Μια σημαντική συμφωνία τόσο για τους ασθενείς με νόσο Alzheimer όσο και για την οικονομία της χώρας υπέγραψαν πριν από λίγες ημέρες δύο ελληνικές εταιρείες. Συγκεκριμένα, η εταιρεία Bionature, μία από τις ελάχιστες ελληνικές ακαδημαϊκές στον χώρο της βιοτεχνολογίας, spin-off του Πανεπιστημίου Κρήτης, και η Qualia Pharma, μία αμιγώς ελληνική φαρμακευτική εταιρεία με εξειδίκευση στις παθήσεις του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, συμπράττουν για την ανάπτυξη νέων πολυδύναμων θεραπειών και μορίων, με νευροπροστατευτική και νευροαναγεννητική δράση.

ypersygxrono mikroskopio

Με το νέας γενιάς μικροσκόπιο LEICA M 530 OHX εξειδικευμένοι νευροχειρουργοί μπορούν τώρα να αναγνωρίζουν με πολύ μεγάλη ακρίβεια τους όγκους του εγκεφάλου. Η καινοτομία αυτή εκτός των τεχνολογικών δυνατοτήτων του συστήματος, βασίζεται στη χορήγηση εξελιγμένων χρωστικών ουσιών ενδοφλέβια στον πάσχοντα, οι οποίες «βάφουν» κυριολεκτικά τον καρκίνο.

bayer epistimones

Δύο Έλληνες επιστήμονες, ο Ραφήλ-Νικόλαος Τασάκης και η Κωνσταντίνα Φαλλίδα, επιλέχτηκαν, ύστερα από μία αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης περίπου 500 αιτήσεων, να συμμετάσχουν στα Διεθνή Προγράμματα Επιχορήγησης Έρευνας του Bayer Science and Education Foundation.

klinikes meletes 2

Η αναντιστοιχία μεταξύ της ανάγκης πρόσβασης των ασθενών σε καινοτόμα κι αποτελεσματικά φάρμακα και των κλινικών μελετών που διενεργούνται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, αναδείχθηκε στο 5th Clinical Research Conference (#crc16) που διοργανώνεται από την ETHOS EVENTS, το πόρταλ virus.com.gr και το περιοδικό Pharma & Health Business.

Slide1

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του onmed.gr, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στην επιστημονική εκδήλωση «Νεότερες απόψεις για τη χρήση αντισύλληψης» που διοργανώθηκε από τη ΒΙΑΝΕΞ στην Αίγλη Ζαππείου, έλαβε χώρα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για την αντισύλληψη και παρουσιάστηκε η καινοτόμος μέθοδος του κολπικού δακτυλίου, που αρχίζει να γίνεται όλο και πιο δημοφιλής και στη χώρα μας.

Καινοτόμες θεραπείες στερούνται οι Έλληνες ασθενείς, καθώς η Ελλάδα είναι ουραγός στις κλινικές μελέτες φαρμάκων.

2 Γενική

Τα υφιστάμενα εμπόδια και αντικίνητρα που είτε καθυστερούν σημαντικά τις διαδικασίες είτε δυσχεραίνουν την υλοποίηση κλινικών μελετών, καθώς και τα τεράστια οφέλη από την ανάπτυξη της κλινικής έρευνας, αναδείχθηκαν στο 5th Clinical Research Conference (#crc16) που διοργανώνεται από την ETHOS EVENTS, το virus.com.gr και το περιοδικό Pharma & Health Βusiness.

ypoyrgeio ygeias

Για να δείτε το έγγραφο του Υπουργείου Υγείας που απεστάλη στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, πατήστε εδώ

logo bayer

Μέχρι τις 10 Ιουλίου η κατάθεση αιτήσεων για τα Προγράμματα Επιχορήγησης Έρευνας από το Bayer Science and Education Foundation.

H Bayer, πιστή στη δέσμευσή της για την προώθηση της καινοτομίας και της έρευνας, παρέχει την ευκαιρία σε Έλληνες ταλαντούχους ερευνητές και νέους επιστήμονες να αναπτύξουν καινοτόμες και «φρέσκες» ιδέες, μέσω των διεθνών Προγραμμάτων Επιχορήγησης Έρευνας του Bayer Science and Education Foundation.

Λογότυπο Κέντρο ELPEN

20 έτη λειτουργίας έκλεισε τον Μάιο το Ερευνητικό - Πειραματικό Κέντρο (ΕΠΚ) της ELPEN, της πρωτοπόρου Ελληνικής φαρμακευτικής βιομηχανίας, επιστεγάζοντας την υψηλή, διαχρονική ποιότητα του επιστημονικού έργου που υλοποιεί και επιβεβαιώνει την πρακτική υποστήριξη της ELPEN προς την επιστημονική και ερευνητική κοινότητα της χώρας.

diavalkaniko

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με θέμα «Καρκίνος του μαστού: Θεραπευτικές εξελίξεις», που πραγματοποίησε το Κέντρο Μαστού του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, διακεκριμένοι ομιλητές διαφορετικών ειδικοτήτων - συνεργάτες του Κέντρου Μαστού, αναφέρθηκαν στις πλέον σύγχρονες τεχνικές και εξατομικευμένες θεραπείες του καρκίνου του μαστού, οι οποίες προσφέρουν εξαιρετικά ενθαρρυντικά αποτελέσματα στη μάχη, με στόχο την ίαση.

Flash not installed.

GE100 campaign 300 
banner-dynamiki
2ο Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ. Banner 300X3001