Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

syntagografisi

Μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου 2013 παρατείνουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

 

"Μετά την πρωτοφανή συμμετοχή των Προέδρων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, από όλη τη Χώρα, στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 9/12/2013, η Εκτελεστική Γραμματεία αποφάσισε να υλοποιήσει την ομόθυμη απόφαση για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στις 16,17,18 & 19 Δεκεμβρίου.
Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση, άνω του 90%, μας οδηγεί στο μονόδρομο της τελικής νίκης.
Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να παρουσιάσει στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για μια ισχυρή Δημόσια Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. Δεν είναι δυνατόν ο σχεδιασμός του Υπουργού, να αρχίζει και να τελειώνει στον αριθμό των γιατρών που θα απολυθούν.
Ο πολίτης της Χώρας μας απαιτεί δίκαια μια αξιοπρεπή Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και κυρίως ζητάει το γιατρό, που χρόνια τον περιθάλπτει, να τον βρίσκει σε Δημόσιο Πρωτοβάθμιο Ιατρείο δωρεάν, χωρίς συμμετοχή.
Καλούμε σε αυτή την προσπάθειά μας τους συναδέλφους συμβεβλημένους να συντονιστούν στον αγώνα μας που είναι κοινός για την αξιοπρέπεια του κλάδου.
Η απαλλοτρίωση των δημόσιων πολυϊατρείων θα είναι και η ταφόπλακα για κάθε ελεύθερο επαγγελματία που θα υπαλληλοποιηθεί από τους μεγάλους επιχειρηματίες στον χώρο της υγείας.
Ο αγώνας είναι κοινός και έχει την κοινωνική του αναφορά σε όλους τους πολίτες, που αν υλοποιηθούν τα σχέδια του Υπουργού, θα ψάχνουν μάταια για τον οικογενειακό τους γιατρό.
Η Δημόσια Πρωτοβάθμια Περίθαλψη είναι κατάκτηση των ασφαλισμένων, το κοινωνικό δίκτυο που προστατεύει τους αδύναμους πρέπει να αναβαθμιστεί και όχι να καταστραφεί.
Ο αγώνας συνεχίζεται.
Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά αντιμετωπίζονται από το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας." 

Ο ΙΣΑ στηρίζει τον αγώνα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ
Στηρίζουμε ένα αξιόμαχο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας με Εθνικό Όραμα και Στρατηγική

Αθήνα, 9.12.2013: Τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) στην απεργία των γιατρών των Μονάδων ΕΟΠΥΥ δήλωσε ο Πρόεδρος Γ.Πατούλης, κατά τη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ που πραγματοποιήθηκε παρουσία 2 χιλιάδων γιατρών στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, κατά την εισήγησή του, δήλωσε ξεκάθαρα ότι καμία μεταρρύθμιση να ξεκινά από την απαξίωση. «Πρέπει να κρατήσουμε γερά τον ειδικό και τον εξειδικευμένο γιατρό και να μη τον διώξουμε στο εξωτερικό. Αυτό το υγειονομικό δυναμικό, η χώρα το έχει ανάγκη. Γι αυτό, εδώ και τώρα ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να δώσει τη δυνατότητα για νέες συμβάσεις και να ανοίξει το δρόμο σε όλους τους γιατρούς να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.»

Μιλώντας για την απεργιακή κινητοποίηση απέναντι στην απειλή του κλεισίματος των Μονάδων ΕΟΠΥΥ και την απόλυση χιλιάδων γιατρών, ο κ.Πατούλης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι γιατροί αυτοί έχουν δώσει αγώνες μέσα σε δύσκολες συνθήκες για να μπορέσει αυτή η πρωτοβάθμια περίθαλψη να αποτελέσει το ανάχωμα της δευτεροβάθμιας νοσηλείας. «Έχουμε πολυϊατρεία στα οποία μπορεί ο ασθενείς να βρει την υγεια του. Αυτό δεν είναι μειονέκτημα για την Ελλάδα, είναι πλεονέκτημα, που θα έπρεπε να αξιοποιηθεί μέσα από συγκεκριμένες στρατηγικές. Εμείς σε αυτήν την προσπάθεια αποδόμησης των Κέντρων του ΕΟΠΥΥ είμαστε ολότελα αντίθετοι. Χωρίς το ανάχωμα των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ, θα οδηγείται ο καθένας για το πιο ελαφρύ περιστατικό στο νοσοκομείο».

Ο ΙΣΑ στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει το δίκαιο αγώνα των γιατρών των Μονάδων ΕΟΠΥΥ που γίνεται από τη μία άκρη της Ελλάδας μέχρι την άλλη, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης του ιατρικού σώματος, «για να συμπαρασταθούμε όλοι μαζί ενωτικά στην προάσπιση των λειτουργών μας και των ασθενών μας».