Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

adonis-georgiadis

 

Με συνέντευξη του, τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έδοσε το έναυσμα για εφαρμογή των αλλαγών στα νοσοκομεία, ενώ ισχυρίστηκε ότι οι αλλαγές γίνονται για παροχή καλύτερων υπηρεσιών Υγείας και όχι λόγω μνημονιακής υποχρέωσης.

Ο Υπουργός έδωσε στη δημοσιότητα όλο το σχέδιο για την αλλαγή χρήσης νοσοκομείων του ΕΣΥ του λεκανοπεδίου και της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με αυτό, τα νοσοκομεία του ΕΣΥ τα οποία τίθενται υπό καθεστώς αλλαγής χρήσης και κινητικότητας των εργαζομένων σε αυτά είναι στην Αττική το "Πατησίων", το "Αμαλία Φλέμιγκ", η "Πολυκλινική", το "Σπηλιωπούλειο" και η "Αγία Βαρβάρα", ενώ στη Θεσσαλονίκη το "Παναγία", το Λοιμωδών, το Ειδικών Παθήσεων και το Ινστιτούτο Νοσημάτων Θώρακος. Σε κινητικότητα τίθενται επίσης εργαζόμενοι από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, 1.618 εργαζόμενοι από τα ως άνω νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων και 210 γιατροί του ΙΚΑ μη πλήρους και μη αποκλειστικής απασχόλησης, τίθενται σε κινητικότητα για το 2013.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι οι μόνοι εργαζόμενοι του ΕΣΥ οι οποίοι θα απολυθούν είναι εκείνοι οι οποίοι προσελήφθησαν στο σύστημα με πλαστά πιστοποιητικά, καθώς και εκείνοι οι οποίοι έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ρέθυμνο της Κρήτης τόνισε ότι δημιουργείται ένα εφιαλτικό σκηνικό στο χώρο της υγείας. Στος δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

"Τίποτα δεν θα αποκαταστήσουν. Θέλουν να διαλύσουν κυριολεκτικά το δημόσιο σύστημα υγείας, όπως και κάθε δημόσιο αγαθό, και η στόχευση τους αυτή όσο βρίσκει απέναντι την ελληνική κοινωνία τόσο τους εξαγριώνει και τους οδηγεί σε ακρότητες. Βλέπουμε να εκτοξεύονται απειλές προς εργαζόμενους ότι θα τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία. Θέλουν να δημιουργήσουν ένα εφιαλτικό σκηνικό στο χώρο της υγείας, πράγμα το οποίο δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν θα τους επιτρέψουμε να διαλύσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα δημόσια αγαθά και να τα ξεπουλήσουν έναντι πινακίου φακής".