Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

vouli

Σήμερα, Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, στις 11:00 το πρωί, εισάγεται το πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Το ίδιο απόγευμα, στις 18:00, φαρμακοποιοί από όλη την Ελλάδα θα συγκεντρωθούν έδω από τη Βουλή, αντιδρώντας στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, που οι διατάξεις του για τα φαρμακεία αλλάζουν άρδην το τοπίο.

Στο κάλεσμά του ο Πανελλήνος Φαρμακευτικός Σϋλλογος αναφέρει:

"Μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή που περιλαμβάνει τα άρθρα που καταστρέφουν ολοσχερώς τα φαρμακεία μας και την φαρμακευτική περίθαλψη όπως σας είχαμε ενημερώσει σας καλούμε όλους σε συγκέντρωση στην Αθήνα την Κυριακή, ημέρα ψήφισης των άρθρων με κάθε πρόσφορο μέσο.

Σας καλούμε να οργανώσετε εγκαίρως την κάθοδο των ΔΣ και των μελών σας στην Αθήνα έξω από την Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης και της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια στις 18.00 μ.μ. 

Η μαζικότητα και η εκδήλωση της αγωνιστικότητας σας θα δείξει την αλήθεια της διάλυσης της φαρμακευτικής περίθαλψης όπως αυτή βολεύει τα συγκεκριμένα συμφέροντα που προσπαθούν να ευνοήσουν.

Ο αγώνας μας είναι πια για την ίδια μας την επαγγελματική υπόσταση."

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής έχει καλέσει τα μέλη του να συγκεντρωθούν στις 17:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και να πραγματοποιήσουν όλοι μαζί πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.

Πούλμαν ξεκίνησαν το πρωί και από τη Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας τους φαρμακοποιούς του νομού Θεσσαλονίκης και των όμορων νομών στην Αθήνα.
Πούλμαν, όμως, έχουν ξεκινήσει και από άλλα σημεία σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου οι φαρμκοποιοί από κάθε γωνιά να δώσουν το "παρών" στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.