Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

farmakopoios 4

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής αναφέρει ότι "Δεν πιστεύουμε πλέον σε καμία δικαιολογία και σε καμία υπόσχεση. Ζητάμε την πληρωμή των ληξιπροθέσμων χρεών σας εδώ και τώρα, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν όχι μόνο έχουμε πληρώσει για αυτά ΦΠΑ και φόρους εισοδήματος, αλλά έρχονται νέα χαράτσια, που πιθανότατα να είναι και το τελειωτικό χτύπημα για τα φαρμακεία μας."

Παρατίθεται το κείμενο της επιστολής (10 Δεκεμβρίου 2013):

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Η εξόφληση των ληξιπροθέσμων χρεών του Οργανισμού σας, έχει καταντήσει «γεφύρι της Άρτας». Εδώ και ενάμιση χρόνο, με διάφορες δηλώσεις πληροφορούμεθα ότι επίκεινται οι πληρωμές μερικές μέρες μετά την κάθε επίσημη δήλωση.
Ακόμη και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει στρατευτεί στην δήθεν αποπληρωμή των χρεών λέγοντας ότι είναι εξοργισμένος που δεν έχουν πληρωθεί τα χρέη και δείχνοντας προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η απόφασή του είναι να πληρωθούν τα χρέη άμεσα και χωρίς δικαιολογίες.
Σε λίγες μέρες τελειώνει το 2013, και ουδείς γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει εκτός από ελάχιστους που έχουν πληρωθεί κατ’ εξαίρεση για κάποια ταμεία που έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ.
Δεν πιστεύουμε πλέον σε καμία δικαιολογία και σε καμία υπόσχεση. Ζητάμε την πληρωμή των ληξιπροθέσμων χρεών σας εδώ και τώρα , πολύ περισσότερο μάλιστα όταν όχι μόνο έχουμε πληρώσει για αυτά ΦΠΑ και φόρους εισοδήματος, αλλά έρχονται νέα χαράτσια, που πιθανότατα να είναι και το τελειωτικό χτύπημα για τα φαρμακεία μας.