Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

YYKA

Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2013: Η υφυπουργός Υγείας στο πλαίσιο διατύπωσης στρατηγικής για την προώθηση της ελληνικής διατροφής και θέλοντας να υποστηρίξει τις διατροφικές προτεραιότητες και ευεργεσίες που σχετίζονται με μοναδικές ελληνικές ποικιλίες, συναντήθηκε την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου με την υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

Συγκεκριμένα τονίστηκε η προοπτική να υπάρξει ο επιστημονικός διαχωρισμός μεταξύ μεσογειακής και ελληνικής διατροφής ώστε να προκύψει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της ελληνικής διατροφής, η οποία έχει ποικιλία, τοπικά χαρακτηριστικά και πολλαπλασιαστικό όφελος εφόσον συνδέει τις τοπικές κοινωνίες με έθιμα και παραδόσεις.

Η προσπάθεια του Υπουργείου έχει πιλοτικό χαρακτήρα και θα προσφέρει υπηρεσίες στον τουρισμό, του οποίου η αναβάθμιση αποτελεί εθνική προτεραιότητα.