Εκτύπωση
Κατηγορία: Επιστημονική ενημέρωση

gynaika

Η φαρμακευτική εταιρεία Emotional Brain παρουσίασε το Lybridos, ένα φάρμακο ειδικά σχεδιασμένο για τη θεραπεία των γυναικών που πάσχουν από HSDD (σεξουαλική δυσλειτουργία), ως αποτέλεσμα των ανασταλτικών μηχανισμών του εγκεφάλου που προκαλούνται από αρνητικούς συνειρμούς με το σεξ. Το Lybridos φέρεται ότι ενισχύει τη σεξουαλική επιθυμία, ενώ περιέχει και μια δραστική ουσία για την αντιμετώπιση ανασταλτικών μηχανισμών που βρίσκονται στον προμετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου.

Η εταιρεία βρίσκεται στα τελικά στάδια μελέτης δύο διαφορετικών φαρμάκων για τη γυναικεία σεξουαλικότητα, με προσωρινές ονομασίες Lybrido και Lybridos. Τα κλινικά αποτελέσματα για το Lybridos είναι ενθαρρυντικά και αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα και εικάζεται ότι το φάρμακο μπορεί να τεθεί σε κυκλοφορία μετά από δύο έως τρία χρόνια.

Ωστόσο έχει ήδη ξεκινήσει συζήτηση και κριτική για τον τρόπο δράσης του φαρμάκου και πως μπορεί αυτό να επηρεάσει μια ερωτική σχέση. Η συζήτηση αφορά τη διαφορά του από τα "ανδρικά" φάρμακα, όπως το Viagra, που αντιμετωπίζουν τη στυτική δυσλειτουργία, ενώ το Lybridos παρεμβαίνει σε συναισθηματικό επίπεδο και επηρεάζει τη σεξουαλική επιθυμία.