Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

logo elpen

Μέσα σε έναν μήνα, η ELPEN τιμήθηκε με τρία βραβεία σε αντίστοιχες εκδηλώσεις. Το βραβείο «Αύξηση Απασχόλησης» στα «Diamonds of The Greek Economy 2014 - Οι υγιέστερα αναπτυσσόμενες Επιχειρήσεις της Χώρας», το βραβείο «Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης» από το ΕΒΕΑ, καθώς και βραβείο στον πρόεδρό της κ. Δ. Πενταφράγκα στο πλαίσιο του 8ου Συνεδρίου της Εταιρίας Φαρμακολογίας. Αναλυτικότερα: 

Στην ετήσια εκδήλωση «Diamonds of The Greek Economy 2014 - Οι υγιέστερα αναπτυσσόμενες Επιχειρήσεις της Χώρας» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Μαΐου, η ELPEN τιμήθηκε με το βραβείο «Αύξηση Απασχόλησης», στο πλαίσιο της απονομής διακρίσεων Επιχειρηματικής Αριστείας «The Most Admired Enterprises».

Ο όμιλος ELPEN αυτήν την στιγμή υπερβαίνει τα 840 άτομα, ενώ αμιγώς η ELPEN απασχολεί 630, έναντι των 495 που ήταν ο αντίστοιχος αριθμός του προσωπικού της το 2007. Σε καιρούς που οι πολυεθνικές, κυρίως, εταιρείες προχωρούσαν σε μαζικές απολύσεις η ELPEN διατήρησε το προσωπικό της και μάλιστα έκανε προσλήψεις σε ορισμένους κλάδους.

Ακολούθησε η βράβευση του προέδρου της ELPEN, κ. Δ. Πενταφράγκα στις 13 Ιουνίου στο Ερευνητικό Κέντρο της Ακαδημίας Αθηνών από την Ελληνική Εταιρεία Φαρμακολογίας και Κλινικής Φαρμακολογίας. Στο πλαίσιο του 8ου Συνεδρίου της Εταιρίας Φαρμακολογίας ο ιδρυτής της ELPEN βραβεύτηκε τόσο για την μακρόχρονη προσωπική του ερευνητική δράση, όσο και για την προσφορά του, μέσω του Πρότυπου Πειραματικού και Ερευνητικού Κέντρου της ELPEN, στην επιστημονική έρευνα και καινοτομία στον τομέα του φαρμάκου.

Στις 23 Ιουνίου του 2013, η ΕLPEN τιμήθηκε με το βραβείο «Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης» από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Ο πρόεδρος της ELPEN, κ. Δημήτριος Πενταφράγκας δήλωσε κατά τη βράβευσή του:«Η ELPEN είναι ένα έργο καρδιάς και ζωής που στηρίζω με κάθε τρόπο σχεδόν 50 χρόνια, γιατί επιθυμία μου είναι να προσφέρω στον συνάνθρωπο. Με αιχμή την έρευνα και την καινοτομία για την παραγωγή νέων ελληνικών φαρμάκων υπηρετούμε την υγεία στη χώρα μας, ανοίγουμε τα φτερά μας σε διεθνείς αγορές υλοποιώντας ένα όραμα ζωής.»

Με αφορμή τη συγκεκριμένη βράβευση, ο αντιπρόεδρος της ELPEN, κ. Θεόδωρος Τρύφων, σε συνέντευξή που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση, ανέφερε τα εξής:«Είναι νομίζω σημαντικό την περίοδο της κρίσης, μια περίοδο που όλοι προσπαθούμε να βρούμε το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, κάποια πράγματα να αναδεικνύονται. Κι αυτό έγινε και με τα πρόσφατα βραβεία από το ΕΒΕΑ. Είναι πάρα πολύ σημαντική μια τέτοια βράβευση, διότι καταδεικνύει το γεγονός, ότι υπάρχουν ελληνικές παραγωγικές μονάδες, οι οποίες επενδύουν στην έρευνα. Οι επιχειρήσεις του κλάδου έχουν την εμπειρία, την επιστημονική γνώση και την υποδομή να παράγουν οικονομικάποιοτικά ελληνικά φάρμακα, που είναι αξιόπιστα και αποτελεσματικά στη θεραπεία των ασθενών. Η ELPEN παράγει καινοτόμα προϊόντα με δική της πατέντα, τα πουλάειστη Γερμανία και δημιουργεί θέσεις εργασίας.»