Εκτύπωση
Κατηγορία: Επιστημονική ενημέρωση

ygii podia

Από τον κ. Ε. Α. Αρβανιτάκη, ποδολόγο-ποδίατρο, πρόεδρο του Ελληνικού Συλλόγου Ποδιάτρων-Ποδολόγων

Tο καλοκαίρι είναι εδώ και μπορούμε επιτέλους να φορέσουμε τα αγαπημένα καλοκαιρινά μας σύνολα.   Θέλουμε όμως τα αγαπημένα μας σύνολα να συνοδεύονται από  εντυπωσιακά και λαμπερά πόδια έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι τέλειο. Πως, άλλωστε, θα τραβήξουμε τις καλύτερες φωτογραφίες του καλοκαιριού; Εμείς, λοιπόν, σας δίνουμε  τις κατάλληλες συμβουλές γι’ αυτό που όλες θέλουν.

Ποδόλουτρο - Απολέπιση

Η σωστή απολέπιση είναι σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά βήματα της περιποίησης των ποδιών σας. Είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να απομακρύνετε ιδρώτα, σκόνη, νεκρά κύτταρα και να προετοιμάσετε την επιδερμίδα σας για να απορροφήσει όλα τα συστατικά της ενυδατικής κρέμας που θα εφαρμόσετε μετά την απολέπιση. Μπορείτε επίσης να κάνετε απολέπιση πριν ξυρίσετε τα πόδια σας, ώστε να ανοίξουν οι πόροι.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα ποδόλουτρο με αιθέρια έλαια, όπου θα βυθίσετε τα πόδια στο νερό για περίπου 20 λεπτά. Με μία ελαφρόπετρα ή ηλεκτρική λίμα, τρίψτε απαλά τις τις φτέρνες, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα. 

Για άριστα αποτελέσματα χρησιμοποιείστε την ηλεκτρική λίμα ποδιών Scholl Velvet Smooth με κρυστάλλους διαμαντιών. Η ηλεκτρική λίμα της Scholl Velvet Smooth θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε εύκολα το σκληρό δέρμα και θα προσφέρει απαλή επιδερμίδα απο την πρώτη κιόλας χρήση.  

Αντιμετωπίστε σωστά τους κάλους

Αν τα πόδια σας έχουν σκληρύνσεις και κάλους, που δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε με την απολέπιση, τότε τα επιθέματα Scholl για κάλους και σκληρύνσεις αποτελούν την ιδανική λύση για εσάς.

Όμορφα και υγιή νύχια

Η τελευταία πινελιά για τα τέλεια πόδια είναι τα όμορφα και υγιή νύχια. Είναι σημαντικό να μην κόβετε πολύ βαθιά τα νύχια σας γιατί αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μεγαλώνουν προς τα μέσα. Αντίθετα προτιμήστε να τα λιμάρετε και να αφαιρείτε προσεκτικά τις παρανυχίδες.

Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας σας το καλοκαίρι είναι το ίδιο σημαντική με τον χειμώνα. Δοκιμάστε μάσκες ποδιών που προσφέρουν απαλά και μαλακά πόδια με μία εφαρμογή 20λεπτών. Η Scholl Pedi Mask Nutriente Nourish ενυδατική μάσκα ποδιών με λάδι macademia ή με 0% αρώματα και χρωστικές (ανάλογα με την προτίμηση σας), ενυδατώνουν σε μόνο 20 λεπτά.  Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε καθημερινά κρέμες ανάπλασης κατά του σκληρού δέρματος, όπως η Scholl Εντατική κρέμα κατά του σκληρού δέρματος Anti-Callosita που ενισχύει τη διαδικασία φυσικής απολέπισης και επαναφέρει την ελαστικότητα σε 7 ημέρες.  Μην έχετε τη λανθασμένη αντίληψη ότι πολλή ενυδατική κρέμα = καλύτερη ενυδάτωση, γιατί κάτι τέτοιο απλά σας οδηγεί στο να τελειώσετε πιο γρήγορα το προϊόν και σε τίποτε άλλο! Ακολουθήστε απλά τις οδηγίες που αναγράφονται.  

Αποφεύγετε να περπατάτε ξυπόλυτοι

Καθώς υπάρχει ο κίνδυνος μικροτραυματισμών, εγκαυμάτων και βακτηριακών λοιμώξεων.

Χρησιμοποιείτε ανοιχτά παπούτσια αλλά όχι σαγιονάρες

Οι σαγιονάρες, όταν τις φοράτε καθ΄όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού,  μπορεί να προκαλέσουν πόνο στις φτέρνες και σκληρύνσεις καθώς δεν παρέχουν υποστήριξη στο πόδι σας. Η κρέματα αναπλασης για σκασμένες πτέρνες Scholl K+, επουλώνει τις σκασμένες πτέρνες σε 3 ημέρες, ενώ περιέχει ουρία που βοηθά στην ενυδάτωση.

Πείτε όχι στα  ιδρωμένα πόδια

Προστατέψτε τα πόδια σας από δυσάρεστες οσμές και κρατήστε τα φρέσκα όλη την ημέρα με το αποσμητικό υποδημάτων Scholl Fresh Step, καταπολεμώντας παράλληλα τα βακτήρια και τους μύκητες στο εσωτερικού του υποδήματος.

Σωστή Διατροφή και Άσκηση

Φροντίστε να ακολουθείτε σωστή & ισορροπημένη διατροφή. Καταναλώνετε άφθονα φρούτα,  λαχανικά, υγρά και κυρίως νερό. Μην ξεχνάτε να ασκήστε . Τα όμορφα πόδια, είναι τα γυμνασμένα πόδια.