Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

euro 3

Επισυνάπτεται το κείμενο της επιστολής του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρη Κοντό, στις 10 Σεπτεμβρίου 2013, με θέμα τις κατ' εξαίρεση πληρωμές φαρμακείων.

Κύριε Πρόεδρε
Όπως καλώς γνωρίζετε βάσει της μεταξύ μας συλλογικής σύμβασης προμήθειας φαρμάκων σε ασφαλισμένους σας, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη ισχύ, η κατάθεση των συνταγών των μελών μας προς εκκαθάριση και η πληρωμή τους από τον Οργανισμό σας πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω του Συλλόγου μας, χωρίς να προβλέπεται καμία εξαίρεση για οποιονδήποτε λόγο και αιτία.
Εσχάτως περιήλθε σε γνώση μας ότι - εκτός από τις παλαιότερες αντισυμβατικές κατ’ εξαίρεση πληρωμές του Οργανισμού σας προς συγκεκριμένα μέλη μας, για τις οποίες σας υπενθυμίζουμε ότι εκκρεμεί ακόμα εκ μέρους σας η εκτέλεση της 37035/15.5.2013 Εισαγγελικής Παραγγελίας με την οποία οφείλετε να συμμορφωθείτε πάραυτα, λόγω και της συναίνεσης της ΑΠΔΠΧ (Γ/ΕΞ/3728-1/29.7.2013), - παρατηρείται υποτροπιάζουσα εκ μέρους σας αποδοχή της απ’ ευθείας κατάθεσης συνταγών μελών μας στα γραφεία σας και παράκαμψη του Συλλόγου μας.
Εν όψει των ανωτέρω σας γνωρίζουμε ότι δεν προτιθέμεθα να επιδείξουμε καμία περαιτέρω ανοχή προς τέτοιες αποκλίνουσες συμπεριφορές και ότι για την προστασία της αξιοπρέπειας των μελών μας προτιθέμεθα να αναφερθούμε άμεσα στον αρμόδιο Εισαγγελέα, καταμηνύοντας τις συμπεριφορές αυτές και ιδίως τη μη συμμόρφωσή σας στην ως άνω Εισ. Παραγγελία, αξιώνοντας συνάμα την αποκατάσταση πάσας ζημίας, μας προκαλεί η ανάρμοστη και παράνομη συμπεριφορά των Υπηρεσιών σας.

Με εκτίμηση,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κωνσταντίνος Λουράντος               Ηλίας Γιαννόγλου