Εκτύπωση
Κατηγορία: Επιστημονική ενημέρωση

Επιβεβαιώνει τον ηγετικό ρόλο που κατέχει η Cryo-Save στις υπηρεσίες φύλαξης βλαστικών κυττάρων

Cryo-Save

Αυτό το μεγάλο επίτευγμα είναι αποτέλεσμα των επιτυχών προσπαθειών της Cryo-Save για την αύξηση της ευαισθητοποίησης, όσον αφορά τη φύλαξη βλαστοκυττάρων, από το ευρύ κοινό και την ιατρική κοινότητα. Όλα τα αποθηκευμένα δείγματα μπορούν να θεωρηθούν ως μια εξαιρετική πηγή βλαστικών κυττάρων, προσφέροντας τεράστιες δυνατότητες για τη θεραπεία ανίατων μέχρι σήμερα ασθενειών.

 

Σύμφωνα με τα διεθνή στοιχεία, όσο περισσότερα βλαστικά κύτταρα αποθηκεύονται σήμερα, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να βρεθεί συμβατό δείγμα για την αντιμετώπιση μιας ασθένειας αύριο.

Με αφορμή το σημαντικό αυτό γεγονός, η Cryo-Save θα επεκτείνει το υπάρχον πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Δωρεάν Φύλαξης σε κοινωνικά ευπαθείς οικογένειες», το οποίο έχει σχεδιαστεί προκειμένου να προσφέρει σε οικογένειες που πραγματικά το χρειάζονται. Επιπλέον, θα προσφέρει τη φύλαξη ενός δείγματος από αίμα βλαστικών κυττάρων ομφάλιου λώρου, σε κάθε μία από τις 43 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Το ορόσημο των 200.000 δειγμάτων, το οποίο αποδεικνύει για μια ακόμη φορά  τον ηγετικό ρόλο που κατέχει η Cryo-Save στις υπηρεσίες φύλαξης βλαστικών κυττάρων, κατέστη δυνατόν/επετεύχθη χάρη στα πολλαπλά και συνεχή εκπαιδευτικά και ενημερωτικά προγράμματα που οργανώνει η εταιρεία στις χώρες όπου δραστηριοποιείται. Οι δύο πιο πρόσφατες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία, σε συνεργασία με την Ιταλική Ένωση Μαιευτήρων Γυναικολόγων (AOGOI), και στη Σερβία, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μοριακής Γενετικής και Γενετικής Μηχανικής (IMGGE), ενώ δύο άλλες εκδηλώσεις οργανώνονται αυτές τις ημέρες και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα: το 5ο ITERA Φόρουμ Βιολογικών Επιστημών, που  πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Μάαστριχτ (στις 21-22 Νοεμβρίου) και το 2ο Διεθνές Συνέδριο Αναγεννητικής Ιατρικής, που θα πραγματοποιηθεί στο Σαράγιεβο της Βοσνίας στις 9 Δεκεμβρίου, όπου βασικός χορηγός των προσπαθειών είναι αποκλειστικά ο όμιλος Cryo-Save.


Ο κ. Arnoud van Tulder, διευθύνων σύμβουλος της Cryo-Save Group, αναφέρει "Είμαστε πολύ υπερήφανοι που έχουμε φθάσει αυτό το μεγάλο αριθμό των 200.000  επιτυχώς αποθηκευμένων δειγμάτων στις εγκαταστάσεις μας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των 11 χρόνων δέσμευσης ως προς τους πελάτες μας. Το μεγάλο αυτό επίτευγμα κάνει όλους τους εργαζόμενους της Cryo-Save να αντιληφθούν την σημαντική συμβολή στην προσφορά ελπίδας των πελατών της για την αντιμετώπιση ασθενειών απειλητικών για τη ζωή."