Εκτύπωση
Κατηγορία: Επιστημονική ενημέρωση

Η εταιρεία ACTA Ιατρικά Μηχανήματα Ε.Π.Ε. ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Αμερικανική ANDROSCORE Corp. για τη διανομή στην Ελλάδα του πρωτοποριακού χρωματικού τεστ ελέγχου της ανδρικής γονιμότητας FertilitySCORE®.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 600.000 άτομα (άνδρες και γυναίκες) στην αναπαραγωγική ηλικία με πρόβλημα υπογονιμότητας.
Αν και γενικά επικρατεί η άποψη ότι το μεγάλο ποσοστό υπογονιμότητας αναλογεί στις γυναίκες, η πραγματικότητα είναι ότι τα ποσοστά των ανδρών και των γυναικών είναι περίπου ίσια.

Tο τεστ αυτό γίνεται με απλό τρόπο από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο στην άνεση και το διακριτικό περιβάλλον του προσωπικού του χώρου και του επιτρέπει να γνωρίζει άμεσα εάν το σπέρμα του είναι επαρκώς γόνιμο η εάν θα πρέπει να αποταθεί σε ειδικό ιατρό για επιπλέον διερεύνηση.
Το FertilitySCORE® είναι προϊόν έρευνας της εταιρίας Androscore Corp. με κατοχυρωμένη πατέντα στις ΗΠΑ και παράγεται με ειδική άδεια στο Βέλγιο.
Το FertilitySCORE® αποτελεί το μοναδικό παγκοσμίως αυτοδιαγνωστικό τεστ στο είδος του, που ελέγχει εκτός από τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και την κινητικότητά τους.
Ο έλεγχος της κινητικότητας των σπερματοζωαρίων είναι πάρα πολύ σημαντικός, γιατί μπορεί ένα άτομο να διαθέτει τον απαραίτητο για την γονιμότητα ελάχιστο αριθμό των 20εκατομ./κυβ.εκατοστό σπέρματος, αλλά τα σπερματοζωάρια αυτά να μην είναι επαρκώς κινητικά ώστε να γονιμοποιήσουν το ωάριο της γυναίκας.

Το FertilitySCORE® τεστ, διανέμεται μέσω επιλεγμένων Φαρμακείων.
Επίσης, λόγω της φύσης του,  αποστέλλεται σε διακριτική συσκευασία με αντικαταβολή προς κάθε ενδιαφερόμενο, μετά από επικοινωνία με την ACTA  Ιατρικά Μηχανήματα Ε.Π.Ε – Φειδιππίδου 39 Αθήνα - ΤΚ 11527,
Τηλ.:210-7791239,  Fax: 210-7779377
e-mail: info@acta.gr, Διεύθυνση διαδικτύου: www.acta.gr