Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

ΦΩΤΟ ΗΜΕΡΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ 2023 1

Δυναμική ήταν η παρουσία των φαρμακοποιών και των Θεσσαλονικέων στην εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε χθες, στο πλακόστρωτο της παραλίας μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού. 

Περίπου 7.000 συμπολίτες μας, αλλά και επισκέπτες της πόλης  βρέθηκαν στις μικρές τέντες που είχαν στηθεί και ενημερώθηκαν από εθελοντές φαρμακοποιούς-μέλη του ΦΣΘ για υπηρεσίες φαρμακευτικής φροντίδας, όπως εμβολιασμός των ενηλίκων, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, χρήση αναπνευστικών συσκευών, έλεγχος συμμόρφωσης στη φαρμακευτική αγωγή, υπηρεσίες προσωπικής φροντίδας και περιποίησης και ασφαλής διάθεση των συμπληρωμάτων διατροφής.

Επίσης, στα σταντ των εταιρειών που συμμετείχαν στην εκδήλωση, ενημερώθηκαν και για προϊόντα που διανέμονται μέσω των φαρμακείων.

«Οι συμπολίτες μας τίμησαν και φέτος με την παρουσία τους την μεγάλη γιορτή των φαρμακοποιών και είχαν την ευκαιρία να λάβουν χρήσιμες συμβουλές για θέματα υγείας που τους απασχολούν», δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης και πρόσθεσε ότι «πάντοτε είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο και το αποδεικνύουμε καθημερινά. Άλλωστε και μέσα από τις δράσεις μας αποδεικνύουμε ότι είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και χωρίς την παρουσία του επιστήμονα φαρμακοποιού η υγεία δεν μπορεί να προχωρήσει».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν και εκπρόσωποι της πόλης από το χώρο της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Υγείας, οι οποίοι συνεχάρησαν τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για τη διοργάνωση και εξήραν τη σημαντική συνεισφορά του φαρμακοποιού της γειτονιάς στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης, Ευστάθιος Κωνσταντινίδης τόνισε ότι «η Παγκόσμια Μέρα Φαρμακοποιού είναι προς τιμήν αυτών των ανθρώπων που στα ζητήματα υγείας, στα ζητήματα καθημερινότητας είναι δίπλα μας. Είναι οι πρώτοι άνθρωποι στους οποίους απευθυνόμαστε είτε προληπτικά είτε συμβουλευτικά και η σημερινή πρωτοβουλία απαντά ακριβώς σε αυτή τη σχέση, δεδομένου ότι γίνεται στην καρδιά της πόλης, ανάμεσα στους συμπολίτες μας που μπορούν να πληροφορηθούν για το ρόλο και τα νέα ζητήματα της φαρμακευτικής. Θερμά συγχαρητήρια στην πολύ δραστήρια διοίκηση του ΦΣΘ».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφέρθηκε στη σημαντική συνεισφορά των φαρμακοποιών στην κοινωνία και στον κομβικό ρόλο τους στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Συνεχάρη τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για την πρωτοβουλία και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «ο φαρμακοποιός της γειτονιάς βρίσκεται σταθερά στο πλευρό κάθε πολίτη ως ένας από τους πλέον άμεσα προσβάσιμους επαγγελματίες υγείας, ενώ η σπουδαιότητα του ρόλου των φαρμακοποιών συνολικά για τα συστήματα υγείας καταδείχθηκε κατά τον πλέον σαφή τρόπο κατά την περίοδο της πανδημίας».

ΦΩΤΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η εκδήλωση έκλεισε με μια μοναδική μουσικοχορευτική… ιαματική παράσταση με τους Διογένη Δασκάλου και Monie & Monie Conniente, οι οποίοι ξεσήκωσαν τον κόσμο και χάρισαν σε όλους όμορφες μουσικές στιγμές.

Την εκδήλωση οργάνωσε η Noufio Communication Services.