Εκτύπωση
Κατηγορία: Επιστημονική ενημέρωση

photo11

Δελτίο Τύπου, 9 Σεπτεμβρίου 2013: Το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Πνεύμονα (ELF) και η Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία (ERS) ανακοινώνουν ότι το πρόγραμμα «Quit Smoking with Barça» (www.quitsmokingwithbarca.eu) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Μπαρτσελόνα βραβεύτηκε με το βραβείο ELF 2013 στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Η εκστρατεία, στην οποία έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 70.000 καπνιστές από ολόκληρη την Ευρώπη προκειμένου να κόψουν το κάπνισμα, είναι η πρώτη πρωτοβουλία τέτοιου τύπου που αναλαμβάνει μεγάλος δημόσιος οργανισμός σε συνεργασία με έναν κορυφαίο παγκοσμίως αθλητικό σύλλογο. Η εκστρατεία έτυχε ιδιαίτερης αναγνώρισης από την επιστημονική και την ιατρική κοινότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη για την προσπάθειά της να προάγει τα μακροχρόνια οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος.

Το Βραβείο ELF παρουσιάστηκε στην τελετή έναρξης του ετήσιου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας (7 – 11 Σεπτεμβρίου 2013), εκδήλωση στην οποία συγκεντρώνονται 20.000 επαγγελματίες από τον χώρο της υγείας για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην πνευμονολογική ιατρική. Η εκστρατεία «Quit Smoking With Barça» έχει αναγνωριστεί ειδικά για τη συνεισφορά της στη βελτίωση της υγείας των πνευμόνων των ευρωπαίων πολιτών.