Εκτύπωση
Κατηγορία: Επιστημονική ενημέρωση

pfizer logo

 

Αθήνα, 02 Νοεμβρίου 2012: Η Pfizer εγκαινιάζει τη λειτουργία του www.BLADDERMED.gr, ενός νέου διαδικτυακού τόπου ενημέρωσης και υποστήριξης για επαγγελματίες υγείας. Στόχος του BLADDERMED είναι να παρέχει στους επαγγελματίες υγείας εργαλεία, ενημερωτικό υλικό και υπηρεσίες για την καλύτερη διαχείριση των ασθενών στους τομείς της υγείας του πυελικού εδάφους και της ουρολογίας.


Το BLADDERMED δημιουργήθηκε σε συνεργασία με μια ομάδα κορυφαίων επαγγελματιών στους τομείς της ουρολογίας και της γυναικολογίας από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες και σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους επαγγελματίες υγείας που δραστηριοποιούνται στην υγεία του πυελικού εδάφους να ενισχύσουν τις κλινικές δεξιότητές τους στην αντιμετώπιση παθήσεων όπως το σύνδρομο υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης (OAB) και η ακράτεια. Τα συμπτώματα του συνδρόμου OAB είναι συχνά τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες και αυξάνονται με την ηλικία , σε πολλές περιπτώσεις όμως η συμμόρφωση με τη θεραπεία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.  Η λειτουργία ενός ενιαίου διαδικτυακού τόπου που συγκεντρώνει ενημερωτικό υλικό και εξειδικευμένες πληροφορίες, υπόσχεται, με αυτόν τον τρόπο, να διευκολύνει και να βελτιώσει τη διαχείριση των ασθενών σε αυτόν τον τομέα.

Οι κύριες ενότητες του BLADDERMED περιλαμβάνουν:
• Εξειδικευμένες πληροφορίες για την υγεία του πυελικού εδάφους – παρουσιάσεις και σημαντικά στιγμιότυπα συζητήσεων για τη διαχείριση των διαταραχών της υγείας του πυελικού εδάφους.
• Ερωτηματολόγια ασθενών που διευκολύνουν τη διάγνωση του συνδρόμου υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης (OAB) και της επιτακτικού τύπου ακράτειας (UUI).
• Εργαλεία επικοινωνίας με τους ασθενείς με στόχο τη διευκόλυνση της επικοινωνίας του επαγγελματία υγείας με τον ασθενή.
• Βίντεο με επιλεγμένα στιγμιότυπα όπου παρουσιάζονται χειρουργικές μέθοδοι και επεμβάσεις στους τομείς της ουρολογίας και της γυναικολογίας.

«Το BLADDERMED συγκεντρώνει μια σειρά εργαλείων και ιατρικών πληροφοριών σε έναν ενιαίο διαδικτυακό κόμβο παρέχοντας στους κλινικούς ιατρούς μια πολύτιμη πηγή υποστήριξης που θα συμβάλει τόσο στην ενίσχυση της επαγγελματικής κατάρτισης, όσο και στη βελτίωση των εκβάσεων των ασθενών με σύνδρομο υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης και επιτακτικού τύπου ακράτεια σε όλη την Ευρώπη», επισημαίνει ο καθηγητής Christopher Chapple, Consultant Urological Surgeon, Royal Hallamshire Hospital, Sheffield, Ηνωμένο Βασίλειο.

Το περιεχόμενο θα ενημερώνεται τακτικά ενώ κατά τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν νέες προσθήκες, όπως ιατρικό ενημερωτικό υλικό και παρουσιάσεις δεδομένων από σημαντικά συνέδρια και εκδηλώσεις.

Οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να επισκεφθούν τον διαδικτυακό τόπο στη διεύθυνση: www.bladdermed.gr