Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

logoPharmapoint

Με την αθρόα συμμετοχή φαρμακοποιών και εκπροσώπων της φαρμακευτικής αγοράς από όλη την Ελλάδα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του φαρμακευτικού συνεδρίου-έκθεσης PHARMA point. Το συνέδριο διοργάνωσε για 13η χρονιά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, το διήμερο 12 και 13 Οκτωβρίου στο συνεδριακο κέντρο "Ι. Βελλίδης" στη ΔΕΘ, υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Μεγάλος χορηγός του συνεδρίου ήταν η εταιρεία MSD.

Ξεχωριστή στιγμή του συνεδρίου αποτέλεσε το στρογγυλό τραπέζι για τη φαρμακευτική περίθαλψη στις «μνημονιακές» χώρες, στο οποίο συμμετείχαν οι: Κυριάκος Θεοδοσιάδης, πρόεδρος ΠΦΣ και ΦΣΘ, Sonia Ruiz, Representative of Spanish delegation, Carlos Maurício Barbosa, President of Ordem dos Pharmaceuticos, Άριστος Πετρίδης, πρόεδρος Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, την οποία συντόνισε ο γενικός γραμματέας του ΠΦΣ κ. Δημήτρης Καραγεωργίου, παρουσιάστηκε η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κύπρο, ειδικότερα στον χώρο του φαρμακείου, συζητήθηκαν τυχόν διαφορές και ομοιότητες και ανταλλάγησαν απόψεις και προτάσεις για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των φαρμακείων.

Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο πρόγραμμα του συνεδρίου, ομιλίες πραγματοποίησαν, μεταξύ άλλων, η αντιπρόεδρος του ΕΟΦ, κα Μαρία Σκουρολιάκου, και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτριος Κοντός. Ακόμη, άλλα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τα ΜΥΣΥΦΑ, τον Κώδικα Δεοντολογίας Φαρμακειών, τα Συμπληρώματα Διατροφής, το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Φαρμακοποιών κ.ά.

Τέλος, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» λειτούργησε έκθεση με τη συμμετοχή εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του φαρμακείου.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ, Φαρμακευτικό Δελτίο, Pharmacorner, PharmaTeam, Farmakopoioi