Εκπαίδευση 8 ωρών στις 23 & 30 Νοεμβρίου & στις 7 & 14 Δεκεμβρίου
Τα συμπληρώματα διατροφής και τα τρόφιμα για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς αποτελούν πλέον την πιο απαραίτητη γνώση κάθε μορφής θεραπευτικής προσέγγισης στην σύγχρονη ιατρική πράξη. Με τη συγκεκριμένη εκπαίδευση κάθε Επαγγελματίας Υγείας θα έχει πλήρη γνώση και άποψη των πιο διαδεδομένων συμπληρωμάτων διατροφής και τροφοφαρμάκων. Επίσης, θα λάβει όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία για τη χρήση τους, παρέχοντας στοχευμένη θεραπευτική παρέμβαση και βελτιώνοντας το χρόνο θεραπείας μέσω της κατάλληλης διατροφικής προσέγγισης. Μετά από τη συγκεκριμένη εκπαίδευση καμία διατροφική πράξη δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια. Η εκπαίδευση διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Ιατρό Ευάγγελο Κηρηθρά και τελείται υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών & Ερευνών (ΙΔΜΕ).
Γιατί να παρακολουθήσει κάποιος τη συγκεκριμένη εκπαίδευση
Σε αυτή την εκπαίδευση οι επαγγελματίες υγείας θα μάθουν (να):
- εκτιμούν τα συσχετιζόμενα φάρμακα με τη διατροφή των ασθενών
- παρέχουν εκπαίδευση των ασθενών και των επαγγελματιών υγείας σχετικά με την αλληλεπίδραση των φαρμάκων και των θρεπτικών συστατικών
- προλαμβάνουν φαρμακευτικά λάθη που να σχετίζονται με διατροφική υποστήριξη
- αναγνωρίζουν ποια συμπληρώματα διατροφής αντενδείκνυται με κάποια συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή
- κάνουν διάκριση δοσολογίας μεταξύ άνδρα/γυναίκα και παιδιού
- διακρίνουν τα έκδοχα συμπληρωμάτων διατροφής και την αξιοπιστία κάθε σκευάσματος
- γνωρίζουν την δοσολογική χρήση και βέλτιστη ώρα χορήγησης του εκάστοτε συμπληρώματος για μέγιστη λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα
- αναγνωρίζουν τους παράγοντες κινδύνου και απώλειες θρεπτικών συστατικών σε σχέση με τη καθημερινή διατροφή ή με πιθανή φαρμακευτική αγωγή
- κατανοήσουν τη σημασία της ορθής χρήσης συμπληρωμάτων διατροφής και τη συσχέτισή τους με τη διατροφική ιατρική
- μάθουν για τα συμπληρώματα και η συμβολή τους στη θεραπεία σε διάφορες ασθένειες
- μάθουν τη διάκριση μεταξύ διατροφογενωμικής και διατροφογεννετικής – γονιδιακής διατροφής
- κατανοήσουν το πώς επιδρούν τα διατροφικά συστατικά στο γονιδίωμα αλλάζοντας το DNA ενός οργανισμού
- γνωρίσουν τα διατροφικά στοιχεία που μπορούν να προστατέψουν ή/και να αναστρέψουν μια πιθανή μεταβολή του γονιδιώματος
- μάθουν πώς να αξιολογούν τα λειτουργικά τρόφιμα
- μάθουν πώς γίνεται η διάκριση και ορθή σύσταση ενός λειτουργικού τροφίμου
- γνωρίσουν τους συνδυασμούς μιας πετυχημένης σύστασης συμπληρωμάτων διατροφής
- κατανοούν την διατροφική ετικέτα ενός συμπληρώματος διατροφής
- μάθουν ποια είναι τα πιο σύγχρονα τρόφιμα σε μορφή συμπληρώματος για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς
Η εκπαίδευση απευθύνεται σε Επαγγελματίες Υγείας και σπουδαστές των παρακάτω ειδικοτήτων:
Διαιτολόγους – Διατροφολόγους, Ιατρούς, Καθηγητές Φυσικές Αγωγής, Νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, Φυσιοθεραπευτές, Φαρμακοποιούς και βοηθούς Φαρμακοποιών, άλλες ειδικότητες επαγγελμάτων υγείας.
Βασικά θέματα που θα αναπτυχθούν
|
Για να δηλώσετε συμμετοχή στα σεμινάρια, πατήστε εδώ.