Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

A4 Poster PharmacistsDay 23 01 2

Μια ξεχωριστή εκδήλωση  διοργανώνει την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, στο χώρο μπροστά από το Βασιλικό θέατρο, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ). Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού, η οποία έχει οριστεί στις 25 Σεπτεμβρίου, ενώ το κεντρικό μήνυμα του φετινού εορτασμού είναι «Οι φαρμακοποιοί ενισχύουν τα συστήματα υγείας».

Στις μικρές τέντες που θα στηθούν και τις οποίες μπορούν να επισκέπτονται οι πολίτες, εθελοντές φαρμακοποιοί-μέλη του ΦΣΘ θα ενημερώνουν για υπηρεσίες φαρμακευτικής φροντίδας, όπως εμβολιασμός των ενηλίκων, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, χρήση αναπνευστικών συσκευών, έλεγχος συμμόρφωσης στη φαρμακευτική αγωγή, υπηρεσίες προσωπικής φροντίδας και περιποίησης και ασφαλής διάθεση των συμπληρωμάτων διατροφής. Επίσης θα υπάρχουν ενημερωτικά σταντ εταιρειών για προϊόντα που διανέμονται μέσω των φαρμακείων, ενώ θα δίνεται στους πολίτες και ενημερωτικό έντυπο με ενδιαφέρουσα αρθρογραφία που αφορά τη μείωση του πόνου του εμβολιασμού, την πρόληψη και την αντιμετώπιση του διαβήτη, αλλά και τον τρόπο ζωής και την αναπαραγωγική υγεία. Η  εκδήλωση υποστηρίζεται από δυναμική καμπάνια σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα social media.

Επίσης από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, κοντά στο Βασιλικό θέατρο, ο βασιλιάς της κωμωδίας Διογένης Δασκάλου και οι μουσικοί σωματοφύλακές του Monie & Monie Conniente θα δώσουν μια μοναδική μουσικοχορευτική… ιαματική παράσταση, η οποία είναι ανοικτή για το κοινό.