Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

fakeloi

Με 153 "ναι" και 142 "όχι" ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 8 Δεκεμβρίου, ο προϋπολογισμός για το 2014.

 

Υπέρ του προϋπολογισμού ψήφισαν οι βουλευτές Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ κατά του προϋπολογισμού τάχθηκαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. "Παρών" δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης.

Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε δημοσιογράφους εξερχόμενος από τη Βουλή, δήλωσε "Μετά από πάρα πολλά χρόνια αυτός ήταν ένας προϋπολογισμός ανάκαμψης, προοπτικής και ελπίδας. Θεωρώ ότι είναι ένα πάρα πολύ θετικό βήμα για την Ελλάδα μας."

Μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και μιλώντας χθες, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι: "Ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε χτες ούτως ή άλλως δε προβλέπεται να εκτελεσθεί ως έχει αλλά να αναθεωρηθεί με νέα μέτρα όταν θα συμφωνήσουν με τη τρόικα πόσο μεγάλο είναι το δημοσιονομικό κενό για το 2014. Αυτά είναι τα κακά νέα.
Τα καλά νέα είναι ότι δε θα προλάβουν να τον αναθεωρήσουν αυτοί. Θα τον αναθεωρήσουμε εμείς, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προς όφελος των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων και των αγροτών. Προς όφελος των μικρομεσαίων και των νέων. Προς όφελος του κόσμου της εργασίας και του πολιτισμού."