Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

Με τη στήριξη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

ergasthrio

Επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν οι Ιδιωτικοί Φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ-ΠΑΣΙΔΙΚ-ΠΕΙΦΠΦΥ-ΠΟΣΚΕ), από τις 12 Μαΐου 2014. Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει ακόμα:

Την άμεση προσφυγή του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στην Δικαιοσύνη, προκειμένου να καταπέσει και η νέα προσπάθεια του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, να επιβάλλει αντιδεοντολογικό και αντιεπιστημονικό πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων επιβεβαίωσε την Τρίτη 6 Μαϊου σε Συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχάλης Βλασταράκος.

Ο κ. Βλασταράκος, μαζί με τους Προέδρους του ΠΑΣΙΔΙΚ, κ. Γ. Βουγιούκα, της ΠΟΣΙΠΥ, κ. Θ. Χατζηπαναγιώτου και της ΠΟΣΚΕ, κ. Φ. Πατσουράκο καθώς και με τον εκπρόσωπο της ΠΕΦΠΥ, κ. Α. Κρεμμύδα, από κοινού, στην ίδια Συνέντευξη Τύπου, εξήγησαν τους λόγους που οδηγούν στην επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ:

"Ζητήσαμε και ζητούμε από την Πολιτεία να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από τις συμβάσεις της με τους παρόχους υγείας, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παροχή των υπηρεσιών μας στους ασφαλισμένους του Οργανισμού. Όλοι οι φορείς που εκπροσωπούν Ιατρικά Διαγνωστικά Κέντρα, Ιατρικά Διαγνωστικά Εργαστήρια, και Κλινικο - Εργαστηριακούς ιατρούς, με τη στήριξη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου καταφεύγουν στην έσχατη λύση της επίσχεσης παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ, απόφαση - «μονόδρομο» μετά την αδιαλλαξία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, παρά την συνεισφορά τους σε μακρόχρονο διάλογο για να μην στερηθεί ο ασφαλισμένος πολίτης τις διαγνωστικές εξετάσεις που έχει ανάγκη" αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους.