Εκτύπωση
Κατηγορία: Επιστημονική ενημέρωση
Το συνέδριο «Εξατομικευμένη Θεραπεία & Καινοτομία» θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου 2013 στο συνεδριακό κέντρο ΔΑΪΣ. Στόχος του είναι να φέρει στο προσκήνιο όλα όσα τελούνται στη χώρα μας σε θεσμικό επίπεδο γύρω από την εξατομικευμένη θεραπεία, καθώς και να παρουσιάσει όλες τις προοπτικές βελτίωσης του πλαισίου αυτού προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις που έχουν συντελεστεί στον χώρο της Υγείας έχουν φέρει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την εξατομικευμένη θεραπεία. Για πολλούς η εξατομικευμένη θεραπεία αποτελεί το μέλλον στις θεραπείες σοβαρών ασθενειών όπως είναι ο καρκίνος. Η εξατομικευμένη θεραπεία υπόσχεται να αυξήσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων, μειώνοντας, παράλληλα, τις παρενέργειές τους.
Όλα αυτά τα οφέλη που προκύπτουν από την εξατομικευμένη θεραπεία έχουν ένα βασικό αποτέλεσμα: τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους. Από την άλλη πλευρά, στο πλαίσιο της παρούσας δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας, οι κυβερνήσεις, τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο, προσπαθούν να αυξήσουν την αποδοτικότητα των εθνικών συστημάτων υγείας, προσπαθώντας παράλληλα, να περιορίσουν τα έξοδα που απορρέουν από αυτά. Η εξατομικευμένη θεραπεία θα μπορούσε να συμβάλει στον σημαντικό αυτό στόχο, εξοικονομώντας οικονομικούς πόρους για τη Δημόσια Υγεία. 

Κεντρικές θεματικές ενότητες συνεδρίου

Ενότητα 1
Η συμβολή της εξατομικευμένης θεραπείας στην βελτίωση των οικονομικών του ΕΣΥ

Ενότητα 2
Η πρόσβαση των ασθενών σε εξετάσεις και φάρμακα για εξατομικευμένη θεραπεία

Ενότητα 3
Καινοτομία: Η σημασία της έρευνας και της ανάπτυξης στην εξέλιξη της εξατομικευμένης θεραπείας διεθνώς

Για να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου, πατήστε εδώ.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, πατήστε εδώ.