Εκτύπωση
Κατηγορία: Επιστημονική ενημέρωση

pills

Μία από τις μεγαλύτερες βρετανικές φαρμακευτικές αλυσίδες πρόκειται να προσφέρει στους πελάτες της "έξυπνα φάρμακα", τα οποία θα επιτρέψουν στους ασθενείς να ακολουθούν καλύτερα τις οδηγίες των γιατρών, καθώς και να παρακολουθούν καλύτερα την κατάσταση της υγείας τους, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα στο HealthDaily.

Η Lloydspharmacy έχει υπογράψει μια συμφωνία με την Proteus Biomedical, μια εταιρεία από την Καλιφόρνια, προκειμένου να πουλήσουν χάπια τα οποία περιέχουν βρώσιμα μικροτσίπ που επικοινωνούν με ένα ειδικό αυτοκόλλητο που είναι προσκολλημένο στον ώμο του ασθενούς. Η συγκεκριμένη υπηρεσία κοστίζει περίπου 50 αγγλικές λίρες τον μήνα.
Το αυτοκόλλητο, το οποίο λαμβάνει σήματα από το μικροτσίπ και καταγράφει άλλες λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος, περιλαμβανομένου του ύπνου και του ρυθμού της καρδιάς, θα μεταφέρει την πληροφορία στο κινητό τηλέφωνο και στον υπολογιστή του ασθενούς ή των φροντιστών του. Το αρχικό πακέτο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο, εμπεριέχοντας ένα κόκκινο ψευδοφάρμακο σε χάπι, το οποίο περιέχει ένα ασφαλές και διαλυτό μικροτσίπ από την εταιρεία Proteus.
Η συγκεκριμένη καινοτομία θεωρείται πολύ σημαντική, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι μεγάλο μέρος των ασθενών που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή αποτυγχάνουν συχνά να την ακολουθούν σωστά για διάφορους λόγους.