Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις
Την Τρίτη 3 ΜΑρτίου 2015, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής παρευρέθηκε σε συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε το ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων), στην οποία παρουσιάστηκε η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών (INCB).

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Υπουργός αφού προηγουμένως χαιρέτισε την πρωτοβουλία του ΚΕΘΕΑ τόνισε πως «στα θέματα των ναρκωτικών κρίνεται η αξία και η ποιότητα των κοινωνιών, καθώς εκεί σταθμίζεται ο τρόπος με τον οποίον οι ίδιες αντιμετωπίζουν εκείνους, τους οποίους με δικές τους πράξεις και παραλείψεις, έχουν εγκλωβίσει στο περιθώριο».

Εν συνεχεία ο κ. Κουρουμπλής απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, τους κάλεσε να συμμετέχουν ενεργά στην ενημέρωση του κοινού για τόσο κρίσιμα ζητήματα, τονίζοντας πως τέτοιου είδους θεματικές ενότητες αποτελούν μία από τις κύριες προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας.
Το Υπουργείο Υγείας, πρόσθεσε, ότι μπορεί και θα γίνει εξαιρετικά χρήσιμο σε οποιαδήποτε προσπάθεια καταβάλλεται για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών.

Ο Υπουργός ολοκληρώνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ κ. Γ. Νοταρά για τον οποίο είπε πως «επί σειρά 26 ετών καταθέτει όχι μόνο την ψυχή του και αλλά και το γνωστικό του πεδίο στον τομέα της απεξάρτησης των εξαρτημένων ατόμων. Θα ήθελα να εγκαινιάσουμε μία νέα συνεργασία μέσα από την οποία θα γεννηθεί κάτι νέο που θα διέπεται από δυναμική και αισθητική».