Συνεχιζόμενη εκπαίδευση

Εκπαιδευτικά σεμινάρια, ενημερωτικές διαλέξεις και επιμορφωτικές ημερίδες για τους φαρμακοποιούς και το προσωπικό φαρμακείου.

Στην Αθήνα από τις 22 – 24 Μαρτίου 2018 θα πραγματοποιηθεί το 10ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Εσωτερικής Παθολογίας (10th International Congress of Internal Medicine) του Ινστιτούτου Εσωτερικής Παθολογίας & Ηπατολογίας και της Παθολογικής Κλινικής & Ομώνυμου Ερευνητικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που έχουν στόχο την καινοτομία και την Εκπαίδευση σε όλους τους τομείς της Εσωτερικής Παθολογίας. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου είναι ο Καθηγητής Παθολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Ν. Νταλέκος.

flyer book 2018 farmakeio 24 1

"Το εγχειρίδιο που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σύγχρονο φαρμακείο" από τους κ.κ. Μανώλη Μιτάκη, Πέτρο Κασαρτζιάν και Νικόλαο Βελτρά.

Με διάθεση για απόκτηση νέων γνώσεων ξεκινά το 2018 για τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης. Κι αυτό χάρη στη συνέχιση των μαθημάτων του 3ου κύκλου μεταπτυχιακών σεμιναρίων που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της πόλης (ΦΣΘ).  Το τέταρτο μάθημα θα γίνει σήμερα, στις 20:00, στη συνεδριακή αίθουσα του ΦΣΘ. Εισηγητής θα είναι ο παθολόγος – διαβητολόγος, διδάκτωρ Ιατρικής ΑΠΘ, υπεύθυνος Παθολογικού και Διαβητολογικού τμήματος στην κλινική «Άγιος Λουκάς», Γεώργιος Κούρτογλου και τίτλος μαθήματος «Υπογλυκαιμία».

protes voitheies 1

Εξ’ αποστάσεως μαθήματα Πρώτων Βοηθειών σε ψηφιακή μορφή, θα αρχίσει σύντομα να προσφέρει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, συνεχίζοντας με καινοτόμο τρόπο την προσφορά του στον ευαίσθητο αυτόν τομέα, στον οποίο κατέχει την πρωτοπορία, εκπαιδεύοντας κάθε χρόνο εκατοντάδες (πιστοποιημένους) πολίτες.

2ο Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ. Banner 300X300

Η ομάδα ΑΤΡ (Aristotle Team of Pharmacy), σε συνεργασία με το Τμήμα Φαρμακευτικής Α.Π.Θ., διοργανώνει το 2ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής (Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ.), μετά την επιτυχή διεξαγωγή του 1ου το Νοέμβρη του 2016. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ. και απευθύνεται στους φοιτητές των σχολών Φαρμακευτικής, καθώς και των λοιπών σχολών Επιστημών Υγείας.

HOMEO webinar

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΕΟΦ, "Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου το πρώτο σεμινάριο του κύκλου σεμιναρίων «Ομοιοπαθητική για Φαρμακοποιούς 2017», που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικών Φαρμακοποιών. Σημαντική υπήρξε η υποστήριξη από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, που διέθεσε το αμφιθέατρο του Συλλόγου για τις ανάγκες των σεμιναρίων και του ΙΔΕΕΑΦ, όσον αφορά την προβολή και την μοριοδότησή τους. Συνολικά συμμετέχουν 68 φαρμακοποιοί, από όλα τα μέρη της Ελλάδας".  

pharmakoepidimiologia

Το 2ο Ελληνικό Συμπόσιο Φαρμακοεπιδημιολογίας ανοίγει τις πύλες του σε όλους τους υγειονομικούς, αλλά και στο ευρύ κοινό, στην Αλεξανδρούπολη από 19 έως 21 Μαϊου 2017. Διοργανώνεται από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Έβρου, σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Υγιεινής και Προστασίας του Περιβάλλοντος και Φαρμακολογίας του τμήματος Ιατρικής Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.

ideeaf

Όπως αναφέρει ενημερωτική επιστολή του ΙΔΕΕΑΦ προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας "όπως γνωρίζετε, στη διάρκεια του 2016 το ΙΔΕΕΑΦ εφάρμοσε με επιτυχία πιλοτικό πρόγραμμα μοριοδότησης των φαρμακοποιών που παρακολούθησαν επιστημονικές εκδηλώσεις. Το πρόγραμμα έτυχε εντυπωσιακής ανταπόκρισης από τους φαρμακοποιούς. Υπενθυμίζουμε ότι βασική αρχή της μοριοδότησης είναι η πιστοποίηση της επιστημονικής επάρκειας του επιστήμονα φαρμακοποιού, μέσω της δια βίου εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία, όλοι οι επιστήμονες υγείας οφείλουν να τεθούν σε καθεστώς πιλοτικής μοριοδότησης μέχρι το 2020, καθώς από το 2021 η συγκέντρωση του επιβεβλημένου αριθμού μορίων κατ΄έτος θα είναι απαραίτητη."

H Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (ΕΦΕ) διοργανώνει επιστημονική διημερίδα με θέμα: «Διακεκριμένοι Έλληνες ερευνητές ιχνηλατούν την επιστημονική πληροφορία. Η βιβλιογραφία ως “πολυδύναμο εργαλείο” για την επιστήμη», στις 24 και 25 Νοεμβρίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

online pharmcy

Ένα σημαντικό εκπαιδευτικό συνέδριο για τα Online Φαρμακεία, με τίτλο “Λειτουργώντας Kερδοφόρα το Online Φαρμακείο“ θα διεξαχθεί στις 16-17 Ιουλίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Εξέλιξη» της eSkills Center. Μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας, χρησιμοποιώντας και το εκπτωτικό κουπόνι “PHARMACORNER20" στην κατηγορία "Χορηγοί/Συνεργάτες" μπορείτε μέσα από αυτό το link να κλείσετε τη θέση σας από €450/άτομο στα €256/άτομο.

300x300 VELTRAS

Flash not installed.

Flash not installed.

databox-banners 300x300