Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

mpaskozos-2

"Η τήρηση των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας για το ωράριο, τις πολλαπλές άδειες και την διάθεση ΜΗΣΥΦΑ από τα φαρμακεία, κατά τη γνώμη μου είναι μονόδρομος, και γνωρίζω πως στο σύνολο της η πολιτική ηγεσία συμφωνεί... Προσωπικά θα κάνω ότι μπορώ για να τηρηθούν οι δεσμεύσεις μας αλλά καλώ και τους φαρμακοποιούς να κρίνουν ποιός υπερασπίζεται τα ζωτικά τους συμφέροντα πριν σπεύσουν σε βιαστικές καταγγελίες", επισημαίνει σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος. Αναλυτικότερα, αναφέρει:

 

Η στάση των "θεσμών" και των εταίρων μας στο θέμα των ΜΗΣΥΦΑ είναι χαρακτηριστική για να κατανοήσουμε τι γίνεται. Φέρονται σαν αυθεντικοί εκπρόσωποι συγκεκριμένων συμφερόντων αλλά επιδιώκουν και τη διάρρηξη των δεσμών της κυβέρνησης με τους αυτοαπασχολούμενους φαρμακοποιούς και τα μεσαία στρώματα γενικότερα. Η τήρηση των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας για το ωράριο, τις πολλαπλές άδειες και την διάθεση ΜΗΣΥΦΑ από τα φαρμακεία, κατά τη γνώμη μου είναι μονόδρομος, και γνωρίζω πως στο σύνολο της η πολιτική ηγεσία συμφωνεί. Γνωρίζω πως η σκληρή διαπραγμάτευση οδηγεί και σε επώδυνους συμβιβασμούς αλλά σημειώνω πως είναι λάθος να θεωρείται ο συμβιβασμός σε αυτό το θέμα ασήμαντος. Προσωπικά θα κάνω ότι μπορώ για να τηρηθούν οι δεσμεύσεις μας αλλά καλώ και τους φαρμακοποιούς να κρίνουν ποιός υπερασπίζεται τα ζωτικά τους συμφέροντα πριν σπεύσουν σε βιαστικές καταγγελίες.

Οσο για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα νομίζω πως το ορθό είναι να μιλάμε για αποζημιούμενα και μη αποζημιούμενα από τα ταμεία φάρμακα (φάρμακα όμως!!) που είναι αδιανόητο να πωλούνται στα ράφια των SUPER MARKETS , και να τα διαχωρίσουμε από τα μη φαρμακευτικά σκευάσματα (για να έχουμε και μια ευελιξία στην αντιμετώπιση της μεγάλης επίθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη).

Αλλωστε η ιδιομορφία της ύπαρξης στη χώρα εκτεταμένου δικτύου φαρμακείων είναι ισχυρό επιχείρημα κατά των αιτιάσεων πως τάχα όλα γίνονται για τη διευκόλυνση πρόσβασης των πολιτών.