photo 1cnew

Όπως αναφέρει ενημέρωση από τον ΠΦΣ, "Δυνάμει της υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου Δ3(β)/Γ.Π./οικ.14863/21.02.2018 Εγκυκλίου του Υπουργού Υγείας με θέμα «Εγκύκλιος σχετικά με το Ωράριο των Φαρμακείων και την εφαρμογή του άρθρου 257 του ν. 4512/2018 (Α΄ 5)» έγιναν δεκτές οι σχετικές επισημάνσεις του ΠΦΣ, ως αναφέρονται στα υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 296/24.01.2018, 356/29.01.2018, 462/05.02.2018 και 474/05.02.2018 έγγραφά μας προς το Υπουργείο Υγείας. Έτσι με την ανωτέρω Εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: "Μετά την έκδοση του Π.Δ. για το ιδιοκτησιακό θα ασκήσουμε αίτηση ακυρώσεως και αναστολής"
Πριν 22 μέρες

photo 6cnew

Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, "Εκδόθηκε η υπ΄ αριθμ 26/2018 Γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επεξεργασία σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος «Ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού – Ίδρυση φαρμακείου», το περιεχόμενο της οποίας σεβόμαστε μεν, διαφωνούμε δε απολύτως, διότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα και το Ενωσιακό κεκτημένο. Πρόκειται περί προκαταρκτικού και δη διαδικαστικού ελέγχου του εν λόγω σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος και όχι για ευθύ έλεγχο συνταγματικότητας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Σε ισχύ από τις 22.2.2018 η νέα θετική λίστα φαρμάκων
Πριν 22 μέρες

photo 15a

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 574/Β/21.2.2018) η Υπουργική Απόφαση για τη νέα θετική λίστα φαρμάκων, που έχει ισχύ από σήμερα, 22 Φεβρουαρίου 2018, και καταργεί τη Δ3(α)87526/2017 (ΦΕΚ Β΄4506/2017) απόφαση.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εγκύκλιος για αυτοματοποιημένους ελέγχους ΕΟΠΥΥ
Πριν 22 μέρες

photo 5cnew

Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στο υπ' αριθμόν 820/22.2.2018 έγγραφό του προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας, "O ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε με εγκύκλιό του προς τις ΠΕΔΙ την έναρξη της υλοποίησης σειράς αυτοματοποιημένων ελέγχων κατά την έκδοση των γνωματεύσεων, απαλλάσσοντας έτσι τους φαρμακοποιούς από τον κίνδυνο απορρίψεων και επιβολής προστίμων λόγω υπερβαλλουσών ποσοτήτων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΠΥΥ: «Σχετικά με έναρξη λειτουργίας του θεραπευτικού μητρώου για την Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία»
Πριν 22 μέρες

eopyy 2

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο του ΕΟΠΥΥ (αρ. πρωτ. ΔΒ4Α/οικ.6110/14.2.2018), "θέτουμε υπόψη σας ότι στο πλαίσιο της βελτιστοποίησης της κάλυψης των αναγκών των ασφαλισμένων και του πληρέστερου σχεδιασμού των υπηρεσιών υγείας, ανέπτυξε και υλοποιεί, σε συνεργασία την Ελληνική Αιματολογική Εταιρία μητρώο ασθενών για τη Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία (ΧΜΛ), με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών για τα χαρακτηριστικά της νόσου, τουςπαράγοντες κινδύνου, τη χρήση υπηρεσιών υγείας, το σχετικό κόστος και την έκβαση στο σύνολο των ασθενών που λαμβάνουν αποζημιούμενα φάρμακα από τον Οργανισμό. 


Διαβάστε στο Pharmacorner

Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, στις 5 & 6 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη
Πριν 22 μέρες

logo

Μετά από τρεις επιτυχημένες διοργανώσεις, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει προγραμματίσει το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, ένα συνέδριο «θεσμό» στον χώρο των επιστημονικών συνεδρίων υγείας, για τις 5 και 6 Μαΐου 2018, στο ξενοδοχείο «The Met».


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εγκύκλιος σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων
Πριν 22 μέρες

photo 3cnew

Στην υπ' αριθμόν Δ3(β)/Γ.Π./οικ.14863 / 21.2.2018 Εγκύκλιο σχετικά με την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 257 του ν. 4512/2018 (Α’ 5) αναφορικά με το Ωράριο Λειτουργίας Φαρμακείων, επισημαίνονται τα εξής:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Η «Ανάπτυξη φαρμακείου μέσω της προώθησης των ΜΗΣΥΦΑ» στην 5η Επαγγελματική Διημερίδα του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης
Πριν 24 μέρες

600x450 SYFA StD 2018 Program

Στο πλαίσιο της 5ης Επαγγελματικής Διημερίδας του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 3 Μαρτίου από τις 19:30 έως τις 21:30, θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι για την ανάπτυξη του φαρμακείου μέσω της προώθησης ΜΗΣΥΦΑ. Την εισαγωγική παρέμβαση θα κάνει ο κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, πρόεδρος ΠΦΣ, ενώ τον συντονισμό θα έχει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, κ. Διονύσης Ευγενίδης. Στο στρογγυλό τραπέζι συμμετέχουν οι κ.κ.:


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΟΦ: Ανατιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων - Μαΐου 2018 (προσθήκες - διαγραφές)
Πριν 24 μέρες

pills2 new

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος Τιμολόγησης Φαρμάκων του ΕΟΦ, "Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με βάση τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα Υπουργική Απόφαση αναρτάται σήμερα Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ ο Κατάλογος με τα φαρμακευτικά προϊόντα που θα ανατιμολογηθούν.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΦΚΑ: Ανάρτηση ειδοποιητηρίων πληρωμής εισφορών Ιανουαρίου 2018
Πριν 24 μέρες

efka

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018, ότι οι εισφορές Ιανουαρίου 2018 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών, αναρτήθηκαν στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Οργανισμού. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr, προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή. Καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η Τετάρτη 28.2.2018. Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).


Διαβάστε στο Pharmacorner

5η Επαγγελματική Διημερίδα ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης «Επαγγελματική ύλη φαρμακείου: ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ & ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ»
Πριν 1 μήνες

600x450 SYFA StD 2018 Program

O Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης, μετά τη μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων χρόνων, διοργανώνει φέτος την 5η Επαγγελματική Διημερίδα με θέμα «Επαγγελματική ύλη φαρμακείου: ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ & ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ», στις 3 & 4 Μαρτίου 2018, στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη. Όπως κάθε χρόνο, η Διημερίδα θα είναι προσανατολισμένη στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των φαρμακείων.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εγκύκλιοι για τον συμψηφισμό εισφορών ΕΦΚΑ και τη ρύθμιση οφειλών μέχρι 50.000 ευρώ
Πριν 1 μήνες

xrimata new

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 761/15.2.2018 έγγραφο του ΠΦΣ προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας, "Δυο σημαντικές εγκύκλιοι έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Εργασίας που αφορούν στο θέμα της επιστροφής – συμψηφισμού των αχρεωστήτως καταβληθεισών ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017 λόγω α) της βάσης υπολογισμού τους (εισοδήματα 2015 αντί 2016), και β) των τυχόν επιπλέον καταβληθέντων ποσών από τις παρακρατήσεις γραμματίων υπέρ ΕΦΚΑ, και άλλη μια για την ρύθμιση οφειλών μέχρι 50.000 ευρώ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Άνοιξαν οι εγγραφές για το τρίτο Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδας
Πριν 1 μήνες

10689431 1504284586513769 6763025608503205161 n

Το τρίτο Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδας - ΣΦΦΕ είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί στις 2, 3 και 4 Μαρτίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Το ΣΦΦΕ αποτελεί μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2014 από μία ομάδα φοιτητών στην Πάτρα. Βασικός του στόχος είναι η ενημέρωση των μελλοντικών φαρμακοποιών σχετικά με τις δυνατότητες, τις ευκαιρίες αλλά και τις προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν έπειτα από την απόκτηση του πτυχίου τους. Το συνέδριο παρακολουθούν φοιτητές και από τα τρία τμήματα της χώρας, ενώ κεντρικός σκοπός του παραμένει η ανάπτυξη τριμερούς συνεργασίας, ανταλλαγής απόψεων και συζήτησης πάνω σε ζητήματα που αφορούν ολόκληρη τη φοιτητική κοινότητα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Παρέμβαση του ΠΦΣ για ιστοσελίδες που καταφέρονταν κατά των φαρμακοποιών
Πριν 1 μήνες

photo 1cnew

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του ΠΦΣ, στις 12.2.2018, Την άμεση αντίδραση του ΕΟΦ και τη συνεργασία με τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τον εντοπισμό των διαχειριστών ιστοσελίδων που καταφέρονται κατά των φαρμακείων και προωθούν «αντιμυκητιακό» προϊόν, προκάλεσε η παρέμβαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Στο έγγραφό του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κοινοποιεί τις ιστοσελίδες μέσω των οποίων «λαμβάνει χώρα παράνομη πώληση φαρμακευτικού (;) σκευάσματος αγνώστου προελεύσεως μέσω διαδικτύου με την ονομασία «Onycosolve».


Διαβάστε στο Pharmacorner

Με ιδιαίτερη θέρμη αγκάλιασαν και φέτος οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης τα μεταπτυχιακά μαθήματα του ΦΣΘ
Πριν 1 μήνες

3os kyklos metaptyxiakon fsth

Ο 3ος κύκλος με θέμα τον σακχαρώδη διαβήτη ολοκληρώθηκε χθες με το 6ο μάθημα που είχε τίτλο «Σακχαρώδης διαβήτης και καρδιαγγειακή νόσος». Εισηγητής ήταν ο παθολόγος – διαβητολόγος, επιστημονικός διευθυντής στην Κλινική Θέρμη της Θεσσαλονίκης, Άγγελος Κλείτσας, ο οποίος κέρδισε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων με την παρουσίασή του.


Διαβάστε στο Pharmacorner

"ΠΦΥ και Κοινωνική Φαρμακευτική: Φαρμακοεπιδημιολογικές μελέτες στο φαρμακείο της κοινότητας"
Πριν 1 μήνες

photo 1bnew

Στο πλαίσιο του Hellas PHARM 2018, το Σάββατο 10 Μαρτίου στις 12:00-16:00, θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Κοινωνική Φαρμακευτική: Φαρμακοεπιδημιολογικές μελέτες στο φαρμακείο της κοινότητας». Συντονιστές θα είναι οι κ.κ. Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, καθηγητής Ιατρικής ΔΠΘ, και Αναστάσιος Τερζής, φαρμακοποιός, MSc, πρόεδρος Φ.Σ. Έβρου. Το πρόγραμμα του στρογγυλού τραπεζιού περιλαμβάνει τις παρακάτω ομιλίες:


Διαβάστε στο Pharmacorner
PSEF2018 banner 300x300
300x300 EEOF seminaria 2018

Flash not installed.

Flash not installed.

databox-banners 300x300