Εκτύπωση
Κατηγορία: Συνεχιζόμενη εκπαίδευση

Το 16ο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο «Αθήνα 9,84», Αίθουσα «Δεξαμενές», Κτίριο «Δ10» (Τεχνόπολις - Γκάζι), από 31 Μαΐου έως 3 Ιουνίου 2013.


Όπως επισημαίνει σε επιστολή του ο πρόεδρος του συνεδρίου, καθηγητής Ευγένιος Κοκκάλου: «Τώρα περισσότερο από ποτέ θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι από όποια θέση κι αν υπηρετούμε την πολυδύναμη επιστήμη μας.
Απευθυνόμαστε, λοιπόν, σε όλους τους φαρμακοποιούς, με την πεποίθηση ότι η ανταλλαγή γνώσεων, απόψεων και λύσεων είναι ιδιαίτερα απαραίτητη ώστε να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να επαναδραστηριοποιήσουμε τον επιστημονικό χώρο τον οποίο διακονούμε.
Τα θέματα του Συνεδρίου μας αφορούν επιστημονικά επιτεύγματα από Έλληνες και ξένους καταξιωμένους διεθνώς επιστήμονες, καθώς και προβλήματα επαγγελματικής φύσεως που αντιμετωπίζουμε όλοι μας στους κοινωνικά ευαίσθητους χώρους που υπηρετούμε.
Με την πίστη ότι όλοι μας θα βοηθήσουμε εμπλουτίζοντας τις επιστημονικές μας γνώσεις, ώστε να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας στο λειτούργημά μας, αναμένουμε τη μαζική συμμετοχή όλων σας, καθώς και συναδέλφων συναφών-συγγενών επιστημών.
Θεωρούμε τη συμβολή όλων σας απαραίτητη για την επιτυχία του Συνεδρίου και σας περιμένουμε να συμμετάσχετε ενεργά τόσο με την παρουσία σας όσο και με την υποβολή εργασιών».


Θέματα συνεδρίου
1. Νεώτερες εξελίξεις στις φαρμακευτικές επιστήμες: Από τον σχεδιασμό στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων.
2. Φαρμακογονιδιωματική και επιγενετική.
3. Διασφάλιση της ποιότητας φαρμάκων, καλλυντικών και συμπληρωμάτων διατροφής. Τo μέλλον της ελληνικής βιομηχανίας.
4. Σύγχρονες προκλήσεις στην ιατροφαρμακευτική ενημέρωση.
5. Ο φαρμακοποιός στα σύγχρονα συστήματα υγείας.
6. Φαρμακευτική πολιτική και νομοθεσία. Πνευματικά δικαιώματα: πρωτότυπα φάρμακα και γενόσημα.
7. Φαρμακευτικές σπουδές στην Ελλάδα – Εργασιακές ευκαιρίες, πραγματικότητα και προοπτικές.
8. Η Φαρμακοοικονομία ίαμα στη δημοσιονομική κρίση και στους κλειστούς προϋπολογισμούς κοινωνικής ασφάλισης.
9. Εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα του φαρμακοποιού.
10. Κοινωνική πολιτική φαρμάκου και εθελοντισμός.