Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

pistopoiish emvoliasmon

 

Όπως αναφέρει ενημερωτική επιστολή του ΠΦΣ και του ΙΔΕΕΑΦ για το εκπαιδετυικό πρόγραμμα πιστοποίησης φαρμακοποιών για τον εμβολιασμό ενηλίκων "Όπως  γνωρίζετε, με την απόφαση Αριθμ. Γ5α/ Γ.Π. οικ. 49734, περί «Καθορισμού όρων, προϋποθέσεων και διαδικασίας πιστοποίησης φαρμακοποιών για την διενέργεια στα φαρμακεία εποχιακού εμβολιασμού και χορήγησης αντιτετανικού ορού στους πολίτες», που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ  2811//4-9-2019, ορίστηκε η διαδικασία Πιστοποίησης των Φαρμακοποιών, προκειμένου να διενεργούν στα φαρμακεία εποχιακό εμβολιασμό και να χορηγούν αντιτετανικό ορό στους πολίτες.

Υπεύθυνη για τη διαμόρφωση του εκπαιδευτικού προγράμματος και τον τρόπο εξέτασης των φαρμακοποιών ορίστηκε η Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ η διαδικασία εκπαίδευσης, εξέτασης και πιστοποίησης των φαρμακοποιών θα πραγματοποιείται εξ αποστάσεως (e-learning), μέσω της ηλεκτρονικής πύλης του ΙΔΕΕΑΦ (www.ideeaf.gr).

Οι ενότητες  του Εκπαιδευτικού Υλικού για τον Εμβολιασμό  θα είναι οι παρακάτω :

Από σήμερα, αναρτώνται οι 1η & 4η Ενότητα, με εκπαιδευτικό υλικό για την ορθή προσέγγιση των πελατών σας, στην κατεύθυνση της ανάδειξης  του ρόλου του φαρμακοποιού ως λειτουργού στην πρόληψη και προαγωγή της υγείας.

Πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμες, τόσο η ενότητα που αφορά τις Τεχνικές διενέργειας του εμβολιασμού, όσο  και η ενότητα με την  διαδικασία της Πιστοποίησης (σχετική ειδοποίηση θα σας αποσταλεί).

Σας καλούμε να τις μελετήσετε, ως προπαρασκευή για την τελική πιστοποίηση, και όσοι δεν έχετε εγγραφεί στην πλατφόρμα ΙΔΕΕΑΦ να εγγραφείτε άμεσα.

Για την Πιστοποίησή σας πραγματοποιείστε την είσοδό σας στην πλατφόρμα των εμβολιασμών από την αρχική σελίδα www.ideeaf.gr και κάνετε κλικ στο σύνδεσμο "ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΝΤΙΤΕΤΑΝΙΚΟΥ ΟΡΟΥ".