Όλες οι ειδήσεις του φαρμακείου


  • Τα παρακάτω άρθρα καθώς και τα λογότυπα, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των ιστότοπων που δημοσιεύονται.
  • Το Pharmacorner, σε αυτή την ενότητα, αναδημοσιεύει μόνο μέρος του περιεχομένου παραπέμποντας στην αρχική δημοσίευση.
  • Το Pharmacorner δεν φέρει καμμία ευθύνη για την ορθότητα και το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων αυτής της ενότητας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 9ου Πανθεσσαλικού Φαρμακευτικού Συνεδρίου
Πριν 3 μέρες

ΠΡΟΕΔΡΟΙ Φ.Σ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 9ου Πανθεσσαλικού Φαρμακευτικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο VALIS HOTEL, στον Βόλο, με κεντρικό θέμα «Θεσσαλία: Τα φαρμακεία στο πλευρό του πολίτη». Το συνέδριο διοργάνωσαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας και την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Η πλούσια και επίκαιρη θεματολογία, που εστίασε στην εξυπηρέτηση των αναγκών του πολίτη από τα φαρμακεία, με γνώση, καινοτομία και αλληλεγγύη, καθώς και οι εξαιρετικοί ομιλητές, διακεκριμένοι επιστήμονες στον χώρο της Υγείας και της αγοράς του φαρμάκου, συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία του συνεδρίου, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον από φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου της Θεσσαλίας αλλά και της υπόλοιπης χώρας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Προγραμματισμένη αναβάθμιση του ΣΗΣ στις 10.12.2023
Πριν 5 μέρες

e prescription

Όπως αναφέρει σχετική ενημέρωση "Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, την Κυριακή 10-12-2023 από τις 8:00 έως τις 14:00 δε θα είναι διαθέσιμες οι εφαρμογές του συστήματος".


Διαβάστε στο Pharmacorner

Διευκρινίσεις από τον ΠΦΣ για την υποβολή των εντύπων διενέργειας αντιγριπικού εμβολιασμού στην πύλη ΕΟΠΥΥ ΚΜΕΣ
Πριν 5 μέρες

photo 5cnew

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 4975/4.12.2023 έγγραφο του ΠΦΣ "Τα φαρμακεία που ΔΕΝ χρησιμοποιούν πρόγραμμα φαρμακείου αλλά εκτελούν τις συνταγές απευθείας στην ΗΔΙΚΑ, κατά την υποβολή των εντύπων διενέργειας στην πύλη της ΚΜΕΣ θα πρέπει να προσθέτουν το ψηφίο μηδέν (0) στο τέλος κάθε 13ψηφιου αριθμού του εντύπου διενέργειας, ούτως ώστε να γίνεται δυνατή η υποβολή του. (Τα προγράμματα εκτέλεσης συνταγών είναι προσαρμοσμένα ώστε να πραγματοποιούν αυτόματα την προσθήκη του 14ου ψηφίου κατά την υποβολή των εντύπων διενέργειας στην πύλη της ΚΜΕΣ, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια από το φαρμακοποιό).


Διαβάστε στο Pharmacorner

Την απόσυρση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου ζητά ο ΦΣΑ
Πριν 10 μέρες

fsa logo

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου στις 30.11.2023, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φ.Σ.Α. εκφράζει ομόφωνα την αντίθεσή του στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή και ζητά την απόσυρσή του.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Το ΑΤΡ διοργανώνει το 5ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής (Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ.)
Πριν 10 μέρες

site μετα

Η εθελοντική φοιτητική ομάδα του τμήματος Φαρμακευτικής Α.Π.Θ., ΑΤΡ (Aristotle Team of Pharmacy) με την έγκριση του ΕΟΦ και υπό τις αιγίδες των τμημάτων Φαρμακευτικής Α.Π.Θ., Ε.Κ.Π.Α. και Πανεπιστημίου Πατρών, διοργανώνει το 5ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής (Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ.), που έρχεται να διαδεχθεί τα τέσσερα προηγούμενα, τα οποία διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Μαΐου του 2024 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ. και απευθύνεται στους φοιτητές των σχολών Φαρμακευτικής, καθώς και των λοιπών σχολών Επιστημών Υγείας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Πρώτη συνάντηση ιδρυτών φορέων του HMVO με το Υπουργείο Υγείας
Πριν 10 μέρες

 

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της 30ης Νοεμβρίου 2023 "Στο Υπουργείο Υγείας χθες ( συναντήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού, κ. Άρης Αγγελής και ο Πρόεδρος του ΕΟΦ, καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Ευάγγελος Μανωλόπουλος με εκπροσώπους των ΣΦΕΕ, ΠΕΦ, PhARMA, ΣΑΦΕΕ εκ μέρους της φαρμακοβιομηχανίας και ΠΦΣ εκ μέρους των φαρμακοποιών, που αποτελούν τα ιδρυτικά μέλη του νεοσυσταθέντος Ελληνικού Οργανισμού Επαλήθευσης Φαρμάκων (HMVO) για τα χαρακτηριστικά ασφαλείας των φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προληπτική χορήγηση αντιρετροϊκών φαρμάκων (PrEP)
Πριν 10 μέρες

a7b6a8 a367fc 0fed9a deltio tipou new logo 05 2 3

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Υγείας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θεσπίζεται η διαδικασία προληπτικής διάθεσης αντιρετροϊκών φαρμάκων, με στόχο την προστασία ατόμων που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο να μολυνθούν από τον ιό HIV, παράλληλα με τη χρήση όλων των μέτρων προφύλαξης. Πρόκειται για προφύλαξη πριν από την έκθεση στον ιό (Pre–Exposure Prophylaxis - PrEP) με προληπτική χορήγησή της αγωγής, η οποία θα δίδεται αποκλειστικά από τα φαρμακεία Δημοσίων Νοσοκομείων και χωρίς κόστος για τους δικαιούχους.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Π.Φ.Σ: Κανείς δεν μπορεί να απαξιώνει τα μέτρα της Πολιτείας για την αντιμετώπιση των ελλείψεων φαρμάκων
Πριν 11 μέρες

pills2 new

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου "Με αφορμή την προσπάθεια γνωστών κύκλων να απαξιώσουν την αποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνει η πολιτεία για την επίλυση του προβλήματος των ελλείψεων φαρμάκων, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι το μέτρο της απαγόρευσης των παράλληλων εξαγωγών παρουσιάζει εμφανή θετικά αποτελέσματα.

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα των ελλείψεων έχει επιλυθεί. Παρουσιάζει όμως σταδιακή βελτίωση όσον αφορά την επάρκεια των φαρμάκων στην ελληνική αγορά. Πλέον οι ασθενείς έχουν σταδιακή βελτίωση της προσβασιμότητας στο φάρμακο, απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίζουν την θεραπευτική τους αγωγή, που δυστυχώς στο παρελθόν διακόπτονταν, με δυσμενή αποτελέσματα για την εξέλιξη της υγείας τους.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΘ: Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η 19η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου
Πριν 11 μέρες

19h aimodosia fsth

Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023, από τις 14:00 έως τις 18:00, στα γραφεία του Συλλόγου (Εθνικής Αντιστάσεως 173-175), θα πραγματοποιηθεί η 19η εθελοντική αιμοδοσία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), σε συνεργασία με την υπηρεσία Αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος».

Είναι ανοιχτή για τα μέλη του Συλλόγου, τις οικογένειές τους, τους υπαλλήλους των φαρμακείων και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών (ΣΥ.ΦΑ.), αλλά και για φίλους και γνωστούς.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ξεκινάει στις 2 Δεκεμβρίου, στην Αγριά Βόλου, το 9ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο
Πριν 11 μέρες

1640x624 9oPanthess copy

Με κεντρικό θέμα «Θεσσαλία: Τα φαρμακεία στο πλευρό του πολίτη» θα πραγματοποιηθεί στις 2 & 3 Δεκεμβρίου 2023, στο VALIS HOTEL στον Βόλο, το 9ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο που διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας και την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Διακεκριμένοι επιστήμονες και εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς θα δώσουν το «παρών» στις εργασίες του συνεδρίου, εστιάζοντας στην εξυπηρέτηση των αναγκών του πολίτη από τα φαρμακεία, με γνώση, καινοτομία και αλληλεγγύη.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Πραγματοποιήθηκαν 2 ακόμη σεμινάρια παρασκευής γαληνικών σκευασμάτων που διοργανώνει ο ΠΦΣ με το ΙΔΕΕΑΦ για τους Φαρμακοποιούς της Αττικής
Πριν 12 μέρες

ZIKAS DALAS 768x512

Στο πλαίσιο του μεγάλου Εκπαιδευτικού Προγράμματος του ΙΔΕΕΑΦ, υπό την ευθύνη και εποπτεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Εργαστήριο Φαρμακείου, και συγκεκριμένα σεμινάρια με θέμα: «Υποδειγματική  Παρασκευή Γαληνικών Σκευασμάτων–Διασφάλιση Ποιότητας στο εργαστήριο του Φαρμακείου σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Φαρμακοποιία», υπό την αιγίδα των Τμημάτων Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, Πανεπιστημίου Πατρών και ΑΠΘ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Πάνω από 2.000 φαρμακοποιοί παρακολούθησαν το διαδικτυακό «Εισπνεόμενα Φάρμακα και ο ρόλος του Φαρμακοποιού»
Πριν 12 μέρες

eispneomena baltas

Περισσότεροι από 2000 φαρμακοποιοί παρακολούθησαν μέσω διαδικτύου το σεμινάριο με θέμα «Εισπνεόμενα Φάρμακα και ο ρόλος του Φαρμακοποιού», που διοργανώθηκε από το ΙΔΕΕΑΦ με την υποστήριξη του Π.Φ.Σ..

Το σεμινάριο προλόγισε η κυρία Ειρήνη Ζυγκοπούλου εκ μέρους της διοργανώτριας εταιρείας  και έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο του Π.Φ.Σ. κ. Απόστολο Βαλτά , ο οποίος αναφέρθηκε στην πλούσια θεματολογία  των σεμιναρίων που έχουν προγραμματισθεί  για την επόμενη χρονιά, μετά την πολύ πετυχημένη οργάνωση σεμιναρίων μέσω του ΙΔΕΕΑΦ την χρονιά που μένει πίσω μας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ψυχοθεραπεία και εμμηνόπαυση
Πριν 18 μέρες

 

Από τη Στρατηγούλα Παρασκευοπούλου, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΛ.ΕΤ.ΕΜ.

Η ψυχολογική επίδραση της εμμηνόπαυσης

Καθώς μια γυναίκα πλησιάζει στην ηλικία της εμμηνόπαυσης, το να βιώσει τις πρώτες τις εξάψεις μπορεί να είναι ένα ορόσημο. Είναι ένα σημάδι της έναρξης της εμμηνόπαυσης και μαζί της, μπορεί να υπάρξει μια αίσθηση τεράστιας απώλειας - νεότητας, ελκυστικότητας, θηλυκότητας και για κάποιους μια υπαρξιακή κρίση όπου η γυναίκα μπορεί συνειδητά ή ασυνείδητα να αρχίσει να διαπραγματεύεται πού βρίσκεται όσον της ζωή της στο παρόν όσο και στο μέλλον. Αυτό το αίσθημα μπορεί να φέρει μια νέα αρχή ενός νέου κεφαλαίου ή μια αίσθηση αποτυχίας, τρόμου και φόβου για αυτό που βρίσκεται μπροστά. Για μια γυναίκα δεν έχει κάνει παιδιά, η εμμηνόπαυση φέρνει τη συνειδητοποίηση ότι η μητρότητα δεν είναι πλέον δυνατή. Ακόμη και για άλλους που έχουν κάνει παιδιά, μπορεί να υπάρξει θλίψη και απώλεια στο τέλος αυτού του κεφαλαίου της ζωής τους – η ικανότητα δηλαδή να αντέχουν και να φέρνουν ζωή στον κόσμο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Έναρξη της Εθνικής Δράσης Κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας στην Ελλάδα 2023-2025
Πριν 18 μέρες

drasi gia thn paidiki paxysarkia

Παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη παρουσιάστηκε στις 18 Νοεμβρίου 2023, σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, η Εθνική Δράση για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα. Η εκδήλωση σηματοδοτεί την έναρξη του προγράμματος κατά της παιδικής παχυσαρκίας και προχωρά σε συνεργασία του Υπουργείου Υγείας και της UNICEF.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΕΦ Professional Development: Ο Β’ εκπαιδευτικός κύκλος για νέους επιστήμονες ξεκινά
Πριν 18 μέρες

pef academy general final 02

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας με θέμα τις Κανονιστικές Υποθέσεις  

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, συνεπής στη δέσμευσή της για δράσεις και πρωτοβουλίες που προάγουν περαιτέρω την εκπαίδευση των νέων επιστημόνων, ανακοινώνει την έναρξη του Β’ κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΠΕΦ Professional Development» στο γνωστικό αντικείμενο των Κανονιστικών Υποθέσεων (Regulatory Affairs – RA).


Διαβάστε στο Pharmacorner

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: "Στα προβλήματα, στον χώρο της υγείας, απαντάμε με μια μεγάλη μεταρρύθμιση"
Πριν 18 μέρες

xrysoxoidis ygeia

«Στα προβλήματα που καλούμαστε να λύσουμε, πρέπει να απαντήσουμε με μια μεγάλη συγκλονιστική μεταρρύθμιση, τότε θα έχουμε επιτύχει τον στόχο μας», σημείωσε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κηρύττοντας την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου «Υγεία πάνω απ’ όλα – 2023», το οποίο συνδιοργανώνουν η Next is Now και η Dome Consulting και πραγματοποιείται για 3η συνεχή χρονιά .


Διαβάστε στο Pharmacorner

Προγραμματισμένη αναβάθμιση του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης την Κυριακή 19 Νοεμβρίου
Πριν 24 μέρες

e prescription

Όπως αναφέρει σχετική ενημέρωση "λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, την Κυριακή 19-11-2023 από τις 8:00 έως τις 12:00 δε θα είναι διαθέσιμες οι εφαρμογές του συστήματος".


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: "Ένα δίκαιο και αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα πρέπει να αποτελεί εθνικό στόχο και προτεραιότητα"
Πριν 24 μέρες

 

eforia 3 copy copy copy

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του ΠΦΣ  για το κατατεθέν στη διαβούλευση φορολογικό νομοσχέδιο "Το φορολογικό σύστημα στη χώρα μας χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση, για την ισότιμη κατανομή των βαρών και τη δίκαιη αντιμετώπιση των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομικής ζωής στη χώρα μας.

Επομένως όλες οι στρεβλώσεις ετών πρέπει να διορθωθούν και να απονεμηθεί στην πράξη φορολογική δικαιοσύνη, η οποία θα επιτρέψει και την μελλοντική φορολογική ελάφρυνση, σε αυτούς που αποκλειστικά και κατά τρόπο άνισο και σκανδαλώδη σηκώνουν τα περισσότερα βάρη, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα φαρμακεία της χώρας!


Διαβάστε στο Pharmacorner

9ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο «Θεσσαλία: Τα φαρμακεία στο πλευρό του πολίτη»
Πριν 25 μέρες

1640x624 9oPanthess

Στις  2 & 3 Δεκεμβρίου 2023, θα πραγματοποιηθεί στο VALIS HOTEL, στον Βόλο, το 9ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο που διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας και την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Με κεντρικό θέμα «Θεσσαλία: Τα φαρμακεία στο πλευρό του πολίτη», το φετινό συνέδριο θα είναι το πρώτο στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας με διά ζώσης συμμετοχή των φαρμακοποιών μετά την πανδημία του κορονοϊού και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον φαρμακοποιών από όλη την Ελλάδα.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Κοινή συνάντηση των Προέδρων όλων των Υγειονομικών Συλλόγων με τον Υπουργό Εργασίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη
Πριν 25 μέρες

Synantisi me georgiadi

Όπως αναφέρει ενημέρωση από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο στις 16.11.2023 "Πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση των Προέδρων  όλων Υγειονομικών Συλλόγων  με τον Υπουργό Εργασίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη παρουσία του Υφυπουργού Εργασίας κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου  με βασικό θέμα την εξίσωση των συντάξεων των υγειονομικών με αυτές των υπόλοιπων επιστημόνων. Σας αποστέλλουμε την κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση".


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΠΦΣ: Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 1.500.000 αντιγριπικοί εμβολιασμοί
Πριν 25 μέρες

PHOTO ST 15.11.2023

Με κεντρικό μήνυμα «Ο αντιγριπικός εμβολιασμός σώζει ζωές» ξεκινά και εφέτος η εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού από τον ΠΦΣ. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στις 15.11.2023 με θέμα «Η Προαγωγή του Αντιγριπικού Εμβολιασμού - Ο σημαντικός ρόλος του φαρμακοποιού», παρουσιάστηκαν επιστημονικά στοιχεία σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των αντιγριπικών εμβολίων. Ταυτόχρονα, αναλύθηκε η πορεία διενέργειας του αντιγριπικού εμβολιασμού και αυτή τη χρονιά.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΟΦ εξήγγειλε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Πριν 25 μέρες

xrysoxoidis eof

Τον νέο Πρόεδρο, Ευάγγελο Μανωλόπουλο και τα νέα μέλη του Δ.Σ του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου, καλωσόρισε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απευθύνοντας χαιρετισμό σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023, στα γραφεία του Οργανισμού. Μιλώντας στους εργαζόμενους, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είμαστε σήμερα εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα ότι θα στηρίξουμε αποφασιστικά, θα ενισχύσουμε και θα βελτιώσουμε σημαντικά τη λειτουργία του ΕΟΦ, μέσα από της δική σας δουλειά».


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ορίστηκε το νέο Δ.Σ. του ΙΦΕΤ
Πριν 25 μέρες

IFET

Μετά τη λήξη της θητείας του Δ.Σ του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη και Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ορίστηκε η νέα σύνθεση του Δ.Σ.

Πρόεδρος του ΙΦΕΤ ορίστηκε η Νάντια Παπακώστα και Διευθύνουσα Σύμβουλος, η Ελευθερία Τοκατλίδη.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Eνημέρωση για τη διαδικασία καταχώρησης των διενεργειών αντιγριπικού εμβολιασμού χωρίς ιατρική συνταγή
Πριν 1 μήνες

antigripiko emvolio

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 4571/3.11.2023 έγγραφο του ΠΦΣ "Θεωρούμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε διαδικασίες στις οποίες είχαμε αναφερθεί λεπτομερώς πέρυσι, όταν ξεκίνησε η διαδικασία διενέργειας και καταχώρισης χωρίς ιατρική συνταγή μέσω της πλατφόρμας του εμβολιαστικού μητρώου:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νέος πρόεδρος του ΕΟΦ ο Καθηγητής Ευάγγελος Μανωλόπουλος
Πριν 1 μήνες

eof

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη διορίστηκε ως Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, Καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ανακοίνωση ΣΦΕΕ: Τι πραγματικά ισχύει για τις υποχρεωτικές επιστροφές
Πριν 1 μήνες

sfee logo

Με αφορμή τη δημοσίευση πρόσφατων άρθρων για επίτευξη του στόχου του Ταμείου Ανάκαμψης για μείωση του clawback 2022, θα θέλαμε να γίνουν γνωστά τα εξής:


Διαβάστε στο Pharmacorner

Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται στο Φαρμακείο του Αύριο
Πριν 1 μήνες

ΑΙΘΟΥΣΑ 2

Οι αλλαγές που θα επιφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) στο άμεσο μέλλον θα είναι σαρωτικές για τους επαγγελματίες υγείας και πλέον κρίνεται ως απαραίτητη η ενημέρωση και η επιμόρφωση των φαρμακοποιών και των ιατρών στη χρήση των προγραμμάτων ΤΝ, ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στην πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη. Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα των κορυφαίων ομιλητών που συμμετείχαν στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ με τίτλο «ΑΙ: Η επανάσταση στη φαρμακευτική περίθαλψη» και στο οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες φαρμακοποιοί και θεσμικοί φορείς από τον κλάδο του φαρμάκου. Ήδη, η επιστημονική ομάδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ετοιμάζει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα οφέλη της ΤΝ ενώ παράλληλα συζητά με την πολιτεία για την πρόσβαση των φαρμακοποιών στους ηλεκτρονικούς φακέλους των ασθενών.


Διαβάστε στο Pharmacorner

«Χαράσσοντας τον νέο “οδικό χάρτη” για το φάρμακο»
Πριν 1 μήνες

Clinical Trials Congress 2023

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των τεσσάρων προηγούμενων συνεδρίων, ο Σύλλογος Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (Σ.Α.Φ.Ε.Ε.) διοργανώνει το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικών Μελετών και Έρευνας, με θέμα «Χαράσσοντας τον νέο “οδικό χάρτη” για το φάρμακο», την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, στην αίθουσα ΟΛΥΜΠIΑ, του ξενοδοχείου Divani Caravel, από τις 09:30 έως τις 15:00.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενημέρωση σχετικά με τα email που απέστειλε η ΑΑΔΕ για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές και τους ΦΗΜ
Πριν 1 μήνες

aade logo

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 4504/31.10.2023 έγγραφο του ΠΦΣ "Σας ενημερώνουμε ότι με προσωποποιημένα  email που απέστειλε η ΑΑΔΕ σε όλες τις επιχειρήσεις, τις ενημερώνει ατομικά σχετικά με την υποχρέωση διασύνδεσης των ήδη λειτουργούντων POS με τους φορολογικούς μηχανισμούς ή τις ταμειακές μηχανές που διατηρούν.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Οι Επενδύσεις της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας ενισχύουν την κάλυψη των Ελλήνων ασθενών
Πριν 1 μήνες

ECONOMIST 2023 1

Προϋπόθεση η μείωση της υπερφορολόγησης

«H νέα ευρωπαϊκή φαρμακευτική πολιτική αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τη χώρα μας, καθώς δίνει κίνητρα για επενδύσεις που στόχο έχουν να ενισχύσουν την παραγωγή φαρμάκων στην Ευρώπη. Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρή παραγωγική βάση δεδομένου ότι τα ελληνικά εργοστάσια αναλογούν στο 12% του συνολικού παραγωγικού δυναμικού της Ε.Ε.».

Με αυτά τα λόγια ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας περιέγραψε στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στο συνέδριο του Economist που πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου, τις μεγάλες ευκαιρίες που προκύπτουν από τις επενδύσεις και τη δραστηριότητα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Στη συζήτηση συμμετείχαν η κα. Θεανώ Καρποδίνη διοικήτρια του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, ο κ. Ορέστης Καβαλάκης επικεφαλής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ).


Διαβάστε στο Pharmacorner

7ο Συνέδριο Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ «AI: Η Επανάσταση στη Φαρμακευτική Περίθαλψη»
Πριν 1 μήνες

7th PEIFASYN

Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας που μετασχηματίζει καθημερινά τα δεδομένα στη φαρμακευτική επιστήμη και το χώρο της υγείας αποτελεί το βασικό θέμα του 7ου Συνεδρίου του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο της Αθήνας με φυσική παρουσία και με τίτλο: «AI: Η Επανάσταση στη Φαρμακευτική Περίθαλψη».


Διαβάστε στο Pharmacorner

Νέες θέσεις εργασίας από την ελληνική φαρμακοβιομηχανία στην Τρίπολη
Πριν 1 μήνες

ds pef

Νέους ορίζοντες για μαθητές και φοιτητές ξεκλειδώνουν οι επενδύσεις των εγχώριων εταιριών φαρμάκου στην ευρύτερη περιοχή

Με αφορμή τα μεγάλα επενδυτικά έργα που υλοποιούνται από φαρμακοβιομηχανίες μέλη της ΠΕΦ στην βιομηχανική περιοχή της Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) για την ενημέρωση των μαθητών και σπουδαστών, ώστε ν’ ακούσουν για ευκαιρίες και προοπτικές καριέρας που δεν είχαν σκεφτεί και που αφορούν στην πόλη τους και στην ευρύτερη περιοχή.


Διαβάστε στο Pharmacorner

O Ε.Ε.Σ. διοργανώνει διεθνή ημερίδα για την κλιματική αλλαγή με συμμετοχή κορυφαίων στελεχών Εθνικών Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία
Πριν 1 μήνες

leadership meeting

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αναγνωρίζοντας τα τεράστια κοινωνικά θέματα που έχουν ανακύψει εκ των οποίων πολλά σχετίζονται με τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, διοργανώνει διεθνή ημερίδα, με τίτλο: «Consultative Leadership Meeting», την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 και ώρες 10:00-18:00, στην κεντρική αίθουσα του Ξενοδοχείου «Titania» (Πανεπιστημίου 52).


Διαβάστε στο Pharmacorner

PHΑRMApoint 2023: Ανθρώπινες ιστορίες πίσω από τον πάγκο του φαρμακείου
Πριν 1 μήνες

KOINONIKH FARMAKEYTIKH

Aνθρώπινες ιστορίες που προκαλούν συγκίνηση και απαιτούν διακριτική αντιμετώπιση διαχειρίζονται καθημερινά οι φαρμακοποιοί πίσω από τον πάγκο. Ασθενείς τελικού σταδίου, πολίτες που μόλις διαγνώστηκαν με κάποια ασθένεια, άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν τη συμμετοχή τους για να πάρουν τα φάρμακά τους είναι μόνο κάποιες από τις περιπτώσεις στις οποίες οι φαρμακοποιοί της γειτονιάς προσφέρουν χωρίς δεύτερη σκέψη συναισθηματική και ψυχολογική στήριξη, ανακουφίζοντας τους συμπολίτες μας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Μνημόνιο συνεργασίας: Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης - Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών νομού Καρδίτσας
Πριν 1 μήνες

DSCF4201 scaled

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, στα πλαίσια της Pharmapoint στην κεντρική αίθουσα ομιλιών του συνεδριακού κέντρου «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, υπογράφτηκε σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης και του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού νομό Καρδίτσας.

Το σύμφωνο υπέγραψαν ο κ. Σπύρος Νικολαίδης Πρόεδρος ΣΥ. ΦΑ. Θεσσαλονίκης και ο κ. Γεώργιος Ακρίβος Πρόεδρος ΣΥ.ΦΑ. Καρδίτσας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

PHΑRMApoint 2023: Ο φαρμακοποιός δίπλα στον πολίτη
Πριν 1 μήνες

PHARMA point 2023 1

Ακόμη και κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων σε ασθενείς που είτε ήταν ανήμποροι είτε δεν έπρεπε να βγουν από το σπίτι τους χρειάστηκε να κάνουν 9 στους 10 φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης (94,4%), κατά τη διάρκεια των lockdowns της πανδημίας COVID-19.

Την ίδια στιγμή, σχεδόν 7 στους 10 φαρμακοποιούς παρατήρησαν αύξηση στην επικοινωνία των ασθενών μέσω τηλεφώνου και email για την παροχή υποστήριξης και για τις ανάγκες της συνταγογράφησης σε σύγκριση με την περίοδο πριν την πανδημία.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Εμβολιασμός με το επικαιροποιημένο εμβόλιο έναντι της COVID-19
Πριν 1 μήνες

COVID19 VACCINE

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 4386/19.10.2023 έγγραφο του ΠΦΣ "Από τις 16/10/23 είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο έναντι της COVID-19. Πρόκειται για το μονοδύναμο εμβόλιο BioNTech/Pfizer, Comirnaty XBB1.5  το οποίο δεν περιλαμβάνει τον αρχικό ιό, ο οποίος πλέον δεν ανιχνεύεται στον πληθυσμό και περιλαμβάνει την παραλλαγή XBB1.5, που ανιχνεύεται σε υψηλά ποσοστά.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Τριπλή επιδημία ενόψει της χειμερινής περιόδου
Πριν 1 μήνες

Fotolia 6596566 M copy copy

Καθώς προχωράμε προς το δεύτερο μισό του φθινοπώρου και το χειμώνα, είναι υπαρκτή η απειλή μιας «τριπλής επιδημίας», όταν δηλαδή εμφανίζονται ταυτόχρονα κρούσματα COVID-19, γρίπης και αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV). Σε αυτό το πλαίσιο, τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) συγκρότησαν προσφάτως μια επιτροπή ειδικών με σκοπό να προσδιοριστούν οι τρόποι αντιμετώπισης των τριών ιών.

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής) και Γιάννης Ντάνασης συνοψίζουν τα σημαντικότερα ευρήματα της επιτροπής.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς (16/10)
Πριν 1 μήνες

391655069 705398511618384 7945304006498167731 n

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς (16/10) απευθύνει έκκληση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την  εκπαίδευσης όλων στην ΚΑΡΔΙΟΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ (ΚΑΡΠΑ).

Το φετινό μήνυμα θυμίζει σε όλους ότι ‘’Δύο χέρια μπορούν να σώσουν μια ζωή". Είναι ανησυχητικό το γεγονός, ότι, στις δέκα καρδιακές ανακοπές που συμβαίνουν, ποσοστό λιγότερο από το 20% των παρευρισκόμενων μπορούν να παρέχουν πρώτες βοήθειες Βασικής Υποστήριξης Ζωής. 


Διαβάστε στο Pharmacorner

O Ε.Ε.Σ. διοργάνωσε μεγάλη δράση για την Τρίτη Ηλικία στην Πλατεία Συντάγματος
Πριν 1 μήνες

Screenshot 2023 10 18 132909

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την Τρίτη Ηλικία στην Πλατεία Συντάγματος, με κεντρικό θέμα “Φροντίζουμε για την Υγεία, στην Τρίτη Ηλικία”.

Η μεγάλη δράση του Ε.Ε.Σ. διοργανώθηκε από την Υπηρεσία “Νοσηλεία στο Σπίτι” του  Τομέα Υγείας του Ε.Ε.Σ.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Συστάσεις εμβολιασμού σε ασθενείς με καρκίνο
Πριν 1 μήνες

emvolia copy copy

Οι λοιμώξεις είναι σοβαρό πρόβλημα για τους ασθενείς με νεοπλασίες. Τόσο το υποκείμενο νόσημα όσο και η αντινεοπλασματική θεραπεία μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του οργανισμού να αντιμετωπίζει τις λοιμώξεις. Επομένως, ο εμβολιασμός καθίσταται καθοριστικής σημασίας για την πρόληψη ιογενών λοιμώξεων σε ασθενείς με νεοπλασίες.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Ενημέρωση για τον Εμβολιασμό του πληθυσμού κατά της Covid-19 για την περίοδο 2023-2024
Πριν 1 μήνες

257d63 dt

Ενημέρωση για τον Εμβολιασμό του πληθυσμού κατά της Covid-19 για την περίοδο 2023-2024 με το Μονοδύναμο Επικαιροποιημένο Εμβόλιο (XBB.1.5)

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη ενημέρωσαν στις 16 Οκτωβρίου τους συντάκτες υγείας σχετικά με τον εμβολιασμό του πληθυσμού για την περίοδο 2023-2024 με το Επικαιροποιημένο Εμβόλιο κατά της Covid-19.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, παρουσιάστηκαν οι αναλυτικές οδηγίες για τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά της Covid-19 με το επικαιροποιημένο εμβόλιο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

14ο Pharma Party - Το ετήσιο μεγάλο party του Pharma Team που όλοι περιμένουν
Πριν 1 μήνες

105x190 13oPharmaParty Inv 01 1

 

Φαρμακοποιοί από όλη την Ελλάδα για άλλη μια χρονιά θα συναντηθούν στο καθιερωμένο ραντεβού τους στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 21/10 το βράδυ μετά την έκθεση Pharma Point!
Διαβάστε στο Pharmacorner

10ο Συνέδριο ΣΥΦΑΚ - Yπογραφή μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στον ΣΥ.Φ.Α.Κ. και τον ΣΥΦΤΑ Τρικάλων
Πριν 1 μήνες

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του ΣΥ.Φ.Α.Κ., "με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι, κατά τη διάρκεια του 10ου Συνεδρίου ΣΥΦΑΚ, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στον ΣΥ.Φ.Α.Κ. και τον ΣΥΦΤΑ Τρικάλων. Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί μια νέα αρχή και μια σπουδαία εξέλιξη για τους δύο συνεταιρισμούς.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Στροφή στην καινοτομία για το PHARMA point 2023
Πριν 1 μήνες

PHARMA point 2023

Στροφή στην καινοτομία κάνει το φετινό PHARMA point 2023, το μεγαλύτερο φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση της Βόρειας Ελλάδας, που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και πλέον έχει καταστεί θεσμός στα φαρμακευτικά δρώμενα της χώρας μας. Θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2023, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στη Θεσσαλονίκη και τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, του Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Επιστολή ΠΦΣ προς τα προγράμματα φαρμακείου για τον φετινό αντιγριπικό εμβολιασμό
Πριν 1 μήνες

farmakeia

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 4271/12.10.2023  έγγραφο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου προς τις εταιρείες κατασκευής λογισμικού φαρμακείου "Σας ενημερώνουμε ότι η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι  από την  1η Νοεμβρίου πρόκειται να λειτουργήσει η δυνατότητα διενέργειας αντιγριπικού εμβολιασμού στα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή, με ταυτόχρονη υποχρέωση των φαρμακοποιών να ενημερώνουν το Εθνικό Μητρώο Αντιγριπικού Εμβολιασμού για το σύνολο των αντιγριπικών εμβολιασμών, τους οποίους διενεργούν στο φαρμακείο.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΕΠΕ: Καλλίτερη περίοδος εμβολιασμού στην Ελλάδα είναι το τελευταίο μισό του Νοεμβρίου μιας και η επιδημία γρίπης συνήθως ξεκινά μετά τις 15 Δεκέμβρη
Πριν 2 μήνες

epe logo

H Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία συστήνει στους πολίτες να προγραμματίσουν τους εμβολιασμούς τους έγκαιρα σε συνεργασία με το θεράποντα ιατρό τους, ο οποίος γνωρίζει το ιστορικό τους και ενημερώνεται για τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Καλλίτερη περίοδος εμβολιασμού στην Ελλάδα είναι το τελευταίο μισό του Νοεμβρίου μιας και η επιδημία γρίπης συνήθως ξεκινά μετά τις 15 Δεκέμβρη.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου
Πριν 2 μήνες

DSC 0301

Με μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 4° Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στο Λουτράκι, το οποίο συνδιοργάνωσαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, με φετινό οικοδεσπότη και υπεύθυνο τον Φ.Σ. Κορινθίας.


Διαβάστε στο Pharmacorner

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ακυρώσεως του ΠΙΣ και του ΙΣΑ κατά της Υ.Α. για τη διενέργεια εποχικών εμβολιασμών και τη χορήγηση αντιτετανικών ορών στα φαρμακεία
Πριν 2 μήνες

PFS logo

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 4163/5.10.2023 έγγραφο του ΠΦΣ "με την υπ’ αριθμόν 1591/2023 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας απερρίφθη η αίτηση ακυρώσεως που είχαν ασκήσει ο «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ» και ο «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» κατά της υπ’ αριθμόν Γ5α/Γ.Π.οικ.49734/02.07.2019 αποφάσεως του Υπουργού Υγείας «Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων και διαδικασίας πιστοποίησης φαρμακοποιών για την διενέργεια στα φαρμακεία εποχιακού εμβολιασμού και χορήγησης αντιτετανικού ορού στους πολίτες» (ΦΕΚ Β΄ 2811/04.07.2019), με την οποία υπουργική απόφαση επετράπη να διενεργούνται στα φαρμακεία εποχικοί εμβολιασμοί και να χορηγούνται αντιτετανικοί οροί από πιστοποιημένους φαρμακοποιούς.


Διαβάστε στο Pharmacorner

ΦΣΘ: Διαθέσιμα στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τα αντιγριπικά εμβόλια
Πριν 2 μήνες

farmakeio 620x264

Διαθέσιμα στα φαρμακεία του νομού Θεσσαλονίκης είναι τα εμβόλια κατά της εποχικής γρίπης. Σύμφωνα με στοιχεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), για τη φετινή περίοδο 2023-2024 έχουν παραγγελθεί από τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης περίπου 300.000 αντιγριπικά εμβόλια και επίσης μεγάλος αριθμός από τις ιδιωτικές φαρμακαποθήκες του νομού Θεσσαλονίκης. Μέχρι σήμερα έχει παραληφθεί το 52%, ενώ το υπόλοιπο 48% θα παραληφθεί έως τις 15 Οκτωβρίου. Χορηγούνται δωρεάν από τα ασφαλιστικά Ταμεία και μόνο με ηλεκτρονική ιατρική συνταγή.


Διαβάστε στο Pharmacorner
300x300 XRHMATOOIKONOMIKA 23
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
300x300 copy
300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr